Reisebrev fra nok en Europa-fadese

Shamrock - Brann 2-1, 4-3 sammenlagt

DEL

MeningerNok en fadese.

Brann har forlenget forholdet til sin svake form, og også huket av for nok en Europa-flause. Men mer om det senere. Først litt om Dublin, som er Irlands hovedstad og en by omtrent på størrelse med Oslo:

(Fortsetter under bildet)

Dublin satt på spissen. Denne gigantiske blyanten ble tilsynelatende holdt oppe av lyktestolpene i gaten ved siden av.

Dublin satt på spissen. Denne gigantiske blyanten ble tilsynelatende holdt oppe av lyktestolpene i gaten ved siden av. Foto:

Vi var bortimot 200 Brann-supportere som tok turen til øyen som strengt tatt kunne tatt navnet til Grønland, som i sin tur kunne tatt navnet fra Island. Og selv om "Irland" strengt tatt ikke beskriver Island på noen meningsfylt måte, så tror jeg Island lett hadde overtatt overtatt navnet "Irland" for å gjøre trekant-navnebyttet komplett. Irland er tross alt en sterk og nesten litt hipp merkevare. Og det kan man jo godt forstå. De er på en måte litt England (selv om du gjerne ikke bør si det høyt i Irland), men i en mer jovial utgave (det kan du gjerne si høyt i Irland).

Jeg skrev et reisebrev fra Branns treningskamp mot samme lag i samme by for fire og et halvt år siden. Der stilte jeg en del kritiske spørsmål blant annet om trafikkmønster og måleenheter. Og jeg reagerer med vantro på at irene ikke har tatt til seg kritikken i Dublin-reisebrevet mitt fra 2015. Selv om de elsker alt som er grønt, var det fremdeles altfor lenge å vente på grønn mann ved fotgjengerovergangene. Og selv om de ikke liker engelskmenn, hadde de heller ikke gjort noe med venstrekjøringen siden sist. Det er bare flaks at det ikke blir kaos. Tenk om folk plutselig fant ut at de skulle kjøre på venstresiden i Norge! Tror nok irene før eller siden finner ut at dette ikke går i lengden.

Og de som tror Bybanen i Bergen er en "somletrikk", har ikke tatt den tilsvarende i Dublin. Den brukte en evighet ut til Tallaght hvor Shamrock Rovers spiller hjemmekampene sine. Og da må man også huske på at dette er en irsk evighet som må ganges med 9,8 og kun funker hvis du har med deg adapter som passer til systemet der borte. Dessuten ligger de i tillegg en time bak. Ikke rart det fikk treigt!

Og der bergenserne etter hvert har lært seg at man må gjøre plass til dem som skal av banen, før man går på selv, så hadde irene ikke funnet ut av dette ennå. Men de kan ha vært turister fra Østlandet eller Trøndelag, for hva vet jeg.

Men ellers er trivelige Dublin fremdeles et glimrende reisemål, og ikke minst fordi irene er joviale og lager drikkevarer mange utlendinger liker. Og grønne souvenirer med sauer på. Sånt går jo rett hjem.

Og hotellet jeg bodde på; Charleville Lodge, var et godt eksempel på at det grønne folket også har humor.

Her er fra hotellet og den tilhørende caféen:

Foto:

Foto:

Foto:

Lurte dem der ja!

Lurte dem der ja! Foto:

For øvrig skrev de på hjemmesiden sin om caféen i kjelleren: "While the area sometimes resembles a scene from the night of the living dead, you've nothing really to worry about as 85% of cafe visitors make it home alive."

Men nå over til det triste du har satt deg ned for å lese om:

Sportsklubben Brann.

Jeg skrev før Shamrock-oppgjørene at Lars Arne Nilsen burde få resten av sesongen til å vise at han kan få oss resultatmessig tilbake der vi var de tre første årene han var i klubben, og spillemessig opp på et nivå vi sjelden har vært på i hans regjeringstid. 

For etter over fire år i klubben burde vi ha sett offensive forbedringer nå. Spesielt når han det siste året har fått de ønskede ressursene til å forsterke nettopp i de fremste deler av banen.

Jeg står fremdeles på at han skal få muligheten ut sesongen til å bevise at han er rett mann ved roret også for fremtiden. Men slike svake prestasjoner som de to mot Shamrock Rovers, taler ikke akkurat i hans favør. Ei heller det dårlige og tannløse spillet, det defensive fokuset, eller de stadig svakere resultatene.

Riktignok skal ingen påstå at vi var kjempeheldige med trekningen i denne runden. Som seedet lag kunne vi fått mye veldig dårlig motstand fra både geografiske og fotballmessige ministater. Det er tross alt 18 ligaer i Europa som etter 2018/19-sesongen var rangert dårligere enn den irske, ut fra innsatsen i europacupene de siste fem sesongene. Vi kunne fått lag fra land som Andorra, Færøyene, Montenegro, Luxembourg, Estland, Nord-Irland, Malta, Gibraltar og Wales, men endte opp med Irland.

Og den irske ligaen er også en av få ligaer som spiller parallelt med den norske, og vi fikk dermed heller ikke fordel av å møte et lag som ikke er i sesong.

Selvsagt må vi heller ikke underslå det faktum at vi spilte uten vår kaptein og kanskje viktigste spiller i begge kampene. Vito Wormgoors fravær var nok medvirkende til at vi slapp inn hele fire mål i løpet av 180 minutter mot grønnstripene. 

Men uansett skulle Brann være bedre enn Shamrock Rovers. Irsk klubbfotball skal holde et lavere nivå enn norsk - noe den mye lavere UEFA-koeffisienten indikerer (Norges koeffisient er etter 2018/19-sesongen nesten tre ganger så høy som Irlands, og den norske ligaen ligger 14 plasser foran), og klubbene deres er heller ikke  i nærheten av våre ressurser. Leste jeg at Brann hadde seks ganger så stort budsjett som "The Hoops"? 

På den grønne øyen har fotball blant annet sterk konkurranse fra andre minst like populære lagidretter som rugby union, gælisk fotball og den landhockey-lignende gæliske sporten hurling. Jeg kødder ikke! Cupfinalene i de to sistnevnte idrettene samler 80000 på Croke Park!

Under Lars Arne Nilsen har vi, som nevnt mange ganger før, tidligere hatt gjennomgående gode serieprestasjoner. I år, eller kanskje de siste tolv månedene, har det vært mer middelmådig og høyst varierende. Men likevel er det fremdeles en mulighet for å ta medalje, når en halv sesong gjenstår. På den måten langt fra noen skandaløs Brann-CV for strilen.

Men i utslagsturneringer, har det derimot vært meget svakt under den tidligere Hødd-treneren. For all del; vi har også dummet oss i cup og europacup under tidligere trenere. Men under LAN har vi floppet hver eneste gang: Både i de to europacup-turneringene vi har deltatt i, og i de fire cupturneringene der LAN har hatt ansvaret helt fra første runde; utslått av 2.divisjonslaget Førde (vår første 1.runde-exit siden 1939), utslått av 1.divisjonslaget Mjøndalen, 1-4 for Lillestrøm i fjor, og 0-4 for lille Ranheim i år.

Ironisk nok snakker vi om samme trener som for syv år siden kanskje stod for tidenes største cupgull-sensasjon i norsk fotball. Men det var ikke for Brann. Vi var selvsagt en av dem de slo...

Branns fire siste dobbeltoppgjør i Europa, har endt med sammenlagt-tap. Men en ting er det å ryke for Marseille og Deportivo La Coruna. Noe annet er det å floppe mot slovakiske Ruzomberok og irske Shamrock Rovers. (Den slovakiske ligaen er i likhet med den irske, rangert godt bak den norske). Og nettopp de to sistnevnte fadesene har begge vært under Nilsen.

I år skulle Brann virkelig satse på europacupen, og seriekamper har blitt flyttet for å slippe et tett kampprogram - selv rundt denne runden som norske lag pleier å ta seg greit videre fra. Så ryker vi altså i første runde mot useedet og antatt svakere motstand, selv om vi ikke hadde spilt kamp de siste seks dagene før hjemmekampene, eller de siste syv dagene før bortekampen.

Det er flaut og pinlig, og alle som latterliggjør både Brann og nivået på norsk fotball, får selvsagt friskt Askøy-vann på møllen av Branns svake prestasjon som altså føyer seg fint inn i rekken av europaflopper for rødtrøyene de siste tyve årene: Da 3-0 ble rotet vekk mot kroatiske Varteks i 1999, da litauiske Suduva slo oss både hjemme og borte i 2002, da det svenske 1.divisjonslaget Åtvidaberg slo oss ut på bortemål i 2006, da vi rotet vekk 1-0 fra bortekampen mot slovakiske Ruzomberok i 2017 og nå denne flausen i år.

Og nå har vi kun serien å tenke på. Skal det bli medalje og en sjanse for europacup-revansje allerede neste sommer, må formen finnes NÅ!

PS! Kun en gang tidligere i historien, har et irsk lag slått ut et norsk i europacupene; det var da VIF røk ut for Athlone i 1975. I mellomtiden hadde norske lag vunnet sammenlagt i alle ni dobbeltoppgjør mot irske lag i europacupene + Intertoto-cup. Også Brann har slått ut et irsk lag før; i august 1996 slo vi Shelbourne 5-2 sammenlagt. 

Her er kampene mellom norske og irske lag i E-cup:

Turnering År Norsk lag Irsk lag Utfall Sammenlagt res.
UEFA-cup 1975 VIF Athlone tap 2-4
Cupvinner 1996 Brann Shelbourne seier 5-2
Ch. League 2000 RBK Shelbourne seier 4-2
Ch. League 2003 RBK Bohemian seier 5-0
UEFA Cup 2006 Start Drogheda seier 1-1 (11-10 str.)
Ch. League 2013 Molde Sligo Rovers seier 3-0 
Europa Le. 2014 RBK Sligo Rovers seier 4-3
Europa Le. 2015 Odd Shamrock seier 4-1
Ch. League 2017 RBK Dundalk seier 3-2 eeo
Europa Le. 2018 RBK Cork City seier 5-0
Europa Le. 2019 Brann Shamrock tap 3-4

I tillegg vant Lillestrøm 4-0 hjemme over Sligo Rovers i Intertoto Cup 1996, men de møttes ikke i Irland.

(Fortsetter under bildet)

Også i Irland hadde de tydeligvis fått med seg hva klubbnavnet vårt betyr og laget en grådig festlig gimmick ut av det.

Også i Irland hadde de tydeligvis fått med seg hva klubbnavnet vårt betyr og laget en grådig festlig gimmick ut av det. Foto:

-

Kampen:

Fra forrige kamp var det bare gjort én endring: Petter Strand var i startelleveren i stedet for Kristoffer Løkberg. Og vår kaptein og kanskje viktigste spiller, Vito Wormgoor, var fortsatt ikke klar for å spille.

Siden Norge lå en time foran oss, slo vi av mobilene i frykt for å få vite sluttresultatet på SMS allerede i pausen.

Brann var som ventet det spillemessig førende laget i starten, men det skulle ta nesten en time før det offensivt stadig like svake Brann-laget fikk sin første avslutning i feltet. Det var dessuten mange rare balltap fra vår side, både med og uten motspillere involvert.

Etter et kvarter kom vi i det minste til skudd, da Fredrik Haugen skjøt over krysset fra tyve meter.


Tre minutter senere fikk Ronan Finn en stor mulighet da Bismar Acosta mistet ballen i farlig posisjon, men Finns skudd fra 23 meter fikk Håkon Opdal slått til corner.

Like etter ville laget med «Celtic-draktene» ha straffe, men heldigvis hadde dommeren vett nok til å se at det ville vært ganske strengt.

Etter 21 minutter skjøt Gilli Rólantsson fra distanse, men ballen gikk utenfor lengste stolpe.

På bortefeltet ble det etter hvert stor frustrasjon over hvor tannløse Brann fremstod, når vi faktisk MÅTTE score og det var veldig lite som tydet på at vi skulle klare noe så uhørt. Men så ufarlige har vi jo vært veldig lenge under Lars Arne Nilsen.

Ved pause hadde hjemmelaget hatt to avslutninger i feltet. Vi hadde ikke hatt noen. LAN fant dermed ut at det var på tide å sette inn Daouda Bamba for Gilbert Koomson.

Men det var hjemmelaget som åpnet best fra de første sekunder av omgangen, og Graham Cummins kom akkurat for sent på Ethan Bolyles innlegg. 

Vi skulle imidlertid ta mer over, men da vi endelig scoret etter 56 minutter, var det på vår første avslutning i feltet i hele kampen. Det startet med et langt utspark fra Håkon Opdal som Veton Berisha stusset videre. Og plutselig var Daouda Bamba alene med keeper og i en situasjon ikke ulik den Berisha hadde på overtid mot Molde. Men Bamba fikk ikke like spiss vinkel da han rundet keeper, og satte ballen ganske enkelt i tomt mål. 1-0 til oss og vill ekstase hos oss på bortefeltet!

Skulle det likevel gå, den svake kampen til tross?

Drøye tyve minutter før slutt kom Cummins til heading fra åtte meter i en duell mot Acosta, men heldigvis rett på Opdal. 

Men Branns forsvar er ikke hva det var, og spesielt ikke når sjefen Vito Wormgoor ikke er der. Og fjorten minutter før slutt var tyve minutter med Brann i førersetet slutt: Ronan Finn sendte igjennom til feilvendte Jack Byrne, som med en altfor pen vending lurte vekk Christian Eggen Rismark og skjøt i det venstre hjørnet fra ni-ti meters hold. 

Forferdelig skuffende og plutselig måtte vi ha mål igjen!

Og syv minutter før slutt kunne vi kanskje fått straffe da Bamba tydeligvis ble lagt i bakken av Roberto Lopes inne i feltet. Dommeren hadde imidlertid ikke sett noen ulovligheter.

Så kom et dobbeltbytte for Brann: Ruben Yttergård Jenssen og Azar Karadas kom inn for henholdsvis Petter Strand og Taijo Teniste.


Men tre og et halvt minutt før slutt scoret irene igjen. Byrne sendte igjennom til innbytter Gary O’Neill som skjøt fra 12-13 meters skrått hold. Dessverre traff skuddet Ruben Kristiansen, og ballen gikk inn ved stolpen og dermed 2-1 til laget fra Guinness-byen.

Nå var ikke akkurat den scoringen så veldig kritisk, for én Brann-scoring ville fortsatt hjelpe oss. Bare med den forskjell at den nå bare ville ordne ekstraomganger, og ikke lenger avansement på direkten.

Ett minutt før slutt fikk Bamba muligheten, men skuddet fra midt inne i feltet gikk like over.

Og nærmere kom vi heller ikke. Fire minutter og femti sekunder på overtid var flausen et faktum: Det endte 2-1 til Shamrock, 4-3 totalt over to kamper. Vi ble dermed det første norske laget på 44 år som røk for et irsk i Europa. Jeg talte fem avslutninger hver i feltet i denne kampen, mens irene over to kamper hadde hatt ti mot våre syv. Ikke helt ufortjent at de slo oss altså, selv når vi regner om til britiske måleenheter.

Shamrock går dermed videre og skal møte kypriotiske Apollon Limassol i neste runde. Der er sannsynligheten relativt stor for at det uansett ville vært stopp hvis vi hadde slått ut Shamrock.

-

Rimet:

*

Og var årets eventyr

i E-cupen forbi

Og lenge til vårt neste sånt,

det kan det også bli

Det blir vel ikke neste år,

sånt tærer på humøret

Men ærlig talt, så har vi

neppe noe der å gjøre

*

Et par hundre fra Bergen

på den grønne øy i vest

Dessverre bidrar laget 

veldig sjelden til en fest

Vi skapte lenge lite

Ja og strengt tatt ingenting

Som vanlig var vi tannløse

og spilte mest i ring

*

At Brann er så elendige

er mer enn vi begriper

Men håpet kom tilbake

da Daouda rundet keeper

Han satte den i målet

på et kaldt og rolig vis

Men akk, hvor lenge 

skulle vi forbli i Paradis?

*

For forsvaret ble narret

da det gjenstod ett kvarter

Da ledet "Hoops" på bortemål,

men jaggu kom det mer

De scoret enda ett

og Brann fikk aldri scoret det

som ville gitt oss ekstratid

og sjans til nummer tre

*

dermed har vi floppet

i Europa nok en gang

Listen over flausene 

i E-cupen er lang

Suduva, Åtvida, Ruzomberok,

alt var drit

Flyturen til Kypros, 

den markeres og; DELETE!

*

-

Supporterne:

Vi var 196 Brann-supportere på Tallaght Stadium i den sør-vestre absolutte utkant av Dublin. Det må sies å være et ok oppmøte, da det ikke var noen organisert tur dit - og flyreisen på ingen måte var billig. Mange hadde også hatt en lang reisevei, med Stockholm eller Helsinki(!) som mellomstasjoner - fullstendig i feil retning!

Trøkket var for en stor del bra fra oss, men i perioder ble det litt småampert mot eget lag, som følge av Branns svake spill. Etter kampen var det blandede reaksjoner; noen forsøkte å applaudere spillerne, andre buet og ga dem huden full da de kom bort til oss.

Hjemmefansen stilte mer mannsterke opp på denne kampen (tilskuertallet var 5135), enn de har for vane å gjøre i serien. De syngende supporterne på kortsiden var flere enn jeg hadde forventet av en klubb som hadde 2758 i snitt sist sesong. De lagde bra trøkk, og det var bra galehus i den "svingen" da laget deres scoret og ganske mange stormet banen. De virket for øvrig veldig Celtic-inspirerte, noe som selvsagt ikke overrasker når man vet hvor Glasgow-klubbens røtter er. Draktene er jo ikke helt ulike heller, og selv kallenavnet «The Hoops» har de til felles. Men Celtic har hatt mer internasjonal suksess, og det er jo kanskje ikke så rart: Der Shamrock har en trekløver i emblemet, har Celtic en firkløver!

(Fortsetter under bildene)

Oppvarmingen er over. Ti minutter til innmarsj.

Oppvarmingen er over. Ti minutter til innmarsj. Foto:

196 Brann-supportere i Dublin. Her ved innmarsj.

196 Brann-supportere i Dublin. Her ved innmarsj. Foto:

Vi er klare for nye flauser.

Vi er klare for nye flauser. Foto:

Tallaght er langt ute i periferien. Begge lag kommer på noe lurt i siste liten. Antagelig var vår idé den minst lure.

Tallaght er langt ute i periferien. Begge lag kommer på noe lurt i siste liten. Antagelig var vår idé den minst lure. Foto:

-

Kuriosa:

* Brann har fem strake obligatoriske kamper uten seier (0-3-2). Forrige seier kom da vi slo LSK 1-0 på Stadion 23. juni. Sist vi spilte fem obligatoriske kamper uten å vinne, var i de tre siste serierundene i 1.divisjon 2015 og de to første i 2016; totalt fem kamper som ga 0-3-2.

* På bortebane har Brann tre strake obligatoriske kamper uten seier (0-1-2). Forrige borteseier kom da vi slo Sogndal 2-1 i cupen 19. juni. Sist vi spilte tre bortekamper på rad uten å vinne, var da vi tapte fjorårets siste og årets to første bortekamper i serien.

* På bortebane hadde Brann før torsdag bare tapt en av de siste ni bortekampene (6-2-1). Det var den mot Ranheim i cupen.

* På bortebane har vi scoret i 15 av de 16 siste og 31 av de 33 siste obligatoriske kampene.

* Brann har sluppet inn to mål i begge de to siste kampene (begge mot Shamrock naturligvis), og sist gang vi slapp inn minst to mål i to strake obligatoriske kamper, var i 15. og 16. serierunde i fjor sommer da vi tapte 0-4 hjemme for Molde og spilte 2-2 borte mot Glimt. 

* Brann har sluppet inn mål i fem obligatoriske bortekamper på rad. Sist vi holdt nullen borte, var da vi slo Åsane 2-0 i cupen 23. mai.

Brann i E-cup:

  Ka Se Ua Ta Mål Bakl
Hjemme 35 17 7 11 57 44
Borte 35 9 7 19 48 64
Totalt 70 26 14 30 105 108

* Brann er uten seier i de tre siste europacupkampene (0-1-2). Forrige seier kom da vi slo Ruzomberok 1-0 borte 13. juli i forfjor.

* Brann har bare vunnet en av de siste åtte bortekampene i Europa (1-1-6). Det var den mot Ruzomberok for to år siden.

* Brann har sluppet inn to mål i alle de tre siste europacupkampene. Sist vi hadde mindre enn det i e-cupen, var da vi slo Ruzomberok 1-0 borte i 2017. 

* Brann har aldri holdt nullen i to strake bortekamper i Europa, og klarte det ikke nå heller. Vi har sluppet inn mål i ni av de ti siste.

Hendelsene:

02:05 - Shamrock: Taijo Teniste feilberegner ute på høyrebacken og hjemmelaget kommer til innlegg. Det går heldigvis over Graham Cummins inne i feltet.

02:40 - Brann: Veton Berisha presser Lee Grace og Roberto Lopes i vertenes midtforsvar, men de får headet inn til keeper Alan Mannus.

03:05 - Shamrock: Dylan Watts stjeler ballen fra Haugen ti meter inne på Branns halvdel. Etter hvert kommer irene til et lavt innlegg fra sin venstre side, men Christian Eggen Rismark får klarert foran Cummins rett utenfor femmeteren.

04:45 - Brann: En feilvendt Gilbert Koomson i feltet, legger igjen til Petter Strand som er ute på sekstenmeteren. Men han misser med avleveringen og sender ballen ut over dødlinjen.

10:40 - Shamrock: Det kommer et skuddforsøk fra såvidt utenfor feltet, helt ute ved sekstenmeterhjørnet, men det blokkeres av Bismar Acosta.

11:20 - Brann: Vi presser litt utenfor feltet til irene, men kommer ikke til avslutning.

14:40 - Brann: En Greg Bolger-takling på Strand rett utenfor feltet, gjør at Fredrik Haugen får ballen og kommer til skudd fra tyve meter. Det går over krysset.

18:10 - Shamrock: Acosta mister ballen til Ronan Finn vel 30 meter fra eget mål. Sistnevnte skyter fra 23 meters skrått hold. Opdal slår til corner.

19:00 - Shamrock: Etter en corner kommer Watts til skudd fra 15 meter, ballen går i hånden til Christian Eggen Rismark, men dommer vurderer det heldigvis slik at han holdt ballen inntil kroppen.

Dette var kampens første avslutning til noen av lagene i feltet.

19:35 - Shamrock: Smått kaotisk i Brann-feltet etter en corner, og til slutt skyter Jack Byrne fra tyve meter, men det blokkeres.

21:15 - Brann: Gilli Rólantsson skyter fra nærmere 30 meters skrått hold, men det går utenfor lengste stolpe.

22:50 - Brann: Et innlegg går høyt mot bakerste, men det blir for høyt til at Acosta får headet inn igjen foran mål.

24:30 - Brann: Ruben Kristiansen slår inn, men det er ingen i rødt inne der.

27:30 - Brann: Gilli legger inn fra venstre mot bakerste, men heller ikke nå er det noen røde der til å omsette innlegget til en målsjanse.

28:30 - Shamrock: Cummins forsøker et volleyspark fra ni meter, men det treffer Rismark. Så er det Byrne som forsøker seg fra ti meter, men han bommer på ballen og det blir avvinket for offside.

32:00 - Brann: Haugen med frispark fra venstre mot bakerste, men det heades vekk.

36:25 - Shamrock: Rismark får headet vekk et skummelt innlegg fra Shamrocks venstre side.

38:05 - Brann: Teniste slår inn fra høyre mot Gilbert Koomson, men irene header vekk.

42:15 - Shamrock: Håkon Opdal avverger foran Ronan Finn når Joey O'Brien header inn i feltet.

45:00 + 0:50 - Brann: Haugen med et frispark som slås høyt inn i feltet, men O'Brien header til corner.

45:00 + 1:15 - Brann: De grønnhvite header vekk Haugens corner.

45:00 + 1:20: Pause. 0-0 i mål. 2-0 til Shamrock i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Daouda Bamba inn for Gilbert Koomson.

45:25 - Shamrock: Hjemmelaget går rett i angrep og Boyle kommer til innlegg. Det går rett gjennom femmeteren og like foran Cummins som kommer akkurat for sent. 

49:40 - Brann: Vi presser på, men kommer ikke til avslutning.

56:09 - 0-1, SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: Opdal skyter langt fremover, tre meter inne på Shamrocks banehalvdel header Berisha gjennom til Bamba som kommer alene med keeper Mannus. Han runder keeper 23 meter fra mål og avslutter fra femten meters skrått hold. Målet er tomt, Roberto Lopes kommer for sent, og ballen går inn ved høyre stolpe! 1-0 til oss! Vill ekstase! Helt ut av ingenting - på vår første avslutning i feltet - har vi tatt ledelsen både i kampen og sammenlagt!

(Fortsetter under bildet)

Vi har pinadø tatt ledelsen!

Vi har pinadø tatt ledelsen! Foto:

61:30 - Brann: Haugen header fra 17 meter, men han får ikke skikkelg treff og ballen går i en bue inn til Mannus.

62:30 -> bytte Shamrock: Aaron McEneff inn for Dylan Watts.

64:35 - Shamrock: Sean Kavanagh legger inn fra deres venstreside, men Acosta header vekk.

66:00: Kampen stoppes et øyeblikk fordi det har blitt kastet en flaske inn på banen rett ved Opdal.

67:00 - Brann: Berisha kommer til innlegg fra høyre dødlinje, men det går via Grace og til corner.

67:30 - Brann: På åtte meters hold vinner Rismark på hodet når Haugen slår en corner fra høyre. Men han får ikke skikkelig treff og ballen går overhodet ikke i retning mål.

68:10 - Shamrock: Finn kommer til innlegg fra deres høyre side, men går heldigvis over alle i feltet.

68:45 - Brann: Haugen og Teniste vinner ballen høyt og etter hvert gir Strand ut til Berisha på venstresiden av feltet. Han skyter fra 13-14 meters ganske skrått hold, men rett på Mannus som må gi retur. Den har imidlertid irene kontroll på.

Brann hadde nå hatt tre avslutninger i feltet de siste drøye tolv minuttene, og "ledet" nå 3-2 i denne øvelsen.

69:35 - Shamrock: Byrne legger skummelt inn i feltet hvor Cummins såvidt vinner på hodet over Acosta, men headingen fra åtte meter går rett i klypene til Opdal.

71:10 - Shamrock: Teniste klarerer til corner når Finn forsøker å legge ut fra dødlinjen.

71:40 - Shamrock: Rismark header vekk corneren fra Byrne. Etter hvert kommer Byrne til et nytt innlegg, men vi får headet vekk igjen.

72:55 - Shamrock: Opdal plukker ned et høyt innlegg ment for Cummins.

74:20 -> bytte Shamrock: Danny Carr inn for Graham Cummins.

75:55 - 1-1, SCORING SHAMROCK; JACK BYRNE: Vi får aldri ballen vekk fra området utenfor feltet, Carr header til Finn som demper på brystet og sender igjennom til Byrne som er feilvendt inne i feltet. Byrne lurer Rismark med en pen vending og er alene med Opdal når han avslutter fra ni-ti meters noe skrått hold. Derfra setter han ballen inn i det venstre hjørnet og den bitre utligningen er et faktum. Shamrock i øyeblikket videre på bortemål.

80:15 -> bytte Shamrock: Gary O'Neill inn for Ronan Finn.

82:25 - Brann: Teniste slår inn fra høyre, men hjemmelaget rydder opp.

82:40 - Brann: Acosta slår frem mot Bamba som går over ende i duell med Lopes inne i feltet. Dommeren lar spillet gå videre og etter hvert kommer Teniste til avslutning fra femten meters skrått hold. Det går faktisk i kast! Men det kan se ut til at Bamba blir felt i situasjonen før, og kunne fått straffe der.

83:20 - gult kort, Shamrock: Ethan Boyle for å hale ut tiden.

83:40 -> bytte Brann: Ruben Yttergård Jenssen inn for Petter Strand.

83:40 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Taijo Teniste.

84:35 - Shamrock: Det skytes fra over tyve meters skrått hold, men det blokkeres.

86:33 - 2-1, SCORING SHAMROCK; GARY O'NEILL: Irene kontrer ved hjelp av en lang ball fremover. Carr vinner duellen mot Rismark, vender rundt og slår tilbake til Byrne som i sin tur sender igjennom til O'Neill. Sistnevnte avslutter på direkten fra 12-13 meters skrått hold. Ballen går via Kristiansen og inn ved høyre stolpe. 2-1 til Shamrock.

Akkurat den scoringen var ikke like kritisk som den første, fordi vi fremdeles måtte ha ett mål. Imidlertid med den forskjellen at en scoring nå bare ville hjelpe oss til ekstraomganger - ikke avansement direkte. 

88:10 - Brann: Gilli slår inn mot bakerste, og irene lager hjørnespark.

89:15 - Brann: I en cornersituasjon der hjemmelaget ikke får klarert, får til slutt Bamba ballen. Han vender om og skyter fra ti meters ganske skrått hold. Det går rett over!

90:00 + 0:15 - gult kort, Shamrock: Lee Grace for å legge Karadas i bakken.

90:00 + 2:15 - Brann: Acosta slår langt frem, det stusses videre, men keeper er ute og snapper foran Berisha.

90:00 + 3:25 - Brann: Ruben Yttergård Jenssen slår inn fra venstre, men det heades vekk.

90:00 + 4:00 - Brann: Bamba får vendt seg rundt og skutt fra 17 meter. Det blokkeres.

90:00 + 4:50: Kampen er over: Shamrock vinner kampen 2-1 og 4-3 sammenlagt. I denne kampen endte det 5-5 i antall avslutninger i feltet - totalt 10-7 til Shamrock over to kamper, så det var i grunn ikke ufortjent at irene gikk videre.

(Fortsetter under bildene)

Litt delte meninger om hvordan spillerne skulle møtes etter kampen.

Litt delte meninger om hvordan spillerne skulle møtes etter kampen. Foto:

Spillere må gå hjem til Bergen. Men da har de i hvert fall lært seg å gå på vannet i mellomtiden. Det trenger vi nå!

Spillere må gå hjem til Bergen. Men da har de i hvert fall lært seg å gå på vannet i mellomtiden. Det trenger vi nå! Foto:

Alltid gode råd å få fra supporterne. Men når Vito får vite veien til Kypros, er det for sent. Det tar mer enn to uker å gå dit nå som Shamrock tok de siste plassene på flyet.

Alltid gode råd å få fra supporterne. Men når Vito får vite veien til Kypros, er det for sent. Det tar mer enn to uker å gå dit nå som Shamrock tok de siste plassene på flyet. Foto:

-

KAMPFAKTA:

Shamrock Rovers - Brann 2-1 (0-0). Sammenlagt: 4-3.

Europaligaen. Tallaght Stadium, 5135 tilsk. Dommer: Kári Jóannesarson á Høvdanum. Gult kort: Ethan Boyle, Lee Grace (Shamrock Rovers).

0-1: Daouda Bamba, (56:09)

1-1: Jack Byrne, (75:55)

2-1: Gary O'Neill, (86:33)

Shamrock Rovers (3-5-2): Alan Mannus - Joey O'Brien, Roberto Lopez, Lee Grace - Ethan Boyle, Dylan Watts (Aaron McEneff fra 63.), Jack Byrne, Greg Bolger, Sean Kavanagh - Ronan Finn (Gary O'Neill fra 81.), Graham Cummins (Danny Carr fra 75.)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste (Azar Karadas fra 84.), Bismar Acosta, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Amer Ordagic (Ruben Yttergård Jenssen fra 84.), Petter Strand - Gilbert Koomson (Daouda Bamba fra 46.), Veton Berisha, Gilli Rolantsson.

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 6-4 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 3-2 til Shamrock (NTB)

Avslutninger i feltet: 5-5 (mine tall). 1. omg.: 2-0 til Shamrock. 2. omg.: 5-3 til Brann. 

Sjanser: 4-3 til Shamrock (BT)

-

Spillerstatistikk, E-cup:

Sha = mot Shamrock

Tot = minutter totalt

Ka = kamper spilt

St = kamper startet

Må = mål 

Gu = gult kort

  Sha H Sha B   Tot Ka St Gu
Acosta 90 90   180 2 2    
Bamba 8 45   53 2   1  
Beris 90 90   180 2 2 1 1
Haugen 90 90   180 2 2    
Karad   7   7 1      
Koom 82 45   127 2 2    
Kristia 90 90   180 2 2    
Løkbe 67     67 1 1    
Opdal 90 90   180 2 2    
Ordag 73 83   156 2 2    
Risma 90 90   180 2 2    
Rolan 90 90   180 2 2    
Strand 23 90   113 2 1    
Tensite 90 83   173 2 2 1  
YttJen 17 7   24 2      

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Artikkeltags