2-2 halvveis

Artikkelen er over 1 år gammel

Brann - Shamrock Rovers 2-2

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En god og en dårlig nyhet…

Den gode «nyheten» er at Brann ikke er noe dårligere borte enn hjemme. Heller tvert imot.

Den dårlige nyheten er at man ikke skal se bort fra at Shamrock Rovers vil opptre i Dublin, omtrent som mange eliteserielag gjør på Stadion.

Brann sliter som kjent med lag som ligger lavt. Vi får bare ikke til å male dem i stykker, trenge gjennom muren, eller noen andre metaforer som handler om det samme. Disse vanskelighetene opplever vi jo først og fremst hjemme på Stadion, fordi de samme motstandernee gjerne vil forsøkte å gå for scoringer og tre poeng når de er hjemme på sin egen bane. 

Problemet denne gang, er at Shamrock ikke trenger verken score eller vinne. Deres klart overordnede mål er selvsagt å gå videre. Det trenger de ikke en seier for å klare. 0-0 holder for dem. De vil derfor være fornøyde med at kampen ender målløs og at det skjer så lite som mulig på Tallaght Stadium mot oss. 

I tillegg har de selvsagt god nok oversikt over sin bergenske motstander, til å vite at å ligge lavt også er den største sjansen for å holde Brann i sjakk. Med andre ord; irene har dobbel grunn til å parkere bussen, sette opp veisperringene, snurpe igjen, eller noe annet billedlig som beskriver en effektivt og kynisk måte å unngå baklengs.

Så oppgjøret i Dublin kan fort bli som en nesten hvilken som helst hjemmekamp for Brann i Eliteserien. Vi kan ikke forvente denne Brann-sesongens vanlige "bortefordel" også mot Shamrock.

Og Brann MÅ score! Det er i hvert fall 100 % sikkert… Antagelig må vi vinne også. For med 0-0 eller 1-1 er vi ute. Med 2-2 blir det ekstraomganger, hvor vi må score et tredje for å gå videre uten straffesparkkonkurransens tilfeldigheter. Men med 3-3 etter nitti minutter, er vi videre på bortemål. Tre mål i én kamp, er det kun Arna Bjørnar som har klart å slippe inn mot scoringsuttørkede Brann denne sesongen. 

Så ja; så få mål som Brann scorer, er det antagelig en 1-0-seier vi må håpe på i Irlands hovedstad. Det kan selvsagt Brann klare. For selv om irene kanskje var av de sterkeste lagene vi kunne trukket i denne runden, og nok er mye bedre enn f.eks. Haugesund-motstander Cliftonville fra Nord-Irland, så burde Brann i utgangspunktet være hakket bedre enn de såkalte "Hoops" fra Dublins sør-vestre strøk. Et Brann i form, vel å merke. Det er vi ikke. Derfor var vi heller ikke bedre enn dem på torsdag. Og jeg vil helt klart regne de grønne og hvite som favoritter til avansementet nå.

For Brann var svake på torsdag. Til tross for en veldig sen utligning i trynet, var vi på en måte heldige som ikke tapte. Dublinerne hadde flere store sjanser, men vi ble reddet av Ruben Kristiansen, Taijo Teniste, Bismar Acosta og Håkon Opdal. Og faktisk hadde vi bare to(!) avslutninger i feltet i hele kampen. Shamrock hadde fem. Så logikken ut fra nåværende form, tilsier at irene ikke bare redder 0-0 eller 1-1 som vil gi dem avansement, men også vinner kampen i Dublin. 

Men mye kan selvsagt skje. Brann kan plutselig finne formen. Vi kan ha flaks. (Jeg kødder ikke! Vi hadde det mot Molde f.eks.!) Shamrock kan ha en dårlig dag. Det kan komme sauer inn på banen. De kan drikke seg dritings på whiskey. Altså Shamrocks spillere - ikke sauene. Så løpet er på ingen måte kjørt. Det står tross alt 2-2 halvveis...

-

Rimet:

*

Shamrock og Europacup,

ja er vi i gang!

Og tolv minutt var gått,

Teniste skjøt, og det sa bang!

Et langskudd rett i målet

«Joda, disse skal vi slå!»

Men selvmål ga dem bortemål

de ikke burde få!

*

Men ble Veton felt

og han tok straffesparket selv

Han scoret, men vi trengte óg

en god porsjon med hell;

for irene var flere ganger

nære på å score

Vi reddet oss, men det 

var gjerne bare helt på håret!

*

Men flaksen, den tok slutt

ved nesten siste spark for kvelden

Shamrock, de fikk corner,

Gilli tapte i duellen

dermed ble det uavgjort,

det kan bli alt for tynt!

kanskje tar det slutt

før enn det strengt tatt har begynt!

*

-

Kampen:

Til denne kampen var det gjort fire endringer. Vito Wormgoor og Kristoffer Barmen hadde meldt forfall. Mer oppsiktsvekkende var det at Ruben Yttergård Jenssen, og spesielt Petter Strand, var benket. Inn i startelleveren kom Taijo Teniste, Fredrik Haugen, Kristoffer Løkberg og Gilbert Koomson. Daouda Bamba var fremdeles benket. 

Det var irene som var mest på hugget offensivt i starten, og de gikk faktisk i offside hele fire ganger de seks første minuttene.

Men det var Brann som skulle få det første målet. Og for et nydelig mål! En corner fra Fredrik Haugen ble headet vekk, men på 25 meters hold klinket Taijo Teniste til, og inn nede i det høyre hjørnet! For en scoring! For en deilig start for oss!

Utenom dette skjedde det lite den første drøye halvtimen. Men så, ut fra ingenting, klarte Amer Ordagic å sleive ballen inn i eget mål i frisparksituasjon for dublinerne. Dermed var det likt i regnskapet igjen i det 34. minutt. Og de grønne og hvite hadde fått det bortemålet som gjorde oppgaven mye vanskeligere for vår del.

Men kun 88 sekunder etter utligningen, fikk vi straffe da Veton Berisha ble felt i feltet av Roberto Lopez. Rogalendingen ga blaffen i den uskrevne regelen om å ikke ta straffen selv når man har blitt felt. Men han satte ellevemetersparket nede i det venstre hjørnet, uten at keeper nådde frem. 2-1 til oss. Viktig å få den kjapt! Og det nye ledermålet kom da også bare to minutter og 22 sekunder etter utligningen.

Men gleden holdt på å bli kortvarig, da Ruben Kristiansen slo på tvers og Aaron Greene snappet ballen da Opdal var å bærtur langt utenfor feltet. Da stod både målet og hele sekstenmeteren tom. Heldigvis gjorde Kristiansen det godt igjen ved å stoppe avslutningen som var på vei mot det tomme målet.

Lagene gikk til pause med 2-1 til oss, men det hadde ikke vært et eneste angrep med avslutning i feltet til noen av lagene! 

Fire minutter ut i andre omgang holdt Berisha på å score da han snappet en dårlig tilbakeheading, men rogalendingen klarte ikke å lobbe over gjestenes keeper fra tolv meters skrått hold. For øvrig kampens første avslutning i feltet - etter 49 minutter!

Rundt timen skjedde det tre ganger at de grønn-hvite kom nesten alene igjennom. På de to første var det gode taklinger av henholdsvis Bismar Acosta og Teniste like utenfor feltet reddet oss. Ved den tredje anledningen var Aaron Greene helt alene mot Opdal, men sistnevnte reddet glimrende på avslutningen fra syv-åtte meter!

Tre minutter før slutt hadde Fredrik Haugen et godt langskudd fra skrått hold, men keeper Alan Mannus fikk slått vekk. Og med 30 gjenværende sekunder hadde samme man et nytt forsøk fra distanse, men nok en gang reddet den irske målvakten.

Det så ut til å gå mot en 2-1-seier for oss. Greit nok det, selv om det var noe knapt - spesielt med bortemål til gjestene. Men fire minutter på overtid, ble alt ødelagt. Dublinerne fikk en siste sjanse på hjørnespark, og dette endte med at Roberto Lopez vant på hodet mot Gilli Rólantsson vel åtte meter fra mål. Ballen gikk inn i det høyre hjørnet, og det som så ut til å bli et «ok» resultat foran returoppgjøret, var nå snudd til at irene må regnes som favoritter til å avansere. 

Veldig skuffende det siste målet, selvsagt. Men vi får trøste oss med at det fremdeles gjenstår minst to omganger. Som sagt; det står på en måte 2-2 til pause.

-

Publikum:

4415 tilskuere er selvsagt ikke all verden. Men ut fra Branns E-cup-standard, er det i grunn ikke så verst. Av Branns 35 hjemmekamper i europacupene til nå, var dette det 25. best besøkte oppgjøret. Til og med bedre besøkt enn kampen mot en såpass respektert motstander som Basel for 19 år siden (4176 tilsk.). 

I forhold til tilskuertallene i serien, høres selvsagt ikke 4415 så bra ut. Men når man sammenligner med disse, må man også ta med et par ting i beregningen: Er tilskuertallet 10 000 på en seriekamp, så er det gjerne bare 6-7000 reelt inne - siden man oppgir solgte billetter og partoutkort uansett om de kommer eller ikke. I tillegg er det vel en del partoutkortinnehavere som for tiden KUN går fordi de gjennom sitt partoutkort allerede har adgangstegnene liggende og har betalt for dem. Hadde de måttet kjøpe billett til hver seriekamp, hadde sikkert en del ekstra droppet å gå på seriekampene. Med tanke på at Shamrock ikke akkurat er av de mest kjente motstanderne, samt at dette var midt i fellesferien, så er 4415 egentlig ikke så ille sammenlignet med fremmøtet på seriekamper. På den annen side var billettprisene mye mer generøse mot irene enn på vanlige serieoppgjør på Stadion. Så slik sett kan man gjerne argumentere for at det burde kommet flere nå.

I det minste var det godt oppmøte og bra trøkk på «Store Stå», som pga reglene om sitteplasser var flyttet oppunder taket. Ikke bare er akustikken bedre der, men det er også mer motiverende å synge høyt når man føler det er bra trøkk rundt seg. Ikke alle som syns det er gøy å høre sin egen stemme, og det gir jo også et lite kick når man føler at man er med på å lage kjempestemning. Dermed tror jeg denne plasseringen frister flere til å være med på syngingen enn ellers. Stemningsmessig ble det en slags reprise av Ruzomberok-kampen for to år siden, hvor det også ble en stemningsboost av å flytte opp. 

Kuriosa:

* Brann har nå fire obligatoriske kamper på rad uten seier (0-3-1), og tre strake uavgjorte. Forrige seier i tellende kamp, kom da vi slo LSK 1-0 på Stadion 23. juni. Forrige gang Brann spilte fire obligatoriske kamper på rad uten å vinne, var da vi tapte fire seriekamper på rad i september og oktober 2017.

* Brann har to hjemmekamper på rad uten seier (0-2-0). Sist Brann vant hjemme. var da vi slo LSK 1-0 23. juni. Forrige gang Brann fikk to hjemmekamper på rad uten seier, var i april og mai da vi spilte 1-1 mot VIF før vi tapte 0-1 for Ranheim. Vi har også tre hjemmekamper uten tap (1-2-0). Forrige hjemmetap kom mot Rosenborg 26. mai, da vi ble slått 0-1. Forrige gang vi hadde tre obligatoriske hjemmekamper på rad uten tap, var fra november til april da vi hadde fem (3-2-0). 

* Så scoret vi igjen, etter å ha gått målløse av banen mot Mjøndalen. Siste gang Brann gikk målløse av banen i to tellende kamper på rad, var i september og oktober 2017 da vi gjorde det i tre strake. Sist vi fikk to strake hjemmekamper uten å score, var i fjor sommer da vi spilte 0-0 mot VIF og tapte 0-4 for Molde.

* Brann slapp altså inn mål igjen etter å ha holdt nullen mot Mjøndalen. Siste gang Brann holdt nullen i to strake obligatoriske kamper, var i juni i fjor da vi spilte 0-0 hjemme mot VIF før vi vant 1-0 over Odd i Skien.

* Brann hadde før torsdag holdt nullen i to strake hjemmekamper. Forrige gang Brann slapp inn mål hjemme, var da vi tapte 0-1 for RBK 26. mai. Sist vi holdt nullen i tre strake hjemmekamper, var i mars og april i fjor da vi gjorde det i fire. Vi klarte det ikke denne gangen heller. 

* Dette var første gang siden 1-2 for Rosenborg 28. oktober at Brann slapp inn to mål (eller mer) i en kamp på Stadion. I mellomtiden hadde vi hatt ti hjemmekamper med max en baklengs. 

-

Branns E-cup-statistikk:

  Ka Se Ua Ta Mål Bakl
Hjemme 35 17 7 11 57 44
Borte 34 9 7 18 47 62
Totalt 69 26 14 29 104 106

* Brann har to strake E-cup-kamper uten seier (0-1-1). Begge på hjemmebane. Forrige gang Brann fikk to strake E-cup-kamper uten seier, var da vi tapte tre på rad i august 2008; 1-2 for Ventspils borte, 0-1 for Marseille hjemme og 1-2 for samme lag borte. Etter det hadde vi seier og tap mot Deportivo La Coruna og det samme mot Ruzomberok, før vi nå altså fikk uavgjort mot Shamrock og vår andre strake uten seier. 

* Dette var Branns første uavgjort-kamp i europacup siden 1-1 borte mot Rennes 8. november 2007. I mellomtiden hadde vi spilt tolv europacupkamper (4-0-8) uten å spille uavgjort. 

* Brann har to strake hjemmekamper i E-cup uten seier (0-1-1). Sist Brann vant hjemme i E-cup, var da vi slo Deportivo La Coruna 2-0 18. september 2008. Sist vi fikk to strake hjemmekamper uten seier i E-cup, var i september og oktober 2007 da vi tapte 0-1 både for Club Brugge og Hamburg. 

* Dette var Branns første uavgjortkamp i E-cup på hjemmebane siden 3-3 mot Åtvidaberg 10. august 2006. I mellomtiden hadde vi ti hjemmekamper på rad i E-cup (5-0-5) uten å spille uavgjort. 

* Nå har vi to strake E-cup-kamper med baklengsmål. Begge med to, og begge på Stadion. Sist vi holdt nullen i Europa, var da vi slo Ruzomberok 1-0 borte 13. juli i fjor. Forrige gang vi slapp inn mål i to strake E-cup-kamper, var da vi gjorde det i tre strake i august 2008; 1-2 borte for Ventspils, 0-1 hjemme for Marseille og 1-2 borte for samme lag.

* Sist Brann holdt nullen på Stadion i E-cup, var da vi slo Deportivo 2-0. Forrige gang vi slapp inn mål i to hjemmekamper på rad i E-cup, var da vi gjorde det i syv strake fra august 2006 til februar 2008. 

-

(Fortsetter under bildene)

Europacup igjen, for første gang på to år. Det betyr tomme tribuner på to sider og ingen Nystemten før kamp.

Europacup igjen, for første gang på to år. Det betyr tomme tribuner på to sider og ingen Nystemten før kamp. Foto:

Som mot Ruzomberok for to år siden: Mye bedre trøkk oppunder taket enn vi pleier å ha nederst på Frydenbø ellers i året. Godt oppmøte av Store Stå også.

Som mot Ruzomberok for to år siden: Mye bedre trøkk oppunder taket enn vi pleier å ha nederst på Frydenbø ellers i året. Godt oppmøte av Store Stå også. Foto:

145 tilreisende fra Dublin, som var så lucky at de ikke bare fikk med seg et godt resultat i siste minutt - men også fint vært i Bergen! Heldigere kan man knapt være!

145 tilreisende fra Dublin, som var så lucky at de ikke bare fikk med seg et godt resultat i siste minutt - men også fint vært i Bergen! Heldigere kan man knapt være! Foto:

Hendelsene:

06:00 - Shamrock: Irene går i sin fjerde offside allerede!

08:45 - Shamrock: Trevor Clarke kommer til innlegg fra deres venstre side, og det er litt dårlig kommunikasjon mellom Bismar Acosta og Håkon Opdal, men heldigvis uten at det får konsekvenser. Etter hvert får imidlertid irene ballen tilbake og Greg Bolger skyter langt utenfor fra rundt 30 meter.

11:36 - 1-0, SCORING BRANN; TAIJO TENISTE: En corner fra høyre ved Fredrik Haugen blir headet vekk av Ethan Boyle. På vel 25 meters hold demper Teniste på brystet og skyter. Det går nydelig inn i det høyre hjørnet! 

13:00 - Brann: Haugen skyter fra 23 meter, men det blokkeres.

13:30 - Brann: Fint spill av Brann, men vi avvinkes for offside.

16:20 - Shamrock: Det heades inn i feltet etter en corner, men Opdal får frispark når Aaron Greene er oppe med albuen.

19:15 - Shamrock: Opdal glipper et innlegg, men fanger det igjen.

25:00: Teniste har fått bandasje på hodet.

25:35 - Brann: Gilbert Koomson utfordrer og kommer til innlegg fra dødlinjen. Shamrock mislykkes med klareringen og plutselig får Haugen ballen på åtte-ni meters hold, men han får ikke stokket beina og kommet til avslutning.

27:00 - Shamrock: Opdal bokser vekk et frispark fra Jack Byrne som slås inn i feltet.

29:40 - Brann: Teniste slår inn mot Koomson i feltet, men det blir dessverre for høyt.

33:19 - 1-1, SCORING SHAMROCK; SELVMÅL: Byrne svinger inn et frispark i feltet og fra seks-syv meter klarer Amer Ordagic å sleive ballen inn med låret. Ballen går inn i venstre hjørnet på eget mål!

34:47 - Brann: Veton Berisha legges i bakken av Roberto Lopez rett innenfor feltet, og vi får straffe!

35:41 - 2-1, SCORING BRANN; VETON BERISHA, STR.: Berisha tar straffen selv og setter den inn nede i det venstre hjørnet. Keeper Alan Mannus er etter den, men når heldigvis ikke frem.

37:35 - Shamrock: Ruben Kristiansen roter det til når Opdal er langt ute på bærtur utenfor feltet, og sender ballen på tvers. På 26-27 meters hold, og med hele sekstenmeteren (og målet selvsagt) tomt for folk, avslutter Greene, men Kristiansen stopper ballen utenfor feltet.

45:00 + 2:00: Pause. 2-1 til oss. 0-0(!) i antall angrep med avslutninger i feltet. 

- 2. omgang: -

48:05 - gult kort, Shamrock: Ronan Finn for en stygg takling på Fredrik Haugen.

49:10 - Brann: Lee Grace misser når han skal heade tilbake til keeper på et langt Opdal-utspark. Berisha snapper ballen utenfor feltet og forsøker å lobbe den sprettende ballen over Mannus fra tolv meters skrått hold, men sistnevnte får akkurat en hånd på den. 

Dette var kampens første avslutning i feltet til noen av lagene - ser vi bort fra straffespark og naturligvis selvmål.

50:40 - Brann: Haugen med et frispark inn i feltet, men som heades vekk.

51:10 - Brann: Haugen skyter fra 18 meter, men det blokkeres. Skuddet var uansett på vei utenfor.

52:50 - Shamrock: Finn kommer til heading fra 6-7 meters hold nesten ute ved femmeterhsørnet. Relativt løst rett på Opdal. Gjestenes første avslutning i feltet.

53:50 - Brann: Koomson dribler seg inn på venstresiden av feltet før han skyter fra ganske skrått hold noen meter innenfor sekstenmeteren. Den lave avslutningen blir ikke for vanskelig for Mannus. 

Dette skulle senere vise seg å være Branns andre og siste avslutning i feltet!

57:15 - Brann: Haugen og Gilli Rólantsson er på vei inn på høyresiden av feltet, men Joey O’Brien klarerer til corner.

59:40 - Shamrock: Teniste mister ballen til Finn ti meter inne på egen halvdel, ballen går til Greene som siden spiller ballen frem igjen til Finn som kommer nesten alene mot Opdal. Men Acosta takler ham idet han avslutter fra 17 meter. Det blir corner.

60:25 - Shamrock: Corneren slås mot bakerste hvor O’Brien header utenfor fra seks meter. 

62:20 - Shamrock: Bortelaget kontrer og Greene kommer igjennom, men Teniste takler ham mesterlig like utenfor feltet.

63:40 - Shamrock: Byrne sender frem til Clarke på venstrekanten. Sistnevnte legger flatt inn på tvers til Greene som er helt alene med Opdal og avslutter fra syv-åtte meter. Men oddingen i målet redder glimrende!

65:25 -> bytte Shamrock: Graham Cummins inn for Aaron Greene.

65:25 -> bytte Shamrock: Dylan Watts inn for Trevor Clarke.

67:30 -> bytte Brann: Petter Strand inn for Kristoffer Løkberg.

73:45 -> bytte Brann: Ruben Yttergård Jenssen inn for en skadet Amer Ordagic.

75:35 - Shamrock: Det slås ut til Cummins ute på venstrekanten. Med litt fart kunne han kjørt på mot mål, men velger å vente og i stedet utfordre Acosta. Til slutt skyter han fra ti-tolv meters ganske skrått hold, men Acosta blokkerer til corner.

76:35 -> bytte Shamrock: Aaron McEneff inn for Ronan Finn. 

76:50 - Shamrock: Opdal bokser vekk en corner. 

81:00 - Brann: Teniste skyter fra 27-28 meters skrått hold. Det går tre meter utenfor lengste stolpe.

82:05 -> bytte Brann: Daouda Bamba inn for Gilbert Koomson. 

82:50 - Brann: Det slås høyt inn mot bakerste hvor Acosta vinner hodeduellen med klar margin, og det er vel også derfor han får frispark imot seg… Rar avblåsning!

86:55 - Brann: Haugen skyter fra rett utenfor feltet, nesten helt ute ved sekstenmeterhjørnet. Mannus må slå ballen vekk.

89:30 - Brann: Haugen igjen. Denne gang på et skudd fra 23 meter. Mannus er helt nede ved stolperoten og redder det lave skuddet.

90:00 + 2:00 - gult kort, Shamrock: Ethan Boyle for knuffing.

90:00 + 2:00 - gult kort, Veton Berisha for det samme.

90:00 + 3:53 - 2-2, SCORING SHAMROCK; ROBERTO LOPEZ: Corner fra Byrne, og åtte meter fra mål vinner Lopez på hodet mot Gilli. Ballen sniker seg inn i det høyre hjørnet. 

90:00 + 6:00: Det er slutt. Det ender 2-2 etter 5-2 til Shamrock i angrep med avslutninger i feltet.

(Fortsetter under bildene)

Brann-spillerne begynner å gå til Dublin. Derfor de har spillefri i helgen.

Brann-spillerne begynner å gå til Dublin. Derfor de har spillefri i helgen. Foto:

Plutselig så gledet ikke folk seg like mye til Dublin-turen om en uke.

Plutselig så gledet ikke folk seg like mye til Dublin-turen om en uke. Foto:

-

KAMPFAKTA:

BRANN - SHAMROCK ROVERS 2-2 (2-1)

1. kvalifiseringsrunde til Europaligaen, fotball menn. 1. kamp. Brann Stadion, 4 415 tilskuere. Dommer: Juxhin Xhaja, Albania. Gult kort: Berisha, Brann. Finn, Boyle, Rovers.

Mål: 1-0 Taijo Teniste (11:36), 1-1 Amer Ordagic (selvmål, 33:19), 2-1 Veton Berisha (str., 35:41), 2-2 Roberto Lopes (90:00 + 3:53).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Christian Eggen Rismark, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Amer Ordagic (Ruben Yttergård Jenssen fra 74.), Kristoffer Løkberg (Petter Strand fra 68.) - Gilli Rólantsson, Veton Berisha, Gilbert Koomson (Daouda Bamba fra 83.).

Shamrock Rovers (4-5-1): Alan Mannus - Joey O'Brien, Roberto Lopes, Lee Grace, Trevor Clarke (Dylan Watts fra 66.) - Ethan Boyle, Ronan Finn (Aaron McEneff fra 77.), Greg Bolger, Jack Byrne, Sean Kavanagh - Aaron Greene (Graham Cummins fra 66.).

-

Kampstatistikk:

Ballinnehav: 54 % til Brann (VG Live)

Avslutninger: 9-5 til Shamrock (NTB), 6-5 til Brann (VG Live)

Avslutninger på mål: 5-5 (NTB), 5-4 til Brann (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 5-2 til Shamrock (mine tall). 1. omg.: 0-0(!). 2. omg.: 5-2 til Shamrock. 

Sjanser: 4-4 (BT)

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken