Klamrer oss fast til gullhåpet

... og nå må det vel bli medalje?

DEL

MeningerBrann - Ranheim 1-0:

Nok en kamp der Brann ikke viser andre seriemestertakter enn at vi vinner på en halvdårlig dag. Ikke slik å forstå at seieren var ufortjent, for det var den ikke. Brann var det klart dominerende laget på Stadions grønne septembergress. Men vi slet med å skape veldig mange store sjanser, og noen voldsomt god og underholdende kamp kan man ikke si at det var denne gangen heller.

Men vi vinner, og det er selvsagt det viktigste. Jeg syns det er rart at ikke flere bergensere setter pris på det. Så sulteforet som vi har vært på gullstrid her i byen, syns jeg det er rart at ikke flere finner underholdning nok i at vi henger med i racet om gull og ikke minst grønne skoger. Vi har overhodet ingen grunn til å være kresne på hvordan vi kjemper om gull. (Mer om det i seksjonen "Publikum" lenger nede)

Vi skal imidlertid være ydmyke nok til å innrømme at selv om seieren var fortjent, så kunne det fort blitt et annet utfall. Trønderne skapte ikke mye, de la seg stort sett lavt, men i sluttminuttene fikk de en kjempemulighet da Samuel Sahin-Radlinger og Vito Wormgoor antagelig kommuniserte på sine respektive morsmål. Der var vi heldige at det ikke ble utligning!

Men det var ikke helt helt ubrukelig utpå der heller. Noen fine angrep fikk vi se innimellom, og spesielt Ruben Yttergård Jenssen gjorde mye bra. Offensivt har han muligens gitt oss en ekstra dimensjon. Jeg tror vi gjorde lurt i å sikre oss ham i sommervinduet. En annen jeg vil trekke frem er Gilli Rólantsson. I neste runde får vi forhåpentlig også se mer til sommerens andre storsignering, Daouda Bamba, som hadde karantene denne gang.

Nok en gang var det Peter Orry Larsen som reddet oss. Denne gang mistet han plassen i startelleveren til Yttergård Jenssen, men nordfjordingen kom inn for Kristoffer Barmen etter pause og scoret sitt femte mål for sesongen. Noe som er bra med tanke på hvor lite spilletid han tross alt har hatt. 

Jeg vil ikke nøle med å kalle ham årets positive overraskelse så langt i sesongen. For etter en kanskje litt skuffende fjorårssesong, hadde jeg ikke sett for meg at han skulle bli en viktig joker for årets Brann-lag.

Det positive med årets Brann-lag, er at vi alltid klarer å reise oss. Vi har fremdeles ikke tapt to seriekamper på rad i år, og vi har heller ikke gått mer enn to seriekamper på rad uten seier. 

Det negative er at vi ikke har vunnet to seriekamper på rad siden første halvdel av mai, og at de svake kampene kommer litt for hyppig. (Tap tre av siste syv). Det lukter det ikke seriegull av. For akkurat nå er vi inne i en litt Skarsfjord-aktig frekvens; vi vinner hjemme og taper borte. Tidligere i sommer var det jo motsatt. Og i vår… ja i vår vant vi jo alt. Så det har vært noen trendskifter denne sesongen.

Rosenborg fortsetter å vinne, og det knepent. Men denne gangen var det ikke så gale at det ikke var godt for noe. Det hadde selvsagt vært bedre med en uavgjort, men i det minste fikk Lerkendal-resultatet medaljerival Haugesund litt på avstand. Nå er det seks poeng ned til dem. Araberne har gjort det sterkt i sommer, og har vært en dark horse i kampen om de edleste metallene. 

I tillegg er Molde antagelig hektet helt av i gullkampen. Tviler meget sterkt på at de klarer å ta igjen tolv poeng på Rosenborg. Det er vel nærmest utenkelig. Ti poeng til Brann virker heldigvis ikke så sannsynlig det heller, selv om selvsagt ingenting kan utelukkes når det gjelder Brann. Men nå virker det i hvert fall ganske sannsynlig at vi i det minste tar medalje og spiller E-cup neste høst, og det bør jo strengt tatt også bli minimum sølv nå når vi har et lite pusterom ned til Haugesund. Bronse vil være nedtur. Å komme bak FKH, er jo uansett flaut.

Skjønt, vi møter dem på Haugalandet i neste runde, men selv etter den kampen vil vi jo ha minst tre poeng ned til dem.

Sammenlignet med vår klart argeste gullrival, Rosenborg, har vi fremdeles noen fordeler på terminlisten: Vi har fem hjemmekamper igjen, mens trønderne bare har fire, og vi har dem igjen på Stadion. Dessuten skal RBK spille europacup. Foreløpig har dette tydeligvis latt seg kombinere med seriespill, men man skal ikke se bort fra at det vil tære på dem etter hvert. Så det er et gullhåp for oss ennå. 

Men vi må likevel få opp prestasjonsnivået. Det vi har prestert spillemessig en god stund nå, vil neppe holde til gull. Ikke det vi har prestert resultatmessig heller. Seier og tap annenhver gang, blir det nok ikke gull av.

En som må passe seg for å ikke havne i Snikkarboden er Fredrik Haugen. Etter eksemplarisk oppførsel og ingen gule kort i de første femten seriekampene han spilte i år, har han nå plutselig tre gule på fire kamper! Ett kort til nå, og vi må klare oss uten den gode frisparkfoten hans i én kamp. Også Kristoffer Barmen, Peter Orry Larsen og Steffen Lie Skålevik har tre gule.

KAMPEN:

Først gjorde Ranheim-skøyeren Michael Karlsen seg ferdig med Nystemten på trøndersk.

Den første avslutningen i feltet var det vi som fikk etter ti minutter da Bismar Acosta blåste ballen høyt over fra femmeterhjørnet. Vi hadde et overtak i starten, men slet med å komme til de store sjansene. 

Etter vel halvspilt omgang hadde vi først et Ruben Yttergård Jenssen-skudd som forandret retning i Steffen Lie Skålevik og gikk like utenfor. Litt senere skjøt Gilbert Koomson like utenfor fra skrått hold. 

Omtrent da fikk vi beskjed om at Rosenborg ledet over Haugesund på Lerkendal. Dermed var det for øyeblikket fire poeng opp til trønderne og fire poeng ned til Haugesund.

Etter halvtimen fikk vi et pent Brann-angrep med en fin pasning fra Ruben Yttergård Jenssen, hælspark fra Gilli Rólantsson og et Kristoffer Barmen-skudd utenfor fra skrå vinkel.

Første omgang var i det hele tatt ganske så sjansefattig, men like før pause ble et fint Brann-angrep avsluttet med at Skålevik skjøt fra femmeteren, via Ivar Furu og over mål.

Seks minutter ut i andre omgang fikk Skålevik en bra mulighet fra femmeterhjørnet, men skuddet fra en hardt presset stril gikk rett på keeper.

Noen minutter senere fikk trønderne sin første avslutning i feltet, men skuddet fra kommende Brann-spiller, Kristoffer Løkberg, gikk høyt over fra vel tretten meter.

Men et drøyt minutt før timen var spilt, skulle vi ta ledelsen. Fredrik Haugen slo et frispark inn mot bakerste hvor Bismar Acosta knuste Erik Tønne i luften. Og på to meters hold kunne pause-innbyttede Peter Orry Larsen sette inn 1-0 til oss. Endelig!

For øvrig nordfjordingenes femte scoring for oss i år.

Så var det en lang periode der det ikke skjedde så mye spennende, før keeper Even Barli holdt på å miste ballen både til Ruben Yttergård Jenssen og Gilbert Koomson. Like etter hadde Orry en heading fra åtte meter, men Barli reddet greit.

Ett minutt på overtid holdt Sahin-Radlinger og Vito nesten på å rote to poeng vekk da ballen muligens spratt litt rart og det tydeligvis ble en misforståelse mellom de to. Helmersen snappet ballen og fikk avsluttet fra et par meter utenfor femmeterhjørnet. Heldigvis over og til side for mål. Det skulle tatt seg ut om vi rotet vekk to poeng så sent og på den måten!

Det gjorde vi heldigvis ikke, og vi vant 1-0 over overraskelseslaget fra Trondheims nordøstre landlige områder. Rosenborgs seier over Haugesund gjør at avstanden vår opp til Ranheims noe større naboer holder seg på to poeng.

Vi lar oss ikke fravriste SÅ lett, men klamrer oss til gullhåpet!

PUBLIKUM: 

9764 betalende (antagelig enda færre reelt inne) når vi kjemper om gull, er skremmende svakt og flaut for både Brann og Bergen. Det er mindre enn to tredeler av hva RBK klarte samme kveld. Det virker som om det bergenske fotballpublikum har utviklet seg til å bli landets mest kresne og storforlangende. Og av hvilken grunn har vi blitt det egentlig?

At vi kjemper om seriegull når to tredeler av sesongen er spilt, er meget sjelden vare i Bergen. Likevel blir det hele møtt med skuldertrekk og unnskyldninger for hvorfor man ikke vil på kamp; spillet, antall scorede mål, antallet lokale profiler og folk i tidligere Brann-ledelse man ikke likte. Og helst burde vi kjempet om gull med Barcelona-fotball og minst ti lokale unggutter på laget. Som om vi var bortskjemte med fotballsuksess her i byen. Som om det var en selvfølge at Brann skulle ta opp kampen mot rike Rosenborg.

Nei selvfølgelig kan vi noen og enhver tenke at RBK sikkert drar dette i land til slutt. Formen vår er jo ikke overbevisende, for all del. Men spenningen og muligheten er jo der. Og når ble overbevisning om at det blir gull, det som skulle til for å bikke høyest ordinære 10000? Hvis folk må føle en kjempemulighet for at gullet kommer hem, for at de skal komme i femsifret antall, vil det nok ikke bli mange kamper med et slikt antall fremover. Jeg tør ikke engang tenke på hvor få som kommer hvis skulle havne på en totalt uspennende 8.plass et år...

For tilskuertallet var lavere enn fem av kampene våre - og snittet vårt - i 1.divisjon i 2015. Nedrykkshøsten året før hadde vi ikke en kamp med under 10000 betalende. Hva har skjedd? Verden har ikke forandret seg SÅ mye siden den gang. Det var like mye god internasjonal fotball på tv den gang. Og Brann har blitt mye mye bedre sportslig.

Så kan man si at det er altfor dyrt å sitte på langsiden i år når man bare har SpV-tribunen tilgjengelig. Og det er riktig at det er dyrt der. Men på kortsidene koster det fra kr 210 for voksne, 150 for honnør og 100 for barn. Er folk så kresne at de ikke lenger kan se en fotballkamp fra kortsidene?

Kampen gikk ikke på gratiskanal, og den gikk på det familievennlige tidspunktet søndag kl 1800. Likevel var ikke oppmøtet noe bedre enn om kampen gikk kl 20 på en «åpen» tv-kanal.

Å få gamle stadiongjengere tilbake, er kanskje en tapt kamp. Så Brann må fokusere enda mer på å skape nye supportere. Og det må gjøres i skolealder, helst før utenlandske "verdensklubber" stikker av med dem. Brann må ut i distriktene og promotere seg hos idrettslag og på skoler. Gjerne leie inn busser for billig eller gratis transport - og også billige eller gratis billetter, til disse. Ellers taper vi enda en generasjon.

Dette er kanskje et opplegg som går i minus først, men som vil være med og skape nye supportere på sikt. Kanskje man kan få sponsorer eller noen andre gavmilde givere med på opplegget? Det vil jo være noe som ikke bare er positivt for Brann, men også for disse ungene og samholdet i de lokale breddeklubbene. Det kan godt være Brann driver med sånt arbeid allerede, men det må utvides. RBK gjør dette i stor skala, noe som er en del av grunnen til at de har publikumstall vi tydeligvis bare kan drømme om.

Søndagens tilskuertall gjør at vi trenger 12000 mot RBK og 8782 på hver av de fire andre, for å klare 10000 i snitt. Hvis vi blir hektet av gullstriden tidlig, er det ikke sikkert vi klarer det. 

Med 12900 (ca fullt hus) mot RBK og 10000 på hver av de andre fire, blir snittet 10385. Med 12900 mot RBK og i siste runde, samt 11000 på de tre andre, blir snittet 10778. 

I fjor var snittet vårt 11859. Sist gang vi fikk et snitt under 11000, var da vi fikk 10398 i 1999. Sist vi fikk under 10000 i snitt, var da vi fikk 8976 i 1998.

Stemningen på søndag var for øvrig middels. Det oser ikke gullfeber av hverken Stadion eller Bergen.

RIMET:

*

Ranheim i fra `Fjæra;

mange lo da de var klare

for spill på toppnivå

Hvor lenge kunne det vel vare?

De ville rykke ned

og mest sannsynlig med et brak

Men lenge var det Brann på topp,

med Ranheim like bak

*

Vi vant der oppi Trøndelag

da vårens kamp ble spilt

Da Ranheim spantet øl, hotell

og seier - det var snilt!

De scorer jo en del,

men Trondheims glade amatører

får ikke mål på oss,

her er det bare stengte dører

*

Men mål fikk Brann i stedet,

det er sånn vi helst vil ha det

For ellers ville Rosenborg sagt

«ha det bra på badet!»

Men Orry ordnet opp

han er en «supersub» av klasse

Og dermed har vi ennå ikke

ramlet helt av lasset

*

Vi spilte ikke strålende,

men tre poeng er det

som teller mer enn alt

hvis SK Brann skal henge med

Men gullkamp blir i Bergen

møtt med gjesp og skuldertrekk

For hvor er publikum?

De er jo ganske enkelt vekk!

*

SLIK TAR VI GULL:

Skjemaet som skal holde til gull med ett poengs margin:

(Tallene for hver kamp er poeng)

poeng nå -> Brann 44   RBK 46
22.r. FKH b 1   VIF b 1
23.r. San h 3   S08 h 3
24.r. TIL b 3   MFK b 0
25.r. LSK h 3   San h 3
26.r. Stab b 3   LSK b 3
27.r. RBK h 1   Brann b 1
28.r. God h 3   Odd h 3
29.r. Kr.s. b 3   Start b 3
30.r. Odd h 3   Glimt h 3
Fra nå: 7-2-0 23   6-2-1 20
  Totalt 67   Totalt 66

Ingen andre lag kan få mer enn 65 poeng.

Slår vi RBK innbyrdes, kan vi i tillegg koste på oss et tap i Haugesund (da får vi 68 poeng) og at RBK samtidig får seier borte mot VIF (da får RBK 67 poeng). 

-

SLIK TAR VI SØLV:

Hvis RBK holder seg foran oss, er dette det som skal til for å ta sølv:

Brann (44 poeng nå): FKH (b) 1 p, SF (h) 3 p, TIL (b) 1 p, LSK (h) 3 p, Stabæk (b) 3 p, RBK (h) 0 p, Godset (h) 3 p, Kr.sund (b) 1 p, Odd (h) 3 p. Fra nå: 5-3-1 (18 poeng av 27 mulige). Dette gir totalt 62 poeng. 

FKH (38 poeng nå): Brann (h) 1 p, Kr.sund (b) 3 p, Glimt (h) 3 p, Godset (b) 3 p, Odd (h) 3 p, S08 (b) 3 p, Ranheim (h) 3 p, MFK (b) 1 p, Start (h) 3 p. Fra nå: 7-2-0 (23 poeng av 27 mulige). Dette gir totalt 61 poeng.

Ingen andre lag kan få mer enn 61 poeng.

Med 22 poeng (f.eks. 7-1-1) på slutten, er vi sikret minimum sølv.

SLIK TAR VI BRONSE:

Bronse vil selvsagt være en skuffelse nå som vi ligger seks poeng foran den plassen. Men det gir i det minste e-cup det også. Hvis FKH passerer oss, er dette det som må til for å ta bronse:

Brann (44 poeng nå): FKH (b) 0 p, SF (h) 3 p, TIL (b) 0 p, LSK (h) 3 p, Stabæk (b) 1 p, RBK (h) 0 p, Godset (h) 3 p, Kr.sund (b) 0 p, Odd (h) 3 p. Fra nå: 4-1-4 (13 poeng av 27 mulige). Dette gir totalt 57 poeng. 

MFK (34 poeng nå): Kr.sund (h) 3 p, Godset (b) 1 p, RBK (h) 0 p, Glimt (b) 3 p, S08 (h) 3 p, Start (b) 3 p, TIL (b) 3 p, FKH (h) 3 p, SF (b) 3 p. Fra nå: 7-1-1 (22 poeng av 27 mulige). Dette gir totalt 56 poeng.

Ranheim kan fremdeles oppnå 61 poeng, så de må avgi fem poeng til for at 57 poeng skal holde for oss. Dvs. ett tap og en uavgjort.

VIF kan fremdeles oppnå 60 poeng, slik at de må avgi fire poeng til for at 57 poeng skal holde for oss. Dvs. to uavgjorte. 

S08 kan fremdeles oppnå 59 poeng, slik at de må avgi tre poeng til for at 57 poeng skal holde for oss. Dvs. ett tap. 

Skal vi slå poengsummen MFK og Ranheim fremdeles teoretisk kan oppnå med seier i alle sine siste ni kamper (61 poeng), trenger vi 18 poeng på de siste ni. Med minst 6-0-3 eller 5-3-1 på slutten er vi garantert bronse og e-cup-spill høsten 2019.

(Fortsetter under bildene)

Det faste bildet av innmarsjen.

Det faste bildet av innmarsjen. Foto:

Det faste bildet av supportergjengen fra en vinkel der du knapt ser noe som helst.

Det faste bildet av supportergjengen fra en vinkel der du knapt ser noe som helst. Foto:

Et mer uvanlig bilde av et stangflagg bakfra.

Et mer uvanlig bilde av et stangflagg bakfra. Foto:

Her kommer ingen forbi.

Her kommer ingen forbi. Foto:

Hva er det dere glor på?

Hva er det dere glor på? Foto:

KURIOSA:

* Vi unngikk nok en gang å tape to på rad. Sist gang Brann tapte to seriekamper på rad, var i 23.-26. runde i fjor da vi gjorde det i fire på rad.

* Også å gå målløse av banen i to på rad, unngikk vi. Sist Brann gikk målløse av banen i to seriekamper på rad, var i 24.-26. runde i fjor da vi gjorde det i tre.

* Dessuten unngikk vi å slippe inn mål i to seriekamper på rad. Sist vi gjorde det, var i 15.-18. runde da vi gjorde det i fire på rad.

* Brann har tre hjemmeseire på rad i serien. Forrige poengtap på Stadion kom 1. juli da vi tapte 0-4 for MFK. Forrige gang vi hadde tre hjemmeseire på rad, var i de fire første i år. 

* Brann har scoret i de tre siste hjemmekampene. Sist vi ikke scoret hjemme var da vi tapte 0-4 for MFK 1. juli.

* Brann har holdt nullen i to hjemmekamper på rad. Sist vi slapp inn mål hjemme, var da vi slo Start 4-1 6. august. Sist Brann holdt nullen bak i to hjemmekamper på rad, var i de fire første dette året.

* Poeng: Brann har 44 poeng. Det er det meste vi har hatt etter 21 kamper i den øverste serien siden vi hadde 45 i 2007. Sistenevnte er også klubbrekorden vår på øverste nivå, selv når vi regner tre poeng for seier alle sesonger. I fjor og i forfjor hadde vi 37.

* Hjemmepoeng: Brann har 23 poeng hjemme. Det er det meste vi har hatt etter ti hjemmekamper siden vi hadde 26 i 2016. Sammen med 1961/62 (omregnet til tre poeng for seier) og 2007, er 2016 årene for klubbrekorden etter ti hjemme i toppdivisjonen. I fjor hadde vi 21.

* Seire: Brann har 13 seire. Det er det meste vi har hatt etter 21 kamper i den øverste serien siden vi hadde 14 i 2007. Sammen med 1999 er det klubbrekorden i toppdivisjonen. I fjor hadde vi ti. 

* Hjemmeseire: Vi har syv hjemmeseire. Det er det meste vi har hatt etter ti hjemmekamper siden åtte i 2016. Både i 1961/62, 2007, 2013 og altså 2016 hadde vi åtte, som er klubbrekorden etter ti hjemmekamper i den øverste divisjonen. I fjor hadde vi seks.

* Tap: Brann har tre tap. Det er det minste vi har hatt på øverste nivå siden 1974 da vi også hadde tre. Tre er også klubbrekorden vår i denne divisjonen. I fjor hadde vi fire. 

* Hjemmetap: Brann har ett hjemmetap i serien. Det hadde vi også i fjor etter ti hjemmekamper. I forfjor hadde vi ingen etter ti. Det hadde vi heller ikke i 1961/62 og 2007.

* Scoringer: Brann har scoret 31 mål. I fjor hadde vi scoret 41 etter 21 kamper.

* Hjemmemål: Brann har scoret 17 mål hjemme. I fjor hadde vi 24 etter ti hjemmekamper.

* Baklengs: Vi har sluppet inn 19 mål. Det er ett mindre enn i fjor etter 21 kamper, men ett mer enn hva vi hadde i 2016. Sistnevnte år er også klubbrekorden vår i den øverste divisjonen sammen med i 1974. Begge år slapp vi nemlig inn bare 18 på de første 21 kampene.

* Hjemmebaklengs: Brann har sluppet inn seks mål hjemme. I fjor hadde vi fem etter ti hjemmekamper, mens vi i forfjor hadde to, som også er klubbrekorden vår på øverste nivå.

* Målforskjell: Brann har +12 i målforskjell. I fjor hadde vi +21 etter 21 kamper.

* Målforskjell hjemme: Brann har +11 i målforskjell hjemme. I fjor hadde vi +19 etter ti hjemmekamper.

Legg merke til at hele åtte lag har scoret mer enn oss på hjemmebane i år, selv om vi riktignok har en hjemmekamp til gode på noen av dem.

--

BRANN MOT RANHEIM INNBYRDES I SERIEN:

Eliteserien og 1.divisjon:

Sted K S U T Mål Bakl
Bergen 2 2 0 0 5 1
Trondheim 2 1 1 0 2 0
Totalt 4 3 1 0 7 1

* Brann har aldri tapt mot Ranheim i serien, men har bare møtt dem fire ganger der; to ganger i 1.divisjon og to ganger i eliteserien. 

* Brann har ikke sluppet inn mål i de tre siste seriekampene mot Ranheim.

FORMEN:

Siste seks: Brann på 6.plass med 10 poeng (3-1-2) og 10-10 i målforskjell. Best er RBK med 16 og FKH med 13 poeng. Bodø Glimt(!) har elleve. På disse seks rundene har Brann spilt tre hjemme. 

Siste syv: Brann på 8.plass med 10 poeng (3-1-3) og 10-14 i målforskjell. Best er RBK med 19 og FKH med 13 poeng. Glimt er nr. 3 med 12. På disse syv rundene har Brann spilt fire hjemme. 

Siste åtte: Brann på 5.plass med 13 poeng (4-1-3) og 11-14 i målforskjell. Best er RBK med 22 poeng. Først på 14 poeng finner vi MFK og FKH på de neste plassene. På disse åtte rundene har Brann spilt fire hjemme. 

Siste ti: Brann på 5.plass med 17 poeng (5-2-3) og 13-15 i målforskjell. Best er RBK med 22 og FKH med 20. På disse ti rundene har Brann spilt fem hjemme.

Siste tolv (rundene etter vår rekke på syv strake seire):  Brann på 5.plass med 19 poeng (5-4-3) og 15-17 i målforskjell. Best er RBK med 28 og FKH med 21 poeng. På disse tolv rundene har Brann spilt seks hjemme.

--

HENDELSENE:

00:55 - Brann: Gilli Rólantsson med et dårlig innlegg fra venstre som går over alt og alle inne i feltet.

04:05 - Brann: Ruben Yttergård Jenssen får ballen utenfor feltet, men velger å sende frem til Gilli i feltet i stedet for å skyte. Det ender med et innlegg fra høyre, men Øyvind Alseth får akkurat headet vekk foran Kristoffer Barmen på femmeteren. Teniste header inn igjen mot mål, men Ranheim-keeper Even Barli snapper den høye headingen. 

06:55 - Ranheim: Kristoffer Løkberg gir heldigvis på tvers i stedet for å skyte når han får ballen inne i feltet. Vito Wormgoor får klarert.

08:30: Ranheim hadde tatt litt over nå.

09:00 - Brann: Vi kontrer med Fredrik Haugen og Taijo Teniste ute på høyresiden. Sistnevnte legger inn, men Barli får bokset vekk over Steffen Lie Skålevik nesten inne på streken.

10:05 - Brann: Haugen kan skyte fra 23 meter, men gir ballen videre til Gilbert Koomson som legger inn fra høyre. Ivar Erlien Furu mislykkes med klareringen og Bismar Acosta avslutter fra femmeterhjørnet. Høyt over.

11:15 - Brann: Koomson med et småfarlig innlegg fra høyre, men treffer ingen røde i feltet. Brann var nå på vei tilbake igjen etter en kort periode med et lite Ranheim-overtak noen minutter tidligere.

12:00 - Ranheim: Michael Karlsen forsøker seg fra egen halvdel og kanskje 60 meters hold. Ballen går ut mindre enn ti meter fra hjørneflagget.

13:30 - Brann: Koomson stjeler ballen fra Aleksander Foosnæs ved siden av sekstenmeteren og legger lavt inn mot Skålevik på femmeteren. Daniel Kvande klarerer såvidt foran ham.

20:30 - Brann: Ballen daler foran Haugen akkurat ved sekstenmeteren, men han får ikke skutt. Etter hvert kommer Teniste til innlegg fra høyre etter samspill med Koomson, men Eirik Valla Dønnem får headet vekk. Så skyter Yttergård Jenssen fra 26-27 meter,  men ballen forandrer retning i Skålevik på tretten meters hold og går like utenfor. Under sterk tvil teller jeg det som avslutning i feltet.

22:35 - Brann: Ranheim klarerer rett til Koomson som skyter fra kanskje fem meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Det går like utenfor lengste stolpe. 

26:50 - Brann: Gilli lurer Alseth vakkert vekk ute på vår venstrekant, men innlegget står ikke i stil.

30:00 - Brann: Yttergård Jenssen slår en flott pasning fremover til Gilli som hælsparker videre til Barmen. Sistnevnte skyter fra 12-13 meters ganske skrått hold, men noen meter utenfor lengste stolpe. 

32:55 -> bytte Ranheim: Andreas Helmersen inn for Michael Karlsen.

36:30 - Brann: Haugen sender fremover i retning Skålevik som er ved sekstenmeteren, men Furu takler til corner. 

38:00 - Ranheim: Trønderne på en sjelden visitt og Øyvind Storflor legger inn fra deres høyre side mot bakerste stolpe, men Samuel Sahin-Radlinger plukker innlegget ned.

40:45 - Brann: Haugen skyter fra vel tyve meter, men det blokkeres inne i feltet.

44:25 - Brann: Pent angrep av Brann, som starter med en Vito Wormgoor-klarering i egen femmeter. På veien fremover er ballen innom Haugen, Teniste og Koomson - som vender over til venstresiden vår hvor han finner Thomas Grøgaard. Der spiller han vegg med Gilli og kjemper seg foran Storflor før han kommer til innlegg fra dødlinjen. På femmeteren finner han Skålevik som skyter via Furu og over mål til corner.

45:00 + 1:00: Pause. 0-0 i målprotokollen. 5-0 til Brann i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: 

45:00 -> bytte Brann: Peter Orry Larsen inn for Kristoffer Barmen.

46:50 - Ranheim: Løkberg skyter fra 20 meter, men rett i fanget på Sahin-Radlinger.

50:55 - Brann: Haugen skyter fra like innenfor feltet, men det blokkeres i møljen rundt straffemerket. Så hælsparker Haugen til Skålevik, som hardt presset etter hvert kommer til avslutning fra like utenfor femmeterhjørnet. Det går rett på Barli som avverger til corner. 

53:25 - Ranheims: Løkberg skyter høyt over fra 13 meter. Dette var trøndernes første avslutning i feltet. Selv hadde vi hatt seks.

55:05 - Brann: Koomson slår inn fra høyre og fra straffemerket header innbytter Orry Larsen flere meter utenfor.

57:25 - Brann: Gilli kommer til innlegg fra venstre dødlinje, og på nærmeste finner han Skålevik på femmeteren, men strilen bommer på ballen.

58:37 - 1-0, SCORING BRANN, PETER ORRY LARSEN: Haugen med frispark fra venstre. Han slår det mot bakerste hvor Acosta knuser Tønne i hodeduellen og header ned foran mål, og på to meters hold kan Orry Larsen sette ballen enkelt inn i tomt mål!

Dette var på vårt åttende angrep med avslutning i feltet.

60:45 - Brann: Løkberg legger inn fra deres høyre side, og Sahin-Radlinger får bokset vekk to meter fra eget mål.

63:05 - Brann: Brann kontrer og Koomson legger inn fra høyre. Det innlegget når ikke frem til Gilli som kommer på løp, men havner hos Barli.

64:25 - Ranheim: Storflor med frispark fra skrått hold vel en meter utenfor feltet. Det går en halvmeter over.

70:55 - gult kort, Brann: Fredrik Haugen for å sparke vekk ballen.

72:55 - Ranheim: Mads Reginiussen lurer vekk Yttergård Jenssen og skyter fra 23 meter. Sahin-Radlinger fister til corner.

74:15 - Brann: Orry slår inn fra vår venstre side, men klarer ikke å finne Skålevik som går på løp inn i feltet. 

74:35 - Brann: Taijo Teniste skyter med venstrefoten fra skrått hold, vel fem meter utenfor feltet. Det skuddet skrur seg over og utenfor lengste kryss.

78:10 -> bytte Ranheim: Ola Solbakken inn for Øyvind Storflor

80:50 - Brann: Gilli slår frem mot Koomson som går på løp og legger inn fra høyre dødlinje. Kvande header rett opp i luften, men Barli plukker nedfallsfrukten. 

82:10 - Brann: Keeper Barli forsøker å drible av Yttergård Jenssen vel ti meter fra eget mål, men holder på å miste ballen. Så er Koomson nære på å nå ballen før Barli like utenfor sekstenmeteren, men keeperen får måkt ballen til kast.

82:40 - Brann: Teniste kaster langt inn og Orry vinner på hodet åtte meter fra mål. Barli redder uten problemer. 

83:55 - Ranheim: Tønne slår langt frem mot Helmersen som vinkes av for offside. Det var hårfint i så fall.

85:00 -> bytte Brann: Henrik Kjelsrud Johansen inn for Steffen Lie Skålevik

88:45 -> bytte Ranheim: Sondre Sørløkk inn for Øyvind Alseth

89:45 - Ranheim: Helmersen nære på å komme til en småluftig avslutning på vel ti meters hold, men Yttergård Jenssen får klarert til corner i siste liten.

90:00 + 0:40 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Ruben Yttergård Jenssen.

90:00 + 1:00 - Ranheim: Sahin-Radlinger og Vito holder nesten på å rote det til med dårlig kommunikasjon i feltet. Det utnytter Helmersen som snapper ballen et par meter utenfor femmeterhjørnet og skyter. Heldigvis over og til side.

90:00 + 4:05: Kampen er slutt. En viktig 1-0-seier til oss etter 9-2 i angrep med avslutninger i feltet. Det ene av våre angrep hadde to avslutninger i feltet, slik at vi totalt sett hadde ti avslutninger innenfor sekstenmeteren.

---

KAMPFAKTA:

Brann - Ranheim 1-0 (0-0)

Eliteserien fotball, menn. Brann Stadion, 9764 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL.

Gule kort: Fredrik Haugen, Brann.

Mål: 1-0: Peter Orry Larsen (58:37).

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen (Azar Karadas fra 90.), Kristoffer Barmen (Peter Orry Larsen fra 46.) - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 85.), Gilli Rolantsson.

Ranheim (4-3-3): Even Barli - Øyvind Alseth (Sondre Sørløkk fra 89.), Daniel Kvande, Ivar Furu, Aleksander Foosnæs - Kristoffer Løkberg, Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen - Øyvind Storflor (Ola Solbakken fra 79.), Michael Karlsen (Andreas Helmersen fra 33.), Erik Tønne

--

KAMPSTATISTIKK:

Ballbesittelse: 50-50 (VG Live)

Sjanser: 5-1 til Brann (VG Live og BT)

Avslutninger: 10-6 til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger på mål: 4-2 til Brann (NTB og VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 9-2  (mine tall). 1. omg.: 5-0 til Brann. 2. omg.: 4-2 til Brann.

Spillerstatistikken:

Målstatistikken:

ANDRE MEDIER OM KAMPEN:

BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Artikkeltags