Hvordan var dette mulig?

Artikkelen er over 1 år gammel

Viking - Brann 2-1

DEL

Meninger*

Brann-besøk til Siddisland,

er årets kamp der nede

At Veton har blitt en av oss,

det skapte ekstra vrede

De hater Brann og Bergen,

og vil hevde jeg er frekk

som påpeker at Viking

er for oss et skuldertrekk

*

Men kanskje ikke nå,

for de får lite sympati

med grisespill og griseflaks

og dommerhjelp til ti.

Og usympatisk publikum

som laget stopp i kampen

og hindret oss å gå for mål,

med ballkasting på tampen

*

Vi hadde ballen mye,

men det ble som ofte før:

En baklengs ut av lite,

og til tross for enveis-kjør.

Sånn var det tjue fjorten

og sånn er det også nå

Og straffespark, det kan vi bare

drømme om å få

*

Hvor mange ble vi snytt for?

Var det to? Ja var det tre?

Og Høiland unngikk rødt,

så Viking flakser nå avsted

De satte inn sitt andre,

det var langt i fra fortjent

Men Haugen ga oss trøstemål,

han traff jo klokkerent

*

Men spurten hjalp oss ikke,

det var ikke vi som vant

At dommeren var dårlig 

«begge retninger», er sant.

I hvert fall på en måte,

men den er vel ikke best;

i første dømtes alt mot øst,

i andre i mot vest…

*

Hvordan var det mulig at vi kunne tape dette? Ikke det at jeg på noen måte trodde det var umulig å tape i Stavanger. Tvert imot! Men jeg hadde ikke sett for meg å tape på denne måten...

Dette må ha vært en av de rareste Brann-kampene i historien. Vi ble altså snytt for to eller tre straffespark og Tommy Høiland skulle vært utvist. Og vi taper nok en gang til tross for at vi er det klart beste laget i spill og sjanser. Det var et ran! 

Disse «Vestlandsderbyene» har de siste par tiårene til en viss grad vært en litt enveiskjørt rivalisering. For Viking og deres fans er dette den store kampen i året, kanskje sammen med oppgjørene mot fylkesrival Haugesund - når de er oppe. 

Vi i Bergen har nok hatt en litt mer avslappet holdning til disse kampene. Vi har andre hovedrivaler. Kampene mot Viking er liksom ikke de første vi ser etter på terminlisten. De er ikke noen dyster vi fyrer oss ekstra opp til. De trekker ikke engang noen tusen ekstra tilskuere til Brann Stadion, slik de motsatte oppgjørene gjør sør for Boknafjorden.

Men det kan det kanskje bli en endring på nå. For det var nok ganske mange Brann-fans som fikk denne klubben godt opp i halsen på lørdag. Siddisene kan selvsagt ikke klandres for at de var heldige og at dommeren så til de grader dømte oss bort. Viking går med så store underskudd, at de neppe har råd til så mye dommerbetaling under bordet. (Neida, jeg tror ikke de hadde gjort det om de hadde hatt penger heller. Slapp helt av, siddiser!) 

Imidlertid er flakselag ganske irriterende likevel, og spesielt irriterende når de tar helt av i feiringen etter en kamp der de strengt tatt nesten burde være flaue over å ha stukket av med tre poeng. 

Man kan selvsagt si at Brann har seg selv å takke. For vi er fremdeles for tannløse mot lavtliggende lag, vi gjør fremdeles kjempetabber bakover, vi slipper fremdeles inn altfor mye mål i forhold til antall sjanser imot, osv. Ut fra spill og sjanser burde vi jo vunnet dette uten et eneste straffespark eller en eneste utvisning. Viking var lenge forferdelig svake. 

Men når de i tillegg til å ha flaks og marginer med seg, og i tillegg til å få all mulig dommerhjelp med seg på sin vei, også spiller grisete, kommer med stygge etterslenger - og på toppen av det hele har et publikum (noen folk i hvert fall) som saboterer spillet i overtiden, så kan det fort sette fyr på forholdet også den andre veien med Kystbussen.

Nei da, Brann-fansen har historisk ikke noe rent rulleblad når det gjelder kasting av ting. Men uten at det skal unnskylde denslags; så har det gjerne helst skjedd når det har vært stor frustrasjon på tribunene. Men jeg tror Branns supportere ennå har til gode å sabotere spillet direkte, og i hvert fall når vi har ledet en kamp! 

Stavanger-publikummet (eller i hvert fall representanter for dem) saboterte nemlig spillet da det ble kastet en ball på Petter Strand, da han i overtiden førte den virkelige kampballen ute ved sidelinjen på Vikings banehalvdel. Og plutselig var det baller flere steder på banen. Og påskeegg! Jeg håper de har baller nok til å utestenge de supporterne som la det store egget og holdt på med dette tullballet. Ellers kommer det til å balle på seg!

Nok teite ordspill nå!

Men noe som allerede HAR ballet på seg, er hvordan ting går oss imot i år. I Skien skulle vi hatt minst ett poeng, og muligens ble vi snytt for straffe helt på slutten. Hjemme mot Godset hadde vi definitivt fortjent seier ut fra spill og sjanser, og vi ble snytt for et klart straffe. Og så har vi altså denne kampen på lørdag mot klubben som ikke har tatt gull eller sølv siden 1991…

Totalt skulle vi hatt åtte, ti eller tolv poeng nå, hvis det fantes noe som heter rettferdighet i fotball. Og i «åtte»-alternativet, har jeg til og med lagt inn en uavgjort mot Kristiansund, for å virke litt generøs.  

I stedet står vi med usle fire poeng, etter å ha blitt snytt for minst tre klare straffer på fire kamper. Kanskje fem straffer, hvis vi tar med den litt mer usikre mot Odd og en av de tre situasjonene mot Viking. 

Og så ble vi altså snytt for et rødt kort på Tommy Høiland… Egentlig kunne han fått sitt andre gule kort allerede da han fikk sitt første etter et kvarter. Men etter 63 minutter burde han uansett vært oppe i to kort. 

Det var flere Viking-spillere som virket til de grader overtente på dette som for dem har vært et «hatoppgjør», og som de nå tydeligvis gjør alt for å få gjensidig. For ingenting er jo så trist som følelser som ikke blir gjengjeldt!

Kortversjonen av kampen:

Det var gjort en masse endringer i laget nok en gang: Nå var det tilbake igjen til 4-3-3, Håkon Opdal var kommet inn for Eirik Holmen Johansen. Blant utespillerne var det inn med Taijo Teniste, Ruben Kristiansen, Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen og Gilbert Koomson, mens det var ut med Christian Eggen Rismark, Kristoffer Løkberg, Ruben Yttergård Jenssen og Thomas Grøgaard. Altså hele seks bytter fra sist. Greit nok at vi ønsket oss mer rullering enn i fjor; men var dette kanskje litt mye igjen? 

Kort oppsummert, fikk Viking en stor sjanse etter et halvt minutt, på grunn av slurv hos oss. Siden tok Brann over det aller meste av spillet, ballen var veldig mye inne på Vikings banehalvdel, men vi slet igjen med å skape så mye skikkelige sjanser. Imidlertid skulle vi hatt straffe etter 26 minutter.

I andre omgang økte vi trykket veldig i starten - og vi ble også snytt for straffe igjen, men så kom Viking mer inn i kampen. Først fikk de et korrekt annullert mål, men det var bare forvarselet: For like etter at Høiland hadde hatt sin tredje situasjon som burde gitt gult kort (og ergo skulle hatt rødt etter hvert), ble det 1-0 til Viking da Kristian Thorstvedt fikk altfor god plass og sendte ballen inn i lengste hjørnet. Rimelig ufortjent og til utrolig harry scoringsmusikk.

Da var Lars Arne Nilsens svar å sende inn Azar Karadas og Ruben Yttergård Jenssen som bytter for Daouda Bamba og Gilbert Koomson. Et kvarter før slutt var det helt utrolig at vi ikke fikk mål, da det var kaos og flipperspill  i feltet. I stedet ga Ruben Kristiansen vekk 2-0 da han feilet totalt med en bakoverpasning, og Ylldren Ibrahimaj kunne så og si punktere oppgjøret.

Åtte minutter før slutt ble vi for tredje gang snytt for straffe, men to minutter etter det fikk vi den overfortjente reduseringen da Azar headet tilbake til Fredrik Haugen som fyrte inn det lille håpet om poeng. Dette var for øvrig Haugen-scoring i tredje Viking-kamp på rad, og den  fjerde på de siste fem seriekampene mot dem!

Vi presset på for utligningen, og på overtid ble det dagens andre gule (23 minutter etter han kom inn!) til han som kom inn fordi de var redde Høiland skulle pådra seg sitt andre gule!

Så ble det baller og påskeegg på banen, og kampen var over. 2-1 til Viking, veldig ufortjent, og sesongen til nå begynner å minne om 2014 da vi også ble snytt for mange poeng vi hadde fortjent.

(Fortsetter under bildene)

Brann med endring i formasjonen igjen.

Brann med endring i formasjonen igjen. Foto:

"Berisha er en av oss."

"Berisha er en av oss." Foto:

Kampen i detalj:

00:30 - Viking: Bismar Acosta dummer seg ut når han forsøker å heade til Taijo Teniste på sekstenmeteren. Den ballen snapper Zlatko Tripic som avslutter noen meter utenfor femmeterhjørnet, men Håkon Opdal redder med beina. Ukonsentrert start av Brann!

02:20 - Brann: Ruben Kristiansen legger inn fra venstre, men Rolf Daniel Vikstøl header vekk.

03:00: Tommy Høiland med en stygg ettersleng mot Vito Wormgoor som blir liggende, tydeligvis med en skade i ribbeina. Her skulle Høiland hatt kort. 

05:30 - Brann: Tord Salte holder på å sleive ballen i eget mål, men Viljar Vevatne klarerer nesten på mållinjen. Så kommer etter hvert Veton Berisha til skudd fra nesten ute ved siden av sekstenmeteren. Daouda Bamba er veldig nære på å nå frem med en tå på femmeteren, men ballen går ut over dødlinjen.

07:25 - Viking: Hjemmepublikum roper på straffe når Kristian Thorstvedt går over ende i duell med Kristiansen inne i feltet. Kristiansen bruker litt armer, men Thorstvedt overdriver jo litt her.

08:25 - gult kort, Brann: Veton Berisha for å kræsje inn i Sondre Bjørnshol.

11:35 - Brann: Strand med frispark fra høyre. Det slås høyt inn i feltet, men rett i armene til keeper Iven Austbø.

13:15 - Brann: Bamba skyter fra ganske skrått hold noen meter utenfor sekstenmeteren. Det går via en blåkledd og utenfor lengste stolpe til corner.

14:55 - Brann: Strand med frispark fra over 25 meter, men det går rett i muren.

15:10 - gult kort, Viking: Tommy Høiland for en stygg ettersleng på Strand. Og så står pinadø fyren og ler hånlig av dommeren etterpå. Dette skulle ikke vært hans første gule kort…

16:45 - Brann: Strand forsøker å finne Bamba på femmeteren, men Vevatne klarerer.

18:15 - Brann: Ylldren Ibrahimaj kommer seg forbi Acosta og til innlegg fra nesten ute ved hjørneflagget. Vito klarerer rett utenfor femmeteren.

20:00 - Viking: Samúel Kari Fridjónsson skyter høyt over fra vel 25 meter etter en cornersituasjon.

21:40 - Brann: Etter en cornersituasjon skyter Ruben Kristiansen fra 22 meter, men det klareres rett innenfor. Etter hvert kommer Kristoffer Barmen til nytt skudd fra tyve meter, men det triller ganske rolig til side for mål.

23:20 - Brann: Strand på farten på venstresiden, han gir videre til Berisha som kommer til innlegg. Bamba styrer videre mot Haugen på bakerste, men Rolf Daniel Vikstøl får headet til corner.

24:55 - Viking: Opdal er langt ute og Zlatko Tripic forsøker å skyte fra nesten ute ved sidelinjen, men ballen går faktisk i kast på samme side! En skikkelig sleiv altså!

26:30 - Brann: Acosta slår langt fra egen halvdel og frem mot Bamba som hektes av Austbø like utenfor femmeterhjørnet. Her kunne det utmerket vært blåst straffe!

28:15 - Brann: Gilbert Koomson med innlegg fra høyre, men Sondre Bjørshol header vekk.

29:30: Brann med ballen veldig mye på siste tredel av banen, men sliter med å finne huller i Viking-forsvaret.

31:45 - Brann: Strand med frispark fra over 25 meter. Det går like utenfor krysset.

34:45 - Viking: Høiland skyter utenfor fra 18 meter.

35:45 - Viking: Vikstøl legger høyt inn fra deres venstre side, men Opdal plukker det ned.

36:40 - Brann: Strand får ballen på drøye tyve meters hold, men sender ut til Berisha på venstre i stedet for å skyte. Egersunderen kommer seg til slutt til skudd fra noen centimetere utenfor feltet. Det går en meter utenfor.

37:30: Tord Salte river og sliter i trøyen til Bamba, men kan ikke fatte hvorfor han får frispark imot.

38:15 - gult kort, Brann: Bismar Acosta for å ha armen opp i trynet på Thorstvedt.

42:45 - Brann: Berisha legger inn fra venstre, men det går over Strand som er inne foran mål.

45:00 + 2:05: 0-0 i mål, og 1-1 i avslutninger i feltet til tross for total dominans i spillet.

- 2. omgang: -

47:55 - Brann: Haugen legger høyt inn fra høyre. Litt for høyt, slik at ballen går helt inn til Austbø.

48:20 - Brann: Koomson slår inn fra høyre. Innlegget går via Fridjónsson og på tolv meters hold ser Bamba ut til å ville forsøke på et brassespark. Ballen går videre mot Berisha, men Austbø tar ballen.

49:30 - Brann: Berisha blir helt klart dyttet i bakken i feltet av Bjørshol. Snytt for to straffer!

50:20 - Brann: Haugen slår inn fra høyre mot bakerste hvor Kristiansen dukker opp på siden av femmeteren. Han skyter på direkten og Austbø refleks-bokser over tverrligger!

50:50 - Brann: På en Strand-corner fra venstre header Vito utenfor fra fem meter.

52:05 - Brann: Etter et langt kast fra Teniste, når ballen til slutt frem til Berisha som fyrer løs fra elleve meter, men det blokkeres umiddelbart. 

54:05 - Brann: Haugen kommer seg inn på høyresiden i feltet og kommer seg rundt Fridjónsson og til innlegg. Det går tvers gjennom femmeteren hvor både Berisha og Bamba er.

54:50 - Viking: Hjemmelaget kontrer og Zymer Bytyqi legger inn fra høyre. Opdal tar det.

56:45 - Viking: Ibrahimaj sender igjennom på deres venstreside av feltet, men innlegget triller enkelt inn til Opdal.

Viking hadde kommet litt mer med de siste minuttene. Og mer skulle det bli:

58:40 - Viking: Bytyqi legger inn fra deres høyre side mot bakerste hvor Ibrahimaj kommer seg fri innenfor femmeterhjørnet. Han legger inn og Høiland setter ballen inn i målet fra to meter. Heldigvis hadde jeg allerede sett at linjedommeren var oppe med flagget, så jeg kunne bare le høyt når han «scoret»…

62:55: Høiland med overfall på Teniste inne i Branns felt, når ballen ikke er i nærheten. Sistnevnte får, i likhet med Vito, også en smell i ribbeina etter å ha blitt dundret ned av Høiland. At ikke denne mannen fikk to gule kort i denne kampen, er en gåte! Dette var den tredje situasjonen han skulle hatt gult kort i, men stod fremdeles bare med ett.

63:47 - 1-0, SCORING VIKING; KRISTIAN THORSTVEDT:  Tripic slår motsatt til Thorstvedt som kommer inn på deres høyreside av feltet - uten at noen røde passer på ham, og han avslutter i lengste hjørne fra vel fjorten meters hold. 

Ufortjent dette! Brann hadde hatt fire avslutninger i feltet - i tillegg til at vi var snytt for to straffespark og rødt kort på Høiland. Viking fikk nå sin andre avslutning i feltet.

Og så kom den ufattelig harry scoringsmusikken! 

66:20 - Brann: Kristiansen med et høyt innlegg mot Bamba og Koomson inne foran femmeteren, men Austbø plukker det ned.

67:35 -> bytte Viking: Usman Sani Hassan Sale inn for Tommy Høiland.

67:50 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Daouda Bamba.

68:10 -> bytte Brann: Ruben Yttergård Jenssen inn for Gilbert Koomson.

69:05 - gult kort: Usman Sale for en stygg ettersleng på Vito.

70:05 - Brann: Berisha med innlegg fra dødlinjen - og det går i nettveggen.

71:00 - Viking: Tripic forsøker seg med et skudd fra 23 meter, men det spretter enkelt inn til Opdal.

73:50 - gult kort, Viking: Kristian Thorstvedt for holding i armen til Teniste.

74:40 - Brann: Karadas skyter fra 18 meter. Det blokkeres.

75:00 - Brann: Multisjanse! Haugen skyter fra 17 meter. Austbø gir retur, Salte får klarert på et vis, Strand legger høyt inn fra dødlinjen, Karadas header ned fra bakerste og to meters skrått hold, det er vill krig og flipperspill i femmeteren, Fridjónsson forsøker å slå til corner, men Karadas heder inn igjen mot mål fra dødlinjen, Haugen forsøker brassespark fra åtte meter, og til slutt header Strand fra åtte-ni meters skrått hold - rett på Austbø. 

Helt utrolig at vi ikke scorer der!

76:00 -> bytte Brann: Kristoffer Løkberg inn for Kristoffer Barmen.

76:50 - Viking: Thorstvedt vil ha straffe. TV-bildene gir ikke noe bevis på at det var et riktig krav.

78:23 - 2-0, SCORING VIKING; YLLDREN IBRAHIMAJ:  Kristiansen med en grusom bakoverpasning som snappes opp av Ibrahimaj. Han kommer relativt alene mot Opdal og avslutter fra ti meters skrått hold. Det går mellom beina på oddingen og triller inn midt i mål. 

2-0 til Viking til tross for 5-3 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

80:15 - Viking: Det slås høyt inn i Branns felt, men Opdal plukker ned helt inne ved målet.

81:40 -> bytte Viking: André Danielsen inn for Samúel Kari Fridjónsson.

82:00 - Brann: Haugen skyter fra litt utenfor feltet, nesten ute ved sekstenmeterhjørnet, men det går via Ibrahimaj og til corner.

82:15 - Brann: Haugen med corner fra høyre, Austbø bokser ut, og på tolv meter står Azar helt umarkert og skyter, men rett i møljen av Viking-spillere på femmeteren. Etter hvert legger Strand inn igjen i feltet og Austbø kommer ut for å bokse - og gjør det rett i hodet på Berisha som går i bakken. Nok en gang snytt for straffe!

84:05 - 2-1, SCORING BRANN; FREDRIK HAUGEN: Det begynner med at Brann-forsvaret slår litt på kryss og tvers bak, før Acosta slår høyt og langt frem. Vel ti meter fra mål vinner Karadas på hodet og header tilbake til Haugen som knaller til fra vel femten meter. Det går inn nede i høyre hjørne! 

Ja skulle vi klare et utrolig fortjent poeng likevel da?

85:35 - gult kort, Brann: Azar Karadas. 

85:45 - gult kort, Viking: Zlatko Tripic. 

85:45: Tripic kaster ballen vekk når Brann skal ta frispark. Burde han ikke da fått enda et gult med en gang?

86:15 - Brann: Det slås høyt inn feltet, Azar vinner selvsagt på hodet og litt feilvendt kommer Løkberg til avslutning fra vel ti meters skrått hold. Austbø redder.

86:45: Sale dytter Acota over ende. Kunne fort fått gult kort nummer to.

87:40 - Brann: Karadas skyter fra 26-27 meter, men det går en halvmeter utenfor.

89:10 -> bytte Viking: Lasse Berg Johnsen inn for Zymer Bytyqi.

90:00: Seks minutter legges til.

90:00 + 0:30 - gult-rødt kort, Viking: Usman Sani Hassan Sale: Haugen skyter fra 21 meter, og Usman Sale stopper skuddet med hånden og får sitt andre gule kort på de 23 minuttene han har spilt. På vei ut er han så sint at lagkameratene må holde ham igjen.

90:00 + 1:45 - Brann: Haugen skyter frisparket fra 22 meter. Det går forbi muren, men Austbø redder.

90:00 + 3:10 - Brann: Haugen slår inn fra hjørnet av sekstenmeteren, men ballen forandrer retning i Vikstøls hode - og Austbø får såvidt slått ballen over tverrligger!

90:00 + 3:30 - Brann: På et innlegg fra høyre går Azar opp på åtte meters hold, men header langt utenfor.

90:00 + 4:15: Ny tøff takling fra Tripic, som nettopp har fått gult.

90:00 + 4:30: En tilskuer kaster en ball på Strand mens sistnevnte løper på høyresiden med den virkelige kampballen. Og så er det jaggu meg flere ute på banen! Og påskegg! For noen idioter!

90:00 + 5:35 - Brann: Løkberg skyter fra sekstenmeteren, men det blokkeres i møljen av folk. Så legger etter hvert Strand inn mot bakerste hvor Kristiansen sklir ballen inn foran mål fra dødlinjen. Austbø får en fot på ballen og klarerer.

90:00 + 6:00 - gult kort, Brann: Petter Strand dytter Tripic over ende ute ved sidelinjen. Og det etter at dommer har blåst for frispark til Viking.

90:00 + 7:05: Det kastes enda mer inn på banen.

90:00 + 7:50: Kampen er over. Vi taper meget ufortjent 1-2 etter 9-3 til oss i angrep med avslutninger i feltet. 

-

(Fortsetter under bildet)

Sjokk og vantro.

Sjokk og vantro. Foto:

Publikum:

Viking var på forhånd opptatt av å klare å få årets beste tilskuertall i eliteserien til nå. Da måtte de ha mer enn våre 13213 fra hjemmeåpningen. Og allerede på ettermiddagen, da de hadde passert 12000, konkluderte de med at de kom til  å slå dette. Men slik ble det likevel ikke. 13029 endte de opp med. Det er det beste tilskuertallet i Stavanger på tilsvarende oppgjør siden 13064 i 2013, men den gang var det ikke like mange bortesupportere.

For hele 1194 av årets tilskuere kjøpte billett på bortefeltet. Det er det klart største antallet vi har vært i Stavanger i de ti årene jeg har ført statistikk over slikt. Den gamle rekorden vår på den arenaen, var 901 i 2009. Lørdagskamp er aldri dumt for borteoppmøte, men jeg tror vi hadde vært enda flere hvis vi hadde hatt avspark 1530 eller 1800, slik at det hadde vært mulig å komme seg hjem igjen til Bergen uten å reise hele natten. 

Det var for såvidt bra trøkk fra oss, men ikke så bra som jeg hadde håpet. Når vi er så mange, så er det selvsagt ikke alle som er fra supportermiljøet og som kan sangene eller ønsker å synge med. 

Den nye sangen med «kem faen é Tore Tang? For vi har Veton Berisha» var vittig. Men det ble kanskje litt mye å starte den fem ganger på en halv omgang? For øvrig fin Berisha-tifo med «Berisha - en av oss», som perfekt stikk til den bitre Viking-fansen som mener han er Judas, til tross for at han i utgangspunktet ville til dem. At Viking ikke har råd til ham, kan jo ikke han lastes for. Når han da i tillegg ønsket å bo nært familien i Stavanger, og alternativene visstnok var Rosenborg (som heller ikke Viking-fansen ville han skulle gå til), Molde og Brann, så ga jo valget seg selv.

(Fortsetter under bildet)

1194 Brann-supportere i Stavanger.

1194 Brann-supportere i Stavanger. Foto:

-

Kuriosa:

* Brann har bare vunnet fire av de siste tolv seriekampene (4-3-5).

* Brann har ikke vunnet to seriekamper på rad siden i 21. og 22. runde i fjor da vi slo Ranheim 1-0 hjemme og Haugesund 3-1 borte. På tolv seriekamper etter det, har vi ikke klart to seire på rad.

* På bortebane har Brann tre strake serietap. Sist vi ikke tapte borte, var da vi slo Stabæk 2-1 på Nadderud 21. oktober. Sist vi tapte tre strake bortekamper i serien, var da vi fikk fire strake bortetap fra mai til juli 2016.

* Brann har scoret i de fjorten siste seriekampene. Sist vi ikke scoret i serien, var da vi tapte 0-2 for VIF i Oslo 26. august. Sist vi fikk mål i fjorten seriekamper på rad, var fra oktober 2017 til mai 2018 da vi fikk scoring i seksten strake.

- Borte: Brann har scoret i de seks siste bortekampene i serien. Sist vi ikke scoret borte, var i den nevnte kampen i Oslo i fjor høst. 

* Brann har sluppet inn mål i fire strake seriekamper. Sist vi holdt nullen i serien, var da vi slo Odd 1-0 på Stadion i fjorårets siste runde. 

- Borte: Vi har sluppet inn mål i ni strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte, var da vi slo Odd 1-0 25. juni. Sist vi slapp inn mål i ni strake bortekamper i serien, var i 2016.

* Vi har fire poeng. Det er det minste vi har hatt etter fire kamper siden vi hadde fire poeng i 2014. I fjor hadde vi ti. 

- På bortebane har vi null poeng. Det er det minste vi har hatt etter to bortekamper siden vi hadde det samme i 2013. I fjor hadde vi fire. 

* Vi har scoret seks mål. Det er det samme som etter fire kamper i fjor. 

- På bortebane har vi scoret tre mål. Det er det samme som etter to bortekamper i fjor.

* Vi har sluppet inn syv mål. Det er det meste siden 2013 da vi også hadde syv etter fire kamper. I fjor hadde vi to. I fjor slapp vi inn vårt syvende mål i runde nummer femten!

- På bortebane har vi sluppet inn fem mål. Det er det meste vi har hatt etter to bortekamper siden vi hadde seks i 2013. I fjor hadde vi to. 

* Vi har -1 i målforskjell. Det er det dårligste vi har hatt etter fire kamper siden -2 i 2014. I fjor hadde vi +4- 

- På bortebane har vi -2 i målforskjell. Det er det dårligste vi har hatt etter to bortekamper siden -3 i 2014.

-

Brann mot Viking innbyrdes i serien:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 55 24 15 16 91 73
Stavanger 56 10 11 35 60 113
Totalt 111 34 26 51 151 186

* Brann hadde før lørdag fire strake seriekamper mot Viking uten tap (2-2-0). Forrige serietap mot dem kom 27. juli 2014 da de slo oss 1-0 i Bergen.

- Borte: I Stavanger hadde Brann før lørdag tre strake serieseire mot Viking. Forrige gang vi ikke slo dem borte, var da siddisene vant 3-2 18. august 2013.

* Vi hadde muligheten til å få to serieseire på rad i innbyrdeskamper mot Viking, men det gikk altså ikke. Sist Brann vant to seriekamper på rad mot Viking, var i 25. runde i 2007 da vi slo dem 5-2 hjemme, og i 8. runde 2008 da vi slo dem 2-1 i Stavanger.

* Brann har scoret i tre strake seriekamper mot Viking. Sist vi ikke scoret mot dem, var da det ble 0-0 i Bergen 10. september 2016. 

- Borte: Vi har scoret i de seks siste bortekampene mot Viking i serien. Sist vi ikke scoret mot dem i Stavanger, var da de slo oss 3-0 i 2011. Dette var første gang i historien at vi scoret mot dem i seks bortekamper på rad i serien.

* Brann har sluppet inn mål i tre strake seriekamper mot Viking. Sist vi holdt nullen mot dem, var i den nevnte kampen på Stadion i 2016.

-

KAMPFAKTA:

VIKING - BRANN 2-1 (0-0)

Eliteserien fotball menn. Jåttåvågen, 13.029 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Høiland, Sale, Thorstvedt, Tripic, Viking. Berisha, Acosta, Karadas, Strand, Brann.

Gult-rødt kort: Usman Sale (90:00 + 0:30). 

Mål: 1-0 Kristian Thorstvedt (63:47), 2-0 Yildren Ibrahimaj (78:23), 2-1 Fredrik Haugen (84:05)

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne, Tord Salte, Rolf Daniel Vikstøl – Yildren Ibrahimaj, Samuel Fridjonsson (Andre Danielsen fra 82.), Kristian Thorstvedt – Zymer Bytyqi (Lasse Johnsen fra 90.), Tommy Høiland (Usman Sale fra 68.), Zlatko Tripic.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen (Kristoffer Løkberg fra 77.), Petter Strand – Gilbert Koomson (Ruben Yttergård Jenssen fra 69.), Daouda Bamba (Azar Karadas fra 68.), Veton Berisha.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 8-4 til Brann (VG Live) 

Ballinnehav: 50 % (VG Live og NTB) Teller all uthalingen som «Viking-tid» eller?

Avslutninger: 14-7 til Brann (VG Live), 15-6 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 7-5 til Brann (VG Live), 7-4 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet (mine tall):  9-3 til Brann. 1. omg.: 1-1. 2. omg.: 8-2 til Brann. Hvis dobbeltsjanser teller som to: 10-3 til Brann. 

Stats 19

Stats 19

Stats 19

Stats 19

Stats 19

Stats 19

Andre medier om kampen:

BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Artikkeltags