Endelig brøt vi tapsrekken i Molde!

Molde - Brann 1-1

DEL

Meninger*

Nei ikke bare cupen

har en vane for skandale

For også resultatene i Molde

har vært skrale

Ja det er bare forbokstaven,

la oss si "traumatisk"

At Brann gikk på en smell i Molde,

skjedde automatisk

*

I første omgang hadde vi

en god porsjon med flaks

For Molde kunne scoret

kanskje fire mål med max

av uttelling på sjanser

som var mildt sagt ganske svære

Uavgjort til pause,

ja så heldig kan man være

*

I andre fikk de straffe,

men de bommet óg på den

Og skjer det utrolige;

vi går i ledelsen!

Ja Ruben Jenssen Yttergård,

jeg snur ditt navn på hodet

For målet var så ufortjent,

vi kunne knapt nok tro det!

*

Men syv minutt før slutt,

så fikk de blå en sjans igjen

- på straffespark, og Molde

brente neppe også den

De traff, og når Berisha

brente sjansen rett før slutt

ble det en poengdeling,

men tapsrekken er brutt

*

For første gang på åtte år

kapret vi poeng

i Molde hvor vi alltid pleier

ende opp med deng

dermed har vi ennå

et slags følge med de beste

Fler' kompleks kan stoppes nå

for Mjøndalen er neste

-

Hadde noen sagt for en uke siden (altså før cupkampen mot Ranheim) at vi i de to kommende kampene skulle spille uavgjort i den ene og tape 0-4 i den andre, hadde jeg ikke trodd det var med denne fordelingen...

La oss bare slå det fast med en gang: Vi var griseheldige som klarte ett poeng i Molde! Akkurat så heldige som bare griser kan være! Selv om vi faktisk kunne stjålet alle tre på overtid.

Litt artig er det likevel å se på antall angrep med avslutninger i feltet: Jeg talte syv til hvert lag. Men statistikk forteller ikke alltid hele sannheten - det skjønner du hvis du så søndagens kamp i Molde. For jeg har da regnet dobbeltsjanser som én, jeg har ikke tatt med straffesparkene, og tallene sier jo heller ingenting om hvor store scoringsmulighetene var, eller hvor nære på de var å gå i mål. Og ingen av situasjonene der Molde var veldig nære å komme til avslutning i farlig posisjon, er med heller. De var de jo også en del av.

For det er ingen tvil om at Molde hadde klart flest store sjanser, og traff stolpeverket tre ganger - bl.a. på et brent straffespark. Spesielt i første omgang var hjemmelaget voldsomt dominerende, og vi kom aldri nærmere nettkjenning før pause enn en løs heading. Og hadde Molde hatt litt mer flaks, og vi selv litt mindre flaks  - de to går gjerne hånd i hånd, så hadde det ikke hjulpet så mye å komme til sjanser den siste drøye halvtimen. Da hadde kampen vært kjørt til pause, og det kunne fort ha blitt stygge sifre, som så mange ganger før i Romsdals hovedstad.

Det var skremmende å se nivåforskjellen fra omtrent ti minutter ut i kampen, og til om lag like lenge ut i andre omgang. Da fikk vi tydelig se hvorfor Molde er gullfavoritt, mens vi selv i beste fall bare er en outsider til medalje. Ja vi så vel knapt ut som det engang.

Men vi spilte på oss selvtillit og kom bedre med den siste drøye halvtimen. Og på slutten kunne vi faktisk ha ranet til oss alle tre poengene. Uansett rodde vi i land våre første poeng i Rosenes by siden 2011. Etter seks strake tap, var det deilig å endelig få noe annet håndfast enn pærebrus ut av reisene dit. For Molde pleier å være et mareritt. Og da har jeg ikke engang nevnt byen! Hjemturen vår derfra er alltid i deppemodus, og det er ikke fordi det er så leit å forlate Romsdals svar på Nesttun. Men denne gang kunne vi være litt glade. Både for en sjelden uavgjort der, og for at vi skulle hjem derfra.

For det ene poenget på tiårsdagen for "Nine-Eleven" for åtte år siden, var også den eneste gangen vi hadde unngått tap der siden 2006. Og det er jo ikke bare at vi har tapt. Vi har jo tapt på jævligste vis også. Enten ved at vi har tapt stort, eller at vi har tapt på en skikkelig sur måte - f.eks. etter å ha ledet med to mål (til og med mot ti mann på stillingen 2-0 til oss), eller at vi har tapt på over-overtid som i forfjor.

Molde borte har vært vårt verste mareritt i lang lang tid. Da smaker ett poeng nesten som seier, selv om det selvsagt måtte skje noe surt også denne gang: At seieren røk relativt sent. Men med tanke på hvor heldige vi var, så kan vi bare ikke være veldig skuffet over det.

Marerittene i Molde:

I de sesongene etter 2006 der vi har møtt MFK i Molde uten å vinne, har 16 klubber vunnet toalt 30 seriekamper mot dem der. Da er altså 2007 (da MFK spilte i 1.divisjon) og 2015 (da Brann spilte i 1.divisjon) utelatt, siden vi da ikke kunne slått dem. Det samme gjelder MFKs hjemmekamper i 2006 etter 3. mai da vi slo dem, siden vi tross alt ikke kunne slå dem borte en gang til det året. 

RBK har disse årene slått MFK seks ganger, Viking har slått dem fire, Sogndal, Glimt, Haugesund, Vålerengen og Start har slått dem to, mens Ranheim, Odd, Kristiansund, AaFK, Sarpsborg 08, Godset, Lillestrøm, Lyn, Tromsø og Fredrikstad har slått dem en gang hver. Men ikke Brann...

Branns forrige poeng i Molde kom i 2011. I løpet av de sesongene etter 2011 der vi har møtt MFK i Molde uten å ta poeng, hadde 15 klubber tatt totalt 62 poeng der ved 28 forskjellige anledninger. Her altså ikke Moldes senere kamper i 2011 - etter den mot oss- tatt med (siden vi ikke kunne tatt poeng der en gang til samme sesong), og heller ikke kampene i sesongen vi ikke møtte dem (2015). 

I de aktuelle årene (2012-2014 og 2016-2018) hadde Viking, Haugesund og Sogndal tatt syv poeng i Molde, Rosenborg hadde tatt seks poeng, Godset og S08 hadde tatt fem, Odd og Start hadde tatt fire, LSK, AaFK, Kr.sund, Glimt og Ranheim hadde tatt tre, mens Stabæk og Tromsø hadde tatt ett. Endelig var det vår tur til å ta ett poeng!

Kampen:

Det var gjort en del endringer både siden cupfadesen mot Ranheim på onsdag, og forrige helgs svake kamp mot Lillestrøm som likevel endte med seier.

Daouda Bamba ble vraket etter å ha uttalt seg kritisk om bl.a. spillestil til Eurosport. Men ut fra Lars Arne Nilsens tilsvar, er det lite som tyder på at vrakingen handler om at LAN bærer nag til Bamba. Imidlertid bør misnøyen med spillestil tas opp internt. Ikke i media. Selv om man kan ha sympati med meningene. Jeg syns det er greit at Bamba ikke var med i troppen til Molde. Hans uttalelser til media og hans strigråt på benken etter å ha blitt byttet ut mot Lillestrøm, tyder jo på at han ikke er klart mentalt. Er man frustrert og misfornøyd med situasjonen, er jeg ikke sikker på om han har hodet på rett plass og er klar til å prestere 100 %. Når han da heller ikke er i sportslig form, så syns jeg det er helt greit at han ikke var med.

I tillegg til Bamba var også Fredrik Haugen og Gilbert Koomson ute. Inn var kommet Christian Eggen Rismark, Ruben Yttergård Jenssen og Petter Strand. Formasjonen var også endret til en slags 5-3-2. 

I forhold til cupflausen i Trondheim på onsdag, var det også gjort endringer: Eirik Holmen Johansen, Thomas Grøgaard, Kristoffer Løkberg, Gilbert Koomson også her, samt Gilli Rólantsson var gått ut. Inn var kommet Håkon Opdal, Kristoffer Barmen, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen og Amer Ordagic.

Det var vel de færreste av oss som var særlig optimistiske foran denne kampen. Vi har vært i Molde før, og Brann var ikke i spillemessig form. Dette kunne bli stygt.

Det begynte relativt rolig og jevnt, men så startet kjøret fra Molde etter vel ni minutter. Først hadde de en corner fra Magnus Wolff Eikrem som gikk i stolpen. Deretter headet Vito Wormgoor i egen tverrligger på det påfølgende hjørnesparket.

Og det skulle bare gå et par minutter før det var farlig igjen og Etzaz Hussain kom til avslutning fra femmeterhjørnet, men rett på Håkon Opdal som skulle vise seg å bli en meget viktig mann denne kvelden.

Etter 17 minutter fikk vi omgangens eneste Brann-avslutning i feltet da Kristoffer Barmen headet løst fra ti meter, og enkelt for Molde-keeper Alex Craninx.

Ved halvspilt omgang var det Leke James som fikk avslutt fra ganske skrått hold i feltet, men Opdal slo ballen vekk.

Etter vel halvtimen fulgte det rene bombardement fra Molde etter en corner. Fullt kaos i feltet, men Amer Ordagic og Vito Wormgoor hindret Leke James og Etzaz Hussain i å score. I tillegg bommet også Fredrik Aursnes på ballen tre meter fra mål. Rett og slett utrolig at vi ikke lå under!

Halvannet minutt før pause var det igjen utrolig at ikke moldenserne tok ledelsen. Da var det Ohi Omoijuanfo som utrolig nok klarte å bomme for nesten tom kasse på tre meters hold!

Molde hadde vært fullstendig dominerende i første omgang, men lagene gikk likevel til pause med 0-0.

Til andre omgang kom Gilli Rólantsson inn for Taijo Teniste.

Tre minutter ut i omgangen fikk Wolff Eikrem muligheten i feltet, men klarte ikke å få kontroll på ballen.

I det 57. minutt så imidlertid lykken ut til å ha snudd. Da ble Ohi felt av Gilli i feltet, og de blåkledde fikk et klart straffe. Men Aursnes sendte ballen i tverrligger, og det var tydeligvis ikke måte på hvor flaks vi hadde i kveld.

Men i denne omgangen var Brann mye bedre og kom seg langt høyere opp på banen. Enveiskjøringen var over for en stund.

Da det nærmet seg timen, headet Barmen over fra elleve meter. Og to minutter senere var det for en gangs skyld dags for en ufortjent scoring i VÅR favør. Etter et langt kast fra Gilli ble det smått kaotisk i feltet. Til slutt sendte en feilvendt Berisha inne i femmeteren, ballen tilbake til Ruben Yttergård Jenssen som fra tolv meters hold plasserte ballen nydelig nede i det venstre hjørnet! Ranet så ut til å bli fullbyrdet! Vill ekstase på bortefeltet. Vi trodde knapt det vi så! Og for øvrig Jenssens første seriemål for Brann.

Men da fikk Molde en periode med flere muligheter igjen. Ohi skjøt utenfor lengste stolpe fra femmeterhjørnet, Opdal avverget et skudd fra Eirik Hestad, og romsdalingene hadde også en stor mulighet på en corner. Alt dette på 100 sekunder.

Det skulle etter hvert roe seg ned igjen fra moldenserne, og Berisha fikk en mulighet fra ganske spiss vinkel drøye tolv minutter før slutt. Men en liten dytt fra Kristoffer Haugen var nok medvirkende årsak til at avslutningen ble meget svak.

Ti minutter før slutt slo Opdal til med nok en god redning, denne gang på en stupheading fra innbytter Fredrik Sjølstad.

Men vel syv minutter før slutt fikk Molde en ny straffe. Denne gang var det Bismar Acosta som ganske så unødvendig la Ohi i bakken. Og det ville vært for utrolig om de bommet en gang til. Noe de da heller ikke gjorde. Leke James satte ballen oppe i høyre hjørnet, og da hjalp det lite at Opdal var etter den.

Man kunne jo da med god grunn frykte at moldenserne også ville få et seiersmål på slutten, vi har jo sett Molde snu mot oss mange ganger før, men i stedet var det faktisk Brann som fikk de største sjansene i sluttminuttene:

Fem minutter før ordinær tid var ute, fikk Kristoffer Løkberg en kjempesjanse, men skuddet fra ti meter gikk like utenfor. Ikke første gang i år at vi ser ham bomme på slike muligheter i sluttminuttene...

Og halvannet minutt på overtid var det Berisha som rundet keeper, men fikk veldig spiss vinkel. En berøring fra Moldes sisteskanse, gjorde da også at Berisha ikke fikk noen god balanse, og kanskje skulle hatt straffespark. Avslutningen trillet like foran mål og utenfor lengste stolpe. Sååååå nære!

Og dermed endte det 1-1 i Molde. En del pga flaks og marginer, en del pga fantastisk keeperspill av Håkon Opdal, men også fordi Brann aldri lot seg bringe ut av fatning når presset var som verst - på en bane der vi har så mange forferdelige minner. I tillegg til den nylige skandalen i Trondheim, som sikkert lå og lurte i bakhodet. Vi reiste oss mesterlig i andre omgang og klarte til og med å ta ledelsen. Og på slutten var det vi som var nærmest et seiersmål. Den omgangen ga håp for tiden fremover!

PS! Dette var første seriekampen i år der Lars Arne Nilsen ikke gjorde mer enn to bytter underveis.

Supporterne:

Vi var vel ca 50 Brann-supportere i Molde, og det minste vi har vært der på mange år. Kun en håndfull fra supportermiljøet i Bergen. Det var ikke akkurat et voldsomt trøkk fra oss.

-

Tabellsituasjonen:

Brann er fremdeles nummer fire på tabellen, men vi beholder avstanden på syv poeng opp til serieleder Molde, som også har spilt like mange kamper som oss.

Bodø/Glimt kan med seier i sine to hengekamper mot Ranheim hjemme og Kristiansund borte, øke til ti poengs forsprang. 

Hvis Odd vinner sine kamper til gode på oss, som er Stabæk hjemme og Mjøndalen borte, så vil de få ni poeng ned til oss. 

Skjer alt dette, blir det selvsagt vanskelig for Brann å ta medalje i år.

Men nå er vi uansett ferdige med bortekampene mot alle de tre lagene over oss. Vi skal i tur og orden ha disse på Stadion i oktober og november. 

Tabellen er fremdeles ganske rotete og uoversiktlig pga det ulike kampantallet, men her er tabellen omgjort i poeng pr kamp. Da går vi ned til en femteplass, forbigått av Vålerengen siden sist:

(Oppdatert etter mandagens kamp)

    Spilt Poeng Poeng pr kamp
1 Bodø/Glimt 12 26 2,17
2 Odd 12 25 2,08
3 Molde 14 29 2,07
4 Vålerengen 13 21 1,62
5 Brann 14 22 1,57
6 Viking 12 18 1,50
7 Kristiansund 13 18 1,38
7 Rosenborg 13 18 1,38
9 Haugesund 13 16 1,23
10 Lillestrøm 13 15 1,15
10 Ranheim 13 15 1,15
12 Tromsø 13 13 1,00
12 Sarpsborg 08 12 12 1,00
12 Stabæk 11 11 1,00
15 Mjøndalen 13 12 0,92
16 Strømsgodset 13 10 0,77

(Fortsetter under bildene)

Vi frykter det verste og regner med vi må høre den enerverende scoringsmusikken minst 4-5 ganger...

Vi frykter det verste og regner med vi må høre den enerverende scoringsmusikken minst 4-5 ganger... Foto:

Usedvanlig få Brann-supportere i Molde. "Brent barn", og det der...

Usedvanlig få Brann-supportere i Molde. "Brent barn", og det der... Foto:

-

Hendelsene:

04:15 - Brann: Veton Berisha kommer til innlegg fra høyre, men Fredrik Aursnes header vekk.

09:20 - MFK: Corner fra Magnus Wolff Eikrem som slås rett i stolpen! Ballen går i Amer Ordagic og ut til ny corner.

09:40 - MFK: Ny corner fra Wolff Eikrem, og den settes i egen tverrligger av Vito Wormgoor.

10:30 - MFK: Det slås langt frem mot Ohi Omoijuanfo som legger inn fra venstre side av feltet, men innlegget treffer heldigvis ikke Erling Knudtzon som er utenfor femmeteren. Ballen går gjennom hele feltet. Etter hvert kommer Kristoffer Haugen til skudd fra skrått hold et par meter utenfor feltet, men det går utenfor.

12:40 - MFK: Eirik Hestad gir til Etzaz Hussain som umarkert får ballen rett utenfor femmeteren, får dempet og skutt fra femmeterhjørnet, men rett på Håkon Opdal. Bismar Acosta får en fot på ballen og klarert før Ruben Yttergård Jenssen header til corner.

17:15 - Brann: Petter Strand slår et innlegg fra høyre og Kristoffer Barmen header fra ti meter. Det blir for løst og ballen spretter inn til Alex Craninx.

20:00 - MFK: Wolff Eikrem slår ut til Molde-Haugen på venstrekanten. Sistnevnte forsøker å nå Ohi, men Bismar Acosta snapper sentringen opp. Molde får ballen tilbake, men går etter hvert i offside.

22:30 - MFK: Hestad sender frem til Leke James som kommer til avslutning fra 12-13 meters ganske skrått hold. Opdal får slått ballen vekk.

23:00 - MFK: Det slås inn fra venstre mot James som er ved straffemerket, men det går over ham.

25:55 - MFK: Kristoffer Haugen kommer til innlegg fra deres venstre side, men Opdal tar det etter at ballen så vidt var innom Taijo Teniste på veien.

27:20 - MFK: Wolff Eikrem slår langt til Ohi som er alene igjennom, men avvinkes hårfint for offside.

29:15 - MFK: Fredrik Aursnes kommer til innlegg fra deres venstre side, men Vito klarerer til corner.

29:50 - MFK: Corneren slås på bakerste hvor Martin Bjørnbak header inn igjen foran mål. Tre meter fra målstreken bommer Aursnes på ballen, så skyter fra James fra fire meter, men Amer Ordagic blokkerer omtrent liggende før han akkurat får en fot på ballen foran Ohi, og så får Ruben Kristiansen måkt ballen vekk. Store muligheter for hjemmelaget! Så kommer de etter hvert til innlegg igjen og Ohi får ikke treff på femmeteren. Deretter kommer Bjørnbak til innlegg fra motsatt, ballen havner hos feilvendte Hussain som ikke får skutt inne i femmeteren, men Vito får en fot på ballen. Så skyter James fra åtte-ni meter, men det blokkeres av Kristoffer Barmen.

30:25 - gult kort, MFK; Erling Knudtzon for å legge Ruben Kristiansen i bakken på høyde med Branns sekstenmeter.

35:30 - MFK: Wolff Eikrem legger inn fra deres venstre side mot James, men Rismark vinner hodeduellen på femmeteren og ballen går til corner.

36:25 - MFK: Wolff Eikrem forsøker å spille frem til Aursnes, men ballen blir for lang og går inn til Opdal.

39:05 - MFK: Opdal bokser vekk en corner.

40:20 - Brann: Ruben Yttergård Jenssen slår et frispark høyt inn i feltet, Vito forsøker å heade inn foran mål, men ballen går i stedet ut over dødlinjen tolv meter fra mål.

43:30 - MFK: Hestad sender frem til Knudtzon som sniker seg inn bak Kristiansen. Den tidligere LSK-spilleren legger inn fra deres høyre side av feltet og på bakerste står Ohi fullstendig umarkert og skal bare sette ballen i nesten tomt mål fra tre meter. Men ballen går rett opp i luften, og Opdal tar den når den kommer ned.

45:00 + 1:10: 1. omgang er over. 0-0 i mål, 4-1 til Molde i angrep med avslutninger i feltet. 5-1 hvis man regner angrep med to avslutninger som to.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Taijo Teniste.

47:15 - Brann: Jenssen slår høyt inn mot bakerste, men det er Moldes James som header inn mot eget mål hvor keeper Craninx får frispark.

48:40 - MFK: Ohi legger inn fra deres venstre side og Wolff Eikrem får ballen på ni meters hold, men klarer heldigvis ikke å få kontroll på den. Rismark får klarert.

56:40 - MFK: Kristoffer Haugen sender frem til Ohi på deres venstre side av feltet og Gilli Rólantsson meier ham rett ned. Klar straffe.

58:00 - MFK: Aursnes sender ballen i tverrligger.

58:40 - Brann: Jenssen legger inn og fra elleve meter header Barmen over mål.

60:40 - 0-1, SCORING BRANN; RUBEN YTTERGÅRD JENSSEN: Gilli kaster langt inn fra høyre, Rismark header bakover i feltet, det blir småkaotisk i feltet og en feilvendt Berisha på fire meters hold legger tilbake til Jenssen som skyter fra tolv meter og inn nede i det venstre hjørnet!

(Fortsetter under bildet)

Storskjermen viser repetisjon av målet.

Storskjermen viser repetisjon av målet. Foto:

63:15 - Brann: Berisha kommer til avslutning fra ti meters skrått hold. Det går utenfor.

63:50 - MFK: Wolff Eikrem forsøker et skudd fra skrått hold et par meter utenfor feltet. Acosta blokkerer. På returen er det Aursnes som skyter fra nærmere 30 meter, men Vito blokkerer.

64:20 - MFK: Aursnes legger inn mot bakerste hvor Ohi avslutter fra rett utenfor femmeterhjørnet. Men ballen spretter utenfor lengste stolpe.

65:30 - MFK: Hestad skyter fra skrått hold rett innenfor feltet. Opdal er nede og redder til corner.

66:00 - MFK: På corneren treffer James på fire meters hold, men ballen går langt utenfor. Jeg regner ikke det som avslutningsforsøk.

68:45 - Brann: Berisha kommer til innlegg fra dødlinjen og forsøker å nå Gilli på nærmeste, men Bjørnbak klarerer til corner.

71:15 -> bytte MFK: Fredrik Sjølstad inn for Eirik Hestad.

72:05 - Brann: Strand sentrer tll Berisha, som får ballen på tolv meters skrått hold, men Bjørnbak hindrer ham i å komme til avslutning og lager corner.

72:40 - Brann: Corneren slås mot bakerste hvor Acosta header inn igjen foran mål, men Craninx har kontroll.

73:30 - Brann: Strand kommer til innlegg fra høyresiden i feltet, men bommer i sitt forsøk på å finne Berisha motstatt. Så skyter etter hvert Barmen fra tyve meters noe skrått hold. Det går noen meter utenfor.

77:15 - MFK: Kristoffer Haugen forsøker å finne Ohi i bakrommet, men ballen går helt inn til Opdal.

77:35 - Brann: Etter et langt utspark får Berisha ballen på høyresiden i feltet. Med Moldes Haugen på seg, kommer han til avslutning fra åtte-ti meters ganske spiss vinkel, men er ikke i balanse etter en liten dytt fra Haugen, og ballen går langt utenfor nærmeste stolpe.

78:05 -> bytte Brann: Kristoffer Løkberg inn for Kristoffer Barmen.

78:15 -> bytte MFK: Kristoffer Haraldseid inn for Erling Knudtzon.

79:20 - MFK: Fredrik Sjølstad header et frispark fra Wolff Eikrem inn foran mål, men det går helt inn til Opdal.

80:00 - MFK: Wolff Eikrem legger inn og på tolv meters hold stupheader Sjølstad. Opdal slår til med en ny god redning. På returen blåses det for offside.

82:45 - MFK: Acosta legger Ohi i bakken helt ute på siden av feltet. Veldig unødvendig, og straffe til hjemmelaget.

83:43 - 1-1, SCORING MFK; LEKE JAMES, STR.: James sett ballen oppe i høyre hjørnet. Opdal er etter den, men når ikke opp.

84:50 - MFK: Opdal plukker ned et høyt innlegg fra Haraldseid.

85:15 - Brann: Berisha legger inn fra høyre dødlinje. Løkberg skyter fra ti meter og like utenfor!

87:45 - Brann: Moldes keeper bokser vekk en corner fra Jenssen.

90:00 + 1:35 - Brann: Løkberg slår frem til Berisha som løper i bakrommet og runder keeper, men rogalendingen holder på å falle og får veldig spiss vinkel. Så avslutningen fra åtte meter triller foran mål og ut utenfor lengste stolpe. Men her var keeper borti Berisha, og vi kunne fått straffe.

90:00 + 2:00 - Brann: Berisha blir nok en gang spilt gjennom av Løkberg, men nå avvinkes han for offside.

90:00 + 4:05: Kampen er over. 1-1 i mål og overraskende nok; 7-7 i angrep med avslutninger i feltet.

(Fortsetter under bildene)

Det tar seg ikke helt ut med bølgen og Kokkalele etter ett poeng, men ett poeng i Molde er en liten seier.

Det tar seg ikke helt ut med bølgen og Kokkalele etter ett poeng, men ett poeng i Molde er en liten seier. Foto:

Er du Brann-helt vil damene snakke med deg.

Er du Brann-helt vil damene snakke med deg. Foto:

-

Kuriosa:

* Brann har tre strake seriekamper uten tap (1-2-0). Siste tap kom da vi tapte 0-1 for RBK på Stadion 26. mai. 

* Vi unngikk nok en gang å tape to strake obligatoriske kamper. Sist vi tapte to obligatoriske kamper etter hverandre, var da vi tapte fire på rad i september og oktober 2017.

* På bortebane har Brann fem strake seriekamper uten tap (3-2-0). Siste bortetap i serien kom 13. april da vi tapte 1-2 for Viking i Stavanger. Forrige gang vi fikk fem strake bortekamper i serien uten tap, var fra april til juli i fjor da vi hadde ni! (6-3-0).

* Siste gang vi tapte to strake obligatoriske bortekamper, var i den siste i fjor og de to første i år. Vi unngikk det også nå.

* Brann scoret også i Molde. Dermed unngikk vi å gå målløse av banen i to obligatoriske kamper på rad, som vi sist gjorde da vi fikk tre strake i september og oktober 2017.

* På bortebane har Brann scoret i de elleve siste seriekampene. Sist vi ikke scoret i en seriekamp borte, var da vi tapte 0-2 for VIF i Oslo 26. august i fjor. Før det scoret vi i ytterligere 12 på rad, slik at vi nå har scoret i 23 av de siste 24 seriekampene borte.

* Sist Brann gikk målløse av banen i to strake obligatoriske bortekamper, var da vi gjorde det i fire strake fra mai til juli 2016. Vi unngikk det nå igjen.

* Brann klarte ikke å holde nullen i Molde. Sist Brann holdt nullen bak i to seriekamper på rad, var i juni i fjor da vi spilte 0-0 hjemme mot VIF før vi vant 1-0 mot Odd i Skien. Sist vi både vant og holdt nullen bak i to kamper på rad, var i april og mai i fjor da vi gjorde det i fem strake!

* På bortebane har vi sluppet inn mål i de tre siste seriekampene. Sist vi holdt nullen borte i serien, var da vi vant 1-0 mot Stabæk på Nadderud 12. mai. Før det slapp vi inn mål i ytterligere ti serie-bortekamper, slik at vi nå har baklengs i 13 av de siste 14 av sorten.

* I obligatoriske kamper har Brann sluppet inn mål i de fire siste borte. Sist vi holdt nullen i en tellende kamp, var da vi slo Åsane 2-0 på Myrdal 23. mai.

* Brann har 22 poeng. Det er det minste vi har hatt etter 14 kamper siden vi hadde 11 i nedrykksåret 2014, men bare ett mindre enn hva vi hadde i sølvsesongen 2016. I fjor hadde vi 34 poeng på denne tiden.

* På bortebane har Brann tatt elleve poeng. Det er det minste vi har hatt etter syv bortekamper siden vi hadde ni i 2017. I fjor hadde vi 17!

* Brann har scoret 17 mål. Det er det minste vi har hatt etter 14 kamper siden vi hadde kun elleve i sølvsesongen 2016. I fjor hadde vi 21, mens vi i forfjor hadde 30.

* På bortebane har Brann scoret ti mål. Det er det samme som etter syv bortekamper som i fjor.

* Brann har sluppet inn 15 mål. Det er det meste vi har hatt etter 14 kamper siden vi hadde 27 i 2014. I fjor hadde vi bare fem!

* Brann har sluppet inn ni mål borte. Det er det meste vi har hatt etter syv bortekamper siden vi hadde ti i 2016. I fjor hadde vi bare fire.

* Brann har +2 i målforskjell. Det er det dårligste vi har hatt etter 14 kamper siden vi hadde +0 i 2016. I fjor hadd vi +16, mens vi i forfjor hadde +19.

* Brann har +1 i målforskjell borte. Det er det dårligste vi har hatt etter syv bortekamper siden vi hadde det samme i 2017. I fjor hadde vi +6.

-

Brann innbyrdes mot Molde i serien:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 35 15 7 13 56 55
Molde 36 8 6 22 51 78
Totalt 71 23 13 35 107 133

* Brann hadde før søndag tapt de tre siste seriekampene mot Molde. Forrige gang vi ikke tapte mot dem, var da vi vant 4-1 på Stadion 13. mai 2017. Vi har nå fire strake seriekamper uten seier mot dem (0-1-3). 

* I Molde hadde Brann seks strake tap i serien før søndag. Total målforskjell; 4-16 i den perioden. Siden forrige seier der 3. mai 2006, har vi kun tatt to poeng; da vi spilte 2-2 på tiårsdagen for «Nine-eleven" i 2011 og på søndag. Det har altså blitt null seire, to uavgjorte og ni tap på de siste elleve seriekampene våre der. Målforskjell; 13-30…

* Brann har sluppet inn mål i de ti siste seriekampene mot Molde. Sist vi holdt nullen mot dem, var da vi slo dem 1-0 på Stadion 6. april 2013.

* I Molde har vi sluppet inn mål i de elleve siste. Sist vi holdt nullen der, var også sist vi vant der; i 2006.

-

Kampfakta:

Molde - Brann 1-1 (0-0)

Eliteserien fotball, menn. Aker stadion, 6.819 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar SK.

Mål: 0-1: Ruben Yttergård Jenssen (60:40). 1-1: Leke James (83:43, str.).

Gult kort: Erling Knudtzon, Molde.

Molde (4-2-3-1): Alex Craninx - Erling Knudtzon (Kristoffer Haraldseid fra 79.), Martin Bjørnbak, Ruben Gabrielsen, Kristoffer Haugen - Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes - Eirik Hestad (Fredrik Sjølstad fra 72.), Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo - Leke James.

Brann (5-3-2): Håkon Opdal - Taijo Teniste (Gilli Rólantsson fra 46.), Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Amer Ordagic, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Kristoffer Løkberg fra 79.) - Petter Strand, Veton Berisha.

-

Kampstatistikk:

Ballinnehav: 57 % til Molde (VG Live), 54 % til Molde (NTB)

Sjanser: 7-4 til Molde (VG Live), 11-4 til Molde (BT)

Avslutninger: 11-8 til Molde (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 8-2 til Molde (VG Live), 8-3 til Molde (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet - straffespark ikke medregnet: 7-7 (mine tall). 1. omg.: 4-1 til Molde, 2. omg: 6-3 til Brann. 

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Artikkeltags