Vindheim vraker St. Etienne

Andreas Vindheim har signert proffkontrakt med Brann ut 2016-sesongen.

Andreas Vindheim har signert proffkontrakt med Brann ut 2016-sesongen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Andreas Vindheim (18) signerte proffkontrakt med Brann.

DEL

Backtalentet Andreas Vindheim har lenge hatt tilbud fra akademiet til franske St. Etienne. Han har også vært i lange forhandlinger med Brann om en proffkontrakt.

Tirsdag falt avgjørelsen. Vindheim dropper Frankrike-eventyret, og signerer heller en proffkontrakt med Brann. Kontrakten strekker seg ut 2016-sesongen.

– Det har vært et tøft valg. Men jeg er i trygge omgivelser og er veldig fornøyd med utviklingen jeg har hatt i Brann. Fremtiden til Brann ser veldig lys ut med ny trener som har kommet inn, og klubben viser at de vil satse på meg. Jeg er ung ennå og får god tid på meg. Det har vært en guttedrøm å lykkes i Brann helt siden jeg kom hit, sier Andreas Vindheim til BA om valget.

– Du nevner ansettelsen av ny trener. Har du pratet med Rikard Norling personlig?

– Nei, jeg har ikke pratet med ham personlig. Han har nettopp signert og sikkert hatt nok med å flytte. Men jeg vet han har pratet med Rune Soltvedt (utviklingssjef) og Roald Bruun-Hanssen, og fått høre hva jeg står for gjennom dem, svarer Vindheim.

– PENGER UVIKTIG

Vindheim innrømmer at franske St. Etienne, der hans gamle lagkamerat Eirik Birkelund holder til, var forlokkende.

– Det franske tilbudet var på ett og et halvt år. Jeg skulle få trene med A-laget så mye som mulig, men det var reservelaget som ville blitt kamparena. Det var et godt tilbud, men jeg var mer fornøyd med det jeg fikk i Brann. Nå får jeg utvikle meg i trygge omgivelser til jeg blir litt eldre, sier 18-åringen, som har et halvt år igjen av videregående skole.

18-åringen bedyrer at penger ikke har vært avgjørende.

– Nei, penger har ikke vært viktig. Jeg ligger vel på det normale for en ung spiller i Brann, sier Vindheim om betingelsene i kontrakten.

VRIEN NØTT Å KNEKKE

Vindheim varsler at han ønsker å ta opp kampen om en plass i Branns førsteellever.

– Målet mitt er å spille meg inn på laget. Men først og fremst skal jeg trene hardt. Det er ikke hvem som helst jeg konkurrerer mot. Brann har en vanvittig god landslagsback i Birkir (Már Sævarsson), men målet er å gi ham kamp om plassen. Så får jeg ta de mulighetene jeg får.

Legger vi de to foregående sesongene til grunn vil mulighetene bli få. Branns trofaste islending har to sesonger på rappen der han har spilt fra start i samtlige 30 seriekamper.

– Nei, det er ikke mange gule kort og skader på ham. Vi får se hvordan jeg leverer og han leverer, men han er kanskje den verste backen i eliteserien jeg kunne konkurrert mot. Jeg får ikke mye gratis der, smiler Vindheim.

SKAL PASSERE PAPPA

Brann-talentet går nå i sin far, Rune Vindheims, fotspor. Pappa Vindheim, som nå trener Fana i 2. divisjon, fikk ti kamper i serie og cup for rødtrøyene i 1992-sesongen.

– Jeg har jo to kamper fra før, så jeg mangler bare åtte til. Får håpe jeg tar han, sier Vindheim junior.

Branns nye trener Rikard Norling sier til Brann.no han er glad for Vindheims beslutning.

– Det er gledelig at enda en ung spiller som har vært lenge i klubben nå tar steget opp i A-stallen. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Andreas og utvikle han videre til glede for Brann og hans egene karriere, uttaler Norling.

Vindheim debuterte i høst for Norges G18-landslag.

Artikkeltags