Brann overbeviser, publikum skuffer - igjen

Alexander Osdal, Brannblogger.

Alexander Osdal, Brannblogger. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

BRANNBLOGGENDet vakkje spilt så lenge før vi scoret mål ved Barmen

Og ledelse var lenge det som hjalp å holde varmen

Og Børven var fra start, for han fikk tilliten til Boss’en

Mens vannet øste ned som midt i Niagarafossen

I andre tok det tid før Brann sitt angrep tok seg sammen

Da scoret en fra laget som var kommet helt fra Drammen

Men Brann var dem han scoret for - vi takket pent for gaven

I Godsets lille gjeng var det en stemning som i graven

Men Orlov ville også være aller sist på ballen

og score, så han styrte dagens tredje inn med skallen

Så dette gikk på skinner, det var peace of cake og smuuud.

Så Godset reiste tomhendt hjem til trauste Buskerud

Ja Godset de var svake - denne Marcus enda verre

Og Stadion det er et fort, der er vi Sjef og Herre

For Godset skapte nada, jada Godset de fikk deng

på banen som var omgjort til et vannpolobasseng

Dette var solide saker! Med fire poeng mot ok motstand, har vi fått en god start på sesongen og viser klare tegn til at vi har alvorlige planer om å henge med i toppen i år også. Alvorlige planer er alle tiders. 

Det ser lovende ut, og ikke minst ser Vito Wormgoor ut til å være akkurat den spilleren vi trengte til å erstatte Vadim Demidov. Nederlenderen er minst like god, og mot Godset var han en av banens beste og en av grunnene til at vi holdt fjorårets nummer syv på god avstand hele kvelden.

Brann hadde nemlig meget god kontroll på Godset som knapt spilte seg til noe som lignet farligheter. De mørkeblå fra byen ved elven, hadde nada og niks å by på. 

Forestillingen var overbevisende gjennomført av Lars Arne Nilsens utvalgte. Drammenserne fikk sin første avslutning inne i feltet da klokken passerte 87 minutter. Da hadde Brann allerede hatt åtte slike. 

Vi fikk en tidlig ledelse da Kristoffer Barmen kriget inn 1-0 allerede etter åtte minutter. Vi fortsatte å dominere, og ledelsen til pause var fortjent. Den kunne fort vært større. 

I andre omgang var det en periode der jeg lurte på om vi skulle bli liggende bakpå resten av kampen, for da tok Godset over litt og hadde en del ball inne på vår halvdel. Men fremdeles uten å komme seg til noen sjanser. 

Med mindre enn tyve minutter igjen, skulle vi likevel øke til 2-0 da Jakob Orlov la inn mot Gilli Rólantsson, men i stedet gikk ballen til Lars Christopher Vilsvik som sympatisk nok beinet ballen inn i eget mål. Alltid hyggelig med folk som vil hjelpe til. 

Og fem minutter senere økte vi til 3-0 da Orlov headet i mål etter innlegg fra Fredrik Haugen. Dermed står svensken med to mål på to kamper. Det gir et fint snitt. Jeg har ikke finregnet på det, men vil løselig anslå det til omtrent ett mål per kamp.

Jeg har allerede nevnt Wormgoor som en av banens beste, men også Haugen må nevnes. Han var involvert i mye av det som skjedde fremover og har en aldeles fortreffelig skapt fot for både innlegg og dødballer.  Heller ikke Gilli Rólantsson må glemmes. Og selvsagt  ikke Orlov heller, som fulgte opp scoringen i Tromsø med ny scoring og målgivende. Og det på under en halv time! I det hele tatt var det mange som gjorde en solid figur på Lars Arne Nilsens bursdag.

Kampen endte altså med tremålsseier til Brann. Etter det noe urettferdige og ganske så sene poengtapet i Tromsø og denne sterke kampen mot Godset, står vi med finfine fire poeng etter to runder. Hadde man før sesongen blitt tilbudt dette på et mørkt gatehjørne, hadde man slått til. Jeg skriver «man» i stedet for «jeg» for ikke å bli assosiert med denslags lyssky business.

Nå gjelder det bare å ikke falle nedpå i en «dette går av seg selv, og i hvert fall mot Kristiansund»-felle. Laget fra klippfiskbyen kan bli tøffe nok på mandag - og spesielt der ute ved Atlanterhavet. Jeg stoler på at Nilsen klarer å nullstille spillerne til det. Og da skal det være en god mulighet for seier på Nordmøre.

Kun 6175 reelt på kampen:

Det var mye å glede seg på Stadion på torsdag, men publikumsoppmøtet var derimot en skandale. 8706 betalende er det minste vi har hatt på en hjemmeåpning i øverste divisjon siden 1989 (da det kom 6954 mot TIL), men det er mulig noen vil hevde at hjemmeåpningen mistet litt av sin interesse, ettersom vi «hjemmeåpnet» allerede forrige uke. 

Tilskuertallet mot Godset var uansett det nest laveste tilskuertallet i en eliteseriekamp på Stadion siden juni 2003. Ja selv i 1.divisjon i forfjor klarte vi åtte ganger et høyere tilskuertall enn på torsdag mot Godset. 

Ekstra pinlig at Odd fra lille Skien, klarte flere enn oss i årets første hjemmekamp. Og det mot en mindre interessant motstander (Kristiansund) enn det vi hadde. I midtuken de også, men riktignok ved hjelp av kampanjer mot tre skoler og områdets største idrettslag.

Det var visst strålende vær i Skien, men likevel; fint vær hadde neppe hjulpet mer enn et par tusen ekstra hos oss. 10000+ hadde også vært for dårlig i seriens første hjemmekamp etter en meget overraskende sølvmedalje. 

Noen vil kanskje skylde den nedadgående interessen på at folk er mer opptatt av utenlandsk fotball på et høyere nivå enn det som presteres i Norge. Men de har da tilgang til kvalitetsfotball på tv i Skien og Trondheim også?

Joda, pøsregn, arbeidsdag og tv-sendt kamp er en dårlig kombinasjon. Men det har vært mange sånne kamper før - mot mindre interessant motstand, uten at tilskuertallet har vært like dårlig. I hvert fall ikke på en hjemmeåpning. 

Og det vil også bli mange sånne kamper senere. Regnvær vil det nok være på mange kamper, tv-sending vil det være på nesten alle kamper, og kamper på ugunstige tidspunkt er det allerede satt opp en hel drøss av. Søndag kl 20 er en gjenganger på vår terminliste allerede. 

Jeg begriper meg ikke på publikum i Bergen

Det er jo synd hvis det kun kan bli velfylte tribuner på 16. mai, mot RBK, i avgjørende kamper om medaljer eller nedrykk, eller hvis Brann leder serien. Og da må det likevel ikke være for dårlig vær, ikke være for bra vær, Brann må spille sykt underholdende fotball, det må ikke være konfirmasjonshelg, det må ikke være skoleferie, det må være avspark søndag klokken 18, ingen store engelske lag må spille på tv samtidig, og vinden må være fra øst og det må være fullmåne. 

Jeg begriper meg ikke på publikum i Bergen. I 2014 imponerte vi på høsten med gode tilskuertall til nedrykkssesong å være, i 2015 imponerte vi med gode tilskuertall til 1.divisjon å være. Men da vi tok sølv i 2016, kom det knapt flere folk enn det gjorde i 1.divisjon. Etter en økning i partoutkortsalget denne vinteren - og overraskende godt oppmøte i den oppblåste treningskampen mot Rosenborg for en uke siden, så var jeg likevel litt optimistisk med tanke på interessen for årets Brann-lag. Men det var en tabbe. For hvem hadde for et par uker siden trodd at den såkalte «Mesterfinalen» skulle trekke vel 2000 flere enn første hjemmekamp i serien? Den så jeg ikke komme…

Og det offisielle tilskuertallet forteller bare halve historien. For det reelle oppmøtet var kun 6175. Nesten to tredeler av dem som var på sølvfinalen i fjor, dukket altså ikke opp på den neste serie-hjemmekampen fem måneder senere. 

 I «gamle dager» var det antagelig et mindre gap mellom oppgitt tilskuertall og reelt fremmøte, siden det ble solgt langt færre partoutkort. Og sammenligner vi det reelle oppmøtet på Godset-kampen med antall solgte fra tidligere tider, må vi helt tilbake til 1969 for å finne et dårligere oppmøte på Branns første hjemmekamp i en toppseriesesong.

Dette er flaut for Brann-publikummets rykte. Brann må sette seg ned og se på hvilke tiltak de kan gjøre for å få flere folk på kamp. Økt markedsføring, invitasjoner til idrettslag og skoler i hele fylket, samt slutt på prisøkning på kampdagen, er tiltak som bør vurderes. Brann må synliggjøre seg selv. 

For øvrig var ikke stemningen noe å skryte av heller. Og bortefansen stilte kun en håndfull. Ikke sang de heller. Imidlertid skapte det fnising på tribunene da vi sang «Marcus gikk - Metro gikk konk». 

Foto:

Foto:

Foto:

Foto:

Foto:

Hendelsene:

02:20 - Brann: Gilli Rólantsson klarer akkurat å holde ballen innenfor dødlinjen og legger inn foran mål hvor Deyver Vega stuper frem på fire meter, men når den ikke. Også Kristoffer Barmen var i nærheten av innlegget.

04:20 - Brann: Gilli igjen. Han trekker innover mot midten og skyter fra 25 meters skrått hold. Skuddet er godt og keeper må slå til corner.

04:55 - Brann: Ruben Kristiansen forsøker seg fra omtrent samme sted, men dette går høyt over.

08:05 - 1-0, KRISTOFFER BARMEN: Fredrik Haugen slår et av sine gode innoverskrudde frispark mot bakerste hvor det heades inn foran mål. Ballen forandrer bittelitt retning, og inne foran mål ramler folk (bl.a. Torgeir Børven) som tomme plastflasker i krigen om ballen, men Barmen står oppreist ved stolpen og setter ballen i mål fra én centimeters hold. 

11:30 - Brann: Haugen slår inn i feltet, men det klareres.

13:30 - Brann: Haugen slår frem mot Børven som i duell mot Kim André Madsen kommer seg til avslutning fem meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Skuddet går via Madsen og til corner.¨

14:10 - Brann: Haugen slår inn fra høyre mot bakerste hvor han finner Bismar Acosta som kommer seilende,  men han treffer ikke skikkelig kun to meter fra stolpen, og hjemmelaget får klarert.

16:55 - Brann: Haugen med et innoverskrudd frispark som keeper må bokse vekk.

18:05, gult kort, Brann: Vito Wormgoor for en takling på Marco Tagbajumi

18:50 - Godset: Det påfølgende frisparket er nære på å nå Tagbajumis hode, men går gjennom hele feltet.

22:15: Godset var kommet mer inn i kampen nå, dog uten å skape noe.

25:50 - Brann: Gilli forsøker på det samme som for 21 minutter siden; trekker innover og skyter fra 25 meters skrått hold, men det blokkeres av Lars Christopher Vilsvik.

27:20 - Brann: Her har vi mange trekk, men blir til slutt stanset når Haugen forsøker å nå Børven inne i feltet.

27:30, gult kort, Brann: Deyver Vega for en takling på Marcus Pedersen. Mulig det var for protestene etterpå.

30:50 - Brann: Nouri demper ballen på brystet rett innenfor sekstenmeterhjørnet, snur seg rundt og skyter. Rett til keeper.

32:05 - Brann: Haugen med et innoverskrudd frispark fra langt hold, men det går gjennom hele feltet og ut over dødlinjen.

35:55 - Brann: Acosta får gitt til corner på et småfarlig innlegg fra de mørkeblå.

36:25 - Godset: Pedersen sleiver utenfor på corneren, men får utrolig ny corner. Alle Brann-spillerne er på vei utover banen når de plutselig må panikkløpe tilbake når Godset tar den uventede corneren. Heldigvis rotet de det vekk.

38:15 - Brann: Haugen sender frem mot Børven som får et litt uheldig mottak med hodet og får deretter et litt dårlig touch som gjør at han ikke kommer seg forbi Henning Hauger - og ballen ruller ut over dødlinjen.

41:40 - Godset: Pedersen header langt utenfor og er uansett avvinket for offside.

45:00 - Brann: Barmen gir til Børven som kommer seg inn i feltet og skyter fra fjorten meter. Det går like utenfor.

45:00 + 0:05: Pause.

- 2. omgang: -

46:50: - Brann: Jakob Glesnes får klarert til corner når Haugen forsøker å nå Børven med et langt fremspill.

47:15 - Brann: Haugen slår corneren mot nærmeste hvor Sivert Heltne Nilsen header utenfor fra tre meter. 

48:25 - Brann: Ruben Kristiansen slår et innlegg fra venstre som går via en spiller og til Børven som skyter fra fjorten meter. Det går via en Godset-spiller og til corner. 

55:05 - Godset: Jonathan Parr med et høyt innlegg som Piotr tar.

56:20 - bytte Godset: Bassel Jradi inn for Stian Ringstad.

57:10 - Godset: Acosta klarerer først en corner og så skyter Hauger utenfor fra 24 meter.

61:00 - Godset: Jradi med et frispark fra siden som går helt inn til Piotr.

62:30: Brann lå veldig lavt nå og lot Godset ha ballen.

63:20 - bytte Brann: Jakob Orlov inn for Torgeir Børven

63:30 - bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Deyver Vega.

65:50 - Godset: Vilsvik med et flatt innlegg fra vår venstreside som går rett til Piotr.

66:30 - Brann: Orlov legger igjen til Barmen som skyter fra sytten meter. Glesnes blokkerer og får klarert. 

67:50 - Godset: Pedersen skyter fra atten meter. Piotr redder greit.

70:15 - bytte Godset: Tokmac Nguen inn for Henning Hauger.

70:25 - bytte Godset: Pontus Engblom inn for Marcus Pedersen.

71:24 - 2-0, SELVMÅL: Skålevik gir til Orlov som legger inn fra høyre mot Gilli, men ballen treffer i stedet Vilsvik som setter ballen i eget mål fra fire meter.

Angrepet startet med et kast fra Nouri ti meter inn på Godsets halvdel, hadde fire trekk og tok ni sekunder.

76:05 - Brann: Haugen skyter fra 23 meter, men det går via en mørkeblå og til corner.

76:36 - 3-0, JAKOB ORLOV: Haugen tar en kort corner til Skålevik og får ballen tilbake. Han slår perfekt inn og på femmeteren hvor Orlov vinner hodeduellen mot Vilsvik og header inn i lengste hjørnet.

80:40 - bytte Brann: Jonas Grønner inn for Vito Wormgoor.

81:10 - Brann: Haugen fosser oppover Godsets halvdel og skyter fra 24 meter. Rett på keeper.

82:30 - Brann: Det slås inn fra venstre og Skålevik header utenfor fra ti meter.

På dette tidspunkt ledet Brann 8-0 i avslutninger innenfor sekstenmeteren.

83:55 - Godset: Francisco Júnior slår inn i feltet, det heades mot Kristoffer Tokstad, men Grønner får klarert.

85:20 - Brann: Nouri utfordrer og kommer til innlegg, men treffer ingen røde inne i feltet.

87:00 - Godset: Drammenserne kommer til innlegg og Pontus Engblom får avsluttet fra seks meter. Men han blir såpass presset av Grønner at han ikke får dreis på avslutningen som går relativt ufarlig inn til Piotr.

88:10 - Godset: Parr legger inn fra vår høyreside, og Jradi avslutter fra tretten meter, men det blokkeres av Acosta. 

88:40: Godset: Glesnes skyter langt utenfor fra 30 meter.

90:00 + 0:40: Barmen skyter fra nærmere 25 meter. Keeper må til med et tigersprang for å ta skuddet. 

90:00 + 2:05: Kampen er over.

Kuriosa

  •  Brann har ikke tatt fire poeng på de to første serierundene i eliteserien siden 2011 da vi stod med seks.
  •  Brann har ikke scoret fire mål på de to første serierundene i eliteserien siden 2012.
  •  Brann har ikke hatt så god målforskjell (+3) etter de to første serierundene i eliteserien siden 2011 da vi hadde +4.
  •  Brann er uten tap på de fem siste seriekampene. Sist vi unngikk tap i fem seriekamper på rad, var i 15.-19.runde i fjor, da vi fikk fire seire og en uavgjort.
  •  Brann har tre strake hjemmeseire i serien. Sist vi tapte hjemme var i tredje siste hjemmekamp i fjor mot LSK 16. oktober da vi tapte 1-2. Forrige gang vi vant tre hjemmekamper på rad, var i fjor da vi fikk åtte hjemmeseire på rad i serien.
  •  Brann har scoret i seks seriekamper på rad. Sist vi ikke scoret var i 0-0-kampen borte mot Sogndal 1. august. Forrige gang vi scoret i seks strake seriekamper, var da vi klarte det i åtte på rad i fjor sommer. Sist vi hverken scoret eller tok poeng i serien, var i 14. serierunde i fjor da det ble 0-1-tap i Sarpsborg.
  • På Stadion har Brann scoret i fem seriekamper på rad. Sist vi ikke scoret i serien på Stadion, var da vi spilte 0-0 mot Viking 10. september. Forrige gang vi scoret i fem hjemme-seriekamper på rad, var i fjor da vi klarte det i ni strake.
  • Brann hadde før torsdag sluppet inn mål i fem seriekamper på rad. Forrige vi holdt nullen i serien, var i 0-0-kampen på Fosshaugane 1. oktober.
  • Brann hadde før torsdag sluppet inn mål i de tre siste hjemmekampene i serien. Forrige vi holdt nullen i serien på Stadion, var da vi slo Tromsø 1-0 den 25. september.

Brann mot Godset:

Brann innbyrdes mot Godset på øverste serienivå:

  K S U T Mål Bakl
I Bergen 27 16 8 3 60 24
I Drammen 26 12 4 10 44 33
Totalt 53 28 12 13 104 57
  •  Brann er uten tap i de fire siste seriekampene mot Godset (3-1-0). Sist vi tapte mot dem, var da Godset vant 1-0 på Stadion i 2014. 

KAMPFAKTA

Brann - Strømsgodset

1-0: Kristoffer Barmen (9.)

2-0: Selvmål, Lars Vilsvik (72.)

3-0: Jakob Orlov (77.)

Eliteserien 2. serierunde.  Brann Stadion. 8706 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL. Gult kort: Vito Wormgoor og Deyver Vega,Brann.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Vito Wormgoor (k) (Jonas Grønner fra 81.), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Deyver Vega (Steffen Lie Skålevik fra 64.), Torgeir Børven (Jakob Orlov fra 64.), Gilli Rólantsson.

Strømsgodset (4-4-2): Radoslaw Janukiewicz - Lars Vilsvik, Jacob Glesnes (k), Kim André Madsen, Jonathan Parr - Kristoffer Tokstad, Henning Hauger (Tokmac Nguen fra 71.), Francisco Júnior, Stian Ringstad (Bassel Jradi fra 57.) - Marcus Pedersen (Pontus Engblom fra 71.), Marco Tagbajumi.

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-0 til Brann (VG), 6-0 til Brann (BT)

Avslutninger: 14-4 til Brann (NTB), 15-5 til Brann (VG)

Avslutninger på mål: 6-1 til Brann (NTB), 7-2 til Brann (VG)

Ballinnehav: 52% til Brann (VG)

Antall avslutninger innenfor 16-meteren: 8-2 til Brann (mine egne tall) 4-0 i 1.omgang og 4-2 i 2.omgang.

  Acos Barm Braa Børv Grøn Haug Horw Jons Kara Kris Leci
TIL b

90

90

90

14

90

76

     

90

90

God h

90

90

 

63

10

90

     

90

90

                       
Totalt

180

180

90

77

100

166

0

0

0

180

180

Kamp

2

2

1

2

2

2

0

0

0

2

2

Starte

2

2

1

1

1

2

0

0

0

2

2

Mål  

1

                 
Gule

1

     

1

           
2 gule                      
Røde                      


 

  Nils Nour Orlo Orry Pett Rola Skaa Skål Sten Vega Worm
TIL b

90

90

76

   

87

14

3

     
God h

90

90

27

   

90

 

27

 

63

80

                       
Totalt

180

180

103

0

0

177

14

30

0

63

80

Kamp

2

2

2

0

0

2

1

2

0

1

1

Starte

2

2

1

0

0

2

0

0

0

1

1

Mål    

2

               
Gule                  

1

1

2 gule                      
Røde                      

BA om kampen: https://www.ba.no/sport/fotball/sk-brann/det-var-klasseforskjell/o/5-8-550440

BT om kampen: http://www.bt.no/100Sport/fotball/Her-gir-Barmen-Brann-en-kjempestart-pa-Stadion-sesongen-233584b.html

VG om kampen: http://www.vg.no/sport/fotball/eliteserien/nilsen-fikk-perfekt-bursdagsgave-vi-staar-imot-alt/a/23969895/

Dagbladet om kampen: http://www.dagbladet.no/sport/faderen-sonnen-og-det-hellige-kollektivet-brann/67467890

TV2 om kampen: http://www.tv2.no/sport/9048841/

NRK om kampen: https://www.nrk.no/sport/brann-med-full-kontroll-da-vilsvik-satte-ballen-i-eget-mal-1.13464732

Brann.no om kampen: http://www.brann.no/nyheter/brann-stromsgodset-3-0

Høydepunktene: http://www.brann.no/nyheter/tv-se-barmen-og-orlov-score

Flashscore: http://www.flashscore.nu

Artikkeltags