Dette var saker!

Brannblogger, Alexander Osdal.

Brannblogger, Alexander Osdal. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sjekk Brannbloggen etter seieren over FKH.

DEL

MeningerDette var et høydepunkt, ja dette her var fett:
Brann som kjørte på, og heller aldri så seg mett
Med Børven tok vi ledelsen og Nilsen økte på
Vi spilte sånn at ingen fant oss kjedelige nå

Vi kunne og vi burde scoret tre og kanskje fire
før Abdis mål fikk tørket vekk det seierssikre fliret
Da ble vi litt nervøse - kjente pulsen banket fort
Det hadde vært så typisk at vi rotet dette bort

Juridisk ville uavgjort blitt regnet som et ran
Men Børven har i vinter drukket bøttevis med tran
Når han og Braaten herjer, blir vi vanskelig å stoppe
Men kampen her mot Haugesund, blir vanskelig å toppe

Da Børven fikk sitt andre, var det ikke lenger tvil:
Syv poeng til Brann i boks per syttende april.
Da SA jeg «hvis de hvite får poeng fra dette her;
da SKAL jeg svømme Vågen rundt, og DET helt uten klær».

Det slapp jeg heldigvis, for i de senere minutter
var spørsmålet «hvor mange mål får Nilsen sine gutter?»
Så dermed utgikk nakenbad, og den slags er tross alt
litt ubekvemt og krympende, for ennå er det kaldt

Dette var saker! Sjelden har vi sett Brann være så suverene - selv på hjemmebane. Sist vi presterte en så bra kamp, må ha vært da vi rundjulte AaFK 6-0 i fjor sommer. Men AaFK på den tiden lå på kvalikplass. Relativt sett var nok denne prestasjonen vel så god.

Og 3-1-seieren mot Haugesund skulle vært mye større. Det hadde ikke vært noe å si på at vi hadde vunnet både 5-0 og 6-0. Jeg talte tretten Brann-angrep med avslutninger inne i feltet. To av dem var i tillegg dobbeltsjanser, slik at vi i realiteten hadde femten avslutninger innenfor sekstenmeteren. FKH hadde én! Men scoringen deres kom ikke på den. Den kom på et langskudd fra 25 meter. 

Litt mer folk enn sist.

Litt mer folk enn sist. Foto:

Kampen startet noenlunde jevnt, men Brann dominerte første omgang etter at de første ti minuttene var unnagjort. Etter sytten minutter fikk vi mål - på vår første målsjanse. Og det var Torgeir Børven som endelig skulle få sin første offisielle nettkjenning for oss, etter en sjelden assist fra Daniel Braaten.

Og Brann fortsatte å dominere kraftig, og blant annet var Fredrik Haugen nære på å gi oss dagens andre hjemmescoring. Men elleve minutter etter det første målet, fikk vi en fortjent dobling av ledelsen da Sivert Heltne Nilsen kontant headet inn en ny god corner fra Fredrik Haugen. 

På overtid i omgangen holdt det på å bli 3-0, men tverrligger, centimetere og linjedommerens flagg hindret oss i det. 

Brann virket å ha kontroll, men så skjedde det som ofte skjer når tre poeng egentlig skal være i boks: Haugesund scoret ut av ingenting med 29 minutter igjen. Plutselig var det mer nerve i kampen enn vi likte. Jeg begynte å tenke på hvor uheldige vi var både i Kristiansund og Tromsø, og om vi nok en gang skulle rote vekk poeng i en kamp der vi burde vinne ut fra spill og sjanser. Haugesund-poeng ville jo vært et grovt ran i denne kampen. Hadde Haugesund fått med seg poeng på andre påskedag, kunne vi begynt å sammenligne med all uflaksen fra 2014-sesongen da vi som kjent rykket ned. 

Store Stå ved innmarsj.

Store Stå ved innmarsj. Foto:

Heldigvis holdt Haugesund seg fortsatt på en armlengdes ærbødig avstand, og drøye tretten minutter før full tid kunne vi igjen juble og puste lettet ut da Børven scoret sitt andre for kvelden. Og nok en gang etter at Braaten hadde vært nest sist på ballen.

Da var det egentlig ikke så mye tvil om at vi ville klare å ro dette i land. Tvert imot hadde vi plenty av sjanser til å få en enda større seier. F.eks. traff både Braaten og Bismar Acosta metallet. Med ballen altså.

3-1 høres alt for knapt ut i forhold til kampbildet, selv om det likevel ble vår største hjemmeseier i serien mot FKH noen gang. Dette skulle vært så mye mer.

Så da er fasit etter fire kamper at vi med litt mindre marginer imot kunne vunnet alle fire og stått med tolv poeng nå. Vi har spilt en relativt god bortekamp mot TIL, vi spilte en litt dårligere bortekamp (i hvert fall motstanden tatt i betraktning) mot KBK - men hadde likevel strengt tatt fortjent ett og kanskje tre poeng på Møre, og vi har spilt to meget overbevisende hjemmekamper mot på papiret relativt bra motstand. Og påskekampen mot Haugesund var den beste av de alle. Dette ser absolutt lovende ut!

Når vi først er inne på sjansedominans, så skulle forresten serielederen (du vet hvem) ut fra dette bare hatt ni poeng nå. For i motsetning til oss, så har de allerede vært rimelig heldige i en kamp; den mot Viking på andre påskedag. Men det skulle jaggu tatt seg ut at vi stod med tolv poeng nå, mens trønderne stod med ni... Trønderne er som vanlig effektive og har fremdeles evnen (som vi selv hadde i fjor) til å vinne på dårlige dager. 

Erik Huseklepps hjemmebesøk fra sitt eksil i sør, var ikke særlig suksessfullt for hans del. Han var rimelig usynlig - slik han også var da de to lagene møttes til treningskamp på La Manga for en måned siden.  Og bra var det. Ikke bare for Branns vinnersjanser i kampen, men også fordi det hadde blitt et forferdelig gnål i ettertid hvis han hadde spilt bra og scoret - og for den del tatt tre poeng med seg på bussen til Haugalandet. Men Huseklepp og Pallesen Knudsen skal ha respekt for at de sang med på Nystemten. Spørs om FKH-fansen var like begeistret. Og spørs om Bård Finne vil gjøre det samme ...

Nok om det. Vi har scoret syv mål på de fire første serierundene for første gang siden 2011. Dessuten har vi scoret seks mål på de to første hjemmekampene for første gang i eliteserien siden 2007.

Og ikke minst; så god målforskjell som vi har nå (+4), har vi ikke hatt etter fire runder siden 2000. (Se for øvrig under "kuriosa")

Mandagens Brann-spiller må være Daniel Braaten i sterk konkurranse med Torgeir Børven.

Publikum:

11348 betalende er ikke mer enn det strengt tatt bør være. Reelt fremmøtte var kanskje rundt 10000. Begge deler var i hvert fall klart bedre enn det pinlige fremmøtet i første seriekamp. Så gjenstår det å se om det var Huseklepp som trakk ekstra, eller om alle kommer igjen neste gang for å se Brann. Etter de to meget gode hjemmekampene vi har hatt - med til sammen seks mål, bør oppmøtet bli enda bedre neste gang. Dessverre går kampen en lørdag - noe som ikke alltid slår like heldig ut. Vi fikk i hvert fall bra hjelp av været denne gang. Det fikk vi ikke sist…

Stemningen var varierende. Noen ganger bra trøkk. Men det var også lange perioder - spesielt i andre omgang (og faktisk også før FKH reduserte), der det var vel stille til å være en kamp vi dominerte så fullstendigImidlertid har det mange ganger vist seg at en jevn og spennende kamp - og gjerne en kamp der vi jager avgjørende mål eller der det er kontroverser på banen, ofte har bedre stemning enn kamper hvor det i lange perioder føles avgjort

Feiring etter en usedvanlig god kamp (Foto: Alex Osdal)

Feiring etter en usedvanlig god kamp (Foto: Alex Osdal) Foto:

Hendelsene:

04:05 - FKH: Bortelaget har corner og Kristoffer Haraldseids corner slås mot fremste stolpe hvor Vegard Skjerve roter ballen ut over dødlinjen.

08:55 - FKH: Etter at Brann hadde vært mye inne på Haugesunds side, kom Erik Huseklepp fossende oppover deres høyreside og fikk lagt inn. Men ufarlig inn til Piotr Leciejewski. Ingen hvitkledd i nærheten.

09:40 - FKH: Ibrahim Shuaibu avvinkes for offside.

10:35 - FKH: Alexander Stølås slår i bakrom mot Huseklepp, men ballen går helt inn til Piotr.

13:00 - Brann: Daniel Braaten stjeler ballen fra Skjerve som går over ende etter en bitteliten dytt. Frispark mot Braaten.

14:25 - FKH: Liban Abdi avvinkes for en hårfin offside.

15:20 - Brann: Fredrik Haugen nære på å finne Gilli Rólantsson i bakrommet, men Sondre Tronstad får såvidt brutt ballbanen. Vi får kast. 

16:30 - Brann: Vi presser, men bortelaget får klarert. Imidlertid sliter haugesunderne med å komme seg ut av tredelen nærmest sitt eget mål.

16:40 - Brann: Sivert Heltne Nilsen slår frem og inn i feltet, men bortelaget får nok en gang headet unna.

16:59 - 1-0, SCORING BRANN: TORGEIR BØRVEN: Brann vinner nok en gang ballen tilbake langt inne på Haugesunds halvdel. Heltne Nilsen sender frem til Kristoffer Barmen som gir ballen tilbake. Så sender Heltne Nilsen frem igjen til Braaten som utfordrer Stølås og kommer seg til innlegg vel fem meter fra dødlinjen og like mange meter innenfor sekstenmeteren. På tre meters hold dukker Børven opp bak Fredrik Pallesen Knudsen og setter ballen enkelt i mål. 

Angrepet tok elleve sekunder fra vi gjenvant ballen, og vi brukte fem trekk. Fire spillere var involvert i angrepet; Heltne Nilsen, Barmen, Braaten og Børven. 

18:35 - Brann: Børven stjeler ballen fra Stølås nede ved cornerflagget, Stølås ruller seg etter Børvens lille dytt uten at dommer bryr seg, og Børven kommer til innlegg. Han får imidlertid ikke mer enn corner ut av det.

19:30 - FKH: Piotr imponerer med en nydelig stupheading når han er ti meter utenfor feltet. Det var bare skorpionsparket som manglet der…

20:15 - Brann: Braaten utfordrer og sender kort til Haugen som på ti-tolv meters skrått hold snur seg rundt og skyter. Ballen går liiike utenfor lengste stolpe. 

22:00: Stølås med en vill takling på Haugen. Dommeren gir ham kjeft, og Stølås peker bort mot der hvor han selv ble dyttet over ende av Børven for noen minutter siden. Som om de to situasjonene lignet hverandre…

23:05 - Brann: Haugen med corner fra høyre som går gjennom hele feltet og til Bismar Acosta som fra fire meters skrått hold blåser ballen over. 

26:00 - Brann: Haugen prøver å finne Børven i bakrommet, men han kommer et tidels sekund for seint på femmeteren. Keeper får slått ballen vekk. 

26:40 - Brann: Etter en keeper-retur på corner header Vito Wormgoor utenfor fra fire meters skrått hold. 

27:30 - Brann: Haugen finner Nouri i bakrom, men sistnevnte må nøye seg med corner når han prøver å slå inn fra dødlinjen og forbi Skjerve.

28:06 - 2-0, SCORING BRANN: SIVERT HELTNE NILSEN: Haugen slår en corner fra høyre mot nærmeste stolpe hvor Heltne Nilsen kontant header inn fra fem meter og opp i høyre hjørne.

På dette tidspunkt var det 5-0 til Brann i avslutninger inne i feltet, så ledelsen var fullt fortjent.

30:05 - FKH: Og der fikk jaggu bortelaget en avslutning inne i feltet også. Frederik Gytkjær fant Shaibu ute på deres høyreside, men presset av Acosta gikk skuddet til Shuaibu - fra fjorten meters skrått hold - gikk rett på Piotr.

35:50 - Brann: Brann med nok et flott angrep når Gilli sender til Braaten som i sin tur slår i retning Haugen som kommer like utenfor femmeteren, men FKH får klarert. Det er lite om å gjøre her.

37:55 - FKH: Abdi skyter høyt over og langt utenfor fra tredve meter.

42:25 - Brann: Haugen skyter over fra tyve meter, men Børven har allerede vært i offside i trekket før. Og det fikk linjedommeren med seg.

44:50 - Brann: Haugen finner Gilli på motsatt, og sistnevnte kommer seg etter hvert til skudd fra 22 meter. Det går via en hvitkledd litt utenfor lengste stolpe og til corner.

45:00 + 0:15 - Brann: Haugen slår corneren fra høyre og på syv meter vinner Barmen på hodet og header i tverrligger og ned. Børven og Braaten er fremme på returen, og sistnevnte får rotet ballen i mål fra tre meter. Men dommeren annullerer for offside. 

45:00 + 0:50: Pause.

2. omgang:

47:15 - Brann: Haugen prøver å finne Barmen i bakrom, men bortelagets keeper får akkurat snappet fremspillet foran Barmen.

48:40 - FKH: Filip Kiss vender av Heltne Nilsen og skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Det går utenfor mål.

49:20 - Brann: Børven sender igjennom Haugen som får et litt dårlig touch og havner veldig langt ut mot siden før han får skutt. Skuddet hans fra femten meters skrått hold går over og utenfor.

55:05 - FKH: Kiss med frispark fra 30 meter som går gjennom hele feltet og seks meter utenfor.

57:50 - Brann: Børven er centimetere fra å komme til avslutning fra syv meter, men FKH får akkurat klarert. Så skyter Gilli fra atten meter, men det går via en haugesunder og til corner.

58:30 - Brann: På corneren kommer Heltne Nilsen til avslutning fra fem meter, men det går via en haugesunder og til nytt hjørnespark.

58:55 - Brann: Ruben Kristiansen blåser over fra 22 meter.

60:20 - FKH: Shuaibu har småskumle hensikter på vei inn i feltet, men Wormgoor og Acosta får ryddet opp til corner.

60:50 - FKH: Stølås forsøker en avslutning fra skrått hold rett utenfor feltet, men det blir umiddelbart blokkert.

60:58 - 2-1, SCORING, FKH: LIBAN ABDI: Med Nouri på seg får Abdi snudd seg rundt i en halvsirkel og til slutt skutt fra 25 meter. Det går inn helt nede i Piotrs høyre hjørne. 

65:05 - Brann: Haugen skyter over fra skrått hold omtrent helt ute ved sekstenmeteren.

66:00 - Brann: Braaten kommer seg til innlegg, men det klareres. Han får imidlertid ballen tilbake og skyter fra like utenfor femmeterhjørnet. Det blokkeres. Så skyter Børven fra fjorten meter, men det blokkeres igjen og FKH får klarert.

66:40 - bytte Brann: Deyver Vega inn for Gilli Rólantsson.

68:10 - bytte FKH: Tor Arne Andreassen inn for Erik Huseklepp.

69:10 - gult kort, FKH: Filip Kiss for ufin behandling av Heltne Nilsen.

70:00 - Brann: Haugen finner Acosta inne i feltet med et frispark, men vi avblåses for offside.

71:00 - FKH: Haraldseid med et frispark fra 35 meter som går over alt og alle og ut over dødlinjen.

71:40 - Brann: Børven er igjennom, men vi avblåses nok en gang for offside.

75:30 - bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Fredrik Haugen.

76:48 - 3-1, SCORING, BRANN: TORGEIR BØRVEN: Acosta får ballen tilbake på midten, han gir til Nouri som lemper frem mot Børven som header til Braaten. Sistnevnte med ryggen mot mål og en mann i ryggen legger igjen til Børven som skyter fra tolv meters hold. Ballen går inn i lengste (venstre) hjørne.

Vi vant ballen fire meter inn på FKHs halvdel og den var innom Acosta, Nouri, Braaten og Børven før den lå i mål etter ti sekunder.

79:45 - Brann: Braaten fosser oppover venstresiden og skyter til skutt fra nitten meter. I stolpen.

81:25 - Brann: Vega kommer til avslutning fra skrått hold like utenfor feltet. Det går over.

82:15 - bytte FKH: Johnny Buduson inn for Frederik Gytkjær

83:25 - gult kort, Brann: Bismar Acosta for en hodeduell mot Shuaibu som dommeren syns ble i drøyeste laget.

84:10 - bytte Brann: Azar Karadas inn for Torgeir Børven.

89:15 - Brann: Azar kommer til avslutning fra 21 meter, men det blokkeres.

89:30 - Brann: Vega skyter fra tolv meters skrått hold. Keeper gir retur og etter å ha fintet vekk halve FKH, kommer også Braaten til avslutning. Hans skudd fra like utenfor femmeterhjørnet reddes av keeper. Vi får corner. 

90:00 + 0:35: Vega legger inn fra venstre og på bakerste dukker Acosta opp på femmeteren. Han header i tverrligger!

90:00 + 3:05: Kampen er over.

Stolt fyr kommer på tv.

Stolt fyr kommer på tv. Foto:

Kampfakta (kilde: brann.no)

Brann - Haugesund 3-1 (2-0)

1-0: Torgeir Børven (17.)
2-0: Sivert Heltne Nilsen (29.)
2-1: Liban Abdi (61.)

3-1: Torgeir Børven (77.)

4. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. 11.348 tilskuere. Dommer: Espen Andreas Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Bismar Acosta, Brann og Filip Kiss, Haugesund.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Bismar Acosta, Vito Wormgoor (k), Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen (Kasper Skaanes fra 76.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Daniel Braaten, Torgeir Børven (Azar Karadas fra 85.), Gilli Rólantsson (Deyver Vega fra 67.).

Haugesund (4-4-2): Per Kristian Worre Bråtveit - Sondre Tronstad, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås - Erik André Huseklepp (Tor Arne Andreassen fra 69.), Filip Kiss (k), Kristoffer Haraldseid, Ali LIban Abdi - Fredrik Gytkjær (Johnny Buduson fra 83.), Shuaibu Lalle Ibrahim.

Kampstatistikk:

Sjanser: 7-2 til Brann (VG)

Ballbesittelse: 54 % til Brann (VG)

Avslutninger: 15-5 til Brann (VG), 17-4 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 4-2 til Brann (VG), 7-2 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 13-1 til Brann (mine egne tall). Inkludert dobbeltsjanser var det 15-1 til Brann. 1. omgang: 6-1 til Brann. 2. omgang: 7-0 til Brann (9-0 inkludert dobbeltsjanser)

Kuriosa:

 • Brann har tatt syv poeng på de fire første serierundene. I fjor hadde vi åtte poeng på samme tid. I 1.divisjon 2015 hadde vi bare fem poeng. 
 • Brann har scoret syv mål på de fire første serierundene. Sist vi hadde så mange mål etter fire runder var i 2011 da vi hadde ni. Ikke engang i 1.divisjon 2015 klarte vi det.
 • Brann har vunnet begge de to første hjemmekampene i år. Sist vi klarte det i eliteserien var i 2013, men vi klarte det i 1.divisjon 2015. 
 • Brann har scoret seks mål på de to første hjemmekampene. Sist vi scoret så mange på de to første hjemmekampene i eliteserien var i 2007 da vi scoret syv, men vi klarte det også i 1.divisjon i 2015. Sist vi i det hele tatt scoret så mange mål på to etterfølgende hjemmekamper, var i fjor da vi slo VIF 4-1 før vi slo AaFK 6-0. 
 • Brann har fire plussmål etter fire runder. Så god målforskjell har vi ikke hatt etter fire runder siden 2000 da vi hadde fem plussmål. I 1.divisjon 2015 stod vi med minus ett, men da etter at tre av fire var spilt på bortebane. 
 • Sist Brann tapte to strake seriekamper, var i de to siste serierundene i 1.divisjon 2015. I eliteserien har det ikke skjedd siden 25.-28. runde i 2014 da vi tapte fire på rad. Og vi unngikk det igjen.
 • Sist Brann spilte to seriekamper på rad uten å vinne, var i 25. og 26. runde i fjor da vi spilte 0-0 i Sogndal før vi tapte 1-2 hjemme for LSK. Vi unngikk også dette igjen.
 • Brann har fire strake hjemmeseire i serien. Sist vi tapte poeng hjemme var i tredje siste hjemmekamp i fjor mot LSK 16. oktober da vi tapte 1-2. Forrige gang vi vant fire hjemmekamper på rad, var i fjor da vi fikk åtte hjemmeseire på rad i serien.
 • Etter 0-1-tap på Møre, fikk vi mål igjen. Sist Brann spilte to seriekamper på rad uten å score, var i 25. og 26. runde i 2013 da vi spilte 0-0 i Ålesund før vi tapte 0-1 hjemme for FKH. I 1.divisjon skjedde det i 7. og 8.runde 2015 da vi spilte 0-0 både hjemme mot Ulf og borte mot Hønefoss. Sist vi både tapte og ikke scoret i to strake eliteseriekamper, var i de to siste serierundene i 2012 da vi tapte 0-2 både for TIL hjemme og Sogndal borte. Også dette vi unngikk det igjen.
 • På Stadion har Brann scoret i seks seriekamper på rad. Sist vi ikke scoret i serien på Stadion, var da vi spilte 0-0 mot Viking 10. september. Sist vi scoret i seks hjemme-seriekamper på rad, var i fjor da vi klarte det i ni strake. 

Brann mot FKH innbyrdes i serien: 

  K S U T Mål Bakl
I Bergen 10 6 2 2 16 12
Haugesund 9 4 2 3 19 17
Totalt 19 10 4 5 35 29
 • Brann hadde før 2. påskedag aldri slått FKH med mer enn ett mål i seriekamp på Stadion.
 • Brann har scoret i de fem siste seriekampene mot Haugesund. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi tapte 0-1 på Stadion i 2013.

Spillerstatistkk:

  Acos Barm Braa Børv Grøn Haug Horw Jons Kara Kris Leci
TIL b 90 90 90 14 90 76       90 90
God h 90 90   63 10 90       90 90
KBK b 90 90 45 24   90     13 90 90
FKH h 90 90 90 84   75     6 90 90
                       
Totalt 360 360 225 185 100 331 0 0 19 360 360
Kamp 4 4 3 4 2 4 0 0 2 4 4
Starte 4 4 3 2 1 4 0 0 0 4 4
Mål   1   2              
Gule 2       1       1    
2 gule                      
Røde                      
  Nils Nour Orlo Orry Pett Rola Skaa Skål Sten Vega Worm
TIL b 90 90 76     87 14 3      
God h 90 90 27     90   27   63 80
KBK b 90 77 66     90       45 90
FKH h 90 90       66 15     24 90
                       
Totalt 360 347 169 0 0 333 29 30 0 132 260
Kamp 4 4 3 0 0 4 2 2 0 3 3
Starte 4 4 2 0 0 4 0 0 0 1 3
Mål 1   2                
Gule 1                 1 2
2 gule                      
Røde                      

LINKER:

BA om kampen: https://www.ba.no/sport/fotball/sk-brann/hor-brann-haugesund-her/s/5-8-555657

BT om kampen: http://www.bt.no/100Sport/fotball/Brann-helten-Borvens-beste-bergenskveld-234052b.html

VG om kampen: http://www.vg.no/sport/fotball/eliteserien/servitoer-braaten-og-maalmaskin-boerven-fikset-brann-seier/a/23975899/

VGs livedekning: https://vglive.no/event/72974

Dagbladet om kampen: http://www.dagbladet.no/sport/brann-herjet-med-haugesund/67493443

TV2 om kampen: http://www.tv2.no/sport/9067461/

NRK om kampen: https://www.nrk.no/hordaland/brann-knuste-huseklepp-og-haugesund-1.13476946

Brann.no om kampen: http://www.brann.no/nyheter/brann-haugesund-3-1

Haugesunds Avis om kampen: https://www.h-avis.no/fotball/eliteserien/fkh/fkh-tap-i-huseklepps-retur/s/5-62-403581

Høydepunkter: http://www.brann.no/nyheter/tv-se-borvens-forste-brann-scoringer

Flashscore.nu https://www.flashscore.nu

Artikkeltags