Når 0-0 er en opptur

Rosenborg - Brann 0-0

DEL

MeningerKampen på Lerkendal ble en overraskende opptur, selv om resultatet ble nøyaktig det samme som forrige helg. Men det er nå en gang litt forskjell på å møte Haugesund hjemme og å møte Rosenborg borte. Et Brann-lag i svak form og med mange mann ute, mot et Rosenborg-lag med 7-4-0 siste elleve seriekamper og som ikke hadde noen tap (utenom på straffer i cupen) mot norske lag siden 23. juni. På Lerkendal hadde bartegjengen dessuten vunnet de syv siste seriekampene med totalt 23-8 i målforskjell. Kun Kristiansund hadde av norske lag sluppet unna med mindre enn tre baklengs på trøndernes hjemmebane i denne perioden.

Dette kunne da umulig gå bra? Men selv om det ble vår tredje kamp på rad uten å score mål, vil jeg hevde at det gjorde det. Selv om ett poeng ikke hjelper oss inn i noen kamp om medaljer eller europacup, så var det i det minste bra for selvtilliten. Og det hjelper oss til å sikre fornyet kontrakt i Eliteserien...

Joda, vi var litt heldige. Rosenborg var best og hadde de største sjansene. Men vi ble ikke overkjørt, slik man gjerne kunne forvente. Vi ble reddet av dårlige trønder-avslutninger og en fantastisk Håkon Opdal. Og vi kunne også stjålet med oss alle poengene hvis vi hadde fått straffesparket mange (også nøytrale) mener vi skulle hatt.

Dessverre var ikke dommer Svein Oddvar Moen en av dem som mente det. (Og onde tunger vil sikkert også hevde at han heller ikke er nøytral). Så straffespark ble det ikke. Hvem ble vel sjokkert over at bortelaget ikke fikk ellevemeterspark på Lerkendal?

Men vi fikk i hvert fall et gledelig poeng i Trondheim, og kampen viser at vi antagelig trives best med å være underdog. For det første er vi tydeligvis bedre borte enn hjemme denne sesongen. Men vi har også plukket en del poeng borte mot topplagene: Tre poeng mot serietoer Glimt (vi er de eneste som har slått dem på Aspmyra i år), og ett poeng både mot serieleder Molde (også de etter syv strake hjemmeseire før de møtte oss) og mot seriefirer (og formlag) Rosenborg. Unntaket er tapet mot Odd. Men i sistnevnte kamp var vi vel strengt tatt favoritt, siden det var i serieåpningen og Brann hadde forventninger på seg. Vi liker oss absolutt best når vi ikke er favoritt og motstanderen ikke har som intensjon å parkere bussen.

0-0-resultatet i Trondheim førte for øvrig til en del interessante ting som ikke har skjedd på en stund:

- Dette var første gang siden 1992 at Brann spilte 0-0 i to eliteseriekamper på rad.

- Dette var første gang siden 1999/2000 at vi klarte å ta poeng på Lerkendal to år på rad.

- Dette var første gang siden 1993/1994 at vi gikk målløse av banen i to strake seriekamper mot Rosenborg, og første gang siden 1989 at vi ikke klarte å score mot dem i noen av seriekampene i en og samme sesong.

- Dette var første gang siden 2008 at vi holdt nullen bak i seriekamp mot Rosenborg, og første gang siden 2006 at vi gjorde det på Lerkendal

.- 28 mål er det minste vi har hatt etter 23 kamper i de 26 sesongene der det har vært spilt så mange runder.

- 13 baklengs på bortebane er det minste vi har hatt etter tolv bortekamper siden 1997.

- Fire plussmål er det beste vi har hatt etter tolv bortekamper siden 1999.


Rim og regler:

*

Formen va elendig

og med halve laget ute

reiste vi til Lerkendal

med laget helt i rute

til nok et tap

og nok en møkkakveld

der siste tynne håp om bronse

ville ta farvel

*

Første omgang gikk

og den var faktisk ikke ille

Rosenborg fikk ‘hvertfall ikke

gjøre som de ville

Men straffe får man ikke der,

det var vel knapt et sjokk

I andre våknet trønderne

og jaget oss i flokk

*

For da fikk de opp farten,

ja den økte noen hakk

Vi hadde litt marginer,

Håkon Opdal skal ha takk

Vi skapte ikke mye selv,

men holdt nå nullen inn

Til Moen blåste siste gang

i dommerfløyten sin

*

dermed ble det ett poeng,

og det er ikke gale

når formen vår i lengre tid

har hatt det med å dale

Men bronse blir det ikke,

ett poeng er to for få

Ja femteplass er strengt tatt alt

som er å håpe på

*

Kampen:

Siden sist hadde Thomas Grøgaard og Gilli Rólantsson kommet inn i startelleveren. Førstnevnte i en interessant indreløper-rolle. Ut var Aune Selland Heggebø og Ruben Yttergård Jenssen gått. Sistnevnte på grunn av karantene. Karantene hadde også Daouda Bamba (han er klar igjen mot Molde), mens Fredrik Haugen, Amer Ordagic og Petter Strand var ute med skade.

Benken var for øvrig ung og uerfaren, hvis vi ser bort fra Azar Karadas (38) og Eirik Holmen Johansen (27). Der satt nemlig de 19-årige Marthinussen-tvillingene og like gamle Andreas Mjøs og Marius Bildøy. Og 18-åringen Aune Selland Heggebø, som nesten var som veteran å regne når det gjaldt spilletid.

Kampen begynte med at RBK fikk en sjanse allerede etter 50 sekunder, men Mike Jensen sleivet og Alexander Søderlund klarte ikke å stokke beina.

Etter fem minutter var det nære på 1-0 til trønderne da Even Hovland headet like utenfor.

Kunne dette holde i 90 minutter pluss tillegg da?

Vi var imidlertid ikke helt borte vekk, for tre minutter senere hadde Gilbert Koomson et skudd som RBK-keeper André Hansen måtte bokse vekk.

Etter 14 minutter begynte «Håkon Opdals Beste», og oddingen reddet mesterlig da Pål André Helland hadde lurt vekk Vito Wormgoor og var alene igjennom.

Ved nesten halvspilt omgang holdt Rosenborg på å flakse inn et mål da Samuel Adegbenro skjøt fra sekstenmeteren og ballen forandret retning i Helland. Heldigvis gikk ballen utenfor.

Da drøye halvtimen var spilt, var det tid for kveldens store snakkis da Thomas Grøgaard ble hindret på ulovlig vis av Birger Meling inne i feltet. Dessverre var dommer Svein Oddvar Moen av dem som stemte feil og mente det ikke var kontakt nok. Det hjalp oss heller ikke at Grøgaard holdt seg på beina, for avslutningen gikk rett på Hansen.

Femten sekunder på overtid av omgangen fikk trønderne en ny gigantsjanse da Søderlund stod helt alene på syv meters hold og headet utenfor lengste stolpe.

I andre omgang ble Rosenborg-trøkket mer intenst i starten, men dog uten at de klarte å komme seg til så mange farlige sjanser. Det endte helst med innlegg som vi fikk klarert eller skudd som vi fikk blokkert.

Etter halvspilt andre omgang slo Opdal til med sine Greatest Hits igjen og reddet oss fra Rosenborg-ledelse med et tigersprang sa Søderlund umarkert fikk heade fra åtte meter.

Det var fortsatt mye Rosenborg, men det meste ble blokkert.

Tolv minutter før slutt kunne vi stjålet alle tre poengene som hevn for straffesparket vi ikke fikk. Da stakk en uvanlig frisk Koomson av med ballen fra Hovland og stormet fremover. Dessverre gikk skuddet fra like utenfor feltet også utenfor målet.

Mindre enn ett minutt senere forsøkte innbytter Anders Konradsen seg på en småakrobatisk avslutning, men det gikk heldigvis utenfor.

Det var også nære på seks minutter før slutt da Gjermund Åsen la inn, Alexander Søderlund på femmeteren lot ballen gå videre og Bjørn Maars Johnsen kom akkurat for sent på bakerste.

Dagens første og eneste Brann-bytte kom med mindre enn fem minutter igjen. Da var det Aune Selland Heggebø som fikk spilletid i sin fjerde kamp på rad. Den mildt sagt unge og uerfarne Brann-benken var nok noe av grunnen til at det var uvanlig sparsommelig med LAN-bytter denne gang.

Kampen sluttet med at vi fikk corner. Den klarte ikke Vito å få noe ut av, for headingen hans gikk langt utenfor. Dermed endte det 0-0 i en kamp der hjemmelaget hadde vært best, men der vi kunne og kanskje skulle hatt straffe.

Supporterne:

Vi var ca 450 Brann-supportere på Lerkendal. Det må sies å være at bra oppmøte med tanke på vår dårlige form og at vi ikke akkurat er involvert i den helt store spenningen for tiden. Men mange hadde nok bestilt reise for lenge siden, og tross alt var nok en vesentlig andel av den fremmøte Brann-fansen bosatt i Trøndelag.

Stemningen vi lagde var vel helt grei. Men det er begrenset hvor bra trøkk man får laget fra den tribunen. Det er ikke akkurat lavt under taket og det er ikke engang vegg bak bortefeltet under den øvre tribunen. (Noe som for øvrig gjør det forferdelig trekkfullt. Kald trekk er som kjent livsfarlig!)

Totalt var det 12578 betalende. Det er det minste det har vært på en kamp mellom RBK og Brann på Lerkendal siden 11024 tilskuere 2001. I fjor var det 19806... For øvrig har Brann - på hjemmebane - hatt flere tilskuere mot RBK enn dette hver gang siden 1998 da det kun kom 9622. Uten at jeg skal påstå at det er like gjevt for dem å møte oss, som motsatt. Det reelle oppmøtet på Lerkendal i år, kan imidlertid neppe vært stort mer enn 7-8000. Og supportergjengen til Kjernen har virkelig krympet. Med andre ord; de sliter med mange av de samme problemene som oss. Til trøndernes forsvar skal det sies at kampstart kl 2000 neppe er ideelt - selv ikke på en lørdag.


Tabellsituasjonen:

Etter søndagens kamper, er vi på 6.plass med 34 poeng. Det er 18 poeng opp til serieleder Molde, 13 poeng opp til serietoer Bodø, og det er ti poeng opp til serietreer Odd. Dessuten holdt avstanden seg på seks poeng opp til Rosenborg etter lørdagens internoppgjør. Ingenting tyder på at vi klarer å ta igjen noen av disse. Men femteplassen er en mulighet, selv om det selvsagt bare handler om prestisje. Kristiansund er foran oss på to flere scorede mål, mens Viking på mandag kveld enten er ett poeng bak, foran oss på scorede mål (de også), eller i verste fall to poeng foran. Med tanke på at de er i form og møter Mjøndalen i Stavanger, er jeg redd det blir det siste alternativet som slår inn.


Slik tar vi medalje på mirakuløst vis:

(Etter søndagens kamper)

Brann nå:

34


Odd nå:

44


RBK nå:

40

-motst.:- motst.:- motst.:


MFK h

1


VIF h

1


Haug. b

3

S08 b

3


Ranh. b

1


Kr.sun. b

1

Glimt h

3


Stabæk b

0


MFK h

0

VIF b

3


Mjønd. h

3


Godset b

3

Odd h

3


Brann b

0


Glimt h

1

Godset b

3


TIL h

3


Viking b

1

Viking h

3


FKH b

0


Ranh. h

3

TOTALT:

53


TOTALT:

52


TOTALT:

52

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


6-1-02-2-33-3-1I tillegg må Kr.sund (34 poeng nå) helst ta max 18 poeng av 21 mulige på resten, mens Viking (33 poeng nå, men spiller ikke før mandag) ikke må få mer enn 19 av 24 mulige poeng. Altså må de få ett tap og en uavgjort for å få max 52 poeng. De andre lagene bak der kan ikke oppnå 53 poeng.

-

Slik tar vi den utrolig ettertraktede femteplassen:

(Etter søndagens kamper)

Brann nå:

34


Viking nå:

33


KBK nå:

34

-motst.:- motst.:- motst.:

Mjønd. h

3
MFK h

0


Stabæk b

1


TIL b

3

S08 b

1


TIL h

3


RBK h

0

Glimt h

3


Kr.sund b

1


Viking h

1

VIF b

1


LSK h

3


MFK b

0

Odd h

3


Haug. b

1


S08 h

3

Godset b

1


RBK h

0


Glimt b

1

Viking h

3


Brann b

0


Gods. h

3

TOTALT:

46


TOTALT:

45


TOTALT:

45

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


3-3-13-3-23-2-2


I tillegg må Haugesund og Vålerengen (begge 28 poeng nå) max ta 17 poeng av 21 mulige på slutten. Det gjør de med to uavgjorte hver.

LSK og Stabæk (hhv 26 og 25 poeng nå) må også gå på et poengtap hver for ikke å kunne få 46 poeng.


Kuriosa:

* Dette var første gang siden mai 1992 at Brann spilte 0-0 i to eliteseriekamper på rad. Etter det har vi spilt 34 0-0-kamper i serien, men ikke to etter hverandre før nå.

* Brann har tre seriekamper på rad uten seier (0-2-1). Siste seier kom mot Lillestrøm (3-1) på Åråsen 1. september. Forrige gang vi spilte tre seriekamper på rad uten å vinne, var i september og oktober i fjor da vi spilte 1-1 hjemme mot Sandefjord og Lillestrøm og tapte 1-2 borte for Tromsø mellom dem (0-2-1). Forrige gang vi gikk tre strake obligatoriske kamper uten seier, var i juni og juli da vi fikk fem (0-3-2).

* Nå har vi to bortekamper på rad uten seier (0-1-1). Forrige gang vi gikk uten seier i to strake bortekamper i serien, var da vi spilte 1-1 mot Haugesund og Molde i juni. I obligatoriske kamper fikk vi tre strake uten seier i juni og juli (0-1-2). Forrige gang vi tok max ett poeng på to bortekamper, var i årets to første som vi begge tapte.

* Brann har spilt tre seriekamper på rad uten å score. Sist vi scoret, var da vi vant 3-1 borte over LSK 1. september. Forrige gang vi spilte tre seriekamper på rad uten å score, var i september og oktober 2017 da vi tapte 0-4 for Kr.sund hjemme, 0-1 for Molde borte og 0-3 for Rosenborg hjemme. Altså var to av nåværende motstandere i tørkeperioden involvert også den gang - men denne gang på bortebane. Den gang varte måltørken i totalt 331 minutter. Denne gang har den vart i 309.

* Brann er uten mål i de to siste bortekampene. Forrige gang Brann gikk målløse av banen i to strake bortekamper i serien, var da vi gjorde det i fire i mai til juli 2016.

* Brann er uten baklengs i to strake seriekamper. Forrige gang Brann holdt nullen bak i to seriekamper på rad, var i juni i fjor da vi klarte det med 0-0 hjemme mot Vålerengen og 1-0 borte mot Odd.

* Brann hadde før lørdag sluppet inn mål i tre strake bortekamper i serien. Forrige gang vi holdt nullen i en bortekamp i serien, var da vi slo Ranheim 3-0 4. august.


Brann etter 23 kamper de siste årene:

År

S

U

T


Mål

Bakl


+/-


Po


Sluttpl.

2019

9

7

7


28

23


+5


34


?

2018

14

6

3


35

21


+14


48


Nr. 3

2017

11

7

5


43

22


+21


40


Nr. 5

2016

11

5

7


31

21


+10


38


Nr. 2

2014

6

4

13


32

40


−8


22


Nr.14

* 34 poeng er 14 færre enn i fjor og det minste vi har hatt etter 23 kamper siden vi hadde 22 i 2014.

* 28 mål er syv færre enn i fjor, 15 færre enn i forfjor, og det minste vi har hatt noen gang i de sesongene der vi har spilt minimum så mange kamper (1961/62 og alle f.o.m. 1995). Den gamle negative klubbrekorden var 31 mål på 23 kamper i 2002 og 2016.

* 23 baklengs er to flere enn i fjor og det meste vi har hatt etter 23 kamper siden vi hadde 40 i 2014.

* + 5 i målforskjell er ni dårligere enn i fjor, 16 dårligere enn i forfjor, og det dårligste vi har hatt etter 23 kamper siden vi hadde minus åtte i 2014.

Brann etter 12 bortekamper de siste årene:

År

S

U

T


Mål

Bakl


+/-


Po

2019

5

3

4


17

13


+4


18

2018

7

3

2


17

14


+3


24

2017

4

4

4


17

16


+1


16

2016

3

2

7


13

19


−6


11

2014

3

4

5


21

25


−4


13

* 18 bortepoeng er seks dårligere enn i fjor, men to bedre enn i forfjor.

* 17 bortemål er det samme som i fjor og i forfjor.

* 13 borte-baklengs er ett bedre enn i fjor og det minste vi har hatt etter tolv bortekamper siden vi hadde det samme i 1997.

* + 4 i borte-målforskjell er én bedre enn i fjor og det beste vi har hatt etter tolv bortekamper siden vi hadde det samme i 1999.

-

Brann innbyrdes mot Rosenborg i serien:

Sted:

K

S

U

T

Mål

Bakl

Bergen

47

13

14

20

61

76

Tr.heim

47

8

12

27

52

128

Totalt

94

21

26

47

113

204

* Brann hadde før lørdag tapt begge de to siste seriekampene mot RBK, selv om begge var på Stadion. Vi har nå tre strake uten seier mot dem (0-1-2). Sist vi slo dem, var da vi vant 2-1 på Lerkendal 27. mai i fjor.

* Brann har aldri vunnet to år på rad på Lerkendal, og vi klarte det ikke nå heller. Men vi klarte i det minste fire poeng der over to år nå, og forrige gang vi klarte det var i 1999 (3-2-seier) og 2000 (uavgjort 4-4).

* Dette var andre RBK-kamp på rad der vi ikke klarte å score. Sist vi scoret mot dem i serien, var da vi tapte 1-2 på Stadion 28. oktober i fjor. Forrige gang Brann gikk målløse av banen i to strake seriekamper mot RBK, var i 1993 (0-2 hjemme) og 1994 (0-9 borte). 1989 var forrige Brann gikk målløse av banen i begge serieoppgjørene mot RBK samme sesong (0-0 hjemme og 0-4 borte). Imidlertid unngikk vi å gjøre som i 1985, som var sist Brann tapte uten å score mål i begge serieoppgjørene mot RBK samme sesong (0-4 borte og 0-1 hjemme).

* På Lerkendal hadde vi før lørdag scoret i de to siste serieoppgjørene. Forrige gang vi ikke scoret der, var da vi tapte 0-3 16. april 2016.

* Brann hadde før lørdag sluppet inn mål i de 19(!) siste seriekampene mot RBK. Forrge gang vi holdt nullen mot dem, var da vi spilte 0-0 på Stadion 24. august 2008. Sist vi vant mot dem uten å slippe inn mål, var da vi slo dem 4-0 på Lerkendal 8. mai 1993. Og vi klarte det altså ikke nå heller. Etter det har vi nå møtt dem i 51 seriekamper uten å klare det igjen.

* På Lerkendal hadde vi før lørdag sluppet inn mål i de elleve siste seriekampene. Forrige gang vi holdt nullen der, var da vi spilte 0-0 5. juni 2006.

-

Hjelpe meg. Kan dette gå bra da?

Hjelpe meg. Kan dette gå bra da?

Vel 450 Brann-supportere hadde tatt turen til forventet selvpining.

Vel 450 Brann-supportere hadde tatt turen til forventet selvpining.

Trønderne virket i grunn ikke flere enn oss. Utrolig glissent på tribunene. Langt i fra de 12500 som ble oppgitt. Vi kan også se at Bataljonen ikke er den eneste supportergjengen som har krympet.

Trønderne virket i grunn ikke flere enn oss. Utrolig glissent på tribunene. Langt i fra de 12500 som ble oppgitt. Vi kan også se at Bataljonen ikke er den eneste supportergjengen som har krympet.

Hendelsene:

00:50 - RBK: Anders Trondsen legger inn fra deres venstreside og på elleve meters hold sleiver Mike Jensen, og heller ikke Alexander Søderlund får stokket beina.

02:35 - Brann: Thomas Grøgaard med frispark fra høyre side som blir slått inn i feltet, men hjemmelaget header vekk.

04:15 - RBK: Samuel Adegbenro kommer seg til innlegg uten at hverken Gilli Rólantsson eller Taijo Teniste klarer å hindre ham i det. Christian Eggen Rismark header vekk.

05:05 - RBK: Vegar Eggen Hedenstad med et frispark fra deres venstre side. Feilvendte Even Hovland header like utenfor fra åtte-ni meter.

08:10 - Brann: Grøgaard finner Ruben Kristiansen ute på venstrekanten. Han lurer av Pål André Helland før han gir ut til Gilbert Koomson som forsøker et skudd fra noen meter innenfor sekstenmeterhjørnet. André Hansen bokser vekk.

10:00 - RBK: Helland legger inn fra deres høyre side, men Vito Wormgoor klarerer.

10:50 - RBK: Et lavt Helland-frispark slås inn i Brann-feltet, men Kristiansen beiner til corner.

11:30 - RBK: Håkon Opdal glipper ballen når Birger Meling slår høyt inn i feltet. Heldigvis får Kristiansen ryddet opp.

14:00 - RBK: Det slås igjennom til Helland som kommer fossende på deres høyre side. Inne i feltet lurer han vekk Vito og har fri bane mot Opdal og målet. Han avslutter fra åtte-ni meters skrått hold, men Opdal er ute og redder glimrende!

15:35 - RBK: Hovland header over fra rett innenfor femmeterhjørnet når Helland slår en corner mot nærmeste.

16:45 - Brann: Gilli skyter langt utenfor fra 17 meter i en situasjon som kom etter et langt Teniste-kast.

18:30 - RBK: Helland skyter langt over fra skrått hold utenfor feltet.

21:05 - RBK: Meling legger inn fra deres venstre side. Rett innenfor feltet får Adegbenro ballen og også tid til å snu seg rundt og skyte fra sekstenmeteren. Ballen treffer Helland og triller like utenfor stolpen! Skuddet ville antagelig gått utenfor uansett.

25:50 - RBK: Marius Lundemo sleiver ballen langt utenfor fra over tyve meter. Usikkert hva han prøvde på der.

27:15 - RBK: Helland skyter langt utenfor fra 12-13 meter på et innlegg fra Meling.

28:00 - Brann: Koomson skyter fra nærmere 30 meter. Via en hvitkledd og til corner.

31:30 - Brann: Koomson raider venstresiden og gir etter hvert frem til Grøgaard som får ballen like utenfor feltet og blir felt av Meling innenfor. Likevel klarer han å holde seg på beina og få til en avslutning fra ti meters skrått hold. Men rett på Hansen. Her ble vi snytt for straffe!

31:55 - gult kort, Brann: Taijo Teniste for holding på Adegbenro.

32:45 - RBK: Opdal bokser vekk et Hedenstad-frispark som slås inn i feltet.

34:30 - Brann: Bismar Acosta slår inn i feltet og Gustav Valsvik får klarert til corner rett foran Veton Berisha ved straffemerket.

35:00 - Brann: Acosta header langt utenfor fra åtte meter på en corner fra Koomson.

40:05 - RBK: Et Helland-frispark fra over tyve meters skrått hold, slås rett i muren.

41:40 - RBK: Meling kommer til et skummelt innlegg fra like utenfor siden av femmeteren. Han er nære på å finne noen hvitkledde kollegaer som Adegbenro og Jensen, men Kristoffer Barmen får heldigvis klarert.

43:25: Litt ampert ute ved sidelinjen når Kristiansen dytter til en sittende Jensen.

45:00 + 0:15 - RBK: Adegbenro kommer seg forbi Gilli og til innlegg, og plutselig står Søderlund helt alene vel syv meter fra mål, men headingen fra skrått hold går heldigvis utenfor lengste stolpe.

45:00 + 1:00: Pause. 0-0 i mål etter 7-3 til hjemmelaget i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

50:00 - RBK: Hjemmelaget med et høyt press nå, men de kommer seg ikke til avslutninger. Vi får slått alle innleggsforsøkene unna.

52:20 - Brann: Koomson lurer vekk Hovland og kommer til innlegg fra dødlinjen, men Hansen tar det.

54:10 - RBK: Adegbenro kommer til skudd fra skrått hold like utenfor feltet, men det blokkeres.

55:25 - Brann: Hansen bokser vekk et Grøgaard-frispark som slås inn i feltet. Etter hvert skyter Koomson fra nærmere 30 meter, men det blokkeres.

56:30 - Brann: Koomson kommer til innlegg, men det heades vekk.

Brann hadde kommet mer med i kampen nå.

57:30 - RBK: Vito får klarert et Adegbenro-innlegg som er på vei mot Søderlund.

59:15 - RBK: Acosta holder nesten på å sette et Hedenstad-innlegg i eget mål, men det blir heldigvis bare corner.

59:45 - RBK: På corneren klinker Trondsen til på direkten fra 13-14 meters noe skrått hold, men Christian Eggen Rismark får blokkert.

61:10 - Brann: Acosta skyter noen meter til side fra 25 meter.

63:35 -> bytte RBK: Anders Konradsen inn for Anders Trondsen.

67:30 - RBK: Gilli klarer ikke å hindre Meling i å komme til innlegg. På åtte meters hold får Søderlund umarkert lov til å heade, men Oppdal slår til med en kjemperedning før Kristiansen får ryddet opp.

68:25 - RBK: Helland lurer både Barmen og Kristiansen før han forsøker å avslutte fra ti-tolv meters relativt spiss vinkel. Men Kristiansen blokkerer til corner.

69:05 - RBK: På en corner heades det først av Hovland fra hjørnet på femmeteren, men vi får blokkert. Deretter skyter Jensen fra 13-14 meter, men det blokkeres igjen av Vito.

69:15 - Brann: Vi kontrer direkte ved Koomson som kommer i stor fart. Han holdes imidlertid igjen av Meling som ikke er like kjapp.

69:25 - gult kort, RBK; Birger Meling for sabotasje mot Koomson som er i full fart fremover.

70:05 - Brann: Grøgaard slår frisparket og Rismark header fra 17 meter. Rett inn til keeper Hansen.

70:55 - gult kort, Brann; Ruben Kristiansen for å rive ned Jensen ute ved sidelinjen.

71:45 - RBK: Opdal bokser vekk Helland-frisparket fra trøndernes høyre side.

75:05 -> bytte RBK; Bjørn Maars Johnsen inn for Samuel Adegbenro.

75:40 - Brann: Gilli skyter fra over 20 meter skrått hold. Det går et par meter utenfor nærmeste stolpe.

78:15 - Brann: Vi får en kontringsmulighet når Koomson stjeler ballen fra Hovland fem meter inne på vår egen halvdel og stormer fremover med Hovland på seg. Til slutt skyter han fra 17-18 meter, men skuddet går utenfor krysset.

79:00 - RBK: Konradsen forsøker en smått akrobatisk avslutning fra vel ti meters skrått hold, men det går like utenfor.

80:00 -> bytte RBK; Gjermund Åsen inn for Pål André Helland.

83:40 - RBK: Maars Johnsen kommer akkurat for sent på bakerste stolpe når Åsen legger inn og Søderlund på femmeteren lar ballen gå videre.

85:25 -> bytte Brann: Aune Selland Heggebø inn for Gilli Rólantsson.

85:50 - RBK: Konradsen skyter fra skrått hold rett utenfor feltet, men rett i fanget til Opdal.

86:15 - Brann: Vi kommer oss inn i feltet, men noen avslutning blir det aldri.

87:20 - RBK: Opdal får en hånd på et høyt innlegg fra Jensen.

89:40 - RBK: Kristiansen får hindret Mars Johnsen som er på vei inn i feltet, og ballen går inn til Opdal.

90:00 + 1:45 - RBK: Ludemo skyter fra vel 23 meters skrått hold. Høyt over.

90:00 + 2:50 - Brann: Med ti sekunder igjen av overtiden får vi corner.

90:00 + 3:25 - Brann: Vito går i været, men på syv meters hold header han langt utenfor.

90:00 + 3:25: Kampen er over. Den ender 0-0 etter 12-4 til trønderne i angrep med avslutninger i feltet.


Ett poeng var en halv seier.

Ett poeng var en halv seier.

Alltid stikker den største helten av med de flotteste damene.

Alltid stikker den største helten av med de flotteste damene.

-

KAMPFAKTA:

Rosenborg - Brann 0-0

Eliteserien fotball menn.

Lerkendal, 12. 578 tilskuere.

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gule kort: Birger Meling, RBK. Taijo Teniste og Ruben Kristiansen, Brann.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Gustav Valsvik, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Trondsen (Anders Konradsen fra 64.) - Pål André Helland (Gjermund Åsen fra 81.), Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro (Bjørn Maars Johnsen fra 76.).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Thomas Grøgaard, Bismar Acosta, Kristoffer Barmen - Gilli Rólantsson (Aune Heggebø fra 86.), Veton Berisha, Gilbert Koomson .

-

Kampstatistikk:

Ballinnehav: 52 % til RBK (VG Live), 59 % til RBK (NTB)

Avslutninger: 12-9 til RBK (VG Live), 17-11 til RBK (NTB)

Avslutninger på mål: 3-3 (VG Live og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 12-4 til RBK (mine tall). 1. omg.: 7-3 til RBK. 2. omg.: 5-1 til RBK.

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Artikkeltags