Det baller på seg

Artikkelen er over 1 år gammel

Brann - Vålerengen 1-1

DEL

Meninger*

Ett poeng i snitt,

ja det er fangsten første fem

Mot VIF så tydet lite på

at Brann skal opp og frem

For dette her var svakt,

og selv om VIF var enda verre

Så tyder ting og tang på at

vi har en psykisk sperre

*

Det går på kryss og tvers

Men frem? Det får vi ikke til

Og VIF får hale ut

og sabotere som de vil

Vi ledet etter Barmens mål,

og kvelden virket rød

før Opdal slapp til Shala

fra en vinkel som var død

*

Med ett poeng så MÅ vi

snarest våkne av gong-gongen

For tetstrid-toget går

og vi står ennå på perrongen

Men fattigmannens trøst;

de sliter mer et annet sted:

For ender det som nå,

så rykker hele Trondheim ned!

*

To poeng tapt mot Vålerengen. Nok en skuffelse. Det føles egentlig som et tap. Det baller på seg. Det er en trend.

Fem poeng på fem kamper. Poengsnittet regner vi ut med avansert matematikk. Det er grovt regnet ett per kamp, vil jeg tro.

Jo da, vi kunne med litt mindre uflaks, litt bedre dommere, litt bedre presisjon fremover, litt færre tabber bak, og enda mer avansert matematikk, hatt full pott. I det minste 13 poeng, hvis femten minus to blir det. Og det blir det.

Men nå begynner det å danne seg et mønster som er altfor skjevt til å strikke etter.  Og det mønsteret ligner veldig på hvordan det var da jeg vokste opp. I 2014.

Neida, jeg påstår ikke at vi rykker ned. Vi trenger ikke engang havne i nedrykkstriden eller noe i nærheten av det. Det kan til og med bli medaljer.  Og vi skal ha en bedre stall i år enn for fem år siden.

MEN likevel...  jeg klarer ikke helt fri meg fra tanken om at det også i nedrykksesongen var litt sånn som til nå i år: Vi førte kampene, vi kunne med litt mindre marginer imot tatt trepoengere både her og der - og spesielt her, men vi tapte poeng. Vi var imidlertid lenge «for gode til å rykke ned» for fem år siden. Vi spilte for bra til det. Vi dominerte for mange kamper, til at det utenkelige kunne skje. Før eller siden måtte det jo gi seg utslag i resultater. Noe det aldri gjorde.

Problemet var at de stadig gjentagende skuffelsene i 2014, i stedet ga seg utslag i dårlig selvtillit. Og elendigheten ballet bare på seg. Vi kom aldri ut av den onde sirkelen, selv om vi noen ganger lot oss lure til å tro at vi hadde klart det. Lettlurte som vi er. Men alle vet hvordan det endte.

I år er det mye det samme. I hvert fall foreløpig. Også mot VIF burde vi vunnet. Ikke som følge av at vi var så utrolig gode, for det var vi ikke. Virkelig ikke! Men vi var det minst svake laget på Stadion andre påskedag. Oslo-klubben hadde bare ett mål for øyet allerede fra ganske tidlig i kampen: Få tiden til å gå, og stjele med seg ett poeng. Tjuvradder som de er.

Det skal imidlertid sies at vi antagelig ville tapt VIF-kampen om den var i 2014. Men i fjor vår ville vi helt sikkert vunnet en tilsvarende kamp mot VIF. For da hadde vi flyt.

I første omgang var riktignok Brann gode i en periode. Etter Kristoffer Barmens ledermål kunne Bismar Acosta økt til 2-0, men han traff tverrliggeren i stedet. Ballen altså.

Men så skjedde det som har skjedd flere ganger tidligere i år; motstanderen scorer nesten ut av ingenting. Og da mener jeg «ut av ingenting» både i antall sjanser, og når det gjelder akkurat den aktuelle «sjansen»: For Herolind Shalas avslutning fra omtrent ved dødlinjen, kan knapt nok kunne regnes som en sjanse når keeper står rett ved stolpen. 

Og da forsvant gnisten, som den også har gjort etter baklengsmål tidligere i år. Andre omgang var svak, og man begynte å lure på om også Brann var fornøyde med poengdeling. Noe vi selvsagt ikke burde være etter den dårlige starten på sesongen.

Ved kontringsmuligheter stoppet det stadig helt opp. Og spesielt ved én anledning, etter en drøy time, der en kontring for oss fulgte etter en kontring fra bortelaget, virket hele laget helt sluttkjørt og kom traskende rolig etter. Det var lite som tydet på at det var hele ni dager siden forrige kamp. Det var lite som tydet på at det var viktig å ta tre poeng.

Mot slutten kom selvsagt den obligatoriske paniske jakten på et seiersmål, men det kom for sent mot enda et lag som bare var interesserte i å spille på resultat. Fire minutter på overtid dundret Daouda Bamba over på hel volley fra ti meter, og vi kunne konstatere at det ikke ble seier nå heller.

Vi har altså fremdeles ikke knekt koden for å bryte ned slike lag i vårt offensive spill, det går for treigt, og det gjøres fremdeles tullete feil bakover som lar nok en motstander score på omtrent det de har av sjanser som byr seg. Det som for ett år siden var et nesten sensasjonelt tett forsvar, har med de samme fire spillerne blitt lekk som en…. en eller annen ting som er lekk. Bekk, for eksempel. 

Litt uflaks også, riktignok. Men også unødvendige personlige feil. Denne gang var det Håkon Opdal som tok på seg klovnenesen. Ok, det var kanskje ikke en kjempetabbe, men det var litt klossete, og sammen med en glipp tidligere i kampen, ga det en ekkel følelse av at vi strengt tatt ikke har noen keepere som holder et seriemesternivå. Og da blir det veldig vanskelig å blande seg inn i kampen om det som glimrer mest.

Ja det er gjerne litt rart å nevne muligheten for en seriemestertittel i dagens situasjon. Direkte naivt, vil de frekkeste si. Det er jo virkelig ikke mye nå som tyder på at det vil ende med gull, røkelse eller grønne skoger i 2019. Ikke til oss i hvert fall. 

Ikke bare fordi resultatene er svake, men avstanden frem til topplagene, som gjerne også har en kamp til gode på oss, begynner også å bli stor. 

Men hvis vi antar at Bodø/Glimt og Viking og denslags høytflygende tusseladder, kanskje vil falle litt av etter hvert når skader og karantener setter inn og medgangsbølgen ikke lenger er der til å surfe på, så er det f.eks. «bare» fem poeng opp til gullfavoritt Molde. Og de har til og med like mange kamper spilt som oss! Johooo!!!

Sesongen er lang, og det har skjedd villere comeback enn det Brann må gjøre for å ta gull: I 1986 vant f.eks. Lillestrøm serien suverent, med det som etter dagens poengregler ville vært elleve poengs margin ned til nummer to. Det gjorde de, selv om de startet sesongen med én seier og fire tap på de fem første. Og for 33 år siden hadde de bare 17 runder å hente det inn igjen på. Vi har 25! Ingen kan ta fra oss teorien.

Brann står helt klart ved en skillevei nå. Det sa jeg egentlig før VIF-kampen også, men nå ER det vinn eller forsvinn! De neste kampene mot Tromsø på Alfheim (hvor vi «alltid» taper), mot Ranheim på Stadion og mot Stabæk på Nadderud, bør ikke ende med annet enn ni poeng totalt. I hvert fall om vi skal ha noen som helst sjanse på den gullmedaljen som ikke akkurat virker veldig sannsynlig etter prestasjonen mot Vålerengen. Ikke bare for poengene og klatringen på tabellen i seg selv, men også for selvtillitens skyld. For den blir skjørere for hver kamp som går i vår disfavør. Uflaks eller ei. Det lærte vi i 2014.

Og etter de tre nevnte «må vinne»-kampene, kommer medaljekandidatene på rekke og rad: Sarpsborg hjemme, «overraskelseslaget» Glimt på Aspmyra og Rosenborg på Stadion. For sistnevnte vil nok komme sterkere etter hvert, og vil jo helt sikkert til å være storform når de skal hit. Ikke tvil på det! 

Uansett må vi nå «sette» et lag. Ja, vi maste vel alle på mer rullering i de foregående sesongene, i perioder med tett kampprogram og åpenbart slitne spillere. Men til nå i år, har det til gjengjeld kanskje vært litt vel mye endringer fra kamp til kamp? Ikke bare i navn, men også i posisjoner. Forsvaret har vært noenlunde det samme hele veien, men på midtbanen og i angrepet gjøres det stadige endringer. Riktignok bare to "bytter" fra sist, men det var i tillegg flere endringer i hvem som spilte hvor.

Man kan også spørre om hva som er poenget med å måke opp til lille Veton Berisha. Og hvorfor de to første byttene ikke kommer før i det 76. og 80. minutt i en andreomgang der lite fungerte og der man knapt nok orket å kontre når man hadde muligheten. Og hva kan egentlig Azar Karadas tilføre med et innhopp idet ordinær tid er ute?

Håkon Opdal (og for den del Lars Arne Nilsen) var for øvrig ikke de eneste som skuffet andre påskedag på Stadion. Petter Strand og Gilli Rólantsson var to andre som ikke innfridde.

Og hva er det forresten med oss og internoppgjør mot VIF? Vi har bare tre seire mot dem på de siste nitten(!) seriekampene. (VIF har vunnet ni av dem). Over den samme perioden (altså fra 2009) har vi likevel endt foran dem på tabellen i syv av ni sesonger der vi har spilt i samme divisjon. Så denne middelmådigheten slår oss altså ikke fordi de er et bedre lag enn oss. For det er de sjelden. I årene 2016-2018, hvor vi endte foran dem på tabellen hvert år - og tok totalt 40 poeng mer enn dem, vant vi bare én av seks internkamper. 

(Fortsetter under bildet)

Da skal vi feire med flagg og med faner...

Da skal vi feire med flagg og med faner... Foto:

Kampen:

Siden kampen i Stavanger ni dager tidligere, var det gjort en del endringer:

- Ruben Yttergård Jenssen fra benk til sentral midtbane

- Kristoffer Barmen fra sentral midtbane til venstre indreløper.

- Petter Strand fra venstre indreløper til venstreving.

- Veton Berisha fra venstreving til spiss.

- Daouda Bamba fra spiss til benk.

- Gilli Rólantsson inn for Gilbert Koomson på høyrevingen.

Altså to nye navn i startelleveren og flere andre endringer i posisjoner på banen. 

04:15 - VIF: Oslofolket best i starten, men uten å komme til noen sjanse eller avslutning.

09:30 - VIF: Magnus Lekven slår et frispark høyt inn i feltet og mot bakerste. Håkon Opdal kommer ut for å ta den, men ender med å slå den rett til Sam Adekugbe som skyter fra vel tretten meters skrått hold. Opdal ligger og spreller ved siden av femmeteren, men det er flere spillere fra begge lag mellom Adekugbe og målet. Heldigvis skyter han utenfor, via en Brann-spiller og til corner. Ikke overbevisende av Opdal der.

10:25 - Brann: Vi får en kontringsmulighet, men alt stopper opp på midten og plutselig har VIF samtlige elleve spillere bak ballen.

12:25 - Brann: Bismar Acosta slår langt frem fra midten. Ballen treffer i nakken til Johan Lædre Bjørdal, og Veton Berisha får skutt fra tolv meter, men han blir forstyrret av Jonatan Tollås Nation i skuddøyeblikket og ballen spretter enkelt inn til Adam Larsen Kwarasey. 

13:50 - Brann: Fredrik Haugen slår svakt inn fra høyre. Det heades vekk, men vi får ballen tilbake på høyresiden. Så slår Haugen et mye bedre innlegg som Barmen treffer med hodet på ti meters hold. Det går over. 

15:45 - VIF: Herolind Shala med et innlegg fra deres høyreside, men som går over Fitim Azemi på bakerste.

17:55 - Brann: Kristoffer Barmen og Gilli Rólantsson på gang inne i feltet, men kommer aldri til avslutning. 

19:40 - Brann: Gilli slår lavt inn fra høyre. Vi er litt heldige når ingen VIF-spillere får en fot på innlegget, noe som åpenbart overrasker Barmen som bommer på ballen elleve meter fra mål. Ballen går imidlertid videre til Petter Strand som skyter over fra ti meter. Svak avslutning. 

21:20 - 1-0, SCORING BRANN; KRISTOFFER BARMEN: Et ballinnehav i så godt som ett minutt, der vel alle Brann-spillere unntatt Berisha er borti ballen, slutter med at Ruben Yttergård Jenssen slår langt ut på venstresiden hvor Ruben Kristiansen legger inn. På tolv meter header Barmen i en fin bue over Kwarasey og inn i lengste hjørne! JADDAAA!!!

1-0 og fortjent ledelse i vårt fjerde angrep med avslutning i feltet. VIF hadde hatt ett. Dette var for øvrig Barmens første seriemål siden 3-0-målet i Haugesund 15. september.

23:00 - VIF: Adekugbe slår «45 grader» ut fra dødlinjen, er nære på å finne en medspiller, men vi får ryddet opp.

24:50 - Brann: Haugen slår et frispark høyt inn mot bakerste. Der vinner Acosta på hodet mot Adekugbe, og headingen fra åtte meters skrått hold treffer tverrligger!

28:50 - Brann: Gilli kommer seg til avslutning fra skrått hold noen meter utenfor feltet, men det blokkeres.

30:30 - Brann: Kristiansen med et svakt innlegg fra venstre, som går over alt og alle inne i feltet.

36:30 - gult kort, Brann: Veton Berisha når han holder i trøyen og legger Mohammed Abu i bakken på midten.

37:49 - 1-1, SCORING VIF: HEROLIND SHALA: Efraín Juárez gir til Shala som på vår venstre side av feltet kommer seg løs fra Barmen. Heller ikke Kristiansen klarer å stoppe Shala, og så avslutter sistnevnte praktisk talt fra dødlinjen vel tre meter fra nærmeste stolpe. Ballen klarer utrolig nok å snike seg inn mellom beina på Opdal og inn i mål. Skikkelig flaksemål!

Dette var VIFs andre angrep med avslutning i feltet. Vi hadde hatt fem!

42:35 - Brann: Teniste legger inn fra høyre, men vi får bare hjørnespark ut av det.

43:10 - Brann: I returrommet etter corneren står Yttergård Jenssen klar og skyter fra 21 meter, men det blokkeres.

45:00 +1:05: Pause. 1-1 i mål etter 5-2 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

46:15 - VIF: Kjempesjanse for VIF! Shala slår et frispark inn mot bakerste hvor det heades inn foran mål, men det avvinkes for offside. 

51:35 - Brann: Haugen skyter fra bortimot 25 meter. Det går minst en meter over.

52:50 - Brann: Gilli med et elendig innlegg fra høyre. Går høyt over alt og alle.

57:35 - Brann: Gilli har Adekugbe på seg nede ved cornerflagget, men kommer likevel til innlegg. På seks-syv meter skyter Barmen over lengste kryss.

62:30 - Brann: Vi får en nydelig mulighet til å kontre når VIF har fem spillere på feil side av ballen. Men kun Kristiansen løper med fremover når Barmen får ballen på venstresiden, mens Berisha er eneste alternativ fremover på banen. Etter hvert kommer også Strand etter, minst tyve meter bak. Resten stopper opp rundt egen sekstenmeter. Til slutt er det ti VIF-spillere tilbake til å stoppe et Brann-lag som stopper helt opp. 

64:15 - VIF: Det slås frem mot Adekugbe som er offside. I hvert fall i følge dommerteamet…

67:20 - Brann: Gilli slår inn fra høyre. Men fordi innlegget forandrer litt retning, ender det «bak» Berisha som må forsøke på en nesten umulig heading fra åtte meter. Da går ballen sytten meter utenfor. Jeg tror jeg velger å ikke regne det som avslutningsforsøk. 

71:05 - Brann: Kristiansen forsøker å skyte fra minst femten meters ganske skrå vinkel, men det blokkeres.

71:15: Chidera Ejuke tråkker over og blir liggende.

72:25 -> bytte VIF: Bård Finne inn for Chidera Ejuke.

74:30 - VIF: Azemi går i bakken i feltet etter en duell med Vito. Sistnevne har en arm såvidt rundt Azemi, men det er vanskelig å si hvor mye kraft det er i det taket. Brann har blitt snytt for mye klarere straffer enn det i år. Mange!

75:45 -> bytte Brann: Gilbert Koomson inn for Gilli Rólantsson. 

Det var jaggu på tide at det kom et bytte! Og Gilli hadde ikke vært mye å skryte av.

76:30 -> bytte VIF: Erik Israelsson inn for Matthías Vilhjálmsson. 

78:40 - Brann: Haugen legger inn fra høyresiden i feltet, men Kwarasey klarerer med beina til corner.

79:00 -> bytte Brann: Daouda Bamba inn for Veton Berisha. 

79:30 - Brann: Et langt kast fra Teniste lander hos Bamba, ni meter fra mål. Men ivorianeren klarer ikke å få kontroll på ballen. VIF får etter hvert klarert.

79:35: Nå ligger Shala på bakken. 

80:40 - Brann: Yttergård Jenssen med skudd fra ca 27 meter. Det går over.

Kwarasey bruker 40 sekunder på å få ballen i spill igjen…

82:20 - Brann: Strand med frispark fra venstre, nesten ute ved sidelinjen. Kwarasey må ut for å bokse.

82:50: VIF-spillerne ligger strødd, og nå er det tredje VIF-spiller på under tolv minutter som faller og blir liggende etter å ha snublet i sin egen skygge. Lekven bruker bare 30 sekunder på å komme seg opp, for han har Shala i bakhånd. Passende nok ligger Shala et par meter fra sidelinjen, uten å bevege seg over den. Det ser Vito, som forsøker å dra ham over linjen slik at kampen kan komme i gang igjen. Vill jubel fra publikum, selv om Vito sikkert fort kunne fått kort for den. 

84:30 -> bytte VIF: Deyver Vega inn for Herolind Shala.

84:55: Kampen er i gang igjen. Over to minutter klarte VIF å somle vekk på dette.

85:55 - Brann: Haugen med et svakt innlegg som går inn til keeper.

89:20 - Brann: Det er fjerde gang på atten minutter at en VIF-spiller faller av seg selv, denne gang er det Adekugbe som deiser i bakken i løpsduell med Koomson. Heldigvis lar ikke dommer seg lure, og Koomson kommer seg til innlegg fra høyre ved dødlinjen. Kwarasey bokser vekk.

90:00 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Kristoffer Barmen.

90:00 + 0:10: Det legges til seks minutter. Kunne vært lagt til enda mer.

90:00 + 0:55 - VIF: Finne med et fantastisk skudd fra skrått hold, rett innenfor sekstenmeteren. Det går i kast med tretten meters margin!

90:00 + 1:55 - Brann: Bamba får ballen på åtte meters hold, men får ikke kontroll på ballen.

90:00 + 3:30 - gult kort, VIF: Jonatan Tollås Nation for å rive ned Karadas på midtbanen.

90:00 + 4:00 - Brann: Kjempesjanse for oss! Strand slår et høyt innlegg mot bakerste, Karadas header inn igjen og Bamba skyter på hel volley fra ti meter. Rett over!

90:00 + 5:55 - Brann: Strand legger høyt inn foran mål, men Kwarasey tar det.

90:00 + 6:10: Kampen er over. 1-1 i mål etter 8-3 til oss i avslutninger i feltet. 

(Fortsetter under bildet)

Stillestående.

Stillestående. Foto:

-

Publikum:

10889 tilskuere. I forhold til fjoråret, hvor vi ikke rundet 10000 før i hjemmekamp nummer fem (16. mai), så er det ikke gale kl 2000 en andre påskedag. I fjor fikk vi en pangstart på sesongen, men hadde bare elendige 8699 i snitt etter tre hjemmekamper. I år har vi hatt svake resultater i starten, men likevel 11078 i snitt. 

Så kan man selvsagt si at den første kampen i år var spesiell pga nyåpningen av langsiden i første kamp (13213 tilsk), at vi i år ikke mangler en hel langside, og at vi i år allerede har møtt rivalen VIF. Varmere i været er det også i år. 

Men nå er det faktisk ganske variabelt om VIF-kampen trekker ekstra med folk eller ikke, og selv i årets dårligst besøkte hjemmekamp (9133 mot Kristiansund en onsdag, tre dager etter forrige hjemmekamp) var klart bedre besøkt enn de to første i fjor (8447 mot Glimt og 8173 mot Kristiansund). Så alt i alt, resultatenes forverring tatt i betraktning, ser det kanskje ut til at vi er over den verste publikumsnedgangen nå. 

Stemningen var for såvidt grei nok, men den burde jo vært bedre. Noe den kanskje også hadde vært hvis det ikke ble enda en frustrerende kamp. Klanens 151 hørte vi ikke så mye til, men flaggviftingen og de store armbevelsene tydet på at de sang der borte. Artig at de æret oss med et vakkert maleri av Bryggen med rød aftenhimmel, og akkompagnert av bluss i Branns farger. 

-

Kuriosa:

* Brann har bare vunnet fire av de siste tretten seriekampene (4-4-5). 

* Brann har fremdeles ikke tapt to seriekamper på rad siden vi tapte fire på rad i september og oktober 2017. 

- Hjemme: På Stadion er Brann uten tap i de fem siste seriekampene (3-2-0). Siste hjemmetap kom 28. oktober da vi røk 1-2 for RBK.

* Brann har scoret i de femten siste seriekampene. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-2 for VIF i Oslo 26. august. Forrige gang vi hadde en så lang rekke av seriekamper med scoringer, var fra oktober 2017 til mai 2018, da vi hadde 16. 

- Hjemme: På Stadion har Brann scoret i de elleve siste seriekampene. Sist vi ikke scoret hjemme, var da vi tapte 0-4 for Molde 1. juli. Forrige gang vi hadde en så lang rekke av hjemmekamper i serien med scoring, var fra september 2016 til juni 2017, da vi også scoret i elleve på rad. 

* Brann har sluppet inn mål i de fem siste seriekampene. Sist vi ikke slapp inn mål, var i siste serierunde i fjor da vi vant 1-0 over Odd. 

- Hjemme: Brann har sluppet inn mål i tre strake hjemmekamper og i syv av de siste åtte. Sist vi holdt nullen, var i den nevnte kampen mot Odd.

* Brann har fem poeng. Det er det minste vi har hatt etter fem kamper siden vi hadde fire i nedrykksesongen 2014. I fjor hadde vi 13!

- Hjemme: Brann har fem hjemmepoeng. Det er det minste vi har hatt etter tre hjemmekamper siden vi hadde tre poeng i 2014. I fjor hadde vi ni!

* Brann har scoret syv mål. Det er det minste vi har hatt etter fem kamper siden vi hadde fem i 2016. I fjor hadde vi ni.

- Hjemme: Brann har fire hjemmemål. Det er det minste vi har hatt etter tre hjemmekamper siden vi hadde tre i 2016. I fjor hadde vi seks.

* Brann har sluppet inn åtte mål. Det er det meste vi har hatt etter fem kamper siden vi hadde elleve i 2014. I fjor hadde vi to. 

- Hjemme: Brann har sluppet inn tre mål hjemme. Det er det meste vi har hatt etter tre hjemmekamper siden vi hadde fem i 2014. I fjor hadde vi null.

* Brann har ett minusmål i målforskjell. Det er det dårligste etter fem kamper siden vi hadde det samme i 2016. I fjor hadde vi +7.

- Hjemme: Brann har ett plussmål hjemme. Det er det dårligste etter tre hjemmekamper siden vi vi hadde minus ett i 2014. I fjor hadde vi +6. 

-

Brann innbyrdes mot VIF i serien:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 45 20 12 13 74 52
Oslo 44 13 10 21 67 83
Totalt 89 33 22 34 141 135

* Brann er uten seier mot VIF på de seks siste seriekampene (0-3-3). Forrige seier mot dem kom 9. juli 2016 da vi slo dem 4-1 på Stadion. Videre har vi bare én seier siste ti (1-4-5), to seire siste fjorten (2-5-7) og tre seire siste nitten seriekamper mot dem (3-7-9). 

- Hjemme: På Stadion er Brann uten seier i de tre siste seriekampene mot VIF (0-3-0), vi har én seier siste fem hjemme (1-3-1) og to seire siste ti hjemme (2-4-4) mot dem. Forrige hjemmeseier mot dem kom 9. juli 2016 da vi vant 4-1. Vi er samtidig uten tap på de siste fire hjemme mot VIF (1-3-0) , og det forrige hjemmetapet mot dem kom 25. mai 2014 da de slo oss 3-2.

* Vi var før 2. påskedag uten scoring mot VIF i de to siste seriekampene. Forrige gang vi scoret mot dem, var da vi tapte 1-2 mot dem 24. september 2017.

- Hjemme: Vi var før 2. påskedag uten scoring mot VIF i de to siste seriekampene på Stadion. Forrige gang vi scoret mot dem på Stadion, var i 2016 da vi slo dem 4-1.

* Sist vi holdt nullen mot dem i serien, var da vi spilte 0-0 på Stadion 10. juni 2018.

- Hjemme: Vi var før 2. påskedag uten baklengs mot VIF i de to siste seriekampene på Stadion. Forrige vi slapp inn mål mot dem på Stadion, var i nevnte kamp i 2016.

-

KAMPFAKTA:

BRANN – VÅLERENGEN 1-1 (1-1)

Eliteserien fotball menn. Stadion, 10.889 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Berisha, Brann. Nation, Vålerengen.

Mål: 1-0 Kristoffer Barmen (21:20), 1-1 Herolind Shala (37:49).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Azar Karadas fra 90.) – Gilli Rólantsson (Gilbert Koomson fra 76.), Veton Berisha (Daouda Bamba fra 80.), Petter Strand.

Vålerengen (4-2-3-1): Adam Kwarasey – Efrain Juarez, Johan Lædre Bjørdal, Jonatan Tollås Nation, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Mohammed Abu – Herolind Shala (Deyver Vega fra 85.), Matthias Vilhjalmsson (Erik Israelsson fra 77.), Chidera Ejuke (Bård Finne fra 73.) – Fitim Azemi.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-2 til Brann (VG Live og BT)

Ballinnehav: 55 % til Brann (NTB), 56 % til Brann (VG Live)

Avslutninger: 10-2 til Brann (NTB), 10-1 til Brann (VG Live)

Avslutninger på mål: 1-1 (NTB), 2-1 til Brann (VG Live)

Angrep med avslutning i feltet: 8-3 til oss (mine tall). 1. omg.: 5-2 til oss. 2. omg.: 3-1 til oss. 

-

Foto:

Foto:

Foto:

ANDRE MEDIER OM KAMPEN:

BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Artikkeltags