Historisk Stadion-måltørke

Lars Arne Nilsen har mange grunner til å klø seg i hodet.

Lars Arne Nilsen har mange grunner til å klø seg i hodet. Foto:

Brann - Mjøndalen 0-0

DEL

MeningerSukk… Nok en svak kamp av Brann. Og det var samme historien om igjen. Brann spiller og spiller, men kommer ikke frem til mål. Brann virker fantasiløse, rådville og uten offensiv selvtillit. De få store sjansene vi fikk, ble som vanlig brent. Vi er rett og slett syltynne fremover. Har jeg ikke skrevet dette før?

Syv mål på åtte Stadion-oppgjør til nå i år. Det betyr at vi har lavest scoringssnitt på hjemmebane av alle i Eliteserien. Det betyr også at vi, sammen med sesongene 1972, 1988 og 2014, har fått vårt laveste antall mål på de åtte første hjemmekampene noen gang. 

Og da snakker vi om en klubb som på papiret har forsterket seg kraftig offensivt det siste året. Ikke har det vært brukt småpenger heller på disse kjøpene. Da er det uhyre skuffende det vi får til (eller rettere sagt; ikke får til) fremover på banen. 

Mange mener nå at Lars Arne Nilsen bør ta sin hatt og gå. Jeg er ikke der ennå, hatten kan få henge på stumtjeneren litt til, selv om det siste året har vært en skuffelse og ikke taler helt i hans favør. Men foreløpig veier det han har fått til, tyngre enn det han ikke får til. Grunnen er enkel; resultatene han fikk til med Brann frem til og med i fjor, var totalt sett gode.  

Som kjent tok han Brann fra 9.plass i 1.divisjon etter ti runder av 2015-sesongen, til opprykk etter 30. Så fulgte han opp med en nærmest sensasjonell sølvmedalje året etter, 5.plass i 2017 og bronse i 2018. De tre første årene etter opprykket (altså 2016-2018) var i poengsnitt vår beste treårsperiode noen gang, med 1,77 poeng pr kamp. Kun Rosenborg tok flere poeng totalt disse sesongene. Og hvis vi skal ta utgangspunkt i statistikkene BT presenterte i fjor vår, er det fortsatt bare Harald Aabrekks relativt korte trenergjerning som har gitt et høyere poengsnitt (1,90) i Branns trenerhistorie, enn Nilsens 1,73 i eliteserien. 

Ja selv når man tar med årets skuffende vårsesong i regnestykket, har Brann tatt tredje mest poeng fra og med opprykket. Kun slått av godt bemidlede Rosenborg og Molde (sistnevnte kun seks poeng foran oss), og vi er 23 poeng foran Odd på 4.plass på denne tabellen, men som riktignok har to kamper til gode. 

I år, eller kanskje til og med de siste tolv månedene, har det imidlertid lugget. Absolutt! Og nyere resultater teller mer enn gamle. Det har jeg alltid ment. Likevel: I høstsesongen i fjor tok vi 1,60 poeng pr kamp, og vårsesongen i år har vi tatt 1,53 poeng pr kamp (vi tok ett poeng mindre i vårens 15 kamper, enn i fjorårshøstens 15), og totalt ligger det på 1,57 poeng pr kamp de siste 30 seriekampene. 47 poeng totalt over de to siste halvsesongene, ville holdt til 4. eller 5.plass de siste sesongene. Og vi ligger da også på 5.plass nå. Også omregnet i poengsnitt:

    Spilt Poeng Poeng pr kamp
1 Molde 15 30 2,00
1 Bodø/Glimt 13 26 2,00
1 Odd 13 26 2,00
4 Vålerengen 14 24 1,71
5 Brann 15 23 1,53
6 Kristiansund 14 21 1,50
6 Rosenborg 14 21 1,50
8 Viking 13 19 1,46
9 Haugesund 14 17 1,21
10 Stabæk 12 14 1,17
11 Tromsø 14 16 1,14
12 Ranheim 14 15 1,07
12 Lillestrøm 14 15 1,07
14 Mjøndalen 14 13 0,93
15 Sarpsborg 08 13 12 0,92
16 Strømsgodset 14 10 0,71

Med andre ord: Det er under hva man burde kunne forvente av årets Brann-lag, men det er ikke krise. Resultatmessig i hvert fall. Men ja; vi spiller ikke godt for tiden. Vi er rett og slett meget svake offensivt, spesielt på hjemmebane hvor vi møter lag som ligger lavt. Men jeg mener det er for tidlig å sparke LAN. Vi er ikke i noen reell nedrykksfare, og jeg tror ikke noen ny trener vil gjøre underverker med en gang. 

Derfor bør Nilsen få sjansen ut året til å vise at han ikke bare er «en som får mye ut av lite», men også en som kan få mye ut av mye. Og en som kan få laget til å prestere bedre offensivt. Etter de gode resultatene i mesteparten av hans trenertid i Brann, er det for tidlig å gi ham opp nå. I motsatt fall, vil vi bare nok en gang vise oss som noe av det mest utålmodige av supportere i Norge. Men jeg skjønner selvsagt at folk ikke har troen på offensive underverker fra en trener som i utgangspunktet har et veldig defensivt fokus. 

-

Rimet:

*

Mjøndalen er trøbbel,

trenger knapt nok si no’ mere

Men ikke bare dem,

for vi er svak mot mange flere

Det går på kryss og tvers,

vi finner sjelden frem til mål

mot lag som ligger lavt,

så koker alt ting bort i kål

*

I første var det ekstra svakt,

vi skapte ingenting

I andre ble det mere fart

og sakene fikk sving

Dessverre hjalp det lite,

alt av sjanser smuldret bort

Vi redder kanskje plassen,

ender resten uavgjort…

-

Kampen:

Det startet rimelig hendelsesløst på Stadion. Og det fortsatte. Brann skulle etter hvert, som så ofte tidligere på hjemmebane i år, ha ballen mye på motstanderens banehalvdel. Dog uten å skape sjanser. Kjente takter altså.

Først etter 16 minutter fikk vi en mulighet da Amer Ordagic gikk i bakken i feltet, og antagelig korrekt ikke fikk straffe, før Veton Berisha skjøt i nettveggen fra ganske så spiss vinkel. 

Et langskudd fra Ruben Yttergård Jenssen, rett på keeper, var ellers hele beholdningen før 39 minutters spill da Petter Strand kom akkurat for sent på femmeteren på et Berisha-innlegg. Og halvminuttet senere headet Vito Wormgoor, via en brunkledd, over fra fire meter på en corner.

Stort mer var det ikke å berette om i en meget hendelsesfattig omgang, der Brann hadde et ballinnehav på over 70 %, men uten å komme til noen skikkelige sjanser.

Fra starten av andre omgang hadde Brann satt tempoet merkbart opp. Og fem minutter etter sidebytte skjøt Berisha en god markkryper fra 12-13 meter, som keeper Julian Faye Lund reddet. 

Rett før timen var spilt, kom to kjappe Brann-bytter: Først kom Fredrik Haugen inn for Kristoffer Barmen. Dette byttet skulle snart vise seg å skape litt mer fart i angrepsspillet. Så måtte en småskadet Vito Wormgoor for en gangs skyld byttes ut, og inn kom Jesper Löfgren til sine første serieminutter for Brann. 

Etter en drøy time fikk Ruben Kristiansen en fin ball fra nyinnbyttede Fredrik Haugen på høyresiden av feltet, men førstnevnte vegret seg for å skyte og tok i stedet en 360 graders piruett før han kom til skudd fra skrått hold. Dessverre rett i hodet til Stian Aasmundsen. 

Og nå kom vi inn i en periode med stort Brann-press: Først to headinger på corner ved henholdsvis innbytter Löfgren, og Bismar Acosta et par minutter senere. Så fikk også Gilli Rólantsson en avslutningmulighet fra skrått hold i feltet. Men ingen av dem klarte å få ballen i mål.

Kvarteret før slutt headet Amer Ordagic utenfor fra syv meter. Og under minuttet senere kan vi ha blitt snytt for et indirekte frispark da Vetle Dragsnes muligens med vilje spilte tilbake til keeper som tok ballen med hendene. Dommeren vurderte imidlertid tilbakespillet for å ikke være gjort med overlegg. 

Med rundt ti minutter igjen, hadde vi et stort trøkk på mjøndølene. Men fortsatt slet vi med å komme til skudd. Haugen kom til skudd fra 22 meter med seks minutter igjen av den ordinære tiden. Men da han valgte å skyte på direkten i stedet for å utnytte at han hadde god tid på seg, så endte det med å gå langt utenfor.

Fire minutter før slutt hadde Mjøndalen en litt farlig kontring, men Löfgren fikk ryddet opp til corner. Og ett minutt senere klarte William Sell og Christian Gauseth å ødelegge for hverandre utenfor femmeterhjørnet da begge ville forsøke å heade. 

I overtiden hadde Strand et godt langskudd, men Faye Lund reddet mesterlig.

Brann-presset fortsatte, men vi kom ikke til flere farlige sjanser. Dermed endte det med et meget skuffende 0-0-resultat og poengdeling mot et såpass svakt lag som Mjøndalen. 

-

Tabellsituasjonen:

Vålerengen gikk forbi oss etter brakseieren mot Glimt. De er ett poeng foran oss, og kan øke til fire hvis de vinner hengekampen borte mot Stabæk.

Odd spilte uavgjort mot Molde, er tre poeng foran, og vil øke til ni hvis de vinner hengekampene mot Stabæk hjemme og Mjøndalen borte.

Glimt gikk altså på et braktap, og kanskje går de på den forventede knekken nå? Men de er uansett tre poeng foran oss, og vil med seier i hengekampene mot Ranheim hjemme og Kristiansund borte, øke til ni de også.

Molde er serieleder, er syv poeng foran oss, men har heldigvis ingen kamper til gode.

Av lagene bak oss, kan følgende lag passere oss med seier i hengekampene sine: Kristiansund (hjemme mot Glimt), Rosenborg (hjemme mot Viking), samt at Viking kan komme à poeng med oss med fire poeng totalt i hengekampene mot Rosenborg borte og Sarpsborg 08 hjemme.

I teorien kan også Stabæk komme likt med oss på sine tre(!) hengekamper mot Odd borte, Sarpsborg 08 hjemme og Vålerengen (hjemme).

-

Publikum:

10039 betalende. Det var litt mer enn jeg hadde forventet til en kamp mot selveste Mjøndalen en fredags kveld i fellesferien. Snittet vårt er nå på 11783. Skal vi klare fjorårets snitt på 10431, trenger vi 8886 i snitt på de siste syv hjemmekampene. Det klarer vi nok. 11000 i snitt vil vi klare med 10105 i snitt på resten. Det er ikke umulig det heller. 

Stemningen var elendig. Gjengen på Store Stå var dessuten skremmende liten. Det reelle oppmøtet på Stadion generelt, var også veldig dårlig. 6-7000 maksimalt. Og de som begynner å pipe allerede tidlig i kampen, fremstår som motstanderens nyttige idioter. Det er akkurat det de vil; få Branns spillere til å bli stresset. Også malplassert å rope "vi krever innsats" i andre omgang, da det ikke var innsatsen som gjorde at vi ikke scoret.

-

Kuriosa:

* Brann har fire seriekamper på rad uten tap (1-3-0). Siste serietap kom 26. mai da vi tapte 0-1 for RBK på Stadion. 

* Brann har tre obligatoriske kamper på rad uten seier. (0-2-1). Forrige seier i obligatorisk kamp, kom da vi slo LSK 1-0 på Stadion 23. juni. Sist vi spilte tre obligatoriske kamper på rad uten å vinne, var i september - oktober i fjor. (0-2-1).  

* Sist vi fikk to seire på rad på Stadion, var i de to siste hjemmekampene i fjor da vi slo Strømsgodset 3-1 og Odd 1-0. Vi klarte det ikke denne gangen heller. 

* Brann hadde før fredag scoret i tre seriekamper på rad. Forrige gang vi ikke scoret i serien, var da vi tapte 0-1 for RBK på Stadion 26. mai.

* Sist Brann scoret i to strake hjemmekamper på Stadion, var fra august i fjor til april i år, da vi gjorde det i elleve. Etter det har vi spilt fem hjemmekamper uten å score i to på rad. Faktisk har vi bare scoret i to av disse fem. 

* Brann har holdt nullen i to strake hjemmekamper. Forrige gang Brann holdt nullen bak i to strake hjemmekamper, var i august og september i fjor da vi slo Sarpsborg 2-0 og Ranheim 1-0. 

* Brann har tatt 23 poeng. Det er det minste vi har hatt etter 15 kamper siden vi hadde elleve i 2014. I fjor hadde vi hele 34!

* Brann har tatt 12 poeng hjemme. Det er det minste vi har hatt etter åtte hjemmekamper siden vi hadde kun tre i 2014. I fjor hadde vi 17, i forfjor 18, mens vi i 2016 hadde hele 22. 

* Brann har scoret 17 mål. Det er det minste vi har hatt etter 15 kamper siden vi hadde 15 i sølvsesongen 2016.

* Brann har scoret bare syv hjemmemål, og er det eneste laget i eliteserien med et målsnitt på under ett mål pr kamp på hjemmebane. Syv mål etter åtte hjemmekamper, er like dårlig som i nedrykksåret 2014. Det er kun i 1972, 1988 og nettopp 2014 vi har hatt så få mål etter åtte hjemmekamper. Alle disse sesongene hadde vi altså syv mål. I fjor hadde vi 14, mens vi i forfjor hadde 22!

* Brann har sluppet inn 15 mål. Det er det meste vi har hatt etter 15 kamper siden vi hadde 28 i 2014. I fjor hadde vi ni.

* Brann har sluppet inn seks mål hjemme. Det er det samme som etter åtte hjemmekamper som i fjor. I 2016 hadde vi kun ett!

* Brann har +2 i målforskjell. Det er det dårligste vi har hatt etter 15 kamper siden vi hadde minus elleve i 2014. I fjor hadde vi +12, mens vi i forfjor hadde +19.

* Brann har +1 i målforskjell hjemme. Det er det dårligste vi har hatt etter åtte hjemmekamper siden vi hadde minus seks i 2014. I fjor hadde vi +8, mens vi i forfjor hadde hele +18!

-

Brann innbyrdes mot Mjøndalen: 

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 12 6 3 3 17 9
Mjøndalen 11 1 6 4 13 20
Totalt 23 7 9 7 30 29

* Brann har fire seriekamper på rad uten tap mot Mjøndalen (1-3-0). Forrige serietap mot dem kom 20. juni 1987 da vi tapte 0-2 borte. Ser vi på obligatoriske kamper (serie, cup og kvalik), ser det verre ut: Da har vi tvert imot seks strake kamper mot Mjøndalen uten seier (0-3-3). Forrige seier mot dem kom 5. juli 1992 da vi slo Mjøndalen 2-0 på Stadion. 

* På Stadion har Brann tre strake seriekamper mot Mjøndalen uten tap (1-2-0). Siste serietap mot dem på Stadion - i serien - kom 12. oktober 1985 da de sendte oss ned i siste runde med 1-3. Også her ser det verre ut hvis man tar med cup og serie; da har vi tre strake hjemmekamper mot Mjøndalen uten seier (0-2-1). Forrige hjemmeseier mot dem kom 5. juli 1992 da vi slo dem 2-0 i serien. 

* Brann har gått målløse av banen i de tre siste tellende kampene mot Mjøndalen; 0-3 i kvaliken 2014 på bortebane, og 0-1 i cupen 2017 - også den på bortebane, før 0-0 på fredag. Sist vi scoret mot dem i tellende kamp, var da vi spilte 1-1 hjemme i kvaliken for fem år siden. 

* Brann hadde før fredag scoret i de seks siste hjemmekampene mot Mjøndalen i serien. Forrige gang vi ikke scoret mot dem i seriekamp på Stadion, var da vi tapte 0-2 i 1976. I obligatoriske kamper hadde Brann før fredag scoret i de ti siste hjemmekampene mot Mjøndalen. Sist vi ikke scoret mot dem på Stadion, var da vi tapte 0-2 i serien i 1976. 

* Brann hadde før fredag sluppet inn mål i de fem siste obligatoriske kampene mot Mjøndalen. Forrige gang vi holdt nullen mot dem, var da vi vant 2-0 på Stadion i serien 1992. 

-

(Fortsetter under bildet)

Det var glissent på Stadion - igjen. Men DENNE gang måtte vi vel få litt moro?

Det var glissent på Stadion - igjen. Men DENNE gang måtte vi vel få litt moro? Foto:

Hendelsene:

03:10 - Brann: Gilli Rólantsson slår inn fra høyre mot Veton Berisha, men Julian Faye Lund snapper det innlegget.

07:15 - MIF: Fredrik Brustad legger inn fra deres høyre side, men Vito Wormgoor header vekk.

11:40 - Brann: Gilli med nytt innlegg fra høyre. Ingen Brann-spillere er i nærheten og ballen går i fanget til Faye Lund.

16:05 - Brann: Bismar Acosta slår en fin ball fremover til Berisha som legger igjen til Amer Ordagic. Bosnieren går i bakken i feltet når han løper inn i Sondre Solholm Johansen, men det ville nok vært et billig straffe. Så skyter Berisha fra syv-åtte meters spiss vinkel, men det går i nettveggen. 

19:10 - MIF: Quint Jansen går over ende i feltet på en frisparksituasjon, men forseelsen fra Christian Eggen Rismark var ikke åpenbar. 

20:20 - Brann: Ordagic legger inn fra høyre, men inn i klypene til Faye Lund.

25:20 - MIF: Olsen Solberg med et frispark som går høyt og langt inn til Håkon Opdal.

26:55 - Brann: Jansen header vekk et innlegg fra Gilli.

27:35 - Brann: Petter Strand med et avslutningsforsøk fra skrått hold et par meter innenfor feltet, men det blokkeres med en gang av Stian Aasmundsen.

27:50 - MIF: Det slås langt frem mot Fredrik Brustad, men Opdal er ute og måker vekk til kast.

31:50 - Brann: Strand med frispark fra utenfor sekstenmeterhjørnet. Det går over alle foran mål og utenfor lengste hjørne.

33:00 - Brann: Vi har et litt kjappere spill nå, og det ender med at Ruben Yttergård Jenssen skyter fra 22-23 meter. Det går midt på keeper.

33:50 - MIF: Småfarlig i vårt felt når Aasmundsen legger høyt inn mot bakerste, men Ruben Kristiansen header til corner før Christian Gauseth når den. 

38:45 - Brann: Berisha slår inn fra høyre dødlinje, men Strand kommer akkurat for sent på femmeteren.

39:20 - Brann: På en corner fra Strand, header Vito høyt over fra fire meter. Via en Mjøndalen-spiller og til ny corner.

42:55 - MIF: Brustad stusser videre på et frispark som slås høyt inn i feltet, men der er ingen andre med brune trøyer. Opdal tar det. 

43:55 - Brann: Vito forsøker seg fra 27-28 meter, men det går en meter over.

45:00 + 1:05: Pause. 0-0 i mål, 3-0 til Brann i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

50:00 - Brann: Yttergård Jenssen slår pent frem til Gilli som får ballen i feltet og legger igjen til Berisha som skyter fra 12-13 meters skrått hold. Markkryperen må Faye Lund i nesten full strekk for å redde. 

51:30 - gult kort, MIF: Quint Jansen når han like utenfor egen sekstenmeter stopper Ordagic med ulovlige midler.

52:00 - Brann: Strand er nære på å finne Ordagic på femmeteren, med et godt innlegg fra venstre.

54:30 - Brann: Ordagic lurer av Olsen Solberg og kommer seg til innlegg fra nesten ved høyre dødlinje, men det går dessverre over alle i feltet.

57:10  -> bytte Brann: Fredrik Haugen inn for Kristoffer Barmen. 

57:50 - Brann: Yttergård Jenssen slår langt frem mot Berisha, men ballen går helt inn til Faye Lund.

58:25 - Brann: Solholm Johansen med et løst tilbakespill mot Faye Lund. Gilli holder nesten på å nå det, men Faye Lund får avverget. I følge dommeren via Gilli og til utspark. 

59:40 -> bytte Brann: Jesper Lövgren inn for Vito Wormgoor.

60:50 - Brann: Haugen slår fint frem til Ruben Kristiansen som går på løp til høyre i feltet. Kristiansen kommer på skrått hold, og bestemmer seg for å snu seg 360 grader rundt før han skyter fra ti meter og rett i hodet på Aasmundsen. 

61:10 - Brann: Gilli kommer til innlegg fra høyre, men Christian Gauseth klarerer til corner.

61:35 - Brann: Innbytter Löfgren header over fra åtte meter på en corner.

63:15 - Brann: Corner fra Haugen, og Acosta vinner på hodet rett utenfor femmeterhjørnet. Keeper tar det.

64:00 - Brann: Ordagic med en fin vipp frem til Strand som hælsparker tilbake til Gilli. Færøyingen skyter fra ti meters skrått hold. Ballen forandrer retning og lander i klypene til Faye Lund.

64:50 - Brann: Ordagic legger inn mot bakerste hvor han finner Berisha, men rogalendingen er dessverre offside.

66:00 - Brann: Kristiansen med et skuddforsøk fra 17 meter, men det blokkeres umiddelbart.

67:20 - MIF: Tonny Brochmann sender frem til Vetle Dragsnes som tilsynelatende velger å skyte fra 8-10 meters spiss vinkel. Det går over. 

Dette var bruntrøyenes første avslutning i feltet. Vi hadde hatt åtte!

70:25 -> bytte MIF: Alfred Scriven inn for Fredrik Brustad. 

71:25 - Brann: Yttergård Jenssen slår frem mot Strand, men bergenseren hopper ikke høyt nok.

73:35 - Brann: Yttergård Jenssen slår inn fra venstre, men rett i fanget til Faye Lund.

74:55 - Brann: Haugen med frispark fra venstre. På syv meter får Ordagic stå rimelig umarkert og heade, men like utenfor. Her burde bosnieren scoret!

75:45 - Brann: Dragsnes med tilbakespill til Faye Lund, men dommeren mente det ikke var gjort med overlegg. Sistnevnte kunne dermed ustraffet plukke ballen opp med hendene.

78:50 - bytte Brann: Azar Karadas inn for Gilli Rólantsson.

80:25 - Brann: Vi har et enormt trøkk, men kommer aldri til avslutning. 

81:25 - gult kort, MIF: Stian Aasmundsen for å bruke mye tid på å tørke ballen før et innkast.

82:30 -> bytte MIF: William Sell inn for Akeem Latifu.

83:55 - Brann: Haugen har kjempegod tid, men velger likevel å skyte på direkten fra 22 meter. Det går langt utenfor. 

85:30 - Brann: Faye Lund plukker ned et innlegg fra Ordagic.

86:05 - MIF: Alfred Scriven får et innlegg fra høyre inne i femmeteren, men Löfgren avverger til corner.

86:55 - MIF: Opdal må bokse vekk en corner. Så slås det etter hvert høyt inn mot bakerste, men heldigvis går både Sell og Gauseth på samme ball noen meter utenfor femmeterhjørnet. Dermed soser de ballen ut over dødlinjen. Jeg velger å ikke bokføre det som avslutningsforsøk.

89:25 - gult kort, MIF: Sondre Liseth for å rive ned Ordagic.

90:00 + 0:10 - Brann: Acosta kommer til heading fra seks meter, men får ikke skikkelig treff og Faye Lund redder.

90:00 + 1:00 - MIF: Dragsnes med et livsfarlig innlegg fra deres venstre dødlinje, men går heldigvis tvers gjennom femmeteren.

90:00 + 1:55 - Brann: Strand skyter fra 23 meter. Faye Lund med en god redning.

90:00 + 3:00 -> bytte MIF: Aristide Mutula Sagbakken inn for Sondre Liseth.

90:00 + 3:15 - Brann: Yttergård Jenssen med et høyt innlegg, men Faye Lund plukker det ned.

90:00 + 5:30 - Brann: Kristiansen får ballen i feltet, men rekker ikke å få skutt. Azar faller når han skal skyte. 

90:00 + 6:00: Slutt. 0-0 etter 10-1 til Brann i avslutninger i feltet.

-

(Fortsetter under bildet)

Ett lag på banen, men spillerne ser rådville ut.

Ett lag på banen, men spillerne ser rådville ut. Foto:

KAMPFAKTA:

Brann - Mjøndalen 0-0

Eliteserien fotball, menn. Brann stadion. 10.039 tilsk. Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL. Gult kort: Quint Jansen, Stian Aasmundsen og Sondre Liseth, Mjøndalen.

Brann (3-5-1-1): Håkon Opdal - Bismar Acosta, Vito Wormgoor (Jesper Löfgren fra 60.), Christian Eggen Rismark - Gilli Rolantsson (Azar Karadas fra 79.), Amer Ordagic, Ruben Yttergård Jensen, Petter Strand, Ruben Kristiansen - Kristoffer Barmen (Fredrik Haugen fra 58.) - Veton Berisha.

Mjøndalen (4-3-3): Julian Faye Lund - Akeem Latifu (William Sell fra 83.), Quint Jansen, Sondre Johansen, Vetle Dragsnes - Tonny Brochmann, Joachim Olsen Solberg, Stian Aasmundsen - Fredrik Brustad (Alfred Scriven fra 71.), Sondre Liseth (Aristide Sagbakken fra 90.), Christian Gauseth.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 4-0 til Brann (BT), 1-0 til Brann (VG Live)

Ballinnehav: 66 % til Brann (NTB), 70 % til Brann (VG Live)

Avslutninger: 12-1 til Brann (NTB), 9-0 til Brann (VG Live)

Avslutninger på mål: 5-0 til Brann (NTB og VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 10-1 til Brann (mine tall). 1. omg.: 3-0 til Brann. 2 omg.: 7-1 til Brann.

 

 

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

NRK

Brann.no

Artikkeltags