For en fest!

DEL

MeningerHaugesund i sildabyen er alltid litt ekkelt. Ikke bare pga silden, men det er som vanlig «årets kamp» for dem når storebror fra storbyen kommer på besøk, og denne sommeren har også klubben med måkeemblemet vært ganske god. Med tap der nede, ville de jo bare vært tre poeng bak oss. 

Borteformen vår hadde ikke vært all verden i det siste (0-1-2), og to seire på rad i serien hadde vi heller ikke fått siden klubbrekord-seiersrekken som endte på syv den 12. mai. Det begynte å bli en stund siden. 

Nebbete har måkene også blitt i det siste. Og så er jo det største i verden for dem å slå oss. Sånne lag MÅ vi bare ikke tape for! De må bare settes på plass! Glade og hoverende lillebrødre; nei takk! Så det var selvsagt ikke uten nerver og bekymringer jeg stilte der nede. 

Men vi taklet denne vanskelige bortekampen på imponerende vis. Til forveksling likt en seriemester ville gjort. For dette var bra. En meget sterk borteseier etter en ganske lang ujevn periode denne sommeren. Vi har ikke tenkt å gi oss helt i gullkampen ennå.

Sommerens store snakkis-kjøp, Daouda Bamba, viste mot FKH hvorfor Brann (eller rettere sagt; Mohn) har punget ut mange millioner for ham. I sin startdebut brukte han under ni minutter på å sette sin første scoring for Brann. Denne mannen kan bli gull verd! Kanskje bokstavelig talt også.

Godt hjulpet av det massive oppmøtet og den fantastiske stemningen 1500 Brann-supportere lagde, var dette en bortetur som vil bli husket lenge. Sjelden har vi vært så mange på bortekamp, og det er antagelig ti år siden sist vi stilte så mange på en utenbys kamp - med unntak av cupfinalen selvsagt. Vi har i hvert fall ikke hatt et sånt oppmøte i Haugesund tidligere. 

- Bortekamper på Vestlandet har blitt en lykke:

Tidligere var våre resultater i bortekamper på Vestlandet et påfallende kompleks for oss. Mellom 25. mai  2008 og 10. mai 2014 spilte vi 26 bortekamper i serien på Vestlandet (inkl. Møre og Romsdal); 0 seire, 7 uavgjorte og 19 tap.

Men nå har dette snudd. I hvert fall hvis vi snevrer det inn til Vestlandet sør for Stad, som det heter i værmeldingen. Altså nabofylkene Sogn og Fjordane og Rogaland.

Etter vårt tap i Haugesund 27. august 2016, har vi spilt uavgjort 0-0 på Fosshaugane 1. oktober 2016 for så å vinne 3-2 på Fosshaugane 20. mai i fjor, 4-2 i Stavanger 20. august i fjor, 3-2 i Haugesund 28. oktober i fjor, og nå altså 3-1 over Haugesund igjen. Med andre ord; vi har nå fire strake seire i seriekamper på Vestlandet sør for Stad, og fem strake slike uten tap. 

KAMPEN:

Steffen Lie Skålevik ble benket for første gang i år, og inn kom Daouda Bamba som fikk starte sin første Brann-kamp etter sommerens overgang. 

Det var hjemmelaget som startet best. Allerede etter halvannet minutt kom FKH til sin første sjanse da David Akintola ikke fikk skikkelig treff fra fem meter. 50 sekunder senere forsøkte han seg igjen med et volleyskudd fra sekstenmeteren. Dermed kunne vi konstatere at vi heller ikke i denne bortekampen hadde gått for suksessoppskriften i starten av sesongen; nemlig å gå i strupen på motstanderen fra første spark.

Men jaggu skulle vi få en tidlig scoring likevel… Tretten trekk der ballen var innom ni av Branns spillere, ble avsluttet med at Ruben Yttergård Jensen fant Kristoffer Barmen ute på venstresiden. Han sendte videre til Gilbert Koomson som utfordret og la inn. Fire meter fra mål fant han startdebutant Daouda Bamba som headet enkelt inn 1-0 til enorm jubel blant 1500 Brann-supportere som fylte hele kortsiden bak målet. For en herlig start!

Og bedre skulle det bli! Etter elleve og et halvt minutt slo Kristoffer Barmen fremover mot Gilli Rólantsson, men Alexander Stølås så ut til å ha kontroll. Gilli snappet imidlertid ballen frekt fra ham og stormet mot mål. Fra tretten meter satte han ballen inn i høyre hjørne og 2-0 til oss. Brann-tribunen gikk av hengslene. I hvert fall ristet den godt.

En fantastisk deilig start på kampen, men det var lenge igjen. Her var ingenting avgjort, selv om det selvsagt så veldig lovende ut med 2-0 før det var gått tolv minutter.

Etter 26 minutter fikk Bamba en ny mulighet, men hans avslutning fra skrått hold, ble reddet av keeper Per Kristian Bråtveit. Og noen minutter senere var det skummelt i motsatt ende av banen da Radlinger måtte slå et Christian Grindheim-skudd til corner.

Resten av omgangen var uten de mest dramatiske situasjonene, og Brann virket å ha god kontroll på begivenhetene i Sildabyen.

Fem minutter ut i andre omgang fikk hjemmelagets Ibrahima Koné en kjempesjanse, men «skulderheadingen» hans fra fem meter gikk heldigvis like utenfor.

En drøy time var gått da vi skulle legge på til 3-0. Det kom på en pen kontring med en enda penere avslutning av Kristoffer Barmen som skjøt i mål fra langt hold via stolpen.

3-0! Dette måtte da gå veien? Men helt trygg kunne man ikke være. Ikke bare fordi «det er jo tross alt Brann», men rett og slett fordi måkene ved en en kjapp scoring ville få blod på nebb og ha nesten en halvtime på seg til å score to til. Men jeg pustet i det minste lettere de neste nitten minuttene.

Og; riktignok ikke med «en kjapp scoring»,  men elleve minutter før slutt kom da også reduseringen. Selvfølgelig ved en tidligere Brann-spiller - akkurat som i Oslo for tre uker siden. Fredrik Pallesen Knudsen satte nemlig inn 1-3 fra fire meters hold, selv om Skålevik stod ved stolpen. TV-bildene viste imidlertid at det muligens var en overarm - og ikke skulder eller bryst - som setter inn målet. Altså kunne målet fort blitt annullert. 

I profileringen av klubben bruker araberne decibelnivået på måker i forhold andre ting som lager mye lyd. Men noe som lager mye mer lyd enn all verdens måker, er speakeren på måkenes stadion. Og det er den mest irriterende speakeren i hele verden. Ja, i HELE verden! 

Det spiller ingen rolle om det er treningskamp midt på sommeren eller om det altså er reduseringsmål til 1-3; han kommer med denne halvminutts skrikeorgien uansett når måkene scorer. Da får han slippe munndiaréen løs («ga-ga-ga-ga-ga») og få sine sekunder i rampelyset. For FKH-scoringer er visst hans show!  Da er det han som skal være midtpunktet. Helt jævlig! Du trenger ikke skrike når du har mikrofon!

Spenningen var tilbake, det gikk jo utmerket godt an å score to mål på det som kanskje var 15 gjenstående minutter inklusiv overtid. Og seks minutter før slutt var det nære på å bli enda mer spennende og enda mer skriking fra speaker: Da fikk nemlig Kristoffer Haraldseid lov til å gå opp og heade fra åtte-ni meter, men Radlinger reddet og slo siden vekk sin egen retur.

Skrekk og gru! FKH var på hugget. Skulle vi rote dette vekk? Hvorfor måtte dette bli spennende igjen? 

To mål trenger jo bare ta et minutt eller to. Og lykkelige var alle de Brann-supportere som levde i uvitenhet om den grusomme sannheten: Jeg hadde nemlig fått med meg at kampuret som var synlig fra bortetribunen, lå fire minutter foran reell tid. I år igjen! For det var nøyaktig det samme i fjor. Hvordan er det mulig å ikke fjerne dette uret som åpenbart ikke fungerer og som bare skaper fake news, forvirring, kaos og sammenbrudd av sivilisasjonen slik vi kjenner den i dag? 

Men til tross for et stadiunur der tid og rom (i hvert fall korrekt stilling) var opphevet; tiden gikk uansett i vår favør - dvs. fremover. Og selv om hjemmelaget presset litt på mot slutten, så klarte vi å dra i land en utrolig deilig seier og tre meget viktige poeng hjem på fergen til Bergen!

(Fortsetter under bildene)

PUBLIKUM:

Noen bare svever over folkemengden.

Noen bare svever over folkemengden. Foto:

1500 Brann-supportere fikk ikke plass under èn regnponcho.

1500 Brann-supportere fikk ikke plass under èn regnponcho. Foto:

Noen er høyere enn andre.

Noen er høyere enn andre. Foto:

Vi har gjort det igjen! Vi har tatt tre poeng!

Vi har gjort det igjen! Vi har tatt tre poeng! Foto:

Hands-up, baby hands-up!

Hands-up, baby hands-up! Foto:

E det bare meg, ellar kokar hele fergen?

E det bare meg, ellar kokar hele fergen? Foto:

1500 Brann-supportere på plass på det utsolgte bortefeltet. Og det var ikke bare gullstriden som gjorde at vi stilte så mange der i år, for man skal heller ikke undervurdere det faktum at mange gjerne reiser på en vestlandsbortekamp i året, men i år var ikke Sogndal eller Stavanger alternativer. Dessuten skader det heller ikke med lørdagskamp. Får håpe det blir en fast tradisjon med lørdagskamp i Haugesund hvor også den intime tribunen med ståplasser og lavt tak innbyr til bra stemning.

Og for et trøkk og for et kok! Det var bra også i 2016, men da var vi bare halvparten så mange, vi tapte, og vi var heller ikke med i gullkamp. «Bare» sølv… I fjor var vi omtrent en tredel av årets oppmøte, og det var langt utpå høsten i et surt vær. 

I år klaffet alt for at det skulle koke skikkelig på bortefeltet; gullstrid, ledelse i kampen fra omtrent start til slutt, og smekkfullt av Brann-supportere på hele kortsiden. På bortebane er dette noe av det absolutt beste vi har laget av stemning noen gang. Det kokte. Tribunen gynget. Og vi vant midt i gullstriden, mot en medaljerival. Bedre kan det knapt bli.

Også på fergen fra Sandvikvåg til Halhjem ble det god kok på bildekket da mange supporterbusser, flere hundre Brann-supportere - og spillerbussen, havnet på samme avgang. Da var det jo nødt å ta av! Akkurat som i fjor. 

DIKTET:

*

Vi reiste ned i mengder

ned til byen der ved Sundet

Og stemningen var nesten

som om gullet alt var vunnet

For Brann sin prestasjon,

den var en ligamester verdig

Men «koker hele Bergen» óg

når serien é ferdig?

*

Haugesund, de åpnet best

men plutselig, så BANG!

For ni minutter gikk det,

så var Bamba’en i gang.

Og det var bare starten,

det var bare ett av to

som kom de første tolv,

så da fikk nervene litt ro

*

Og Brann var imponerende

vi hadde full kontroll

da Barmen fikk det tredje

fra vel sytten meters hold

dermed virket seieren

så trygg som den kan bli

Og avstanden til Haugesund

var nå på hele ni

*

Men FKH fikk mål,

da det ble likevel litt spenning

For dermed fikk de hvitkledde

et spark og ekstra tenning

Men tiden ebbet ut og Bergen

rodde det i land

Så dermed er det førsteplass

et døgn for SK Brann!

*

SLIK TAR VI GULL:

(Oppdatert etter RBKs seier i Oslo)

To poeng i Haugesund var to flere enn budsjettert sist, men tre poeng til RBK i Oslo var også to poeng mer enn budsjettert til trønderne.

RBK har fremdeles MFK og oss igjen borte. Dessuten har vi fem hjemmekamper igjen, mens RBK bare har fire.

Budsjettet er nå slik:

nå -> Brann 47   RBK 49
         
23.r. San h 3   S08 h 3
24.r. TIL b 3   MFK b 0
25.r. LSK h 3   San h 3
26.r. Stab b 3   LSK b 3
27.r. RBK h 1   Brann b 1
28.r. God h 3   Odd h 3
29.r. Kr.s. b 3   Start b 3
30.r. Odd h 3   Glimt h 3
Fra nå: 7-1-0 22   6-1-1 19
  Totalt 69   Totalt 68

Hvis vi slår RBK innbyrdes, vil det i forhold til budsjettet holde med ett poeng mot TIL (b), samtidig som at RBK da kan ta ett poeng mot MFK (b).

Ingen andre lag kan få mer enn 62 poeng.

SLIK TAR VI SØLV:

FKH kan nå max ta 62 poeng. Vi trenger altså 16 poeng til (5-1-2) for å være 100 % sikre på å holde dem bak oss. Det får vi med seier mot SF (h), LSK (h), Stabæk (b), Godset (h) og Odd (h), samt uavgjort mot TIL (b). Da kan vi leve med tap mot RBK (h) og KBK (b). FKH skal for øvrig spille borte mot både KBK, Godset, S08 og MFK. Ikke enkelt!

Molde kan max få 61 poeng. Vi trenger 15 poeng til (5-0-3) for å være 100 % sikre på å holde dem bak oss. Det får vi med seier mot SF (h), LSK (h), Stabæk (b), Godset (h) og Odd (h). Da vil vi ta sølv selv med tap mot TIL (b), RBK (h) og KBK (b). Molde skal for øvrig bl.a. møte Godset og TIL borte, og RBK, S08 og FKH hjemme.

Det er også flere lag bak der som i teorien kan ta oss igjen ennå, men det begynner å bli veldig lite sannsynlig.

HENDELSENE:

01:25 - FKH: Alexander Stølås legger inn fra deres venstreside og på nærmeste er David Akintola, men får heldigvis ikke skikkelig treff fra femmeteren.

02:15 - FKH: Akintola forsøker seg igjen, denne gang med et volleyskudd fra sekstenmeteren som går rett opp i luften. Vi får klarert.

Haugesund hadde startet friskest, og hadde altså hatt to avslutninger i feltet allerede etter 135 sekunder.

04:35 - Brann: Gilli Rólantsson med et dårlig skudd fra 25 meter som bare spretter inn til keeper Per Kristian Bråtveit. 

06:40 - FKH: Vegard Skjerve kommer til innlegg fra dødlinjen, og han har med seg tre hvitkledde foran mål, men innlegget går heldigvis bak mål. 

08:37 - 0-1, SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: Det begynte med et innkast fra Thomas Grøgaard midt på egen halvdel. Han kastet til Bismar Acosta som sendte videre til Samuel Sahin-Radlinger. Så gikk ballen via Vito Wormgoor, Fredrik Haugen og så tilbake til Radlinger, Acosta og Grøgaard. Videre fikk Ruben Yttergård Jensen ballen og nå startet angrepet for alvor:

Han sender ut til Kristoffer Barmen ute på venstresiden, som i sin tur gir ut til Gilbert Koomson som utfordrer Kristoffer Haraldseid og kommer til innlegg fra venstre. På fire meter finner han Daouda Bamba som enkelt header ballen i mål bak Bråtveit!

Brann hadde ballen i tretten trekk og ni Brann-spillere var involvert. De eneste som ikke var borti ballen var Taijo Teniste og Gilli Rólantsson. Vi hadde ballen i 32 sekunder før den lå i mål.

Noe ufortjent kanskje, hvis man kan si noe sånt allerede før ni minutter er spilt. Men dette var vår første avslutning i feltet, mens FKH allerede hadde hatt to.

11:29 - 0-2, SCORING BRANN; GILLI RÓLANTSSON: Barmen slår fremover fra ti meter inne på egen halvdel, men Alexander Stølås ser ut til å ha kontroll på fremspillet. Men tolv meter inne på FKHs halvdel snapper Gilli ballen fra ham i det måken snudde seg rundt, og plutselig er færøyingen på vei mot Bråtveit og FKH-målet. Med Fredrik Pallesen Knudsen i hælene stormer han fremover og avslutter fra tretten meter. Ballen går inn i høyre hjørne. 2-0!

13:40 - FKH: Ibrahima Koné skyter høyt over fra minst 25 meter.

18:10 - Brann: Haugen slår langt og høyt frem fra høyresiden i retning Bamba, men Bråtveit tar innlegget.

18:45 - FKH: Hjemmefansen roper på straffe når Torbjørn Kallevåg går over ende ved siden av Acosta inne i feltet. Dommer Rohit Saggi hadde ikke sett noe ulovlig. Diskuterbar, men ikke åpenbar.

22:00 -Brann: Taijo Teniste med innlegg fra høyre mot Kristoffer Barmen, men Bråtveit tar det. Frispark får sistnevnte også.

26:05 - Brann: Haugen spiller Bamba igjennom. Han kommer seg på skrått inn i feltet og avslutter fra syv-åtte meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Bråtveit redder og gir retur. Den får Sondre Tronstad klarert.

29:45 - FKH: Så plutselig er hjemmelaget frempå igjen og Koné forsøker seg på et brassespark i nærheten av krittmerket, men han bommer på ballen. Litt småkaotisk i feltet før Christian Grindheim til slutt skyter fra 18 meter. Radlinger må ned ved stolpen og slå til corner.

30:45 - FKH: Etter en cornersituasjon header Haraldseid inn i feltet, men Radlinger tar det.

32:00 - FKH: Haraldseid skyter fra skrått hold et par meter utenfor feltet, men langt til side for mål.

34:35 - Brann: Haugen slår frem mot Bamba, men han når ikke ballen og den går helt inn til Bråtveit.

35:25 - gult kort, FKH: Sondre Tronstad for en takling på Koomson.

37:15 - FKH: Grindheim skyter fra like utenfor sekstenmeteren, men det blokkeres av Vito inne i feltet.

41:35 - Brann: Haugen slår en corner fra høyre mot nærmeste hvor Bamba avslutter fra omtrent ved femmeterhjørnet, men avslutningen er dårlig og ballen går syv meter utenfor mål. 

45:00 + 0:05: Pause. 2-0 til Brann etter 4-2 til oss i avslutninger i feltet. 

- 2. omgang:

49:15 - FKH: Joakim Våge Nilsen med et frispark fra noen meter utenfor feltet, nesten ute ved hjørnet av det. Det var omtrent derfra vi slapp inn mål i treningskampen mot dem i sommer. Men denne gang går skuddet høyt over og langt utenfor.

49:50 - FKH: Kjempesjanse for FKH når Kallevåg slår inn fra deres venstreside og Koné kommer inn bak Barmen og header utrolig nok utenfor fra fem meter. Mulig den egentlig gikk i skulderen til Koné.

53:25 - Brann: Brann kontrer ved Haugen som velger å forsøke å spille igjennom Bamba i stedet for å gi til Koomson som kommer fullstendig alene på venstresiden. Greit nok det, hadde han bare truffet Bamba. Fremspillet ble nemlig stoppet.

53:50 - Brann: Koomson må gjøre alt selv når han og Bamba er alene med fire hvitkledde og hjemmelagets keeper. Han forsøker å utfordre Tronstad, og til slutt skyter han fra ganske spiss vinkel og kanskje ti-tolv meters hold, men utenfor.

54:45 - Brann: Koomson skyter fra minst 30 meters skrått hold, ballen spretter like foran Bråtveit som dermed ikke klarer å holde skuddet, men FKH får likevel klarert.

58:05 - Brann: Bamba spiller ut til Gilli på høyresiden. Færøyingen har for såvidt fri bane mot mål, men har for lav fart og for skrå vinkel, og velger derfor å gå for et innlegg. Det klarerer Pallesen Knudsen til corner.

60:10 -> bytte FKH: Bruno Leite inn for Torbjørn Kallevåg.

61:24 - 0-3, SCORING BRANN; KRISTOFFER BARMEN: Gilli slår ballen fremover fra vel femten meter fra egen dødlinje. Bamba hælsparker videre til Koomson som etter hvert sender tilbake til Bamba på høyresiden. Han ser Barmen som kommer på motsatt og vrir over til bergenseren som avanserer oppover. Så trekker Barmen seg litt innover og får lagt ballen til rette for skudd med høyrefoten. Og skyte gjør han, fra skrått hold like utenfor feltet. Det går i lengste stolpe - og inn! 3-0!

Angrepet tok 14 sekunder og fire Brann-spillere var involvert.

62:35 -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Daouda Bamba.

64:25 - FKH: Grindheim spilles igjennom, men er offside.

65:25 - Brann: Skålevik kommer seg forbi Stølsås på høyresiden. Han slår inn fra dødlinjen, ballen går via Vegard Skjerve som nesten setter ballen i eget mål, men Pallesen Knudsen klarerer omtrent på streken.

67:45 - FKH: Stølsås skyter fra 17 meter etter en cornersituasjon, men det går høyt over.

68:30 -> bytte Brann: Peter Orry Larsen inn for Kristoffer Barmen.

74:05 -> bytte FKH: Kristoffer Velde inn for Ibrahima Koné.

74:35 -> bytte Brann: Daniel Braaten inn for Gilli Rólantsson.

76:55 - Brann: Orry forsøker et skudd fra noen meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Her kunne han kanskje heller slått mot Skålevik som var alene omtrent ved straffemerket, men kan ha valgt det bort fordi krepsefiskeren var i offside-fare. Orrys skudd ble reddet av Bråtveit som måtte gi retur. Skålevik fikk returen foran tomt mål på femmeteren, men fikk ikke kontroll på ballen og måtte ut på siden av femmeteren for å hente den. Uansett var han da avvinket for offside. Noe som muligens var feil. (TVs grafikk viste for øvrig en feilplassert offsidelinje, som ga inntrykk av at Skålevik var soleklart offside).

77:40 - Brann: Braaten forsøker å spille igjennom til Koomson som tilsynelatende blir slengt i bakken av Haraldseid like utenfor feltet. Ikke frispark, mente dommeren.

78:10 - FKH: Grindheim fra 24 meter, ballen går via kneet og til corner. Vi rett bak målet kunne se at den ballen hadde meget skummel retning før den forandret bane. Spørs om Radlinger hadde tatt den.

79:01 - 1-3, SCORING FKH; FREDRIK PALLESEN KNUDSEN: Corner fra FKHs venstreside ved Velde. Pallesen Knudsen setter inn reduseringen fra fire meter med skulder/overarm og ballen går inn helt nede ved stolpen. 

80:20 -> bytte FKH: Tobias Svendsen inn for Sondre Tronstad.

83:55 - FKH: Velde legger høyt inn mot bakerste hvor Haraldseid får lov til å gå opp bak Koomson og heade fra åtte-ni meters hold. Radlinger redder, men klarer ikke holde ballen. Han får slått ballen vekk før Haraldseid kommer til, og til corner. 

84:30 -> gult kort, FKH: Kristoffer Velde, antagelig for dytting av Ruben Yttergård Jenssen.

86:10 - FKH: Grindheim får en corner fra Velde veldig brått på seg, og hans avslutning fra syv meter går faktisk helt ut igjen til Velde. Så slår Velde inn igjen, men han avvinkes for offside.

90:00 + 2:15 - FKH: Velde med frispark fra deres venstreside. Acosta header til corner.

90:00 + 2:45 - FKH: Skummelt på corneren, men Radlinger redder.

90:00 + 4:05 - FKH: Vito klarerer en farlighet på frispark.

90:00 + 4:10: Slutt! Vi har vunnet 3-1 etter 6-6 i angrep med avslutninger i feltet.

---

KURIOSA:

* Vi har vunnet to seriekamper på rad igjen! Forrige gang Brann vant to seriekamper på rad var i april og mai da vi vant syv på rad. I mellomtiden spilte vi tolv seriekamper uten å vinne to på rad.

* Brann hadde før lørdag tre bortekamper på rad uten seier (0-1-2). Forrige gang vi vant borte, var da vi slo Odd 1-0 25. juni. 

* Brann hadde før lørdag to bortetap på rad i serien. Forrige bortepoeng kom 8. juli da vi spilte 2-2 mot Glimt på Aspmyra.

* Så fikk vi baklengs igjen og dermed ikke to på rad uten baklengs nå heller. Siste gang Brann holdt nullen bak i to seriekamper på rad, var i 13. og 14. runde.

* Brann har sluppet inn mål i de fire siste bortekampene. Siste gang vi holdt nullen borte i en seriekamp, var 25. juni da vi slo Odd 1-0. Forrige gang vi slapp inn mål i fire bortekamper på rad i serien, var fra september i fjor til april i år da vi gjorde det i seks på rad.

Alle historiske sammenligninger under handler kun om sesonger på øverste serienivå:

* Poeng: Brann har 47 poeng. Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger, er det kun i 2007 vi har hatt flere etter 22 kamper. Den gang hadde vi 48. I fjor hadde vi 40.

* Poeng borte: Brann har 24 bortepoeng. Omregnet til tre poeng for seier alle sesonger, er det kun i 1999 vi har hatt flere etter tolv bortekamper. Den gang hadde vi 27. Vi har imidlertid spilt så mange bortekamper bare i 1961/62 og f.o.m. 1995. I fjor hadde vi 16 poeng etter tolv bortekamper.

* Seire: Brann har 14 seire. Det er kun i 1999 og 2007 vi har hatt flere etter 22 kamper. De gangene hadde vi 15. I fjor hadde vi elleve.

* Borteseire: Vi har syv borteseire. Det er bare i 1999 vi har hatt flere etter tolv bortekamper. Den gang hadde vi ni. I fjor hadde vi bare fire.

* Tap: Vi har tre tap. Så få tap har vi aldri hatt tidligere etter 22 kamper. I fjor hadde vi fire. 

* Bortetap: Vi har to bortetap. Det er bare i 1997 vi har hatt like få etter tolv bortekamper. I fjor hadde vi fire.

* Mål: Vi har scoret 34 mål. I fjor hadde vi 42 etter 22 kamper.

* Bortemål: Vi har 17 bortemål. Det er det samme som i fjor etter tolv bortekamper. 

* Baklengs: Vi har 20 baklengs. Det er det samme som vi hadde i fjor og i 1974 etter 22 kamper, og som også er vår klubbrekord. 

* Bortebaklengs: Vi har 14 baklengs borte. Det er kun i 1997 vi har hatt færre etter tolv bortekamper. Den gang hadde vi 13. I fjor hadde vi 16.

* Målforskjell: Vi har +14 i målforskjell. I fjor hadde vi +22 etter 22 kamper.

* Bortemålforskjell: Vi har +3 i målforskjell borte. Det er det beste vi har hatt etter tolv bortekamper siden +4 i 1999. Klubbrekorden er +12 i 1997.

SERIEKAMPER INNBYRDES MOT HAUGESUND:

Sted K S U T Mål Bakl
Bergen 11 6 3 2 17 13
Haugesund 11 6 2 3 25 20
Totalt 22 12 5 5 42 33

* Vi er uten tap i de fire siste seriekampene mot FKH (3-1-0). Forrige tap mot dem kom 27. august 2016 da vi tapte 2-3 i Haugesund.

* Vi har scoret i de åtte siste seriekampene mot FKH. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-1 hjemme i 2013.

* Vi har scoret i samtlige elleve serieoppgjør borte mot FKH.

* Vi har sluppet inn mål i de fem siste seriekampene mot FKH. Sist vi holdt nullen mot dem i serien, var da vi slo dem 1-0 på Stadion 29. mai.

* Vi har sluppet inn i mål i de ti siste bortekampene mot FKH i serien. Den eneste gangen vi har holdt nullen mot dem i en seriekamp i Haugesund, var da vi slo dem 1-0 i 1997.

-

KAMPFAKTA:

Haugesund - Brann 1-3 (0-2)

Eliteserien, 22. serierunde. Haugesund stadion. 7523 tilskuere. Dommer: Rohit Saggi, SBK. Gult kort: Sondre Tronstad og Kristoffer Velde, FKH.

Mål: 0-1: Daouda Bamba (08:37), 0-2: Gilli Rolantsson (11:29), 0-3: Kristoffer Barmen (61:24), 1-3: Fredrik Pallesen Knutsen (80).

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Peter Orry Larsen fra 69.) - Gilli Rolantsson (Daniel Braaten fra 75.), Daouda Bamba (Steffen Lie Skålevik fra 63.), Gilbert Koomson.

Haugesund (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit - Kristoffer Haraldseid, Vegard Skjerve, Fredrik Pallesen Knutsen, Alexander Stølås - David Akintola, Torbjørn Kallavåg (Bruno Leite fra 61.), Sondre Tronstad (Tobias Svendsen fra 81.), Joakim Våge Nilsen - Christian Grindheim - Ibrahima Koné (Kristoffer Velde fra 75.).

-

KAMPSTATISTIKK:

Ballbesittelse: 59 % til FKH (VG Live)

Sjanser: 5-4 til Brann (VG Live)

Avslutninger: 11-8 til FKH (VG Live), 11-9 til FKH (NTB)

Avslutninger på mål: 6-4 til Brann (VG Live og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 6-6 (mine tall). 1. omg.: 4-2 til Brann. 2. omg.: 4-2 til FKH. 

-

Spillerstatistikk:

Målstatistikk:

LINKER:

BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Haugesunds Avis

Artikkeltags