Endelig belønning!

Artikkelen er over 1 år gammel

Tromsø - Brann 1-2

DEL

MeningerEndelig seier! Endelig belønning!

«Endelig», ikke bare fordi det bare var vår andre seier for sesongen (og første borte), når vi egentlig hadde fortjent å ha både fire, fem eller seks seire nå - alt ettersom hva man legger i ordet «fortjent». Men også «endelig» fordi dette var første gang siden 2010 at laget fra Nordens Paradis vant i Nordens Paris. 

Vi har hatt en del uheldige poengtap tidligere i sesongen, og det kunne fort endt med enda et unødvendig i Tromsø. For med tanke på hva som IKKE har gitt straffe tidligere i sesongen, kunne det utmerket godt ikke blitt straffe på oss i Tromsø heller. Men denne gang talte dommeren i vår favør i et kampavgjørende tvilstilfelle. Det var jaggu på tide!

Og denne gang fikk vi også belønning for å være best på banen. På tide det også!

Det var blitt gjort én endring i startelleveren fra sist: Gilli Rólantsson som ikke imponerte sist, ble byttet ut til fordel for Gilbert Koomson som grovt sett ikke har imponert i hele år. Ellers var både laget og posisjonene de samme som sist.

I første omgang hadde Brann veldig mye ball og denne ballen var veldig mye inne nord for ekvator. Når jeg tenker meg om, så var den vel strengt tatt nord for ekvator uansett hvor den var på banen, men her var «ekvator» altså brukt som en litt fiffig metafor for midtstreken - siden vi spilte nordover i første omgang. Likevel; til tross for at vi også denne gang hadde ballen mye på motstanderens banehalvdel, slet vi - igjen - med å omforme spill til særlig mange skikkelige sjanser. Men til pause hadde vi i det minste hatt tre avslutninger i feltet. Tromsø hadde ikke hatt noen. Og kanskje ble vi snytt for straffe også, da Kent-Are Antonsen handset i feltet etter 25 minutter. Mulig det hadde vært litt strengt.

Begge indreløperne våre måtte også si pass innen vi var kommet halvveis. I det 31. minutt måtte nemlig Fredrik Haugen gi opp, og Kristoffer Løkberg kom inn. I pausen ble det også slutt for Kristoffer Barmen, som atter en gang måtte ut med nakkeskade. Hvor lenge blir han ute denne gang? Inn for den nakkeskadeforfulgte, kom Amer Ordagic til sine første 45 minutter i årets serie.

Når det gjelder de to som ble skadet, så er jo det selvsagt leit. Men tross alt startet vi uten begge disse i den eneste av de andre kampene vi har vunnet i år. Og på midtbanen har Lars Arne Nilsen heldigvis et bra utvalg å forsyne seg fra. Det gir ham selvsagt litt færre alternativer hvis disse to er ute, men noen krise er det ikke så lenge det ikke blir i mer enn noen få kamper.

Seks minutter etter pause fikk vi endelig vår velfortjente ledelse etter litt rot i Tromsøs forsvar, men deretter med fint samspill mellom Veton Berisha og innbytter Kristoffer Løkberg. Sistnevnte satte ballen inn helt borte ved lengste stolpe. Deilig å endelig få hull på byllen i denne kampen som vi hadde dominert, og dette var også trønderens første seriemål i Brann-trøyen.

Men selvfølgelig skulle Tromsø utligne på sin første avslutning i feltet hele kampen, og nesten like typisk; ved Runar Espejord som hadde kommet inn for 30 sekunder siden. Ved denne scoringen kunne man både stille spørsmålstegn ved Håkon Opdals håndtering av langskuddet som var foranledningen til målet, og forsvaret som lot Espejord få løpe frem og ta returen uten at noen av dem var i nærheten. De forsøkte gjerne å sette ham i offside, men det kan man si at de mislyktes med...

Drøye tyve minutter før full tid, fikk vi endelig et straffespark! Etter en drøss med godt kvalifiserte straffespark-nominasjoner til nå i år, ble vi til slutt den heldige vinner av et ellevemetersspark. Og det i en situasjon som neppe var like klar som flere av søknadene som har blitt avslått tidligere. Straffen var gjerne korrekt, men Veton Berisha falt vel kanskje litt lett?

Veton Berisha gikk i hvert fall i bakken i duell med Robert Taylor, og Vito Wormgoor satte straffesparket til venstre. Gudmund Kongshavn var etter det, men heldigvis gikk det inn. Skulle jo tatt seg ut å bomme når vi til slutt endelig fikk straffe igjen. Da hadde jo «alle» (eller siddiser i hvert fall) sagt at det ikke hadde hjulpet å få straffe i de andre kampene…

Til tross for at Tromsø kom med det obligatoriske presset for utligning etter vårt ledermål, klarte vi å ro i land en fortjent 2-1-seier og tre viktige poeng for å henge med topplagene. Ikke kom «Gutan» til en eneste avslutning i feltet på den gjenstående tiden heller.

Ei heller dette var en sjanseorgie for vår del (og i hvert fall ikke for Tromsøs del), og vi kom til færre sjanser i denne kampen enn i mange av de foregående vi har tapt poeng i. Men vi dominerte i banespillet, og i en periode i første omgang foregikk omtrent alt på hjemmelagets halvdel. Og Tromsø kom altså til kun én avslutning i feltet i hele kampen. Det siste er positivt og årsbeste defensivt for oss. Men tromsøværingene scoret altså på den ene. Og det er negativt og en fortsettelse av trenden om at vi slipper inn altfor stor prosentandel av (de heldigvis få) mulighetene motstanderne våre får.

Seieren var ikke bare vår første i Troms siden 2010, men den gjorde også at vi nå er på pluss-siden i seriestatistikken mot dem: Dette var nemlig vår 22. seier mot dem, mens de har ynkelige 21 mot oss.

Det er ikke kjempeavstand opp til lagene foran oss. Men Viking (som åpnet med 3-0-0) har etter hvert vist sitt sanne jeg - ikke minst med braktap hos Trondheims nest dårligste eliteserielag. Bodø (som åpnet med identisk utfall som siddisene i de første tre) har tapt fem av de siste seks mulige poengene. Men Molde kjører på, og tok en forventet storseier hjemme over eliteseriejumboen denne runden. Vi er fremdeles fem poeng bak moldenserne. De blir nok vanskelige å få has på, uten at jeg egentlig kan si hva «has» er. Men fem poeng er likevel ikke all verden når det gjenstår 24 kamper for begge. Så vi har fremdeles tid til å ose forbi dem, uten at jeg skal garantere at det skjer…

Trist er det heller ikke at Rosenborg har fått sin dårligste åpning noen gang, og står med ynkelige to poeng etter fem kamper. Ikke verst for en regjerende dobbeltmester som har vunnet syv av de åtte siste serie- og cuptitlene. Deres sisteplass, seks poeng bak oss (riktignok med en kamp til gode) er nok likevel ikke noen plassering vi skal gjøre oss for store forhåpninger om at de skal ende på. Men nest sist kanskje...? Nei, de kommer nok etter hvert. Men gull tror jeg ikke de tar.

PS! Brann har «vunnet» opptellingen av antall angrep med avslutninger i feltet i hver kamp til nå. Totalt har vi hatt 46 slike for, og bare 20 mot.

PSS! TIL har riktignok bare tatt 14 poeng på de siste 20 seriekampene. Så vi skal kanskje ikke ta heeeelt av...

(Fortsetter under bildene)

Man kan si mye om Branns nye bortedrakter. Men disse treningsdraktene, som vi tross alt må se på hver kamp, er verre!

Man kan si mye om Branns nye bortedrakter. Men disse treningsdraktene, som vi tross alt må se på hver kamp, er verre! Foto:

Noen har kommet opp med en god idé!

Noen har kommet opp med en god idé! Foto:

-

Siden forrige gang Brann vant i Tromsø, hadde vi møtt Tromsø i den byen i sesongene 2011, 2012, 2013, 2016, 2017 og 2018. Seks sesonger uten seier der oppe. I de samme seks sesongene fikk Tromsø totalt 22 hjemmetap i serien; fem ganger mot MFK, to ganger mot AaFK, to ganger mot Start, to ganger mot RBK, to ganger mot Glimt, to ganger mot S08, to ganger mot VIF, samt én gang mot Odd, Ulf, Stabæk, LSK og Haugesund. Altså tolv klubber. I tillegg tapte de for Molde etter tapet mot oss i 2010, de tapte for Viking i årets første hjemmekamp, mot S08, Stabæk, VIF, Godset i sesongen vi var nede i 1.divisjon, og Bryne i sesongen TIL spilte i 1.divisjon. Altså 29 hjemmetap totalt i serien i denne perioden.

-

Kampen:

01:00 - TIL: Hjemmelaget friskest i starten, men kommer ikke til noen sjanse.

01:50 - TIL: Onni Valakari felles av Taijo Teniste like utenfor feltet. Frispark til Tromsø. Det dras imidlertid ti meter lenger bak fordi dommeren åpenbart mener det var en forseelse i forkant, med holding av Ruben Yttergård Jenssen.

02:50 - TIL: Frisparket slås av Morten Gamst Pedersen, mot bakerste hvor Valakari legger inn foran mål, men vi får klarert i møljen.

03:05: Kampen stoppes fordi Kristoffer Barmen ligger skadet inne foran mål.

(Fortsetter under bildet)

Barmen har tatt seg en lur.

Barmen har tatt seg en lur. Foto:

04:30: Spillet settes i gang igjen.

05:15 - Brann: Veton Berisha snapper ballen på midten og fosser oppover høyresiden. Han slår motsatt over til Petter Strand som kommer helt alene på venstre side. Dessverre får han ballen litt for langt ute til venstre, og fire TIL-spillere er tilbake i feltet når Strand er klar til å skyte fra skrå vinkel. Dermed velger han i stedet å gå til dødlinjen for å legge inn. Det innlegget blokkeres av Gamst, og Anders Jensen klarerer.

07:55 - Brann: Fredrik Haugen slår et frispark fra høyre. Fra syv-åtte meters skrått hold header Bismar Acosta, men det går relativt enkelt inn til keeper Gudmund Kongshavn.

15:05 - TIL: Vito Wormgoor stopper Mikael Ingebrigtsen, som er på vei inn i feltet. Etter hvert får vi også frispark for en hands på Valakari.

16:30 - TIL: Håkon Opdal er ute og har god kontroll på et langt fremspill ment for Ingebrigtsen.

17:00 - Brann: Ruben Kristiansen forsøker et skudd fra 22 meter, men det blokkeres.

17:10 - Brann: Kristiansen slår en stikker på høyresiden, som går via Gamst og frem til Berisha som avslutter fra nesten død vinkel ute ved siden av femmeteren. Ballen ser ut til å gå såvidt via nærmeste stolpe, spretter på streken og går i den andre stolpen før TIL klarerer. Utrolig nære!

17:50 - Brann: Gilbert Koomson skryter fra skrått hold et par meter innenfor feltet. Han forsøker en lobb-variant, men det går via en TIL-spiller og til corner.

19:05 - Brann: Haugen legger inn, men Simen Wangberg header vekk. Så kommer etter hvert Vito til en blanding av innlegg eller skudd fra sekstemeteren, men det blokkeres inne i feltet. Et tredje forsøk kommer ved Kristiansen som skyter fra tyve meter, men det blokkeres nok en gang.

22:35 - TIL: Lasse Nilsen kommer til et innlegg fra deres venstre side, men Acosta header vekk.

24:00: Nå hadde hjemmelaget våknet litt etter et Brann-press i en periode.

24:45 - Brann: Koomson forsøker å legge inn, men det går rett i hånden til Kent-Are Antonsen som holder armen ut inne i feltet. Berisha klarer deretter ikke å holde seg på beina når han får ballen inne i feltet, og ballen triller inn til Kongshavn. Dette var en situasjon som fort kunne blitt straffe, men det er mulig dommeren vurderte avstanden for kort til at handsen var med overlegg. Samtidig gjør jo Antonsen seg stor ved å ta armen ut. Søren ikke godt å si hva som gjelder.

26:30: Kampen er i gang igjen etter at Wangberg har brukt halvannet minutt på å få på seg skoene. Noe han ennå ikke har klart.

29:45 - Brann: Haugen skyter fra 21 meter, men det blokkeres.

30:45 - gult kort, TIL: Juha Pirinen for å legge ned Koomson når sistnevnte parkerer ham fullstendig ute på vår høyre side.

31:30 -> bytte Brann: Kristoffer Løkberg inn for en skadet Fredrik Haugen.

31:45 - Brann: Yttergård Jenssen skyter fra 21 meter, men det blokkeres i feltet.

35:25 - Brann: Koomson nære på å nå et langt fremspill fra Yttergård Jenssen, men Kongshavn er først.

40:55 - Brann: Koomson header utenfor fra åtte meter på et innlegg fra Berisha.

44:05 - Brann: Yttergård Jenssen legger flatt inn fra venstre, men det er ingen foran kassen.

45:00 + 3:10  - TIL: Hjemmelaget med frispark fra deres venstre side. Det klareres.

45:00 + 3:15: Pause. 0-0 i mål, 3-0 til Brann i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Amer Ordagic inn for Kristoffer Barmen.

49:40 - TIL: Robert Taylor legger inn mot bakerste etter et frispark og Anders Jenssen header inn foran mål, men Opdal tar det.

51:05 - 0-1, SCORING BRANN; KRISTOFFER LØKBERG: Brann har ballen i mange trekk. Det slutter med at Acosta sender frem til Løkberg, som på direkten sender videre mot Koomson. Imidlertid får hjemmelaget ballen, men forsøket på å klarere mislykkes når Løkberg forstyrrer Pirinen rett utenfor TILs sekstenmeter. Wangberg får ikke klarert og Berisha får ballen rett innenfor feltet, og med to touch sender han i bakrommet bak Wangberg til Løkberg. Den sistnevnte trønderen avslutter fra et par meter utenfor femmeterhjørnet. Ballen går inn via lengste stolpe.

(Fortsetter under bildene)

Vi har tatt ledelsen og fyr med bøttehatt prøver å se målet i reprise. Løkberg og noen gratulanter er et eller annet sted bak møljen.

Vi har tatt ledelsen og fyr med bøttehatt prøver å se målet i reprise. Løkberg og noen gratulanter er et eller annet sted bak møljen. Foto:

Ja se der ja, der kom de frem bak møljen, guttene som har sølt skogsbæryoghurt på den svarte bortedrakten.

Ja se der ja, der kom de frem bak møljen, guttene som har sølt skogsbæryoghurt på den svarte bortedrakten. Foto:

JADDAAAA!!! Så fortjent! Etter dette angrepet stod det da også 4-0 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.

60:25 - Brann: Det hadde ikke skjedd noe nevneverdig etter scoringen, men nå forsøker Koomson et skudd fra sikkert 25 meters skrå vinkel, men det blokkeres.

65:17 -> bytte TIL: Runar Espejord inn for Lasse Nilsen.

65:47 - 1-1, SCORING TIL; RUNAR ESPEJORD: Antonsen skyter fra rundt 30 meter. Opdal gir retur, og fra fire meters nesten død vinkel setter Espejord, som kom inn 30 sekunder tidligere, ballen inn bak oddingen.

Man kan gjerne skylde på Opdal for returen han ga, men hvor i himmelens navn var forsvaret? Espejord fikk jo være helt alene! 

Dette var for øvrig TILs første avslutning i feltet i hele kampen. Vi hadde hatt fire…

69:20 - Brann: Vi får straffe når Taylor legger Berisha i bakken nesten ved dødlinjen. Berisha faller muligens litt lett, men direkte feil var det heller ikke å dømme straffe.

70:15 - 1-2, SCORING BRANN; VITO WORMGOOR, STR.: Vito stopper litt opp i tilløpet - noe som ikke pleier å være så lurt. Nederlenderen skyter mot venstre, Kongshavn går samme vei, men ballen går heldigvis inn! 

(Fortsetter under bildet)

Vito har økt til 2-1. Gratulanter i kø.

Vito har økt til 2-1. Gratulanter i kø. Foto:

73:20 - TIL: Taylor kommer til et litt småfarlig innlegg fra deres høyre side som er ment for Espejord, men Opdal plukker det ned.

74:40 - TIL: Antonsen skyter fra over tyve meters skrått hold. Det går tre meter utenfor.

76:50 - TIL: Det slås langt frem til Pirinen som plutselig er helt alene inne i feltet, men Koomson kommer og tar ballen fra ham før han får kontroll over den. Koomson avverger til corner.

Det hadde blitt litt mye TIL etter vårt ledermål.

78:35 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Gilbert Koomson.

81:10 - TIL: Enda et farlig innlegg fra TILs høyre side. Opdal må bokse det vekk. 

82:50 - Brann: Løkberg kommer til innlegg fra høyre, men det går inn i fanget til Kongshavn.

83:20 - TIL: Espejord går i offside. Måker ballen i mål etter det, og skulle vel strengt tatt hatt gult for det? 

83:45 -> bytte TIL: Brayan Rojas inn for Anders Jenssen.

87:35 - Brann: Løkberg slår langt frem mot Strand, men Kongshavn er utenfor feltet og header vekk.

88:55 - Brann: Kongshavn viser teknikken sin i feltet.

89:50 - TIL: Hjemmelaget presser litt nå, men klarer ikke å komme til avslutninger eller sjanser.

90:00 + 0:25 - Brann: Gilli snapper en dårlig pasning fra Gamst, og stormer inn i feltet på venstre side. Han stopper litt opp og skyter til slutt fra 10-12 meters skrått hold, men rett i Gamsten som blokkerer til corner.

90:00 + 2:10 - TIL: Espejord skyter fra skrått hold like utenfor feltet. Det går i en bue over Opdal, men heldigvis også over målet.

90:00 + 4:05: Kampen er over! Vi har tatt vår første borteseier denne sesongen. Det ender 2-1 til oss etter 5-1 til oss i avslutninger i feltet.

(Fortsetter under bildet)

Put your hands up in the air! Bøttehatt-mannen er byttet ut med caps-fyr.

Put your hands up in the air! Bøttehatt-mannen er byttet ut med caps-fyr. Foto:

-

Publikum:

Det koker ikke akkurat på Alfheim, hverken på hjemmelagets tribuner eller det lille bortefeltet. Vi var anslagsvis 40-50 Brann-supportere, og vi ga neppe TIL-fansen bakoversveis. Vi sang ikke så mye, og med bare en håndfull fra det tradisjonelle supportermiljøet, ble det ikke all verden til trøkk heller. Mulig vi hadde blitt noen flere hvis det ikke var for SAS-streiken.

Vi var 40-50 Brann-fans. Mange antagelig lokalt boende.

Vi var 40-50 Brann-fans. Mange antagelig lokalt boende. Foto:

-

Rimet:

*

Så reiste vi til Tromsø

og det kalde Nordkalotten

Til Alfheim, der ved Arktis,

hvor vår form var ganske råtten

Vi vant der sist i tjue-ti

men var nå komt på plass,

for turen gikk med Widerøe

og ikke streike-SAS

*

Men det vi så i første

var jo årets melodi:

At Brann er best i spillet

mens et mål er fantasi

Berisha, han kom nærmest,

via stolpe og på strek

Så nå har Fru Fortuna

gjort oss litt for mange pek

*

Og kanskje ble vi også snytt

for straffe nå igjen

men Løkberg ga oss likevel

en ledelse, min venn

Så scoret selvsagt TIL 

på en returball-situasjon

Før Brann fikk tildelt straffespark

- en kjempesensasjon!

*

Og Vito kan vi stolpe på;

han banket straffen inn

Før Tromsø presset på

og økte hjerterytmen min

Men heldigvis så holdt det

og den velfortjente seier,

den førte oss litt nærmere

mot tetstriden og greier

*

Så tre poeng på Alfheim

- første seier der på lenge

Ja ni år siden sist, og jaggu,

dette kan vi trenge

For ellers ville avstanden

til toppen blitt for stor

Men ennå er vi milevis

bak skjema fra i fjor

*

-

Kuriosa:

* Dette var vår første seier siden 2-1 hjemme mot KBK 10. april. På de to kampene i mellomtiden hadde vi bare tatt ett poeng. 

* Brann hadde før søndag tre strake bortetap i serien. Forrige gang vi tok poeng borte, var da vi slo Stabæk 2-1 på Nadderud 21. oktober i fjor. For øvrig var dette bare Branns tredje borteseier de siste ti bortekampene (3-1-6). 

* Brann har scoret i seksten strake seriekamper. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-2 for VIF i Oslo 26. august. Sist vi scoret i seksten strake seriekamper, var fra oktober 2017 til mai 2018. Scorer vi også mot Ranheim til helgen, er vi inne i vår lengste rekke av eliteseriekamper med scoring siden vi scoret i 29 strake fra august 2008 til august 2009. 

* Brann har scoret i de syv siste bortekampene i serien. Sist vi ikke scoret borte, var i den nevnte kampen mot VIF i fjor. Før det scoret vi også i tolv strake bortekamper, slik at vi nå har scoret i nitten av de siste tjue, og 23 av de siste 25 bortekampene. 

* Brann har sluppet inn mål i seks strake (altså alle årets) seriekamper. Sist vi holdt nullen bak, var da vi slo Odd 1-0 på Stadion i fjorårets siste runde. Før den kampen hadde vi åtte strake med baklengs. Altså har vi sluppet inn mål i 14 av de siste 15 seriekampene. 

* Vi har sluppet inn mål i ti strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte, var da vi slo Odd 1-0 i Skien 25. juni. Forrige gang vi slapp inn mål i ti strake bortekamper i serien, var da vi gjorde det i de syv siste i nedrykksåret 2014 og de tre første i 1.divisjon 2015. 

* Brann har åtte poeng. Det er det minste vi har hatt etter seks kamper i serien siden vi hadde fire i 2014. I fjor hadde vi seksten, mens vi f.eks. i sølvsesongen 2016 hadde elleve.

* Brann har tre bortepoeng. Det er det minste vi har hatt etter tre bortekamper i eliteserien siden vi hadde ett poeng i 2014. Vi hadde imidlertid bare to poeng etter tre bortekamper i 1.divisjon 2015. I fjor hadde vi syv.

* Brann har scoret ni mål. Det er det minste vi har hatt etter seks kamper siden vi hadde seks i 2016. I fjor hadde vi elleve.

* Brann har scoret fem bortemål. Det er det samme som etter tre bortekamper i fjor.

* Brann har sluppet inn ni mål. Det er det meste vi har hatt etter seks eliteseriekamper siden vi hadde 14 i 2014. I fjor hadde vi bare to!

* Brann har sluppet inn seks bortemål. Det er det meste vi har hatt etter tre bortekamper siden vi hadde det samme i 2016. I fjor hadde vi to.

* Brann har null i målforskjell. Det er det dårligste vi har hatt etter seks kamper siden vi hadde det samme i 2016.

* Brann har minus ett mål borte. Det er det dårligste vi har hatt etter tre bortekamper siden vi hadde minus to i 2016.

-

Brann innbyrdes mot TIL i serien:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 29 15 8 6 54 34
Tromsø 30 7 8 15 23 49
Totalt 59 22 16 21 77 83

* Dette var vår første borteseier i Tromsø siden vi vant 3-0 der 11. september 2010. I mellomtiden hadde Brann tatt ett poeng totalt på seks bortekamper mot TIL. Det ene poenget kom 2. april 2017 da vi spilte 1-1. 

* Brann har scoret i de seks siste seriekampene mot TIL. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-1 i Tromsø 1. mai 2016.

* På bortebane har vi scoret i de tre siste mot TIL. Før det hadde vi fire år på rad uten mål der oppe, og siste gang vi ikke scoret mot dem på Alfheim var da vi tapte 0-1 i 2016.

* På Alfheim har Brann sluppet inn mål i de siste syv seriekampene. Men før det holdt vi nullen der tre år på rad, senest i 2010 da vi altså vant 3-0.

KAMPFAKTA:

Tromsø - Brann 1-2 (0-0)

Eliteserien menn, 5. serierunde. Alfheim stadion. 3137 tilskuere. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Juha Pirinen, Tromsø.

Mål: 0-1: Kristoffer Løkberg (51:05), 1-1: Runar Espejord (65:47), 1-2: Vito Wormgoor (70:15).

Tromsø (3-5-2): Gudmund Kongshavn - Anders Jenssen (Brayan Rojas fra 84.), Simen Wangberg, Juha Pirinen - Robert Taylor, Onni Valakari, Kent-Are Antonsen, Morten Gamst Pedersen, Lasse Nilsen (Runar Espejord fra 66.) - Daniel Berntsen, Mikal Norø Ingebrigtsen.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen (Kristoffer Løkberg fra 32.), Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Amer Ordagic fra 46.) - Gilbert Koomson (Gilli Rolantsson fra 79.), Veton Berisha, Petter Strand.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 3-2 til Brann (VG Live), 4-3 til Brann (BT)

Ballinnehav: 52 % til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger: 8-6 til Brann (NTB), 5-2 til Brann (VG Live)

Avslutninger på mål: 4-4 (NTB), 3-1 til Brann (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 5-1 til Brann (mine tall). 1. omg.: 3-0 til oss. 2. omg.: 2-1 til oss.

Spillerstatistikken

Spillerstatistikken

Målstatistikken

Målstatistikken

Formasjoner og avslutninger i feltet

Formasjoner og avslutninger i feltet

Andre medier om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Artikkeltags