Må ikke la oss lure av medalje

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger*

Julegaten åpnet snart,

sesongen var på tampen

Sølvet stod på spill,

for MFK har fått opp dampen

Da Molde var i form

og ikke sluttet å forfølge,

så måtte vi nok vinne

hvis vi skulle redde sølvet

*

Men Brann var ikke på

og KBK, de dominerte

De tok da også ledelsen,

og vi ble irriterte

For Brann hang ikke med,

da det ble 0-2, var det gjort

Med mindre vi fikk 1-2

og det måtte komme fort!

*

Det fikk vi jo da også,

Bamba klinket ballen inn

Men manglet ennå to,

her var det vinn eller forsvinn

Vi fikk et sjeldent straffe,

det var kanskje noe billig

Men Vito ga det fra seg 

da "La Bamba" sa seg villig

*

At Bamba skulle ta det

i mot gamleklubben sin;

det var nok neppe lurt,

da var nok nervene i spinn

Å stoppe opp i tilløpet,

det lover sjelden godt

Han bommet, og i stedet 

ble det 1-3, trist og grått

*

Så dermed ble det tap

som det har ofte blitt på Møre

Og Molde gikk forbi, 

så sølv, det lar seg neppe gjøre

Men bronsen er i boks,

den er vi sikret åkkesom.

Europacup, det blir det,

Ruzomberok, here we come!

*

Hjemturene fra Molde er alltid triste. Nå lurer du kanskje på om jeg blander byene her, men hjemturen min fra Kristiansund gikk med fly fra Molde. Urutinert selvsagt. Jeg burde visst bedre. Da kunne det jo ikke gå bra. 

Dette var enda en svak kamp denne mildt sagt variable høsten, og nok en gang hang vi ikke helt med fra start. Dette i kontrast til i starten av sesongen, der vi gikk i strupen på hvem det måtte være - hjemme som borte, og stort sett ble belønnet for det. Det gjør vi ikke lenger - vi er kanskje avslørt, og resultatene har blitt deretter.

Vi er likevel sikret minst bronse (og europacup), og sannsynligheten taler da også for at det er nettopp bronse det blir. Et Molde i form, roter nok neppe bort sølvet mot allerede nedrykksklare Sandefjord. 

Og i utgangspunktet er ikke det noen plassering å klage på. De færreste så vel for seg noe bedre enn det før sesongen, og vi er kun slått av to lag som har råd til mer salt i grøten enn oss. (Vi får håpe de får saltforgiftning). 

Sånn sett greit nok. Men når vi lenge var i et tomanns-race om gullet, så må det være lov å være skuffet over at vi nå sannsynligvis ikke engang blir nummer to. 

Og selv om vi antagelig ender opp med å bli landets tredje beste lag i 2018, så må vi ikke innbille oss at vi er Norges tredje beste lag for tiden. For det er vi ikke! Mye av grunnen til at vi klarer å redde i land en i utgangspunktet helt ok topp tre-plassering, er en form vi var i for et halvt år siden. Dette er viktig å ha i mente når Brann skal evaluere sesongen og legge planer for 2019. Vi må ikke la oss lure av medalje og tro at vi ER der oppe pr nå.

På høsttabellen til nå, er vi bare nummer seks, men vil med seier over Odd passere nettopp dem på denne. Jeg skal ikke påstå at en femte-sjette-plass på høsttabellen er totalt krise, men man må også ta med i betraktningen hvilke klubber vi slås av og hvor stor avstanden er til topplagene og bunnlagene. Det blir noe pinlig når vi allerede nå kan konstatere at lille Kristiansund tok flere poeng enn oss denne høstsesongen. 

Det er ikke godt nok å bli «slått» av en sånn småklubb over en halv sesong. Og mindre flaut blir det ikke av at vi kjøpte toppscoreren deres i sommer. Likevel har de altså forbedret resultatene - og gjort det bedre enn oss etter det. KBK har nemlig tatt fem poeng mer enn oss etter at han flyttet til Bergen…

For denne småklubben fra knausene ute i havgapet, har funnet en form vi aldri fant denne høsten. Fem seire på rad har de nå. Vi selv har siden de syv strake seirene i april og mai kun én gang klart TO seire på rad… 

Og det er ikke bare på selve høsttabellen vi ligger bak nordmøringene. For selv om vi drar «formtabellen» så langt tilbake som 23 kamper(!), så ligger KBK fremdeles foran oss. Først hvis vi tar de 24 siste rundene i betraktning, har vi tatt flere poeng enn kristiansunderne.

Vi må faktisk strekke perioden så langt som hele 25 kamper bakover, før vi finner Brann inne på topp tre på noen slags formtabell - hvis vi kan kalle den det. Og over de siste syv rundene har til og med tabelljumbo Sandefjord tatt to flere poeng enn oss…

Når det gjelder høst-nedturer, så har vi på 2000-tallet fått ganske store slike både i 2002 (17 poeng vår/10 poeng høst), 2005 (24 vår/13 høst), 2006 (28/18), 2008 (20/13), 2013 (25/14), 2017 (27/20) og 2018 (34 poeng vår/21-24 poeng høst). De store høst-oppturene har i denne perioden bare vært i 2003 (11 poeng vår/26 poeng høst) og 2014 (11/18). Ellers har det vært ganske jevnt mellom vårsesong og høstsesong for oss i eliteserien.

I eliteserien har vi gjort det best elleve ganger om våren og syv ganger om høsten i dette årtusenet. Vi har tatt 400 poeng i første halvdel i sesongen, og avhengig av resultatet i årets siste runde vil vi ha tatt 354-357 poeng i høstsesongene på 2000-tallet.

Det var mye rart av de røde ute på det kunstige gresset i klippfiskbyen, men det aller mest idiotiske var kanskje at Daouda Bamba tok straffesparket vi var heldige å få. At han skulle ta det straffesparket mot gamleklubben, kunne jo ikke gå bra. Selvsagt kokte det jo mer i hans hode i en sånn kamp, enn det ville gjort for Vito Wormgoor som normalt ville tatt ellevemetersparket.

Og vi bak målet kunne se på Bamba at dette ikke var noen god idé. Tung pusting og pompøse skritt før han gjorde seg klar, tydet på at dette kanskje var litt for spesielt for ham. Når han da også gjorde den dødssynd det er å stoppe opp i tilløpet, så kunne det jo ikke gå bra. Det er jo viden kjent at sånt ofte ender med bom. Og det gjorde det.

Jeg skal ikke garantere for at Vito hadde truffet, men jeg vil tro sjansen er mye større for at han ville greid å holde hodet kaldt i nettopp Kristiansund.

(Fortsetter under bildene)

Innmarsj i klippfiskbyens intime stadion.

Innmarsj i klippfiskbyens intime stadion. Foto:

Vi var bare ca 50 Brann-supportere i Kristiansund.

Vi var bare ca 50 Brann-supportere i Kristiansund. Foto:

-

KAMPEN:

Siden forrige kamp var Kristoffer Barmen kommet inn i startelleveren for Peter Orry Larsen. 

I det niende minutt fikk vi en kjempesjanse til å ta ledelsen da Fredrik Haugen fikk ballen helt mutters alene på sekstenmeteren, men han hadde et svakt touch og måtte dermed nærmest sklitakle for å nå igjen sitt eget mottak. Sånt blir det gjerne ikke så gode skudd av. Noe det heller ikke ble. Det gikk nemlig rett på keeper som kom ut. Men overgangen og forarbeidet av Gilli Rólantsson var bra, og Haugen dukket opp på rett sted. Hadde bare mottaket stått i stil…

Etter hvert ble det mer og mer Kristiansund, dog uten at de kom til de store sjansene.

Vi skulle likevel få en mulighet etter 36 minutter da Daouda Bamba sendte ballen langt frem til Gilbert Koomson på høyrekanten. Sistenevnte kunne skutt fra skrått hold ved sekstenmeteren, eller gitt over til Kristoffer Barmen som kom alene på motsatt side. Men i stedet forsøkte han å drible Dan Peter Ulvestad som tok fra ham ballen. 

Kampens store snakkis skjedde i det 37. minutt, omtrent da Fredrik Haugen hadde en forseelse som påførte ham hans femte gule kort for sesongen. Derfor var det ikke så mange som først la merke til den virkelige forseelsen: Aliou Coly svingte nemlig rundt med albuen og traff Taijo Teniste hardt i hodet. TV-bildene ga ikke inntrykk av at det var et hendig uhell, og Coly burde helt klart vært utvist. Da ville det blitt en helt annen kamp enn det ble. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe; det hadde vært flauere å tape med elleve mot ti…

Like etter at Kristiansund skulle vært redusert til ti mann, holdt Thomas Grøgaard nesten på å sette ballen i eget mål fra to meter, men klareringen på Gjertsens innlegg mot en mutters alene Coly på femmeteren, gikk heldigvis over.

Men på den påfølgende corneren ble det 1-0 til hjemmelaget da Andreas Hopmark kom seg løs på femmeteren og headet inn. OK, det var den dagen i dag… Og for sikkerhets skyld hadde visst ikke Hopmark scoret i serien siden 31. august 2014…

Mot slutten av omgangen våknet vi til, og nærmest var Gilli som avsluttet fra like innenfor femmeterhjørnet, men utenfor.

Etter vel ni minutter av andre omgang var vel alt realistisk håp om en høyst nødvendig seier i sølvstriden, tørket bort. Vi ble presset skikkelig av Kristiansund, kom oss aldri ut av eget forsvar, og til slutt bidro Koomson med en svak klarering rett til Amidou Diop som fikk ballen ved sekstenmeterhjørnet, dro seg noen meter inn mot midten og dundret løs. Ballen føk inn via lengste stolpe og det stod 2-0 til laget fra bacalao-land. Dette var forresten Diops første seriescoring siden 25. juni 2016.

Og rett etter det ble vi presset godt bakover en kort periode. KBK så ut til å kjøre på for et tredje mål. Men så våknet vi til: Reduseringen kom nemlig kjapt; bare drøye fire minutter etter KBKs dobling. Det skjedde da Teniste vant ballen på midten og Daouda Bamba stormet fremover og klinket inn 1-2. 

Skulle vi likevel klare å komme tilbake? Var det DEN dagen i stedet?

Imidlertid roet kampen seg ned den neste stunden, før vi i det 73. minutt plutselig fikk straffe uten å egentlig vite hvorfor. Kan det ha vært pga høy støvel?

Uansett gjorde Daouda Bamba alt feil: Han tok straffesparket fra vår faste mann på denslags. Han tok det på en bane der han sannsynligvis var ekstra preget av situasjonen, og på bevegelsesmønsteret  i forkant virket han også veldig nervøs. Og til alt overmål stoppet han opp i tilløpet - noe som ofte går galt. Og det gjorde det. Straffen ble sendt over. Selvsagt til hånlig jubel fra hans tidligere tilhengere. 

Syv og et halvt minutt før slutt fikk Kristiansund en dobbeltsjanse da Pettersen først reddet et langskudd fra Bendik Bye, og Vito deretter blokkerte et skudd fra Aasbak. Der kunne det fort blitt 3-1. 

Like etter kom Azar Karadas inn for Gilli, men det første som skjedde var at «Uglan» fikk en ny dobbeltsjanse. Først headet Christophe Psyché utenfor på en corner, og deretter reddet Azar oss med foten på et skudd fra Diop. 

104 sekunder før slutt, var uansett alt håp om poeng ute. Da vant Dan Petter Ulvestad på hodet i duell mot Vito på en corner, og stanget inn avgjørelsen fra syv meter. 

Med tredve sekunder igjen ble Steffen Lie Skålevik byttet inn for Gilbert Koomson. Hva var vitsen med å bytte så seint?

Etter dette skjedde bare det at Aasmundsen fikk enda en KBK-sjanse fra sekstenmeteren, men som heldigvis gikk utenfor.

Det endte dermed 3-1 til KBK, gullet er utenfor rekkevidde, Molde passerte oss, sølvet er ikke veldig sannsynlig, men bronse og e-cup er sikret. Uten at det blir ellevill feiring i Bergen av den grunn.

Kristoffer Barmen må for øvrig stå over mot Odd grunnet karantene. 

-

PUBLIKUM:

KBK-fansen kan vel i grunn bare én sang: «Det er vi som er Krist’jan-suinn». Og hvis de selv er overbeviste om det, så må det være greit å ytre.

Men jeg liker det intime stadionet deres. Ikke noen overdimensjonerte greier á la Molde. Taket er lavt over tribunen - og rundt hele banen, tribunen er ikke delt opp i etasjer, og kapasiteten er ikke større enn at de klarer å fylle tribunene. Stadionet er klassisk nivå fire eller fem i England, og det er da også uttalt at de har hentet sin inspirasjon derfra.

Vi var kanskje 50 Brann-supportere i Kristiansund. Ganske skuffende med tanke på at vi kjemper om sølv. Elendig stemning lagde vi også.

-

SLIK TAR VI SØLV:

Hvis Molde slår Sandefjord (b), er det selvsagt umulig for oss å ta sølv.

Hvis Molde spiller uavgjort mot Sandefjord, tar vi sølv med seier mot Odd (h)

Hvis Molde taper mot Sandefjord, tar vi sølv med seier mot Odd. Hvis vi bare spiller uavgjort, tar vi sølv hvis Molde taper med 13 mål. Skal holde hardt det, føler jeg.

Så saken er enkel og grei den at vi må slå Odd, mens Molde må avgi poeng. 

FORMEN:

Siste 6:  7.plass med 7 poeng (2-1-3) og 9-10 (-1)  i målforskjell. Best er MFK med 16 poeng og Kristiansund med 15. Nedrykkede Sandefjord har 9…

Siste 7: 10.plass med 8 poeng (2-2-3) og 10-11 (-1) i målforskjell. Best er MFK med 19 poeng og Kristiansund med 18. Selv Sandefjord har tatt 10, mens Stabæk har tatt like mange som oss - men er foran oss på bedre målforskjell.

Siste 8: 8.plass med 11 poeng (3-2-3) og 13-12 (+1) i målforskjell. Best er MFK med 22 poeng og Kristiansund med 18. Sandefjord har tatt like mange poeng som oss, men er bedre enn oss på målforskjell. 

Siste 9: 4.plass med 14 poeng (4-2-3) og 14-12 (+2) i målforskjell. Best er MFK med 23 poeng, RBK med 20 og Kristiansund med 19.

Siste 10: 6.plass med 14 poeng (4-2-4) og 14-14 (+0) i målforskjell. Best er MFK med 23 poeng, RBK med 23 og Kristiansund med 22. Det er altså 8 poeng til «medalje» på denne tabellen, mens det bare er fire poeng til «kvalik» og seks poeng til «direkte nedrykk». 

Siste 11 (etter Bamba og de andre sommersigneringene kom til klubben): 5.plass med 17 poeng (5-2-4) og 16-14 (+2) i målforskjell. Best er RBK med 26, MFK med 23 og Kristiansund med 22. 

Siste 12: 6.plass med 17 poeng (5-2-5) og 17-19 (-2) i målforskjell. Best er RBK med 27, MFK med 26 og Kristiansund med 22. Sandefjord har bare tatt ett poeng mindre enn oss.

Siste 14 (høstsesongen): 6.plass med 21 poeng (6-3-5) og 23-22 (+1) i målforskjell. Best er RBK med 33 poeng, MFK med 30 og Kristiansund med 26.

Siste 15 (etter ubeseiret-rekken): 6.plass med 21 poeng (6-3-6) og 23-26 (-3) i målforskjell. Best er RBK med 36, MFK med 33 og Kristiansund med 27. På denne tabellen er det seks poeng til «medalje» og fem poeng til kvalikplass. 

Siste 20 (etter de syv strake seirene): 5.plass med 30 poeng (8-6-6) og 28-29 (-1) i målforskjell. Best er RBK med 45 poeng, MFK med 42 og Kristiansund med 36. 

Siste 23: 5.plass med 39 poeng (11-6-6) og 33-29 (+4) i målforskjell. Best er RBK med 52, MFK med 43 og Kristiansund og Haugesund med 40.

Siste 25: 3.plass med 45 poeng (13-6-6) og 38-29 (+9) i målforskjell. Best er RBK med 58 og MFK med 47. 

-

KURIOSA:

* Sist Brann vant to seire på rad i serien var i 21. og 22. runde da vi slo Ranheim 1-0 hjemme før vi slo FKH 3-1 borte. Vi klarte det ikke denne gangen heller.

* Sist vi fikk to borteseire på rad i serien, var i mai/juni da vi slo RBK 2-1 før vi slo Odd 1-0. Vi klarte ikke det denne gangen heller.

Sist vi fikk to bortekamper på rad uten tap, var da vi startet sesongen med 6-3-0 på de første ni borte. Siste kamp i den rekken var da vi spilte 2-2 mot Glimt 8. juli. Heller ikke to borte på rad uten tap, klarte vi denne gangen. Vi har for øvrig 2-0-4 på de siste seks bortekampene. 

* Brann har scoret i ni kamper på rad. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-2 borte for VIF 26. august. Forrige gang vi scoret i ni strake seriekamper, var da vi scoret i seksten strake f.o.m. 28. oktober i fjor t.o.m. 27. mai i år. 

* Brann har scoret i fire bortekamper på rad i serien. Sist vi ikke scoret borte, var da vi tapte 0-2 for VIF 26. august. Forrige gang vi scoret i fire bortekamper på rad i serien, var da vi f.o.m. 28. oktober i fjor t.o.m. 12. august i år scoret i tolv på rad. 

* Brann har sluppet inn mål i åtte strake seriekamper. Sist vi holdt nullen var da vi slo Ranheim 1-0 2. september. Forrige gang vi slapp inn mål i åtte strake eliteseriekamper, var i de elleve siste i nedrykksåret 2014 og den første da vi var tilbake i 2016 - altså i tolv på rad. 

* Brann har sluppet inn mål i syv bortekamper på rad i serien. Sist vi holdt nullen borte, var da vi slo Odd 1-0 25. juni. Forrige gang vi slapp inn mål i syv strake bortekamper i serien, var da vi gjorde det i ni på rad i 2016.

Tabellsituasjon:

* Vi har 55 poeng. Det er det meste vi har hatt etter 29 runder siden vi hadde 64 poeng i 1961/62. I fjor hadde vi 46. Vi er allerede sikret å få den nest beste poengsummen vi har hatt i en 30-kampers sesong.

* Vi fikk 27 bortepoeng i år Det er det meste vi har hatt etter 15 bortekamper siden vi hadde 29 i 1961/62. I fjor hadde vi 19. Poengsnittet vårt ble 1,8 poeng pr bortekamp. Det er kun i 1961/62 (1,93), 1975 (1,91), 1997 (1,92) og 1999 (2,08) vi har gjort det bedre borte regnet i poeng pr kamp. 

* Vi har 16 seire. Det er det meste vi har hatt etter 29 runder siden vi hadde 20 i 1961/62. I fjor hadde vi 13. Vinner vi den siste kampen, får vi vårt største antall seire i en 30-kampers sesong siden 1961/62. 

* Vi fikk åtte borteseire i år. Det er det meste vi har hatt i en sesong med 15 bortekamper, siden vi fikk ni i 1961/62. I fjor fikk vi fem.

* Vi har seks tap. Det er det minste vi har hatt etter 29 runder siden vi hadde fem i 1961/62. I fjor hadde vi ni. Vi er allerede sikret å få det nest minste antall tap vi har hatt i en 30-kampers sesong. 

* Vi fikk fire bortetap i år. Det er det minste vi har hatt i en sesong med 15 bortekamper siden vi hadde det samme i 1961/62. I fjor fikk vi seks.

* Vi har scoret 44 mål. Det meste vi har hatt etter 29 runder er 91 i 1961/62. I fjor hadde vi 49.

* Vi scoret 21 bortemål i år. Det meste vi har hatt etter 15 bortekamper er 45 i 1961/62. Også i fjor hadde vi 21.

* Vi har sluppet inn 31 mål. Det minste vi har hatt etter 29 runder er 26 i 2016, hvor vi fikk 27 til slutt. I fjor hadde vi 34 og endte opp med 36 etter 30. 

* Vi slapp inn 20 mål på bortebane i år. Det er det minste vi har fått i en sesong med 15 bortekamper. Den gamle klubbrekorden fra i fjor og forfjor, var på 21. I snitt slapp vi inn 1,33 mål pr bortekamp. Det er kun i 1970 (0,56), 1974 (0,82), 1991 (1,18) og 1997 (1,00) vi har hatt færre baklengs pr bortekamp. 

* Målforskjellen vår er +13. Den beste vi har hatt etter 29 runder er +47 i 1961/62. I fjor hadde vi +15. Vinner vi med tre mål i siste kamp, vil vi ende opp med den beste målforskjellen i en 30-kampers sesong siden 1961/62 da vi fikk +50.

* Målforskjellen borte endte med +1. Det er den beste målforskjellen vi har hatt i en sesong med 15 bortekamper siden 1961/62. Forrige gang vi endte opp med positiv målforskjell borte var i 2001 (30-27). 

-

BRANN INNBYRDES MOT KRISTIANSUND I SERIEN:

Sted K S U T Mål Bakl
Bergen 3 2 0 1 3 5
Kristiansund 3 1 0 2 2 4
Totalt 6 3 0 3 5 9

* Brann har to strake tap i Kristiansund. Sist vi tok poeng der, var da vi vant 1-0 i 1. divisjon 2015. 

-

HENDELSENE MINUTT FOR MINUTT:

01:45: Molde har tatt ledelsen mot Haugesund og passerer oss på tabellen.

02:25 - KBK: Bent Sørmo legger inn fra deres høyre side, men det innlegget går rett forbi Aliou Coly og gjennom hele feltet. Så kommer det et innlegg fra Christoffer Aasbak på motsatt og Markus Pettersen må bokse vekk. Sørmo skyter fra ti meters skrått hold, men sleiver totalt og ballen går faktisk utover(!) i feltet. 

08:15 - Brann: Kristoffer Barmen sender ballen nedover venstresiden til Gilli Rólantsson som skjærer inn mot dødlinjen og slår ut til Fredrik Haugen på sekstenmeteren. Sistnevnte får et dårlig touch og må skli-skyte fra åtte-ni meters skrått hold. Det går rett i keeper Sean McDermott som kommer ut på femmeteren. 

09:50 - Brann: Haugen legger høyt inn fra høyre og Barmen header fra tolv meter. Noen meter utenfor. 

10:35 - KBK: Torgil Gjertsen utfordrer Gilli og legger inn fra deres høyre side. Vito header vekk.

11:25 - KBK: Aasbak med corner fra deres høyre side. På bakerste går Dan Peter Ulvestad opp i luften på tre meters hold, men får ikke skikkelig treff og ballen stusses bare videre.

17:40 - KBK: Aasbak legger inn fra deres venstre side i retning i Coly, men Pettersen plukker det ned.

19:35 - KBK: Gjertsen kommer til innlegg fra deres venstre side og legger flatt inn. Både Coly og Sondre Sørli er der inne, men de kommer ikke til avslutning og Gilli får klarert vekk.

22:25: Et forferdelig tilbakespill med sprett fra Christian Eggen Rismark gjør det vanskelig for keeper Pettersen som bommer på ballen og den går til corner.

23:40 - KBK: Hjemmelaget kommer stadig til innlegg, men Pettersen plukker ned igjen.

24:00 - KBK: Thomas Grøgaard mister ballen til Sørli vel 20 meter inn på vår halvdel. Sørli trekker innover og skyter fra over tyve meter. Over.

28:00: Når også RBK har tatt ledelsen, er de for øyeblikket utenfor rekkevidde foran den siste kampen.

28:55 - gult kort, Brann: Gilli Rólantsson for å holde Amidou Diop som er på vei fremover.

30:00 - KBK: Aasbak med frispark fra nærmere 30 meter. Det går en meter over.

33:35: Barmen klarer upresset å bomme på en pasning til Gilli som er ti meter fra ham. Ballen går ut over sidelinjen.

34:20 - KBK: Aasbak slår langt frem mot Coly i feltet, men Rismark får klarert. 

36:00 - Brann: Daouda Bamba slår langt frem til Gilbert Koomson ute på høyrekanten. I stedet for å skyte fra skrått hold eller gi over til Barmen som kommer alene på venstresiden, går han seg fast og Ulvestad rydder opp inne i feltet.

36:55 - gult kort, Brann: Fredrik Haugen for å felle Liridon Kalludra midt på banen.

36:55: Omtrent samtidig som Haugen feller Kalludra, slår Coly seg løs med albuen opp i trynet på Taijo Teniste.

38:35 - KBK: Gjertsen kommer til innlegg fra dødlinjen og to meter fra eget mål setter Grøgaard heldigvis ballen over. Kunne fort blitt selvmål der. Coly stod for øvrig klar like bak ham på femmeteren. 

39:09 - 1-0, SCORING KBK; ANDREAS HOPMARK: En corner fra Gjertsen blir slått inn fra vår høyre side. På femmeteren kommer Hopmark seg fri og går opp bak Haugen og header inn i lengste hjørnet. 

41:25 - Brann: Haugen slår et frispark mot bakerste hvor Vito header inn foran mål, men Ulvestad klarerer til corner.

42:00 - Brann: Ruben Yttergård Jenssen slår mot bakerste, men Aasbak klarerer til ny corner.

42:35 - gult kort Brann: Kristoffer Barmen for å holde Gjertsen når KBK kommer på en overgang. Dermed må Barmen stå over mot Odd.

44:05 - Brann: På en corner fra Haugen går Vito opp og header fra syv-åtte meter. Det spretter enkelt inn til McDermott.

45:00 + 0:20 - Brann: Koomson legger inn fra dødlinjen og fra like innenfor nærmeste femmeterhjørne setter Gilli ballen utenfor nærmeste stolpe.

45:00 + 1:30 - Brann: Haugen skyter over fra 22 meter.

45:00 + 2:05: Pause. 1-0 til KBK. 4-3 til oss(!) i angrep med avslutninger i feltet.

(Fortsetter under bildet)

Pause, og sur type på selfie skjønner hvilken vei det går.

Pause, og sur type på selfie skjønner hvilken vei det går. Foto:

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Deyver Vega inn for Kristoffer Barmen.

45:20 - KBK: Innbytter Vega mister ballen til Diop femten meter inne på vår halvdel. Det ender med at Gjertsen kommer inn i feltet og til avslutning fra vel ti meter, men det treffer et Brann-bein og år til corner.

48:10 - Brann: Etter en corner får Gilli en skuddmulighet fra skrått hold like utenfor feltet. Det går vel en meter utenfor.

49:50 - KBK: Coly slår et skummelt innlegg på tvers gjennom feltet.

50:15 - Brann: Koomson får ballen på venstresiden i feltet, men finner aldri ut at han skal avslutte. 

52:05 - Brann: Haugen med et frispark fra nærmere 30 meter som går høyt over.

53:00: Litt lenger nede på kysten hadde Molde økt til 2-0 over Haugesund. Sølvet så ikke spesielt realistisk ut nå.

53:55 - KBK: Vito takler en feilvendt Coly som heldigvis ikke får snudd seg på femmeteren. Etter hvert legger Kalludra inn mot Coly igjen, men Vito får headet vekk. 

54:15 - 2-0, SCORING KBK; AMIDOU DIOP: Vi kommer oss aldri ut etter den forrige sjansen og Koomson mislykkes med en klarering ute ved hjørneflagget. Klareringen går nemlig rett til Diop ved sekstenmeterhørnet. Han trekker noen meter innover for å unngå Teniste, før han skyter fra skrått hold på sekstenmetereren. Skuddet går inn via lengste stolpe. 

57:45 - KBK: Vi blir for øyeblikket overkjørt av KBK, men heldigvis uten at de kommer til avslutning.

58:23 - 2-1, SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: Teniste kriger til seg ballen fra Gjertsen, tre-fire meter inn på deres halvdel. Ballen går til Bamba som setter kurs mot KBKs mål. Han kommer inn i feltet og utfordrer Ulvestad som rygger og rygger. Til slutt skyter han fra tolv-tretten meters noe skrått hold og ballen går inn i mål ganske så sentralt i nettet.

Åtte sekunder tok det fra vi vant ballen til den lå i mål. To Brann-spillere var involvert. 

62:30 - Brann: Grøgaard med en frekkis ved sidelinjen før han legger inn mot Bamba, men Ulvestad klarerer til corner.

64:05 -> bytte KBK: Bendik Bye inn for Torgil Gjertsen.

72:10 - Brann: Vi får straffe. Hva vi fikk den for, er ikke godt å si. Muligens høy støvel. Hands var det i hvert fall ikke.

73:00 - gult kort, KBK: Dan Petter Ulvestad for protester.

73:40 - straffebom, Brann: Daouda Bamba gjør alt feil i forkant - og skyter over. 

74:00 - gult kort, KBK: Bent Sørmo for protester han også.

74:50 - KBK: Sørli skyter fra 22 meter, men det går via Rismark og spretter inn til Pettersen.

76:20 -> bytte KBK: Stian Semb Aasmundsen inn for Liridon Kalludra.

82:35 - KBK: Bye skyter fra skrått hold like utenfor feltet. Pettersen redder, men ute i returrommet er det Aasbak som får ballen og skyter fra tretten meter. Via Vito og til corner. 

83:10 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Gilli Rólantsson. 

83:30 - KBK: På en corner fra Aasmundsen header Christophe Psyché utenfor fra åtte meter. Ballen plukkes imidlertid opp før den går ut over dødlinjen og Aasmundsen legger inn igjen fra dødlinjen. Diop avslutter fra ti meter, rett i Azars fot og Teniste får klarert til corner. 

85:15 - KBK: Sørli skyter fra 25 meter, men høyt over.

85:40: KBK-trener Christian Michelsen blir vist til tribunen når han protesterer mot en situasjon han vil ha straffe på. Og det var det kanskje også da Vega holdt i trøyen til Hopmark. 

86:30 - Brann: Teniste legger inn, men det blir veldig høyt og lander helt motsatt der Vega klinker til fra 13-14 meters meget skrått hold. Ballen spretter utenfor nærmeste stolpe.

88:16 - 3-1, SCORING KBK; DAN PETER ULVESTAD: På en corner fra Aasmundsen vinner Ulvestad hodeduellen mot Vito på syv meters hold - og header inn 3-1 i høyre hjørne. 

89:30 -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Gilbert Koomson. 

90:00 + 0:50 -> bytte KBK: Henrik Gjesdal inn for Sondre Sørli.

90:00 + 2:05 - KBK: Aasmundsen skyter fra sekstenmeteren og like utenfor.

90:00 + 2:55 - Brann: Bamba skyter fra skrått hold på sekstenmeteren, men ballen går via en blå og rolig inn til keeper.

90:00 + 4:30: Kampen er over. 3-1 til KBK, 8-7 til hjemmelaget i antall avslutninger i feltet. 

(Fortsetter under bildet)

Ingenting å takke for. Takk det samme.

Ingenting å takke for. Takk det samme. Foto:

-

KAMPFAKTA:

Kristiansund - Brann 3-1 (1-0)

1-0: Andreas Hopsmark (39:09)

2-0: Amidou Diop (54:15)

2-1: Daouda Bamba (58:23)

3-1: Dan Peter Ulvestad (88:16)

29. serierunde Eliteserien. Kristiansund Stadion. 6641 tilskuere. Dommer: Rohit Saggi, SBK Drafn. Gult kort: Bent Sørmo og Dan Peter Ulvestad (Kristiansund).  Fredrik Haugen, Gilli Rolantsson og Kristoffer Barmen (Brann). 

Kristiansund (4-2-3-1): Sean McDermott - Bent Sørmo, Chistophe Psyché, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak - Amidou Diop, Andreas Hopsmark - Sondre Sørli (Henrik Gjesdal fra 90.), Liridon Kalludra (Stian Aasmundsen fra 77.) Tobias Gjertsen (Bendik Bye fra 65.) - Aliou Coly.

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Deyver Vega fra 46.) - Gilbert Koomson (Steffen Lie Skålevik fra 90.), Daouda Bamba, Gilli Rolantsson (Azar Karadas fra 84.).

-

KAMPSTATISTIKK:

Ballinnehav: 53 % til KBK (VG Live)

Sjanser: 7-5 til KBK (VG Live), 6-2 til KBK (BT)

Avslutninger: 11-9 til KBK (VG Live), 9-8 til KBK (NTB)

Avslutninger på mål: 4-4 (VG Live), 5-2 til KBK (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 8-7 til KBK (mine tall). 1. omg.: 4-3 til Brann. 2. omg.: 5-3 til KBK. Ikke medregnet straffesparket. 

Spillerstatistikken:

Målstatistikken:

ANDRE MEDIER OM KAMPEN:

BA

BA Live

BT-kommentar

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Artikkeltags