*

En kjempestart på året; kunne dette bare vare?

Var SF et bananskall, var vi nullstilte og klare?

Tja, første omgang ble et gjesp, det skjedde ganske lite

Så skulle vi ta tre poeng, så måtte vi nok slite

*

Jeg tenkte; er det nå vi får den aller første smellen?

Men Orry visste råd, og han fant målet utpå kvelden

At dette var en kjipakamp av Brann, er sagt med rette

Men skulle vi nå likevel få tre poeng av dette?

*

Men Sandefjord var verre, så da timeglasset rant;

det skjedde ikke mer, og dermed ble det Brann som vant

Og dermed var det klart at også denne søndagskvelden

kan Brann beskues vakkert aller øverst på tabellen

*

-

Brann har fått en historisk sterk seriestart. Det har gått langt over forventningene. Utrolig men sant; vi leder med fem poeng!!! Aldri har vi tatt så mange poeng på syv første kampene, aldri har vi sluppet inn så få mål etter det samme antall serieoppgjør, og ikke har vi hatt så god målforskjell på denne tiden av sesongen siden begynnelsen av 60-tallet. Vinner vi mot Tromsø til helgen, tangerer vi klubbrekorden i serieseire på rad. (Se for øvrig mer statistisk snacks under "kuriosa" lenger nede!) Klubbrekordene står for fall! Gjør Rosenborgs seriegull-abonnement det samme?

Tja. Brann ser solide ut, vi vinner og vinner, og vi har fått en fem poengs luke ned til sølv. Men det er leeeenge igjen… Med mindre f.eks. Steffen Lie Skålevik skulle overraske, så har vi jo strengt tatt ingen storscorer i stallen. Joda, hele laget scorer mål hos oss. Slik var det også i fjor. Men i fjor gikk vi også i lengre perioder uten å score mål. Det kan vi ikke se bort i fra skjer i år også. Man kan ikke regne med at backer og midtstoppere skal ordne scoringene og redde oss hver gang. 

Et annet åpenbart problem er at hvis Rosenborg ligger svett an til sommeren, så kan de bare åpne Onkel Skrues pengebinge og kjøpe forsterkningene de trenger - og som ingen andre i Norge har råd til å hente. Gjerne et knippe viktige spillere hos konkurrerende klubber. Og da blir det vanskelig for oss. 

Men det er gøy å lede serien så lenge det varer. Det er moro med klubbrekorder og seiersrekker vi sjelden ser rødtrøyene prestere. Og sølvmedaljer har jeg virkelig tro på at vi kan klare. Men gull? Ikke umulig selvsagt, men Rosenborg er fremdeles soleklar favoritt. Imidlertid er det et godt tegn at vi vinner selv på dårlige dager. Som mot Sandefjord.

En oppsummering av kampene så langt:

Som noen kanskje har fått med seg, så har bloggen av helsemessige årsaker ikke blitt oppdatert på en god stund. Av samme grunn har jeg heller ikke fått være til stede på alle tellende kamper denne sesongen. Men jeg har fått sett dem på tv:

Jeg kan begynne med at i tabelltipset jeg aldri fikk lagt ut før seriestart, så hadde jeg Brann på 5.plass.

Hjemme mot Glimt vant vi 2-0. Ingen imponerende forestilling, men selv om Glimt glimtet til med stolpeskudd og et visst press mot slutten, så føler jeg Brann vant både fortjent og ganske så kontrollert etter to scoringer før pause. 

Så kom bortekampen mot Godset. Jeg hadde ikke voldsomme forventninger til Brann i denne kampen, og regnet med at den ville bli tøff. Men Brann sjokkerte med å gå rett i strupen på fjorårshøstens beste lag, og det som også var fjorårets beste hjemmelag. Brann skulle for lengst ha ledet da Bismar Acosta sendte sitt horrible tilbakespill forbi Samuel Sahin-Radlinger og i eget mål. Heldigvis ordnet Kristoffer Barmen en overfortjent utligning i sluttminuttene.

Kristiansund-kampen ble en seig affære. Brann dominerte, men det viste seg å være vanskelig å bryte ned nordmøringenes forsvar. Men i det 98. minutt fikk Acosta sin revansje fra Drammen-flausen og scoret det fortjente seiersmålet.

Sarpsborg-kampen er vel den mest imponerende til nå. Som på Marienlyst, tok Brann kommandoen fra start mot fjorårets bronsevinner og nest beste hjemmelag. Sarpingene hadde ikke tapt hjemme i serien siden Rosenborg slo dem 1. mai i fjor. Men Brann viste ingen nåde, tok ledelsen ved Fredrik Haugen (eventuelt Sivert Heltne Nilsen) i det 12. minutt og dominerte klart i første omgang. I andre omgang skulle det for en periode snu, S08 utlignet etter en tabbe av Radlinger og så ut til å ta over helt. Det så skummelt ut, men så reiste vi oss og kom tilbake. Og ikke bare spillemessig, men også i målprotokollen da Vito Wormgoor satte inn 2-1 til oss på straffe i det 80. minutt. Seks minutter senere så to av de tre fortjente poengene ut til å glippe da de blå fikk et billig straffe. Men karma hjalp oss, Ronnie Schwartz skjøt utenfor, og alle de tre poengene havnet der de skulle. 

Så møtte vi Sandviken i cupens første runde. Dette ble min retur til tribunene, men det så heldigvis ikke ut til å ha negativ effekt på laget. Et totalt reservepreget Brann-lag vant greit 6-1, og selv 16-åringen Aune Selland Heggebø fikk seg et mål bare fire minutter etter han kom inn. For øvrig scoret både Deyver Vega og Henrik Kjelsrud Johansen to mål hver. 

Også Stabæk-kampen fikk jeg sett fra tribunen, og derfra fikk jeg se et relativt effektivt Brann vinne 3-0. Heller ikke dette var noen sjanseorgie av en kamp, men vi hadde full kontroll og vant uten problemer. Brann har blitt en maskin… Jeg nevnte at Brann var relativt effektive, men bare relativt. På slutten hadde vi en firedobbel sjanse til å øke til 4-0, og to av forsøkene gikk i tverrligger. 

Så kom det potensielle bananskallet. Ranheim hadde overrasket i starten, og jeg gruet meg til å se denne kampen på tv. For selv om Ranheim på ingen måte er noe dårlig lag, så ville det være litt pinlig å tape for dem. Og nesten absurd at trønderne med seier kunne ta serieledelsen fra oss. Men vi klarte jaggu å gjøre jobben her også og få enda en fortjent seier etter to mål av Steffen Lie Skålevik.

Dette hadde før søndagens kamp i Sandefjord, gitt oss vår beste seriestart noensinne. Aldri tidligere hadde vi klart mer enn 13 poeng (omregnet til tre poeng for seier alle sesonger) etter de første seks kampene, men nå hadde vi 16! Også to baklengs og ni plussmål var klubbrekord etter de seks første. 

(Fortsetter under bildene)

 

Søndagens kamp:

Et slitent Brann-lag med fravær både på Fredrik Haugen, Ruben Kristiansen og «selvsagt» Daniel Braaten, skulle få det tungt mot de såkalt trenerløse Sandefjord. Det var tydelig at det tette kampprogrammet vårt begynte å tære på, og Brann klarte aldri å gå i strupen på motstanderen like effektivt og imponerende som tidligere i år på bortebane. 

Dette ble en hard dags jobb der man fikk slite seg til en arbeidsseier. De tre poengene trumfet alt.

Første omgang var et 45 minutters gjesp. Jeg talte en eneste avslutning i feltet til hvert av lagene, og ingen av dem var spesielt farlige heller. 

I andre omgang skulle det bedre seg for vår del, og allerede etter knappe fire og et halvt minutt av siste halvdel skulle vi ta ledelsen på vår første skikkelige avslutning. Gilbert Koomson gjorde forarbeidet og la inn til Peter Orry Larsen som kom løpende og satte ballen inn fra syv meter - mellom keeper og nærmeste stolpe. 1-0 til oss og jubel på den merkelige bortetribunen.

Brann dominerte til en viss grad etter dette, men det ble fremdeles få sjanser. Vel 16 minutter ut i omgangen trodde vi et øyeblikk at vi hadde doblet ledelsen etter nok et godt forarbeid av Koomson som gjorde El-Hadju Gana Kane svimmel. Men Steffen Lie Skålevik var hårfint offside, og dessverre hadde assistentdommeren godt nok syn til å få med seg det.

Midtveis i omgangen fikk nevnte Skålevik et mildt sagt idiotisk gult kort da han - på SFs halvdel og med hele laget på rett side - la Erik Mjelde i bakken. Og når vi er inne på gule kort, så er Sivert Heltne Nilsen ett gult kort fra karantene etter en påskefarget advarsel fra dommeren. (De nye reglene sier at man ikke får karantene før etter fire gule).

Kvarteret før slutt fikk Henrik Kjelsrud Johansen en avslutning blokkert, og stort nærmere kom vi ikke en punktering av kampen. Dermed holdt spenningen seg helt inn. Sandefjord presset nemlig litt på mot slutten, men fikk aldri noen avslutninger ut av det. På over-overtid holdt vi på å gjøre det helt store da en Brann-corner til slutt endte med tilbakespill til en Samuel Sahin-Radlinger som holdt på å  rote det til, men til slutt heldigvis klarte å få ballen i klypene. (Det skulle tatt seg ut å rote vekk seieren etter å ha fått corner med 25 sekunder igjen av overtiden…)

Dermed endte det 1-0 til oss, og vi kunne juble for enda en seier og fortsatt serieledelse. Gleden ble heller ikke mindre da vi hørte at Molde hadde tapt. Nå leder vi med fem poeng!

KURIOSA:

Rekker av kamper:

Seire: Brann har fem serieseire på rad. Siste gang vi ikke vant, var da vi spilte 1-1 på Marienlyst 2. april. Forrige gang vi vant fem seriekamper på rad var høsten 2007. Klubbrekorden vår i den øverste serien er på seks strake serieseire. Det skjedde i 1961/62-sesongen, i 1970, i 1976 og i 1997.

Brann har tre borteseire på rad i serien. Siste gang vi ikke vant borte, var da vi spilte 1-1 på Marienlyst 2. april. Forrige gang vi vant tre bortekamper på rad i eliteserien, var våren 2006 da vi vant fire på rad. Klubbrekorden vår på øverste nivå er fem strake borteseire i serien. Det klarte vi både i 1999 og i overgangen mellom 1973 og 1974. 

Uten tap: Brann har åtte seriekamper på rad uten tap (6-2-0). Siste gang vi tapte i serien var da det ble 1-2 for Godset 19. november. Forrige gang Brann spilte åtte strake seriekamper uten å tape, var i fjor sommer da vi fikk en rekke med fire seire og fire uavgjorte. Forrige gang vi tok 20 poeng over åtte eliteseriekamper var våren 2006 da vi tok 22 (7-1-0). 

Brann har fire bortekamper på rad i serien uten tap (3-1-0). Siste gang vi tapte borte i serien var da det ble 1-2 i Drammen 19. november. Forrige gang vi spilte fire strake bortekamper i serien uten å tape, var i overgangen 2016/17 da vi fikk 2-2-0. I en og samme sesong har vi ikke klart det på øverste nivå siden vi fikk 1-4-0 over fem kamper sommeren 2008.

Scoringer: Brann har scoret i elleve seriekamper på rad. Siste gang vi ikke scoret i serien var da vi tapte 0-3 hjemme for RBK 22. oktober. Forrige gang vi scoret i elleve seriekamper på rad i eliteserien var på våren i nedrykksåret 2014(!)

Brann har scoret i seks bortekamper på rad i serien. Sist vi ikke scoret borte i serien var da vi tapte 0-1 for MFK 15. oktober. Forrige gang vi scoret i seks borte-seriekamper på rad i eliteserien var faktisk i nedrykksåret 2014 da vi klarte det i elleve på rad.

Baklengs: Brann har holdt nullen bak i tre seriekamper på rad. Siste gang vi slapp inn mål i serien var da vi vant 2-1 over S08 15. april. Forrige gang vi holdt nullen i tre seriekamper på rad på øverste nivå var i september 2007. Klubbrekorden vår er fire strake toppdivisjonskamper uten baklengs. Det klarte vi på forsommeren 1974. 

Brann har holdt nullen i to bortekamper på rad i serien. Forrige gang Brann holdt nullen bak i to bortekamper på rad i den øverste serien, var våren 2006 da vi klarte det i tre på rappen. Vi vant alle disse tre. Klubbrekorden vår på toppnivå er fire bortekamper i serien uten baklengs. Det skjedde i 1974.  

Tabellsituasjon:

Poeng: Brann har 19 poeng etter syv kamper. Så mange poeng har vi aldri før hatt i den øverste serien på denne tiden. Den gamle rekorden vår var 16 poeng (omregnet til tre poeng for seier) i 1957/58. I fjor hadde vi elleve, mens vi i gullsesongen 2007 hadde 14.

I år har Brann tatt ti poeng på de fire første bortekampene. Så mange poeng har vi ikke tatt på de fire første bortekampene på toppnivå siden 2006. I fjor fikk vi fire poeng på de fire første bortekampene. Klubbrekorden vår på øverste nivå er 12 (full pott) i 1974, hvis man regner om til tre poeng for seier alle sesonger. 

Scoringer: Brann har scoret tolv mål. Det er det meste vi har hatt etter syv kamper på øverste nivå siden vi hadde 14 i 2011. I fjor hadde vi elleve scoringer, mens vi i gullsesongen 2007 hadde 15. 

Brann har scoret seks mål på de fire første bortekampene. Det er det beste siden vi hadde syv i 2012. I fjor scoret vi fire på de fire første bortekampene. Også i 2007 scoret vi seks på de fire første borte.

Baklengs: Vi har sluppet inn to mål til nå. Det er det minste vi har hatt etter de syv første kampene på øverste nivå i klubbhistorien.  I fjor hadde vi seks baklengs, mens vi i gullsesongen 2007 hadde elleve. Den gamle klubbrekorden på øverste nivå lyder på fem og er fra 2006.

Brann har sluppet inn to mål på bortebane i år. Det er det minste vi har hatt etter fire bortekamper i eliteserien siden vi hadde kun ett i 2006. Det er klubbrekorden vår i den øverste divisjonen.  I fjor hadde vi fire baklengs på de fire første bortekampene. 

Målforskjell: Målforskjellen vår er +10. Det er den beste målforskjellen vi har hatt etter syv kamper i den øverste divisjonen siden vi hadde +12 i 1961/62. I fjor hadde vi +5 i målforskjell, mens vi i gullsesongen 2007 hadde +4. 

På bortebane står vi med +4 i målforskjell, og det er det beste vi har hatt etter fire bortekamper i eliten siden vi hadde det samme i 2011. I fjor hadde vi +0 i målforskjell på de fire første bortekampene. 

INNBYRDES I SERIEN MOT SANDEFJORD:

Sted K S U T Mål Bakl.
Bergen 5 4 0 1 14 6
Sandefjord 6 5 0 1 12 6
Totalt 11 9 0 2 26 12

Brann har fem strake serieseire mot Sandefjord. Siste gang vi ikke slo dem i seriekamp, var da vi tapte 0-1 på Stadion i 2009.

Brann har tre strake serieseire mot Sandefjord på bortebane. Siste gang vi ikke slo dem i seriekamp i Sandefjord var i 2009 da vi tapte 1-3.

Brann har scoret i de fem siste seriekampene mot Sandefjord. Siste gang vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-1 på Stadion i 2009.

Brann har scoret i alle de seks bortekampene mot Sandefjord i serien.

Brann har holdt nullen bak i de tre siste seriekampene mot Sandefjord. Siste gang vi slapp inn mål mot dem var da vi vant 4-1 i Sandefjord 2010.

Brann har holdt nullen bak i de to siste bortekampene mot Sandefjord i serien. Siste gang vi slapp inn mål mot dem var da vi vant 4-1 i 2010.

HENDELSENE:

1. omgang:

00:25 - Brann: Ludcinio Marengo med et innlegg fra venstre, men rett i klypene på Eirik Holmen Johansen. Ingen Brann-spillere er i nærheten.

05:00: Utrolig hendelsesfattige første fem minutter.

08:00 - Brann: Marengo utfordrer og kommer til nytt innlegg fra venstre, men det heades enkelt vekk fra hjemmelaget. 

10:20 - SF: Victor Demba Bindia kommer til innlegg fra vår venstre side, men inne i feltet har heldigvis ikke Flamur Kastrati verdens beste mottak og ballen går ut over dødlinjen.

15:00: Kvarteret passeres og det har ennå ikke vært en eneste avslutning å se. Ei heller så mye som en halvsjanse.

17:05 - SF: Det nærmeste man kommer en halvfarlighet så langt. Håvard Storbæk slår fremover mot til Kastrati som løper i bakrom og legger sleivete inn fra vår høyreside. Vito Wormgoor klarerer til corner.

18:00 - Brann: Vi klarerer corneren og kontrer direkte. Gilbert Koomson fosser oppover høyresiden og gir etter hvert over til Marengo som han har med seg på venstre. Han skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Skuddet går en meter over krysset. Dagens første avslutning er et faktum.

19:35 - Brann: Koomson legger inn fra høyre. Det går høyt og ned mot bakerste. Der taper Steffen Lie Skålevik hodeduellen mot Bindia som header inn til sin egen keeper.

23:55 - Brann: Marengo slår frem til Kristoffer Barmen som legger inn fra venstre dødlinje. Dessverre går det gjennom hele feltet. Det var da også heller smått med rødt der inne.

27:45 - Brann: Vito slår langt frem mot Barmen som header inn i feltet. Der kommer Skålevik for sent. Keeper tar ballen.

28:10 - SF: Kastrati får kveldens første avslutning inne i feltet når han presset avslutter fra helt ute på siden av sekstenmeteren. Skuddet går over og utenfor.

29:10 - Brann: Barmen header nok en gang videre et langt Vito-fremspill, og også denne gang er det Skålevik som kommer for sent. Bindia header inn til keeper.

30:35 - SF: Storbæk slår inn i feltet og en offsideplassert Kastrati kommer akkurat for sent. Ballen går inn til Samuel Sahim-Radlinger. 

35:40 - SF: Kastrati blir avvinket for offside.

36:25 - Brann: Marengo stjeler ballen fra Storbæk nede ved hjørneflagget og legger inn. Dessverre finner han ingen røde der inne. 

36:45 - Brann: Marengo med nok et innlegg som ikke er i nærheten av å nå frem til noen røde inne i feltet.

38:45 - Brann: Marengo slår en krosser over til høyresiden hvor han finner Koomson. Sistnevnte utfordrer Joackim Olsen Solberg og slår inn mot nærmeste stolpe. Der er en presset Skålevik som etter hvert får avsluttet med et stående brassespark fra siden av femmeteren, men det går utenfor nærmeste stolpe. Dette var for øvrig Branns første avslutning i feltet.

41:35 - Brann: Koomson kommer til innlegg fra høyre, men nok en gang er det ingen Brann-spillere der hvor ballen lander. Hjemmelaget klarerer enkelt.

41:45 - gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen. Får det for å legge Engblom i bakken og dermed hindre en overgang.

43:00 - SF: Etter en corner forsøker André Sødlund seg på et skudd fra 23 meter, men det blokkeres av Barmen før det når inn i feltet.

45:00: Pause. 0-0 i mål, 1-1 i avslutninger i feltet.

2. omgang: 

45:00 -> bytte Brann: Peter Orry Larsen inn for Amer Ordagic

49:27 - 0-1, SCORING BRANN; PETER ORRY LARSEN: Angrepet starter med at Heltne Nilsen fanger opp en svak Sandefjord-pasning 15 meter inn på vår halvdel. Han slår frem til Koomson på høyresiden. Sistnevnte utfordrer El-Hadji Gana Kane og kommer til innlegg fire meter fra dødlinjen. Det innlegget går flatt mot nærmeste hvor Orry kommer løpende og avslutter fra syv meter. Ballen går inn mellom keeperen og nærmeste stolpe. 1-0 til oss.

Angrepet tok ti sekunder og tre mann var involvert. 

51:25 - Brann: Taijo Teniste slår fremover, ballen går over Kane og bak ham dukker Orry opp og forsøker et innlegg. Det går høyt over alt og alle inne i feltet. På motsatt side kommer Marengo seg etter hvert til innlegg fra dødlinjen, men det blir nesten som et tilbakespill inn til keeper.

52:35 - Brann: Heltne Nilsen forsøker et brassespark fra ti meter etter en corner, men bommer på ballen.

54:00: Brann med et visst overtak nå.

58:30 - Brann: Koomson sender ballen frem på høyresiden av feltet, men Orry kommer for sent. Keeper er ute og avverger. 

59:25 - Brann: Marengo kommer til skudd fra 25 meters skrått hold. Det går høyt over.

60:35 - Brann: Marengo slår et innlegg fra venstre og inn i feltet, men hjemmelaget får headet vekk.

61:00 - Brann: Koomson herjer med Kane på høyrekanten og legger inn mot nærmeste hvor Skålevik setter ballen inn i lengste hjørne fra to meter. Men strilen er hårfint offside og målet blir ikke godkjent.

61:45 -> bytte SF: Andrew Eleftheriou inn for en svimmel El-Hadji Gana Kane

64:50 - SF: Småskummelt når Sødlund får et langt fremspill og demper ballen på brystet vel ti-tolv meter fra mål, men heldigvis klarer han ikke å få kontroll på ballen. Acosta får klarert. Så skyter Erik Mjelde over fra 30 meter. 

67:00 - gult kort, Brann: Steffen Lie Skålevik med et helt unødvendig brytegrep på Mjelde, ti meter inne på motstanderens halvdel og med hele laget i balanse. Hva var vitsen?

68:05 - gult kort, SF: Joackim Olsen Solberg for å stikke av med ballen når Brann får frispark.

69.40 - gult kort, SF: Andrew Eleftheriou for å holde Marengo når sistnevnte tar ballen fra ham.

71:00 - Brann: Koomson slår et frispark mot venstre i feltet hvor Bismar Acosta rager høyest og header inn foran mål, men Kastrati får headet vekk. Etter hvert får Sivert lagt inn igjen fra venstre, men keeper Holmen Johansen tar innlegget.

72:15 - SF: Mjelde fyrer løs fra nærmere 30 meter, men Vito klarerer.

72:45 -> bytte Brann: Henrik Kjelsrud Johansen inn for Steffen Lie Skålevik

74:40 - Brann: Gilli fosser oppover venstresiden og legger inn fra dødlinjen. På syv meter avslutter Kjelsrud Johansen, men Christer Reppesgård får blokkert. Ballen går rett i Johansen igjen, men uten vanskeligheter for keeper.

77:50 - Brann: Orry kommer seg til innlegg på høyre side i feltet, men det går over Kjelsrud Johansen som hopper opp åtte meter fra mål.

78:50 - SF: Bindia med et farlig innlegg fra vår høyre side, men Acosta får headet vekk.

79:10 - SF: Mjelde slår langt frem mot Kastrati som fra tolv-tretten meters rimelig skrått hold brenner til med venstresleggen. Langt utenfor. 

80:45 - Brann: Barmen skyter fra 19-20 meter. Det går en halv meter over.

82:25 -> bytte SF: Mohamed Ofkir inn for Flamur Kastrati.

83:20 -> bytte SF: George Noah Gibson inn for Victor Demba Bindia

84:05 - Brann: Koomson vender rundt og forsøker tilsynelatende på en avslutning vel fem meter innenfor sekstenmeteren. Det blokkeres umiddelbart.

86:00 - Brann: Koomson slår et frispark inn i feltet, men vår gamle kjenning Lars Grorud header vekk.

86:25 - SF: Det slås langt frem mot Pontus Engblom som heldigvis ikke får kontroll rett utenfor femmeterhsørnet, og Vito får klarert til corner.

87:10 - SF: Hjemmelaget med et visst press nå, men vi får ryddet unna.

88:45 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Ludcinio Marengo.

90:00 + 0:35 - SF: Radlinger bokser vekk et høyt og langt fremspill fra Mjelde.

90:00 + 1:05 - SF: Sandefjord trykker på, men kommer aldri i avslutningsposisjon. Brann rydder opp.

90:00 + 1:35 - Brann: Koomson lurer Reppesgård trill rundt og kommer seg til innlegg fra høyre dødlinje. Med seg har han Kjelsrud Johansen og Orry Larsen, men Grorud får brutt ballbanen. Orry holder Grorud tydelig i trøyen i flere sekunder - fire meter fra dommeren. Slikt blir det gult kort av.

90:00 + 1:40 - gult kort, Brann: Peter Orry Larsen for ovenfor nevnte holding.

90:00 + 2:35 - Brann: Vi får corner med 25 sekunder igjen av overtiden.

90:00 + 3:25 - SF: Vi holder nesten på å sose det til på over-overtid når Radlinger får et tilbakespill og han sender ballen opp i luften rett foran nesen på Engblom. Ballen spretter i bakken like foran Gibson, men Radlinger fanger den.

90:00 + 3:50: Kampen er over. Vi har vunnet!

 

PUBLIKUM:

Vi stilte noen hundre Brann-supportere på bortetribunen. Undertegnede med egen stol som snille medsupportere og SF hadde ordnet. Stemningen ble så som så, for denne bortetribunen er overhodet ikke laget for å få et samstemt trøkk.

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Sandefjord - Brann 0-1 (0-0)

7. serierunde Eliteserien. Komplett Arena. 4672 tilskuere. Dommer: Ole Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Joackim Olsen Solberg og Andrew Eleftheriou (Sandefjord), Sivert Heltne Nilsen, Steffen Lie Skålevik og Peter Orry Larsen (Brann).

0-1: Peter Orry Larsen (50.)

Sandefjord (3-5-2): Eirik Holmen Johansen - Lars Grorud, Christer Reppesgård, El-Hadji Gana Kane (Andrew Eleftheriou fra 62.) - Victor Demba Bindia (George Gibson fra 84.), André Sødlund, Erik Mjelde, Håvard Storbæk, Joackim Olsen Solberg - Pontus Engblom, Flamur Kastrati (Mohammed Ofkir fra 83.)-

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson - Amer Ordagic (Peter Orry  Larsen fra 46.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 73.), Ludcinio Marengo (Azar Karadas fra 89.).

Kampstatistikk:

Ballbesittelse: 54 % til Brann (VG)

Sjanser: 2-0 til Brann (VG), 1-0 til Brann (BT)

Avslutninger: 6-3 til Brann (NTB), 5-3 til Brann (VG)

Avslutninger på mål: 2-0 til Brann (NTB), 1-0 til Brann (VG)

Angrep med avslutninger inne i feltet: 4-2 til Brann (mine tall). 1. omg.: 1-1. 2. omg.: 3-1 til Brann.

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.

Fyldige tall = startet kamp

Motst. Acos Barm Haug Joha
Glimt h 90 45 86 45
Gods b 90 90 90 26
KBK h 90 90 90 34
S08 b 90 90 58 16
Stab h 90 90 75  
Ranh b 90 75   14
SF b 90 90   18
         
Total 630 570 399 153
Kamp 7 4 5 6
Start 7 4 5 0
Mål 1 1    
Gule   2   1
2gule        
Røde        
  Acos Barm Haug Joha

-

Motst. Kara Koom Kris Lars Mare
Glimt h 4 72 90    
Gods b 6 70 84    
KBK h   87 90   14
S08 b   90 90 32 8
Stab h   80   24 90
Ranh b   90 60 15 30
SF b 2 90   45 88
           
Total 12 579 414 116 230
Kamp 3 7 5 4 5
Start 0 7 5 0 2
Mål       2  
Gule     1 1  
2gule          
Røde          
  Kara Koom Kris Lars Mare

-

Motst. Nils Orda Radl Rola Skaa
Glimt h 90   90 90 18
Gods b 90   90 90 20
KBK h 90   90 76  
S08 b 90   90 82  
Stab h 90 15 90 90  
Ranh b 90 90 90 90  
SF b 90 45 90 90  
           
Total 630 150 630 608 38
Kamp 7 3 7 7 2
Start 7 2 7 7 0
Mål 1     1  
Gule 3        
2gule          
Røde          
  Nils Orda Radl Rola Skaa

-

Motst. Skål Teni Vega Worm
Glimt h 90 90   90
Gods b 64 90   90
KBK h 56 90 3 90
S08 b 74 90   90
Stab h 66 90 10 90
Ranh b 76 90   90
SF b 72 90   90
         
Total 498 630 13 630
Kamp 7 7 2 7
Start 7 7 0 7
Mål 3     3
Gule 1     1
2gule        
Røde        
  Skål Teni Vega Worm

-

LINKER:

BA om kampen

NTB om kampen

BT om kampen

VG om kampen

VG Live

Dagbladet om kampen

TV2 om kampen/

NRK om kampen

Brann.no om kampen