Historien gjentar seg

– Dette er sånne ting Rosenborg pleier å fikse.

– Dette er sånne ting Rosenborg pleier å fikse. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerVar det noen som ble overrasket?

Dette er sånne kamper Rosenborg pleier å fikse. Og da tenker jeg ikke på «fikse» i betydningen "kjøpt og betalt", selv om vi ikke helt skal avvise den teorien heller. (Hei trøndere som har kommet inn her for å godte seg; det var sagt med glimt i øyet). 

Rosenborg kan dumme seg ut hjemme mot lag som Mjøndalen og Hamkam, og de kan tape for oss relativt tidlig i sesongen. Ja det hender til og med at de ikke vinner serien. Men det siste skjer stort sett bare hvis de er hektet av tidligere i sesongen. For når RBK er med i en reell kamp om gullet helt i innspurten, så vinner disse trønderne nesten alltid til slutt. Jeg er så lei av den gjengen der!

Etter 1981 har det ikke skjedd en eneste gang at RBK har rotet vekk seriegullet når de har ledet serien på poeng (ikke bare målforskjell) fire runder før slutt. Og det er ikke bare fordi de har ledet suverent, for det har også vært ganske jevnt i gullkampen flere av årene.

De har også vunnet serien et par ganger der de har ligget bak når fire runder har gjenstått. Før søndagens kamp gjenstod det nettopp fire serierunder, Rosenborg ledet serien med to poeng… og nei, de roter ikke vekk seriegullet i år heller. Nå har det som kjent blitt fem poeng opp til dem, og det er bare tre kamper igjen. Så historien gjentar seg dessverre. Igjen og igjen og igjen.

Og når det er spenning rundt gullet, og RBK er en del av den spenningen, så vinner de så og si alltid hvis de møter en gullkonkurrent i en av de siste rundene. Se bare: (Og dette er virkelig sørgelig lesning… Du kan hoppe over alle avsnittene som begynner med årstall, hvis du er deprimert nok allerede)

1985: LSK ledet serien ett poeng foran RBK med en runde igjen. RBK slo LSK 1-0 hjemme i siste runde og vant serien. RBK tapte fire seriekamper denne sesongen.

1990: RBK ledet serien på målforskjell foran TIL og to poeng foran Brann og Molde med en runde igjen. RBK slo Brann 2-0 hjemme i siste runde og vant serien. I en av de siste kampene vant de også 7-1 borte over gullrival Molde, men på det tidspunktet ledet TIL serien. RBK tapte fire ganger denne seriesesongen.

1992: Denne sesongen var spesiell fordi det lenge var seks lag som kjempet om gull. I femte siste runde vant RBK 3-1 hjemme over LSK som lå fire poeng bak. I fjerde siste runde vant RBK 4-0 borte over Start som lå bak RBK på målforskjell. I siste runde vant RBK 6-0 over Kongsvinger som lå tre poeng bak. Men før alt dette klarte trønderne fint å tape 1-2 hjemme for Mjøndalen som lå desidert sist, og fikk totalt fire tap.

1993: Glimt ledet serien ett poeng foran RBK med tre runder igjen. RBK slo så Glimt 2-1 borte, overtok serieledelsen og tok gull til slutt. Men på vårparten tapte trønderne 0-4 hjemme for Brann, og tapte også to andre seriekamper det året.

1998: RBK ledet serien to poeng foran Molde med fire runder igjen. Så vant RBK 2-0 borte over Molde, økte ledelsen og tok gull til slutt. RBK tapte tre seriekamper det året, blant annet for Sogndal som endte sist.

2001: RBK ledet serien med ett poeng foran LSK med tre runder igjen. Så vant RBK 2-1 borte over LSK og økte ledelsen. I siste runde kunne gullet glippe for dem med poengtap, men de vant like godt 6-2 på Stadion og sikret gullet. RBK tapte tre seriekamper i 2001.

2004: Dette året møtte de ikke gullrival Vålerengen i noen av de aller siste kampene, men de hadde likevel kniven på strupen i siste runde. RBK vant serien på flere scorede mål, etter en scoring i det 89. minutt. Men de tapte seks seriekamper det året, bl.a. 1-2 hjemme for Stabæk som rykket ned…

2006: RBK ledet serien tre poeng foran Brann med tre runder igjen. Så vant de 3-1 borte over Brann og sikret i realiteten seriegullet. RBK tapte tre seriekamper det året, bl.a. 0-3 hjemme for Hamkam og 0-1 hjemme for Molde, som begge rykket ned…

2010: RBK ledet serien fem poeng foran VIF med fem runder igjen. Så vant de 3-1 hjemme over VIF og økte ledelsen.

2012; det eneste unntaket alle disse årene: RBK ledet serien på målforskjell foran MFK med fire runder igjen. Så tapte de 0-2 borte for MFK. Molde vant serien.

Er det rart vi var mange pessimister før kampen? Ja var det overraskende at RBK vant en slik nøkkelkamp nok en gang? At Rosenborg vinner en sånn kamp, er like "oppsiktsvekkende" som at de får hjemmekamp i cupens semifinale.

Brann er i motsatt ende av "vinne avgjørende kamper"-skalaen. Jo da, vi har vunnet viktige kamper opp gjennom årene vi også. For all del. Men med en gang det er «finale» om å vinne en tittel, og Bergen pynter seg til fest, så pleier det å ende i nedtur.

I tiden jeg har fulgt Brann tett (dvs. fra ca 1986 og dessverre ganske sammenfallende med RBKs suksessperiode), har vi spilt seks cupfinaler. Åtte medregnet omkamper. Kun én av dem har endt med seier. Vi har tapt seriefinale på Lerkendal i 1990, vi har tapt «seriefinale» på Stadion i 2006, og for den del tapte vi jo også den berømte Aalesund-kampen i 2007 da hele Bergen stod klar til å feire gullet. Jo da, vi vant gullet to dager senere. Men det var foran tv’en. Ikke da vi selv skulle avgjøre det.

Finaler og «finaler» er ikke noe for oss.

Jeg nevnte 2006, og jeg har også nevnt 2006 tidligere. Med søndagens tap mot Rosenborg, falt i grunn den siste biten på plass: 2018 ER 2006 i reprise! 

For veldig mye er dønn likt: Vi slapp inn få mål og var ubeseiret til begynnelsen av juli, det første tapet ble på 0-4, vi ledet serien til ut på høsten - etter å ha hatt et bra forsprang tidligere. Så ble det tråere, flere baklengs og flere tap videre utover, mens trønderne begynte å få dampen opp. Alt dette har jeg nevnt før.

Søndag ble kopien 2018 dønn lik originalen 2006, da de hvite og svarte kom på besøk i slutten av oktober - noen få runder før slutt, vi måtte vinne, men Rosenborg vant og sikret seg i realiteten seriegullet på Stadion. Akkurat som i 2006. 

- Sesongen er ikke over

Gullet kommer nok ikke til Bergen i år, men sesongen er på ingen måte over. Jeg hører mange supportere si at de driter i om det blir sølv eller bronse. Jeg er ikke helt der. Ja selvsagt er det følelsesmessig mye større forskjell mellom gull og sølv, enn mellom sølv og bronse. 

Men jo færre lag som ender foran oss, jo bedre. RBK var stor favoritt før sesongen, og er i en egen liga når det kommer til ressurser. Det har vel også vært ganske sannsynlig ganske lenge at det ikke kom til å bli gull i år. Kanskje med et lite fornyet og midlertidig håp etter Stabæk-kampen.

Å bli det beste laget bak den suverent rikeste klubben, er også noe. Å komme foran Molde (som også har til salt i grøten og har hatt et meget godt toppnivå i år), å holde seg foran lille Haugesund som vil synes det å ende foran oss vil være det største i verden… jo vi må ordne dette!

Og så har det noe med at gullracet lenge har vært et «two-horse race», og da tar det seg ikke ut å bli nummer TRE! Ikke når MFK var både ti og elleve poeng bak på det meste. Og ja; det er mer premiepenger i en andreplass enn enn tredjeplass.

Jo, jeg ser absolutt en verdi i å redde sølvet, selv om det selvsagt blir en nedtur å kjempe om det etter å ha hatt muligheten til gull så lenge. 

(Fortsetter under bildene)

Fulle tribuner igjen.

Fulle tribuner igjen. Foto:

God kok igjen.

God kok igjen. Foto:

KAMPEN:

Til denne kampen var Fredrik Haugen suspendert, mens Henrik Kjelsrud Johansen og Daniel Braaten var satt ut igjen av laget. Inn kom Peter Orry Larsen, Gilli Rólantsson og Steffen Lie Skålevik.

Brann virket nervøse fra start i søndagens «seriefinale». Det ble slurvet og gjort tullefeil. Noe av det kan kanskje skyldes en frossen bane. Og apropos den, så holder ikke Branns unnskyldning om at det var varmegrader tidligere uken da man måtte ha slått dem på for å få noen effekt. Vi som har fulgt værvarselet, noe også den baneansvarlige burde gjort, har visst i en uke at det kom til å bli kaldt under kampen.

Det begynte jevnt, og kanskje med et lite Brann-overtak. Men det skulle vi ikke få glede oss for lenge over.

Etter tolv minutter holdt det på å bli 1-0 til de som kalte seg «Odd» de første årene av klubbhistorien, da Markus Pettersen var ute og bokset og Nicklas Bendtner skjøt fra sytten meter. Men Pettersen reddet med en flott beinparade og det ble heldigvis bare corner ut av det. 

Men det skulle bare gå ytterligere 50 sekunder før Rosenborg likevel ledet, etter flipperspill foran mål på den påfølgende corneren. Og selvsagt var det Samuel Adegbenro  som scoret - i sin første kamp fra start siden mars. Hele Trøndelag hadde jo på mirakuløst vis blitt friske til akkurat denne kampen. 

Veldig uheldig hvordan ballen spratt RBKs vei i den situasjonen, og verre skulle det bli. Kun 124 sekunder senere stod det nemlig 2-0 da Mike Jensen fikk komme helt fri og skjøt fra like utenfor femmeterhjørnet. Markus Pettersen klarte utrolig nok ikke å samle beina på de fem-seks meterne ballen forflyttet seg fra Jensen til der Pettersen stod. Dermed trillet ballen over streken og Rosenborgs vei nok en gang. 2-0 til de hvite og svarte.

To kjappe tidlig i kampen altså, og det begynte å kjennes som et slags Brann - Molde.

Og rett før det var spilt tyve minutter var det nære på 3-0 da Pål André Helland la inn og både Adegbenro og Bendtner hadde skummelt kort vei til å nå frem.

Etter 25 minutter var det på nytt en stor trøndermulighet da Birger Meling kom alene etter fremspill fra Anders Trondsen. Men denne gang reddet Pettersen avslutningen fra like utenfor femmeterhjørnet.

Også på den påfølgende corneren ble det en stor mulighet, denne gang til Bendtner, men da var det allerede blåst frispark til oss.

I denne perioden skulle vi være glade for at vi ikke lå under med mer enn to mål, for nå hadde det vært mye Rosenborg.

Til pause stod det 2-0 til trønderne. En fortjent ledelse som altså  kunne vært enda større, selv om selve målene kom på et litt heldig vis og det bare stod 3-2 til dem i avslutninger i feltet.

Før andre omgang gjorde vi to bytter. Daouda Bamba og Deyver Vega kom inn for Steffen Lie Skålevik og Kristoffer Barmen. Kanskje både Bamba og Vega burde startet, for byttene skulle jaggu gi resultater raskt! På et frispark fra Ruben Yttergård Jenssen ble det nettopp disse som spilte hovedrollene da Bamba headet høyt bakover og Vega på nydelig vis fyrte løs på direkten og inn i lengste hjørnet!

1-2-redusering og fornyet håp.

Da kom endelig koket på tribunene og Brann begynte å kjøre kampen. Da hadde vi «momentum», som det har blitt så populært å si.

Og etter 52 minutter var det helt utrolig at vi ikke fikk utligningsmålet da keeper André Hansen sleivet voldsomt på et utspark og Bamba etter hvert fikk ballen helt alene med keeper på ni meters hold. Men ufattelig nok klarte han å sette ballen i foten til målmannen. Returen fikk han selv, men skled før han fikk avsluttet. Det var her Bamba ble til Bambi. 

Her burde det så definitivt stått 2-2! TENK om vi hadde scoret der! Da ser jeg ikke bort fra at vi kunne vunnet (sånn bortsett fra det faktum at historien altså pleier å gjenta seg både for Brann og RBK), for i denne perioden var vi gode. Blant annet var Peter Orry Larsen både nære på å komme alene igjennom og å score fra tyve meter - med ti sekunders mellomrom!

Etter hvert roet det seg litt fra vår side, selv om vi for såvidt fortsatte å dominere. Et kvarter før slutt fikk Orry en mulighet på hodet fra fem meter, men headingen som keeper Hansen slo over, ble uansett avvinket for offside.

Mot slutten hadde vi ikke så mye å komme med, men vi fikk en sjanse ved Orry etter et langt Teniste-kast som ble stusset videre av innbytter Azar Karadas. Dessverre fikk ikke Orry skikkelig treff fra femmeteren, og ballen gikk via Even Hovland og til corner.

Og på overtid holdt det på å rable for meg da vi begynte å sentre rundt egen sekstenmeter når sekundene tikket og vi var i desperat behov for en scoring. To ganger holdt vi på slik de siste to minuttene av overtiden, og den ene gangen slo vi hele seks pasninger (og brukte 25 sekunder på det) uten å komme mer enn 25 meter fra eget mål. Helt ubegripelig! Hva ventet man på? Skulle man bruke tid på å SPILLE seg frem til scoring, med bare 85 sekunder igjen av den tillatge tiden? Det var jo for pokker ikke annet å gjøre enn å druse ballen opp. Azar var jo kommet inn og alt!

Så tiden rant ut i idiotiske pasninger på egen halvdel og Mike Jensen som filmet seg til frispark. Dermed var det gjort igjen. Brann hadde nok en gang tapt en nøkkelkamp. RBK hadde nok en gang vunnet en nøkkelkamp. Det ble 2-1 til trønderne som dermed økte til fem poengs forsprang med tre kamper igjen å spille. (Brann "vant" for øvrig 6-3 i avslutninger i feltet)

(Fortsetter under bildet)

Skuffelse igjen.

Skuffelse igjen. Foto:

PUBLIKUM:

Endelig fulle tribuner på Stadion. Men det skulle da virkelig bare mangle, med «seriefinale» mot erkerivalen og en kapasitet på kun 12914. Bataljonsfeltet var fylt godt opp – og syngingen var for lengst i gang – da jeg ankom vel tre kvarter før avspark. Det var som Store Stå på begynnelsen av 90-tallet. (Nå for tiden pleier jo folk å komme fem minutter før kamp).

Stemningen var god den, inntil RBK fikk sitt andre mål. Etter vi reduserte til 1-2, var det full kok da Brann presset på. Da var hele Stadion til tider med.

Snittet til nå i år er 10454. Skal vi klare 10500 i snitt i år, trenger vi 12500 mot Odd (hvor det allerede er solgt ca 11000) og 9098 mot Godset.

-

RIMET:

*

Langt ut i oktober,

det var ennå kamp om gull

Bergen hadde våknet opp,

så Stadion var full

Alle var nervøse;

nerver synlig utenpå

Vi måtte nesten vinne

for at dette skulle gå

*

Men seier ble det ikke

det var kjørt på ett kvarter

Da stod det to til Rosenborg

og kunne fort blitt mer

Før pause var det ikke bra

I andre tok vi tak

Og Vega reduserte pent

Da var vi ett mål bak

*

Vi trøkket på en stund

men så gikk luften ut av Brann

Og helt til slutt så sentret vi 

i forsvar; går det an?

Når tiden renner ut

og vi må banke opp mot mål

Da slo vi bak, på kryss og tvers

og alt gikk bort i kål

*

Så dermed er nok gullet kjørt,

for hjelpen vi må få

er stor og Brann må også

vinne alle tre fra nå

Nå må vi bare fikse

at vi ikke går på grunn

og sender sølv til Molde

eller lille Haugesund

*

-

SLIK TAR VI GULL:

Så lenge det teoretisk mulig, så skal denne være med. 

Vi må i hvert fall ha hjelp minst to ganger. Jeg tror kanskje varianten med at RBK får tre poengtap er mindre usannsynlig enn at de taper to. Så er spørsmålet om det er enda mer usannsynlig at Brann vinner tre. 

nå -> Brann 52   RBK 57
28.r. God h 3   Odd h 1
29.r. Kr.s. b 3   Start b 1
30.r. Odd h 3   Glimt h 1
Fra nå: 3-0-0 9   0-3-0 3
  Totalt 61   Totalt 60

En annen variant er altså at RBK taper to, mens vi vinner våre tre siste. Da får vi 61 poeng, mens RBK får max 60.

Sannsynlige teorier? Nei! 

SLIK TAR VI SØLV:

Vi må vinne alle de gjenværende for å være garantert sølv. MFK kan ta inntil ett poeng mer enn oss i de tre siste, uten at de passerer oss. Går MFK på et poengtap, trenger vi altså bare seks poeng til (2-0-1) for å ta sølv. Taper MFK en kamp, trenger vi bare fem poeng til (1-2-0). 

Et forslag til budsjett:

nå -> Brann 52   MFK 50   FKH 47
28.r. God h 3   TIL b 1   Ran h 3
29.r. Kr.s. b 0   FKH h 3   MFK b 3
30.r. Odd h 3   San b 3   Start h 3
Fra nå: 2-0-1 6   2-1-0 7   3-0-0 9
  Totalt 58   Totalt 57   Totalt 56

SLIK TAR VI BRONSE:

Hvis MFK slår FKH i Molde i 29. runde, kan FKH ikke få mer enn 53 poeng. Da trenger vi to poeng til (0-2-1) for å være sikret bronse.

Hvis MFK og FKH spiller uavgjort, kan FKH ikke få mer enn 54 poeng. Da trenger vi tre poeng (1-0-2 eller 0-3-0) til for å være sikret bronse.

Hvis FKH slår MFK, kan hverken FKH eller MFK få mer enn 56 poeng. Da trenger vi fem poeng til (1-2-0) for å være sikret medalje - men vil da i så fall få sølv.

-

KURIOSA:

* Så klarte vi ikke å følge opp den enkeltstående seieren mot Stabæk. Sist Brann vant to seire på rad i serien var i 21. og 22. runde. Det er også eneste gang vi har vunnet to på rad etter 9. runde. Vi har kun én seier siste fem seriekamper (1-2-2).

* På Stadion hadde Brann før søndag fem strake hjemmekamper uten tap (3-2-0). Forrige tap kom mot Molde 1. juli (0-4). 

* Vi har nå tre hjemmekamper på rad uten seier (0-2-1). Sist vi vant hjemme, var 2. september da vi slo Ranheim 1-0. Forrige gang vi fikk tre hjemmekamper på rad uten seier, var f.o.m. 16. mai t.o.m. 1. juli (0-2-1). 

* Brann har scoret i syv strake seriekamper. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-2 for VIF i Oslo 26. august. Forrige gang vi scoret i så mange seriekamper på rad, var f.o.m. 28. oktober i fjor t.o.m. 27. mai i år da vi scoret i seksten på rad. 

* Hjemme har Brann scoret i seks seriekamper på rad. Sist vi ikke scoret hjemme, var da vi tapte 0-4 for MFK 1. juli.

* Brann har sluppet inn mål i seks strake seriekamper. Sist vi ikke slapp inn mål, var da vi slo Ranheim 1-0 på Stadion 2. september. Forrige gang vi slapp inn mål i seks strake eliteseriekamper, var i de elleve siste i nedrykksåret 2014 og den første da vi kom tilbake i 2016 - altså tolv på rad. I 1 divisjon 2015 slapp vi inn mål i syv seriekamper på rad.

* På Stadion har Brann sluppet inn mål i de tre siste kampene. Sist vi holdt nullen hjemme var da vi slo Ranheim 1-0 2. september. Forrige gang vi slapp inn mål i tre strake hjemmekamper var f.o.m. 9. september t.o.m. 22. oktober i fjor. 

Tabellsituasjon:

Sammenligningene under er omregnet til tre poeng for seier alle sesonger, og gjelder kun sesonger på øverste nivå. Så mye som 27 seriekamper har vi kun spilt i 1961/62 og f.o.m. 2009. Så mye som 13 hjemmekamper har vi kun spilt i 1961/62 og f.o.m. 1995.

* Vi har 52 poeng. Poengrekorden vår etter 27 kamper er 58 fra 1961/62, og det er også den eneste sesongen vi har hatt flere poeng enn i år etter 27 kamper. I fjor hadde vi 43.

* Vi har 25 hjemmepoeng. Poengrekorden vår etter 13 hjemmekamper er 35 fra 2007. I fjor hadde vi 24 etter så mange hjemmekamper, mens vi i forfjor hadde 30.

* Vi har 15 seire. Flest seire etter 27 kamper hadde vi i 1961/62 med 18, og det er eneste gang vi har hatt flere enn i år. I fjor hadde vi tolv.

* Vi har syv hjemmeseire. Flest seire etter 13 hjemmekamper hadde vi i 2007 med elleve. Også i fjor hadde vi syv, mens vi i forfjor hadde ni.

* Vi har fem tap. Det er det minste antall tap vi har hatt etter 27 kamper sammen med i 1961/62 da vi også hadde fem. I fjor hadde vi åtte.

* Vi har to hjemmetap. Færrest tap etter 13 hjemmekamper hadde vi i 2007 med 0. I fjor hadde vi tre, mens vi i forfjor hadde ett.

* Vi har 40 mål. Flest mål etter 27 kamper hadde vi i 1961/62 med 83. I fjor hadde vi 46, mens vi i forfjor hadde 36.

* Vi har 20 hjemmemål. Flest mål etter 13 hjemmekamper hadde vi i 1961/62 med 42. I 2007 hadde vi 37, mens vi i fjor hadde 26 og i forfjor 20.

* Vi har 27 baklengs. Færrest baklengs etter 27 kamper hadde vi i 2016 med 24. I fjor hadde vi 32.

* Vi har ti hjemmebaklengs. Færrest baklengs etter 13 hjemmekamper hadde vi i 2016 med fire. I fjor hadde vi 13, mens vi i 2007 hadde 14.

* Vi har +13 i målforskjell. Best målforskjell etter 27 kamper hadde vi i 1961/62 med +41. I fjor hadde vi +14.

* Vi har +10 i målforskjell hjemme. Best målforskjell etter 13 hjemmekamper hadde vi i 1961/62 med +27. I 2007 hadde vi +23, mens vi i fjor hadde +13.

INNBYRDES MOT RBK I SERIEN:

Sted K S U T Mål Bakl
Bergen 46 13 14 19 61 75
Trondheim 46 8 11 27 52 128
Totalt 92 21 25 46 113 203

* Sist vi vant to strake seriekamper mot RBK, var i 2011 da vi vant 2-1 på Stadion og 6-3 på Lerkendal. Det skjedde ikke nå heller.

* På Stadion står vi uten seier mot RBK på de tre siste (0-1-2) og med to strake tap. Siste seier kom 17. august 2014 da vi slo dem 3-1. Siste poeng kom i 2016 da vi spilte 1-1. 

* Brann har sluppet inn mål mot RBK i 18 strake seriekamper. Sist vi holdt nullen mot dem, var 24. august 2008 da vi spilte 0-0. Sist vi både vant og holdt nullen mot dem, var da vi vant 4-0 på Lerkendal 8. mai 1993.

* Vi har sluppet inn mål mot RBK i de ni siste hjemmekampene mot dem. Sist vi holdt nullen mot dem på Stadion, var 24. august 2008 da vi spilte 0-0. Sist vi både vant og holdt nullen bak mot RBK på Stadion var i 1977(!) da vi vant 4-0.

-

HENDELSENE MINUTT FOR MINUTT:

02:45 - Brann: Steffen Lie Skålevik er igjennom etter en pasning fra Peter Orry Larsen som Even Hovland ikke får klarert, men får ikke til en skikkelig avslutning fra like utenfor feltet. Ballen bare spretter inn til keeper André Hansen. 

12:25 - RBK: Anders Konradsen sender ut til Vegard Eggen Hedenstad som kommer på RBKs høyreside av Brann-feltet, Markus Pettersen kommer ut og bokser, og så klareres det rett til Nicklas Bendtner som skyter fra sytten meter. Og Pettersen redder til corner med en glimrende beinparade!

13:16 - 0-1, SCORING RBK; SAMUEL ADEGBENRO: Hedenstad med corner fra deres venstre side, den stusses videre fra Konradsen ved nærmeste stolpe, og etter flipperspill får Adegbenro puttet ballen over målstreken fra tre meter - via hælen til Taijo Teniste. 

15:20 - 0-2, SCORING RBK; MIKE JENSEN: Rosenborg kontrer, Bendtner slår i bakrom til Mike Jensen som ikke blir fulgt av Teniste og plutselig er alene med Pettersen på skrått hold. Dansken skyter fra like utenfor femmeterhjørnet, og ballen går mellom beina på Pettersen som utrolig nok ikke klarte å få føttene samlet på de fem meterne ballen beveget seg, og så trillet ballen i mål. 2-0 til RBK allerede.

17:45 - Brann: Gilli Rólantsson skyter fra 12-13 meters ganske skrått hold, men utenfor lengste stolpe. Via Tore Reginiussen og til corner. 

18:25 - Brann: Peter Orry Larsen må bøye seg ned og heade bakover fra kanskje tolv meters skrått hold. Slikt blir det sjelden mål av, og headingen gikk da også langt utenfor.

19:40 - RBK: Pål André Helland utfordrer Thomas Grøgaard og legger inn fra deres høyre side. Adegbenro og Bendtner kommer for sent og ballen går utenfor lengste stolpe. Heller ikke her var det helt overbevisende spill av Pettersen i målet.

22:10 - RBK: Christian Eggen Rismark skal klarere - og gjør det altfor hardt i en helt upresset situasjon. Det ender med at Teniste header - også han helt upresset - til corner. Totalt unødvendig.

25:15 - RBK: Anders Trondsen slår frem til Birger Meling som kommer seg helt fri og skyter fra omtrent samme sted som Mike Jensen på 2-0. Men denne gang redder Pettersen med en fot til corner. 

26:05 - RBK: Pettersen bokser på en corner og Bendtner skyter over fra syv-åtte meter. Imidlertid er det blåst frispark for Pettersen.

27:20 - RBK: Helland slår inn mot bakerste, men Bendtner når bare ballen såvidt og får ikke headet inn foran mål fra dødlinjen. 

30:15 - Brann: Teniste med et innlegg fra høyre som en feilvendt Skålevik nesten når med hodet på femmeteren. 

36:05 - Brann: Ruben Yttergård Jenssen gjør et godt forarbeid og sender mot Skålevik inne i feltet, men Reginiussen klarerer.

39:00 - RBK: Adegbenro får ballen ute på deres venstre side og sender frem til Meling som kommer på overlap. Meling legger inn fra nesten ved dødlinjen, men Vito Wormgoor får klarert til corner.

41:30: Hedenstad feller Skålevik når vi får en overgangsmulighet, men slipper gult kort.

43:05 - Brann: Orry slår inn mot Skålevik fra høyre i feltet, Reginiussen forlenger innlegget, men Hansen redder.

44:40 - Brann: Vito slår langt frem mot Skålevik, men ballen går over ham og helt inn til Hansen.

45:00 + 2:00 - Brann: Teniste legger inn i feltet og Konradsen header bakover til egen keeper.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Daouda Bamba inn for Steffen Lie Skålevik

45:00 -> bytte Brann: Deyver Vega inn for Kristoffer Barmen.

47:42 - 1-2, SCORING BRANN; DEYVER VEGA: Yttergård Jenssen med frispark fra venstre, Bamba headet høyt bakover ved femmeteren, og på vel ti meters skrått hold fyrer Vega til på direkten. Ballen går lekkert inn i lengste hjørne!

50:00 - Brann: Bamba herjer på venstresiden, men kommer seg aldri til avslutning. 

50:20 - Brann: Gilbert Koomson med innlegg fra høyre, og Orry får et litt dårlig treff fra ti meter. Ballen spretter inn til Hansen. 

52:00 - Brann: Bamba stormer fremover og skyter fra skrått hold like utenfor feltet. Hovland klarerer.

52:15 - Brann: Hansen sleiver voldsomt når han skal sparke ballen vekk. Ballen lander hos Gilli som sender på tvers over til Bamba som er helt alene på ni meters hold. Men han setter ballen rett i foten på Hansen som kommer ut. Så trekker han ned til siden av femmeteren, men sklir når han skal avslutte fra skrått hold.

54:35 -> bytte RBK: Yann-Erik de Lanlay inn for Samuel Adegbenro.

54:50 - Brann: Orry er sååå nære på å komme alene gjennom etter fikst spill, men blir stoppet av Reginiussen rett utenfor sekstenmeteren.

55:00 - Brann: Vi vinner ballen tilbake ti meter inne på Rosenborgs halvdel og Orry stormer frem og skyter fra 21 meter. Like utenfor. Her kunne han kanskje valgt å gi til Bamba som var med, men det var greit nok å forsøke skudd der.

58.40 - RBK: Helland med frispark fra deres høyre side, Konradsen stusser videre i feltet, men ballen går ut over dødlinjen. Uansett avviket for offside. 

59:40 - Brann: Bamba skyter fra skrått hold like utenfor feltet, men det blokkeres umiddelbart av Hovland.

60:55 - RBK: Bendtner sender ut til Meling på deres venstre side, men Koomson stanser ham og lager corner.

61:55 - RBK: Meling slår frem mot Hedenstad, men det er offside.

62:15 - RBK: Jensen skyter fra 22 meter, men Rismark blokkerer.

63:35 - Brann: Orry med et tullete skudd fra vel 30 meter. Flere meter utenfor. Her hadde han flere rødkledde med seg. 

65:10 - Brann: Grøgaard legger inn fra venstre dødlinje, men RBK får klarert inne ved streken. Bambas forsøk på brasse traff Reginiussen i hodet og ble selvsagt belønnet med frispark til Rosenborg.

68:15 - Brann: Gilli med innlegg fra venstre og Hovland klarerer det over eget mål fra syv meters hold.

70:20 - Brann: Vega demper og skyter fra 22 meter. Via Trondsen og over til corner.

73:10 - Brann: Bamba med et elendig og unødvendig skuddforsøk fra nærmere 30 meter. Det går ut noen meter fra hjørneflagget…

75:05 - Brann: Yttergård Jenssen slår godt inn mot bakerste og Orry header fra fem meter. Keeper slår den til corner, men det er uansett avvinket for offside.

78:30 -> bytte RBK: Marius Lundemo inn for Anders Trondsen.

82:25 -> bytte RBK: Djordje Denic inn for Pål André Helland.

84:40 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Gilli Rólantsson.

84:55 - RBK: Jensen skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Pettersen redder uten for store problemer.

87:35 - Brann: Azar vinner på hodet i feltet etter et langt Teniste-kast, men ballen går bare rolig inn til Hansen.

89:10 - Brann: Karadas stusser videre nok et Teniste-kast og på femmeteren klarer ikke Orry å få skikkelig treff og ballen spretter via Hovland og utenfor.

90:00 + 3:15 - gult kort, RBK: André Hansen for uthaling av tiden.

90:00 + 3:35: Med ett minutt og 25 sekunder igjen av overtiden, og i desperat behov for et mål, begynner vi å sentre bak ved egen sekstenmeter: Pettersen, Vito, Pettersen, Rismark, Pettersen, Vito, Rismark, før sistnevnte tok til vettet og måkte ballen frem. Seks pasninger og 25 av de siste 85 sekundene bort i tull!

90:00 + 4:25 - Brann: Vi er en siste gang i feltet, men RBK får klarert når Orry stusser bakover. 

90:00 + 4:35: Jensen slenger seg vegg i mellom og får et billig frispark når Vito kommer borti ham. 

90:00 + 5:20: Så skjer det igjen. Vi begynner å sentre bak der, i stedet for å måke ballen til h…. fremover. På over-overtid når vi MÅ ha mål! Det hele ender med at vi mister ballen, men vi får klarert.

90:00 + 5:40: Det er over. Tap 1-2 etter 6-3 til oss i angrep med avslutning i feltet.

-

KAMPFAKTA:

BRANN - ROSENBORG 1-2 (0-2)

Eliteserien fotball menn, 27. serierunde. Stadion, 12.914 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen. Gult kort: Hansen, RBK.

Mål: 0-1 Samuel Adegbenro (13:16), 0-2 Mike Jensen (15:20), 1-2 Deyver Vega (47:42).

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Thomas Grøgaard - Peter Orry Larsen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Deyver Vega fra 46.) - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Daouda Bamba fra 46.), Gilli Rólantsson (Azar Karadas fra 85).

Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Konradsen, Anders Trondsen (Marius Lundemo fra 79.) - Pål-André Helland (Djordje Denic fra 83., Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro (Yann-Erik de Lanlay fra 55.).

-

KAMPSTATISTIKK:

Ballbesittelse: 55 % til Brann (VG Live)

Sjanser: 7-7 (VG Live), 5-4 til RBK (BT)

Avslutninger: 8-7 til RBK (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 5-3 til RBK (VG Live og NTB)

Avslutninger i feltet: 6-3 til oss (mine tall). 1. omg.: 3-2 til RBK. 2. omg.: 4-0 til oss.

-

Spillerstatistikken:

Målstatistikken:

ANDRE MEDIER OM KAMPEN:

BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Artikkeltags