Er nedturen over nå?

Brann - Stabæk 2-1

DEL

MeningerSå ble det endelig seier igjen, etter fem tellende kamper uten, og skuffelser som 0-4 for Ranheim i cupen, 0-0 mot Mjøndalen og 3-4 sammenlagt for Shamrock i E-cupen.

Det gir Lars Arne Nilsen et lite pusterom fra den stadig økende kritikken, og forhåpentligvis kan det gi spillerne selvtillit fremover. For en del av motgangen har nok skyldtes mangel på sådan.

Brann var ikke fantastiske mot Stabæk heller. Spesielt ikke i første omgang, da det var bortelaget som hadde de fleste større sjansene, til tross for et stort Brann-overtak i spillet. 

Men det kom seg da Brann endelig scoret 13 minutter ut i andre omgang. Etter det sprudlet Brann på en måte vi ikke har sett på en stund. Og i den omgangen var Brann ganske overlegne. Men sikre kunne vi jo selvsagt ikke være. Mot Shamrock tok vi ledelsen totalt tre ganger, men tapte likevel sammenlagt. Også mot Vålerengen, Haugesund og Molde tapte vi poeng etter å ha ledet, mens vi i serieåpningen mot Odd også tapte selv om vi scoret først. Vi er ikke flinke til å ri på ledelsen.

Da vi økte til 2-0 mot Stabæk, virket det ganske trygt. For vi lærer jo aldri. Det hadde jo hendt tre ganger tidligere i år at vi ledet 2-0, men fikk reduseringsmål imot. Og plutselig kom da også reduseringen, og det var full spenning igjen. Og det var jo faktisk også nære på at bæringene utlignet og stjal et poeng. Heldigvis gikk det bra, og det endte med tre fortjente poeng til Brann. 

Om dette var vendepunktet, er selvsagt umulig å si. Vi har trodd vi har sett vendepunkt før. Spesielt i nedrykksåret 2014 «så» vi en hel drøss av dem. Så vi skal kanskje ikke ta noe for gitt. Såpass bør vi ha lært nå!

Men at det var et steg i riktig retning, både resultatmessig og i andre omgang også spillemessig, er det ingen tvil om. Imidlertid må vi ta med i betraktningen at Stabæk ikke akkurat er verdens beste målestokk for et lag som forsøker å kjempe om medalje. Tross alt ligger de á poeng med kvalikplassen. Og veldig lenge slet vi jo med akkurat det samme som vi har slitt med veldig lenge; nemlig å bryte ned motstanderen. 

Skal vi imidlertid kjempe om medalje, må også slike kamper vinnes. Og akkurat nå er vi inne i en periode der det bør bli mange poeng om vi skal kunne ta innpå de største medaljefavorittene, før vi møter nettopp disse på rekke og rad til høsten. For nå fortsetter det med Ranheim borte, Mjøndalen borte, Tromsø hjemme, Lillestrøm borte, Kristiansund borte og Haugesund hjemme. Ikke har vi noe annet enn serien å tenke på heller. Her bør poengfangsten bli stor om vi skal ha noen sjanse!

Brann er selvsagt ikkefriskmeldt bare fordi vi har slått et bunnlag hjemme, men det var godt å se litt fremgang. Og kan vi håpe på at nedturen over nå?

-

Kampen:

Siden fiaskoen i Dublin, var det gjort tre endringer: Kristoffer Løkberg, Ruben Yttergård Jenssen og Daouda Bamba startet i stedet for Fredrik Haugen, Petter Strand og Gilli Rólantsson. For øvrig var det første seriekamp i år der Vito Wormgoor ikke startet.

Første omgang var ikke veldig imponerende. Vi hadde mye ball, men slet veldig med å komme til sjanser. Som vanlig, kan man si. 

Etter ti minutter fikk vi en bra mulighet, men Daouda Bamba valgte å skyte fra 21 meter i stedet for å gi til Veton Berisha som var helt alene til venstre for ham.

Noen av de største sjansene i denne omgangen, var det jo faktisk Stabæk som fikk. Både Daniel Braaten og Emil Bohinen hadde muligheter for bortelaget den første halvtimen.


Etter 29 minutter kunne det derimot stått 1-0 til oss, men Daouda Bamba fikk frispark imot seg da Ronald Hernandez ramlet veldig lett over ende. Dermed hjalp det naturligvis ikke så veldig mye at Bamba satte ballen i mål. Det gjør sjelden det når dommeren har blåst.

Fem minutter senere var Braaten nok en gang nære på, men denne gang kom han akkurat for sent på et innlegg.

Drøye tre minutter før pause ville Stabæk ha straffe da Franck Boli holdt på å score, men Håkon Opdal reddet mesterlig og Boli føk rett inn i ham. Ett sted måtte jo oddingen stå!

Ett minutt senere fikk Bismar Acosta en god mulighet fra spiss vinkel, men keeper Marcus Sandberg reddet. Og like etter dette valgte Kristoffer Løkberg merkelig nok å sentre skrått bakover i stedet for å skyte da han fikk muligheten fra femten meter.

I andre omgang hadde Berisha et godt skudd like utenfor etter ni minutter.

Så var det tid for å bytte inn Petter Strand for Løkberg, Og det skulle bare gå ett minutt før bergenseren var involvert i noe som ga resultater for Brann: Strand fikk nemlig en smått akrobatisk målgivende da Ruben Yttergård Jenssen trillet ballen inn ved lengste stolpe, og en offsideplassert Berisha hadde vett nok til å ikke røre ballen på vei inn. Dette var for øvrig Jenssens andre scoring på tre seriekamper. 

Da våknet Brann og kom gang på gang til avslutning i feltet resten av omgangen. Både Berisha og Bamba fikk sine muligheter.

 
Og ved halvspilt omgang økte vi til 2-0 da Amer Ordagic var smart og sentret til Berisha da han fintet skudd, og siddisen kunne med to touch plassere ballen i det høyre hjørnet og hans første seriescoring siden 16. mai. Kampen virket avgjort og vi trodde, dumme som vi er, at det kun var et spørsmål om hvor stor seieren ville bli.

Blant annet hadde Christian Eggen Rismark et godt skudd som bæringenes keeper bare såvidt rakk å få slått til corner.

Med 2-0 ville det også bli «brakseier» etter Brann-målestokk, og vår største seier i obligatorisk kamp mot lag fra de to øverste divisjoner siden november!

Men ti minutter før slutt ble det spennende igjen. Hvis ikke hadde det jo ikke vært Brann på ekte. For da kom, selvsagt, den tidligere Brann-spiller Daniel Braaten på at han skulle redusere og satte ballen i mål mellom beina på Opdal. 

Skulle vi rote vekk en ledelse enda en gang, slik vi gjorde tre ganger på to kamper mot Shamrock Rovers, og slik vi gjorde mot Molde, Haugesund, Vålerengen og Odd?

Stabæk var faktisk nære på å score i sluttminuttene, slik Shamrock og Molde faktisk gjorde. Men vi rodde det i land, og seilte inn tre poeng på Tall Ships Race's første dag i Bergen.

-

Tabellsituasjonen:

Akkurat nå som tabellen hadde begynt å bli litt mer ryddig angående kampantall, ble det enda mer rot. Brann ligger nå på 4.plass - tre poeng bak sølv, men det er ikke hele historien:

* Molde på gullplass, ligger syv poeng foran oss. De har samme kampantall som oss.

* Glimt på sølv har har tre poeng mer enn oss, men kan øke til ni poengs ledelse med seier i hengekampene mot Viking (h) og Kristiansund (b)

* Odd på bronse har også tre poeng mer enn oss, men bare én hengekamp; Kristiansund (b). Vinner de den, er avstanden opp på seks poeng.

* VIF på 5.plass er to poeng bak. De har to hengekamper på oss; Godset (b) og Stabæk (b). Vinner de begge, er de fire poeng foran oss.

* RBK på 6. plass er også to poeng bak. De vil gå forbi oss med seier i hengekampen mot Tromsø (h).

* Kristiansund på 7.plass er fem poeng bak. Også de vil gå forbi oss med seier i hengekampene mot Odd (h) og Glimt (h), men akkurat det vil jo kanskje bare være til hjelp for oss…

Regner vi om til poengsnitt, er imidlertid Brann på 5.plass: 

Nr   Kamp Poeng Poeng pr kamp
1 Bodø/Glimt 14 29 2,07
2 Molde 16 33 2,06
3 Odd 15 29 1,93
4 Vålerengen 14 24 1,71
5 Brann 16 26 1,63
6 Rosenborg 15 24 1,60
7 Kristiansund 14 21 1,50
8 Viking 14 19 1,36
9 Haugesund 15 20 1,33
10 Lillestrøm 15 18 1,20
11 Mjøndalen 15 16 1,07
11 Tromsø 15 16 1,07
13 Stabæk 15 15 1,00
13 Ranheim 15 15 1,00
15 Sarpsborg 08 15 13 0,87
16 Strømsgodset 15 10 0,67

Legg for øvrig merke til at Brann er ferdig med bortekampene mot alle de tre topplagene. 

-

Rimet:

*

Mange var begynt

å rope «Nilsen, du må gå!»

At siste tidens nedtur

krevde trenerskifte

Og første omgang ga nok bare

mer bensin på bålet

For Stabæk var jo nærmest til

å det første målet

*

Men fikk Jenssen nok,

og ga oss ledelse i kampen

Og målet skulle endre alt,

for fikk vi opp dampen!

Og fikk vi vårt andre,

og Berisha scoret det

Ja faktisk kunne Brann og fått

sin scoring nummer tre

*

Men Brann er Brann, og spenning

må det selvsagt alltid være

Braaten reduserte

og en utligning var nære

Men heldigvis så klarte vi

å berge det i land

Håpet om medalje

holder noenlunde stand!

*

-

Publikum:

9049 var antallet solgte billetter. Det er det laveste på Stadion i en seriekamp siden nest siste hjemmekamp i fjor. Og hva var det reelle oppmøtet? 4-5000? Kan det ha vært så lite folk reelt inne på eliteseriekamp på Brann Stadion de siste 15 årene? Det var jo nesten tomt! Og vi på Store Stå satte vel omtrent også bunnrekord i både oppmøte og stemning. Helt latterlig liten gjeng. Rævva stemning! Bortforklaringene får være fellesferie, regnvær i forkant, dårlig Brann-form og seilskutefesten i by’n - hva vet jeg… Faktisk var det ikke engang alle i supportermiljøet som hadde klart å somle seg hjem fra Irland. 

Branns snitt nå er 11479. Skal vi slå fjorårets snitt på 10431, trenger vi 8859 i snitt på de seks siste. Skal vi klare 11000 i snitt, må vi ha 10282 i snitt på resten. 

-

(Fortsetter under bildet)

Det er innmarsj og nesten ikke en kjeft på Stadion.

Det er innmarsj og nesten ikke en kjeft på Stadion. Foto:

Hendelsene:

03:50 - Stabæk: Franck Boli spilles alene igjennom, men avvinkes for en offside som kanskje ikke engang var reell. 

06:05 - Brann: Vi er frempå, men kommer ikke til avslutning.

06:35 - Brann: Veton Berisha slår inn fra venstresiden av feltet og ballen stusser såvidt hodet til Daouda Bamba seks-syv meter fra mål, men det blir for høyt og ballen går ut over dødlinjen. Jeg velger å ikke notere det som avslutning.

10:15 - Brann: Kristoffer Løkberg vinner ballen fra Jeppe Actander Moe, fem meter inne på Stabæks halvdel. Ballen går til Bamba som stormer fremover. Med to Stabæk-spillere rett utenfor feltet, velger han å skyte fra 21 meter. Det blir enkelt for keeper Marcus Sandberg. Han kunne for øvrig sendt ut til Berisha som var helt alene til venstre.

13:10 - Brann: Fint spill av oss når Ruben Yttergård Jenssen nesten finner frem til Løkberg inne i feltet, men det er Moe som hindrer det. Til slutt får Stabæk frispark.

15:35 - Stabæk: Boli avblåses for offside nok en gang.

17:15 - Stabæk: Daniel Braaten får ballen på deres venstre side, utfordrer Jenssen og skyter fra ti-tolv meters ganske skrått hold. Rett på Håkon Opdal som må gi retur, og så får vi etter hvert avklart.

19:15 - Brann: Nye fine tendenser fra Brann, og Berisha er nære på å finne Løkberg på sekstenmeteren, men Moe redder bæringene.

21:10 - Stabæk: Christian Eggen Rismark header vekk et frispark fra Moe. Vadim Demidov forsøker å slå inn igjen på direkten, men det blokkeres og vi får klarert.

23:00 - Brann: Vi fortsetter å presse, men kommer fremdeles ikke til avslutning.

26:10 - Brann: Gilbert Koomson forsøker å skyte fra skrått hold en meter utenfor feltet, men det blokkeres av Emil Bohinen.

27:05 - Brann: Koomson forsøker å spille frem Bamba, men ballen går helt inn til keeper Sandberg.

27:50 - Stabæk: Bohinen skyter fra 13-14 meters ganske skrå vinkel. Det går like utenfor lengste stolpe. 

Til tross for massivt spillovertak til Brann, hadde Stabæk nå hatt to avslutninger i feltet. Vi hadde ikke hatt noen.

29:00 - Brann: Amer Ordagic kommer på skuddhold vel 21 meter fra mål, men velger i stedet å gi til Bamba som er feilvendt ved sekstenmeteren. Sistnevnte forsøker å hælsparke videre, men det forsøket stoppes. Men så vinner Bamba ballen tilbake og Bamba skyter via lengste stolpe og i mål. Imidlertid har dommer Tom Harald Hagen allerede blåst frispark for gjestene fordi Ronald Henrnandez gikk lett over ende da Bamba vant ballen fra ham. Bamba er imidlertid ute med en arm i den situasjonen.

30:45 - Brann: Taijo Teniste skyter fra 22 meter, men rett i Bamba, og så går ballen ut over dødlinjen.

33:35 - Stabæk: Bortelaget kontrer og Boli legger lavt inn fra deres høyre side. Braaten kommer akkurat for sent inn i femmeteren.

34:15 - Stabæk: På en corner header Boli like utenfor fra to meters hold på bakerste stolpe.

3-0 til Stabæk i avslutninger i feltet nå.

36:50 - Brann: Der kommer Branns første avslutning i feltet! Bamba header til Løkberg som skyter himmelhøyt over fra 14 meter. 

38:15 - Brann: Etter nok et angrep der vi ikke kommer til avslutning, legger til slutt Koomson inn fra høyre, men bak mål.

39:00 - Stabæk: Ola Brynhildsen ligger an til å få en mulighet på deres høyre side, men Ruben Kristiansen tar ballen fra ham når han kommer til sekstenmeteren.

42:40 - Stabæk: Bohinen løfter frem til Boli som forsøker å heade forbi Opdal fra tolv meters hold, men oddingen får en hånd på ballen som dermed spretter rolig nok mot målet til at Rismark rekker frem og måker den vekk. Stabæk vil ha straffe, men Opdal gjør jo strengt tatt ikke noe klanderverdig?

43:45 - Brann: Jenssen slår et frispark mot motsatt side av feltet, Rismark header inn foran mål hvor en feilvendt Berisha får ballen, og til slutt skyter Bismar Acosta fra 12-13 meters spiss vinkel. Keeper slår til corner.

44:20 - Brann: I returrommet etter en corner står Løkberg helt alene på femten meters hold, men gir i stedet på skrått bakover og bak Teniste som må hente ballen. Rart valg av Løkberg som burde skutt! Til slutt får Bamba et innlegg, men avvinkes for offside.

45:00: Pause. 0-0 i mål og 4-2 til Stabæk i antall avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

48:40 - Brann: Løkberg forsøker å skyte fra 25 meter, men det blokkeres.

49:30 - Brann: Koomson slår lavt inn fra høyre, ballen går på tvers foran mål, men ingen Brann-spillere når frem. Hernandez lager corner.

50:40 - Brann: Koomson slår inn igjen fra høyre, men Andreas Hanche-Olsen klarerer såvidt foran Bamba ved nærmeste stolpe.

52:30 - Brann: Bamba vinner ballen på høyresiden og kommer seg inn i feltet. Han skyter fra noen meter innenfor sekstenmeterhjørnet, men det blokkeres umiddelbart.

54:25 - Brann: Berisha kommer til avslutning fra vel femten meters skrått hold. Det går like utenfor lengste stolpe. 

56:20 - Brann: Bamba stjeler ballen fra Vadim Demidov femten meter inne på Stabæks halvdel og stormer fremover, men Hanche-Olsen avskjærer ham og stopper muligheten.

56:35 - Brann: Jenssen skyter fra bortimot 30 meter, men Sandberg har kontroll.

57:20 -> bytte Brann: Petter Strand inn for Kristoffer Løkberg.

58:20 - 1-0, SCORING BRANN; RUBEN YTTERGÅRD JENSSEN: Teniste vinner ballen tyve meter inn på vår halvdel. Han avanserer fremover og gir etter hvert videre til Ordagic som finner Koomson ute på høyrekanten. Koomson vipper frem til Strand som på smått akrobatisk vis legger direkte inn til Jenssen som demper og avslutter fra rett innenfor femmeterhjørnet. Ballen triller inn i mål helt borte ved lengste stolpe, mens Berisha - som sikkert er redd for å være i offside - bare kontrollerer at ballen går inn.

Angrepet tok 24 sekunder fra vi vant ballen, og fem spillere var involvert. Dette var for øvrig vårt femte angrep med avslutning i feltet. Stabæk hadde hatt fire.

60:15 - Brann: En feilvendt Bamba bryster ned til Berisha som skyter fra tyve meter. Det går utenfor.

62:05 - Brann: Ordagic får to innleggsforsøk, men det ender med corner.

63:15 - Brann: Bamba finner Berisha på høyresiden av feltet. Rogalendingen skyter på direkten fra 13-14 meters skrått hold. Sandberg redder.

65:30 - Brann: Bamba får ballen og skyter fra ti-tolv meters spiss vinkel. Demidov blokkerer til corner. 

66:27 - 2-0, SCORING BRANN; VETON BERISHA: Jenssen stjeler ballen fra Vetlesen på høyresiden av feltet, Koomson legger inn, Hanche-Olsen header vekk, men ballen lander hos Ordagic. Bosnieren finter at han skal skyte, men gir i stedet kort til Berisha som i løpet av to touch skyter fra elleve meter. Ballen går til side for keeper og inn i det høyre hjørnet.

Dette var vårt åttende angrep med avslutning i feltet. Stabæk hadde fremdeles bare hatt de fire fra første omgang.

67:25 -> bytte Stabæk: Matthew Rusike inn for Hugo Vetlesen.

67:35 - Brann: Bamba skyter fra 22 meter. Det går via en blåkledd og til corner.

68:05 - Brann: Rismark header fra syv-åtte meter og Sandberg får bare såvidt hendene opp og slått til corner. 

68:25 - Brann: Rismark header over fra syv meter på en corner.

71:40 - Stabæk: Braaten er egentlig fri, men misser med ballmottaket. Etter en stund får Boli skutt fra 17 meter. Det går utenfor.

72:05 -> bytte Stabæk: Herman Geelmuyden inn for Ola Brynhildsen.

74:45 - Brann: Bamba forsøker å lobbe inn fra ti meters skrått hold, men Sandberg har kontroll.

76:00 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Veton Berisha. 

80:00 - Brann: Vi presser fremdeles høyt, men kommer ikke til avslutning.

80:10 - 2-1, SCORING STABÆK; DANIEL BRAATEN: Boli sender igjennom til Braaten som har Acosta på seg i feltet, men likevel kommer til avslutning fra ti meters skrått hold. Ballen går mellom beina på Opdal og i mål. Den kom ut av ingenting og på Stabæks første avslutning i feltet i hele omgangen. 

81:30 - Brann: Bamba er igjennom, men avblåses for offside.

82:35 - Brann: Koomson kommer til heading fra syv på en corner, men det blokkeres.

83:25 -> bytte Stabæk: Madis Vihmann inn for Emil Bohinen.

86:00 - Brann: Jenssen slår inn i feltet, men Sandberg plukker det innlegget.

86:40 -> bytte Brann: Kristoffer Barmen inn for Ruben Yttergård Jenssen.

88:45 - Brann: Strand stormer over halve banen, men skuddet fra 23 meter blir løst og triller enkelt inn til Sandberg. 

89:25 - Stabæk: Luc Kassi slår et frispark høyt inn i feltet. Der vinner Vihmann på hodet og headingen fra tolv meters skrått hold går like utenfor lengste stolpe når ikke Hanche-Olsen treffer ballen på femmeteren.

90:00 + 0:40 - Stabæk: Moe slår inn foran mål, men Opdal tar innlegget.

90:00 + 2:00: Stabæk-trener Janne Jønsson vises opp på tribunen.

90:00 + 2:35 - Stabæk: Skummelt når Hernandez legger inn, men Teniste får til slutt måkt ballen vekk. 

90:00 + 3:15 - Stabæk: Skummel corner fra Kassi, men de får en ny corner.

90:00 + 3:55: Kampen er over. 2-1-seier til Brann etter 12-6 til Brann i avslutninger i feltet.

(Fortsetter under bildene)

Brann går æresrunde for tomme tribuner.

Brann går æresrunde for tomme tribuner. Foto:

Til slutt fant de noen folk på Frydenbø-tribunen.

Til slutt fant de noen folk på Frydenbø-tribunen. Foto:

Kuriosa:

* Brann hadde før søndag fem strake obligatoriske kamper uten seier (0-3-2). Forrige seier i en tellende kamp, kom da vi slo LSK 1-0 på Stadion 23. juni. Hadde vi ikke vunnet på søndag, hadde det vært første gang siden 2013 at vi spilte seks tellende kamper på rad uten å vinne. Den gang ble det faktisk syv (0-3-4). 

* På Stadion har Brann fire obligatoriske kamper på rad uten tap (2-2-0). Siste hjemmetap kom da vi tapte 0-1 for Rosenborg 26. mai. Forrige gang vi spilte fire strake obligatoriske hjemmekamper uten å tape, var fra november til april da vi klarte det i fem (3-2-0). 

* I serien har vi fem strake uten tap (2-3-0). Forrige serietap kom 26. mai da vi tapte 0-1 for RBK på Stadion. Sist vi spilte fem seriekamper på rad uten å tape, var da vi unngikk tap i den siste i 2017 og de fjorten første i 2018 - altså femten totalt (10-5-0). 

* På Stadion i serien, har vi ikke tapt etter 0-1 for RBK 26. mai; og vi har fått 2-1-0 etter det.

* Brann har scoret i tre tellende kamper på rad. Sist vi ikke scoret, var da vi spilte 0-0 mot Mjøndalen på Stadion 5. juli. 

* Brann har scoret i to hjemmekamper på rad i tellende kamp. Sist Brann scoret i to hjemmekamper på rad, var fra august 2018 til april i år da vi scoret i 11 Stadion-oppgjør etter hverandre. I mellomtiden hadde vi spilt seks hjemmekamper uten å score i to på rad. Faktisk hadde vi bare scoret i tre av disse seks.  

* Brann unngikk å gå målløse av banen i to seriekamper på rad. Sist Brann gikk målløse av banen i to strake seriekamper, var da vi gjorde det i tre strake i september og oktober 2017. 

* Vi unngikk også å gå målløse av banen i to strake hjemmekamper i serien. Sist Brann gikk målløse av banen i to strake hjemmekamper i serien, var da vi spilte 0-0 mot VIF og tapte 0-4 for Molde i fjor sommer.

* Vi klarte ikke å holde nullen bak i to seriekamper på rad nå heller. Sist Brann holdt nullen i to strake seriekamper, var i juni 2018 da vi spilte 0-0 hjemme mot VIF og vant 1-0 borte over Odd. 

* Sist Brann holdt nullen bak i tre strake seriekamper på Stadion, var i fjor vår da vi klarte det i fire etter hverandre. Noe vi altså ikke klarte nå heller. 

* Brann har sluppet inn mål i tre tellende kamper på rad. Sist vi holdt nullen, var da vi spilte 0-0 mot Mjøndalen på Stadion 5. juli. 

* Sist Brann vant med mer enn ett mål i serien, i cupen mot lag fra de to øverste divisjonene, eller i europacup, var da vi slo Strømsgodset 3-1 på Stadion 4. november. Etter det har vi spilt 22 slike kamper. 

* Sist Brann scoret mer enn to mål i serien, i cupen mot lag fra de tre øverste divisjonene, eller i Europacup, var også da vi slo Strømsgodset i november. Etter det har vi spilt 23 slike kamper.

* Brann har 26 poeng. Det er det minste vi har hatt etter 16 kamper siden nedrykksesongen 2014 da vi hadde 12. Men det er bare ett poeng bak sølvsesongen 2016. I fjor hadde vi hele 35!

* Brann har 15 hjemmepoeng. Det er det minste vi har hatt etter ni hjemmekamper siden 2014 da vi hadde kun seks! I fjor hadde vi 20, mens vi i 2016 hadde 25 av 27 mulige!

* Brann har scoret 19 mål. Det er det minste vi har hatt etter 16 kamper siden sølvsesongen 2016 da vi hadde 16. I fjor hadde vi 23, mens vi i forfjor hadde hele 30.

* Brann har scoret ni mål hjemme. Det er det minste vi har hatt etter ni hjemmekamper siden 2014 da vi bare hadde åtte. I fjor hadde vi 16, mens vi i forfjor hadde 22. Bunnrekorden vår er syv mål på de ni første hjemmekampene i 1972 og 1988. 

* Brann har sluppet inn 16 mål. Det er det meste vi har hatt etter 16 kamper siden 2014 da vi hadde 29. I fjor hadde vi kun 11.

* Brann har sluppet inn syv mål hjemme. Det er det meste vi har hatt etter ni hjemmekamper siden 2014 da vi hadde 13. I fjor hadde vi seks, mens vi i 2016 hadde kun ett baklengs etter ni hjemmekamper!

* Brann har +3 i målforskjell. Det er det dårligste vi har hatt etter 16 kamper siden 2016 da vi hadde det samme. I fjor hadde vi +12, mens vi i forfjor hadde +17.

* Brann har +2 i målforskjell hjemme. Det er det dårligste vi har hatt etter ni hjemmekamper siden vi hadde minus fem i 2014. I fjor hadde vi +10, mens vi i forfjor hadde +17.

Brann innbyrdes mot Stabæk i serien:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 22 13 5 4 57 25
Bærum/Oslo 22 7 4 11 24 42
Totalt 44 20 9 15 81 67

* Brann har fire strake serieseire mot Stabæk. Sist vi ikke vant mot dem, var da vi tapte 0-2 på Nadderud 9. juli 2017.

* På Stadion har Brann fire strake serieseire mot Stabæk. Sist vi ikke vant hjemme mot dem, var da de slo oss 2-1 6. april 2014. 

* Brann har scoret i fire strake seriekamper mot Stabæk. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-2 på Nadderud i 2017.

* Brann har scoret i samtlige 22 hjemmekamper mot Stabæk i serien. De tre siste har gitt totalt ti mål (5-0 i 2017, 3-0 i 2018 og 2-1 i 2019).

* Brann hadde før søndag holdt nullen i de tre siste hjemmekampene mot Stabæk i serien. Forrige gang vi slapp inn mål mot dem på Stadion, var da de slo oss 2-1 i 2014. 

-

Kampfakta:

Brann - Stabæk 2-1 (0-0)

Eliteserien menn. Brann Stadion. 9049 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL. Gult kort: Ingen.

Mål: 1-0: Ruben Yttergård Jenssen (58:20), 2-0: Veton Berisha (66:27), 2-1: Daniel Braaten (80:10)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Bismar Acosta, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Kristoffer Løkberg (Petter Strand fra 58.), Ruben Yttergård Jenssen (Kristoffer Barmen fra 87.), Amer Ordagic - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Veton Berisha (Gilli Rolantsson fra 77.).

Stabæk (4-4-2): Marcus Sandberg - Ronald Hernandez, Vadim Demidov, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe - Ola Brynhildsen (Herman Geelmuyden fra 73.), Emil Bohinen (Madis Vihmann fra 84.), Luc Kassi, Hugo Vetlesen (Matthew Rusike 68.) - Daniel Braaten, Franck Boli.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 7-6 til Brann (VG Live), 7-5 til Brann (BT)

Ballinnehav: 65 % til Brann (NTB), 60 % til Brann (VG Live)

Avslutninger: 16-6 til Brann (NTB), 15-6 til Brann (VG Live)

Avslutninger på mål: 7-3 til Brann (NTB), 8-2 til Brann (VG Live)

Avslutninger i feltet: 12-6 til Brann (mine tall). 1.omg.: 4-2 til Stabæk. 2. omg.: 10-2 til Brann.

Foto:

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Artikkeltags