Kontroll i mai-høstværet

Artikkelen er over 1 år gammel

Åsane - Brann 0-2. Hvem møter vi nå?

DEL

MeningerDet ble etter hvert en komfortabel opplevelse å se Brann på Myrdal gress. Da snakker jeg naturlig nok ikke om været, eller at Brann var så utrolig gode, men om at man slapp å være nervøse mot slutten av kampen. Det er vi jo ikke for bortskjemte med å slippe unna.

Jo da, det var for såvidt litt bekymringsverdig og frustrerende (og kaldt, og vått) den knappe timen vi måtte vente på det første målet mot andredivisjonslaget Åsane. Men da det endelig kom, så følte man at dette ville gå helt fint. Og det er på ingen måte noen selvfølge at man føler det slik lenger når man spiller mot andredivisjonslag. Det har vært nok av ulykker og nesten-ulykker for vår del mot lag fra lavere divisjoner i cupen dette tiåret.

Og da vi økte til 2-0 kvarteret før slutt, var det så og si ingen mulighet for at Åsane kunne komme tilbake. Med et par mindre unntak før pause (og kanskje en sjanse helt på slutten), var de i grunn ikke i nærheten av å score på oss. Brann kunne kontrollere og hvile seg foran søndagens kamp mot Rosenborg.

Til denne kampen var åtte spillere byttet ut fra serieoppgjøret i Bodø sist søndag: På keeperplassen hadde Eirik Holmen Johansen kommet inn for Håkon Opdal, i forsvarsfireren var Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor og Ruben Kristiansen byttet ut med henholdsvis Gilli Rólantsson, Jesper Löfgren, Christian Eggen Rismark og Thomas Grøgaard.

På høyre indreløperplass var Amer Ordagic valgt bort til fordel for Kristoffer Løkberg, og i angrepstrioen var Daouda Bamba og Veton Berisha satt ut for at Henrik Kjelsrud Johansen og Ludcinio Marengo skulle få prøve seg. De eneste som fikk starte begge kampene, var Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand og Gilbert Koomson.

Kampen mot andredivisjonslaget ble ikke uventet en tålmodighetsprøve i det sure været. Lenge dominerte Brann totalt i spillet, men fikk ikke så mange virkelig store sjanser. Dette har vi sett tidligere i år – i serien. De største sjansene var det Henrik Kjelsrud Johansen som fikk, men han misbrukte dem.

Helt mot slutten av omgangen kom hjemmelaget litt mer med i kampen, og hadde da også en bra mulighet til å kunne få kampens første mål. Vi gikk til pause med 0-0 og kalde fingre.

Man blir jo litt bekymret når tiden går og går, og vi ikke klarer å få ledermålet. Spesielt når man i tillegg til nervøsiteten for utfallet, også begynner å tenke på at hverken spillerne (som skal spille mot Rosenborg på søndag) eller vi på tribunen (som fryser) har godt av 30 ekstra minutter.

Og selv om breddedivisjonslag i kamp mot eliteserielag, gjerne blir mer og mer trøtte etter hvert, så spiller de også på seg mer og mer selvtillit hvis de klarer å holde et resultat som kan gi forside i lokalavisen.

Men det ble mer fart da Veton Berisha kom inn for Marengo (som vel har 50 % tilrettelagt arbeid) etter pausen, og etter nesten en times spill, fikk vi endelig det fortjente ledermålet. Kjelsrud Johansen stanget inn en corner fra Petter Strand, og man kunne puste ut. "DER kom den!" "Endelig!"

Etter dette var det så å si bare Brann. Åsabuene virket ikke farlige i det hele tatt. Hjemmelaget fikk strengt tatt ingenting til i 2. omgang, og var vel egentlig ikke i nærheten av å utligne på 1-0 til oss. Men selvsagt; slikt kan selvsagt komme ut av ingenting – såpass har vi lært i år, så det er alltid ekstra betryggende å få nummer to også.

Og det fikk vi ved Strand med vel kvarteret igjen, da keeper feilberegnet, og Kjelsrud Johansen headet til Strand som i sin tur headet videre i tomt mål. Da følte jeg meg for en gangs skyld veldig lite nervøs på Brann-kamp. De røde, for anledningen i sorte drakter med skogsbæryoghurt-topping, hadde full kontroll. Det skjedde knapt noe som helst etter doblingen av ledelsen.

Her var bare å holde på ballen, unngå å la oransjetrøyene bli for innpåslitne, og la tiden gå. Ingen grunn til å anstrenge seg unødvendig når fotballforbundet hadde bestemt at vi skulle få en dag kortere hvile enn Rosenborg før søndagens kamp mot nettopp dem.

Vi rodde dermed greit i land 2-0 over de oransje fra byggeområdene mellom Vestlandshallen og Horisont.

Et skår i gleden var at vi også denne cuprunden fikk en relativt tidlig skade, denne gang på Christian Eggen Rismark. Det endte med at Bismar Acosta måtte yte mer krefter enn han sikkert hadde sett for seg fra benken. Skjønt, veldig slitne ble de neppe baki forsvaret…

Av dem med lite spilletid i serien, og som fikk en sjanse til å vise seg frem i denne kampen, var det vel Kjelsrud Johansen som var mest synlig. På godt og vondt. Han viste styrke da han stanget inn ledermålet, og hadde også målgivende til 2-0. På den annen side bommet han også på et par rimelig bra muligheter.

Ludcinio Marengo herjet ikke like mye som han har gjort mot lag fra lavere divisjoner tidligere. Og at han «ikke herjet», er en underdrivelse. Men han er jo tydeligvis ikke helt restituert ennå, så da vil det nok lugge litt en stund til.

Hvem møter vi nå?

På mandag får vi vite hvem vi skal møte i tredje runde. Også i den runden settes kampene opp – de trekkes altså ikke, og det tas normalt hensyn til både geografi, at lagene ikke har møtt hverandre de siste sesongene, og at eliteserielag ikke settes opp mot hverandre.

Geografisk peker Nest seg ut som den mest aktuelle motstanderen til Brann, men vi møtte dem i cupen så sent som i 2017. Og 2012. Og 2009. Og 2001.

I utgangspunktet er 2017 for kort tid siden til at NFF ønsker en reprise allerede nå, men i tredje runde gjøres av og til unntak i mangel på andre alternativer – og for å få kabalen til å gå opp. Så det KAN bli Nest likevel, selv om vi altså møtte dem for to år siden.

Et annet høyaktuelt alternativ, og i grunn det jeg tror mest på, er Sogndal. De er noenlunde «lokale», de spiller ikke i eliteserien, og vi har ikke møtt dem i cupen siden 2011. Dessuten er det en kamp som fenger veldig i saftbygden. Siden NFF de siste årene har valgt å la alle eliteserielag få bortekamp også i tredje runde, og dette oppgjøret fenger mer i Sogndal enn i Bergen, så seiler Sogndal på Fosshaugane opp som min favoritt til å bli Branns neste steg på veien til Ullevål.

Men som nevnt; det er en kabal som skal gå opp, og det er mange hensyn som skal tas. Derfor kan vi ikke helt se bort fra at vi også kan bli sendt av gårde til en annen landsdel for å få gjennomført denne runden.

Publikum:

Tallet har blitt oppgitt å være ca 600. Det hadde nok kommet mange flere hvis det ikke hadde vært for været. For etter at vi bergensere de siste par månedene har blitt bortskjemte med fint og til tider også varmt vær, var det rene høsten denne torsdagen. Åtte-ti grader, konstant regn og også en sur vind. Ja det var faktisk ganske kraftig vind ikke så lenge før kampstart. Da var nok ikke andre runde i cupen på tak-løse Myrdal det som fristet folket mest. Jeg tror også halvparten forsvant ved pause.

Stemningen var mildt sagt fraværende.

(Fortsetter under bildene)

Regntøy er lurt.

Regntøy er lurt. Foto:

Ut fra fargene på overtrekksdraktene, var det iikke godt å si hvem som var hvem.

Ut fra fargene på overtrekksdraktene, var det iikke godt å si hvem som var hvem. Foto:

Rimet:

*

Andre runde cupen

i et surt og jævlig vær

Åsane på Myrdal gress

var det som ventet der

Tøft nok for oss det,

Forventet ingen tur i parken,

ved Gullgruven, IKEA

Horisont og også Arken

*

Vi styrte helt fra start,

men det tok bortimot en time

før 1-0-målet kom,

og denne linjen til å rime

Og Kjelsrud fikset DET,

og så kom ett ved Petter Strand

Da ble det ganske enkelt,

og vi dro det lett i land

*

Så dermed er vi videre

til cupens tredje runde

Så langt med kontroll

Ja sånn i hvert fall noenlunde

Og hvem blir vi satt opp mot?

Blir det Sogndal vi får nå?

Men uansett så skal det

være noen vi skal slå!

*

Hendelsene:

01:10 - Brann: Ludcinio Marengo legger inn fra venstre. Henrik Kjelsrud Johansen header over fra ti meter.

05:40 - Brann: Gilbert Koomson header over fra syv meter.

10:05 - Brann: Ruben Yttergård Jenssen slår frem i feltet og Petter Strand forsøker seg på et brassespark fra åtte meter, men det spretter rolig inn til keeper Thomas Hille.

11:00 - Brann: Kjelsrud Johansen demper ballen på brystet og skyter fra ti-tolv meters skrått hold. Her er det helt ledig i lengste hjørnet, så han kunne forsøkt å lobbe over keeper. I stedet skyter han lavt og utenfor lengste.

17:35 - Åsane: Eirik Holmen Johansen med en farlig avdribling av Håkon Lorentzen i feltet, men det går bra!

18:25 - Brann: Kjelsrud Johansen kommer seg til skudd fra 13-14 meters skrått hold. Det går via Hille og utenfor lengste stolpe til corner.

24:10 - Åsane: Hjemmelaget på en sjelden visitt i retning vårt mål, men innlegget fra Marius Bildøy er helt ufarlig og heades vekk. Etter hvert legger Stian Nygard inn fra venstre, men det går rett inn til Holmen Johansen.

25:10 - Brann: Marengo skrår innover fra venstre og skyter til slutt fra skrått hold utenfor feltet. Hille bokser vekk.

25:40 - Brann: Koomson med et farlig og lavt innlegg fra høyre dødlinje, men det går gjennom femmeteren. Kjelsrud Johansen er ikke langt unna å nå det.

27:35 - Åsane: Bildøy med innlegg fra høyre. Holman Johansen tar det.

27:50 - Brann: Kristoffer Løkberg spiller frem til Kjelsrud Johansen som er alene igjennom, men fra fem meters skrått hold setter han ballen rett på keeper.

28:30 - Brann: Strand skyter fra tolv meter etter en corner, men rett inn i klyngen av folk. Samme skjebne får også Løkbergs skudd fra 22 meter.

31:20 - Åsane: Bildøy skyter fra fjorten meter, men det går via en Brann-spiller og til corner. Åsanes første avslutning i feltet. Brann hadde på denne tiden hatt syv.

32:00 - Åsane: Et hardt innlegg blokkeres og Viljar Birkeland dundrer høyt over fra 30 meter.

32:45 - Brann: Løkberg skyter fra skrått hold like utenfor feltet. Det går over og utenfor.

36:10 - Brann: Yttergård Jenssen skyter fra 25 meter, men det blokkeres i feltet.

37:25 - gult kort, Åsane; Viljar Birkeland for å sparke ballen vekk.

38:20 - Brann: Koomson legger inn fra høyre, Marengo får ballen videre mot Kjelsrud Johansen, men det er offside på sistnevnte.

41:30 -> bytte Brann: Bismar Acosta inn for en skadet Christian Eggen Rismark.

43:25 - Åsane: Birkeland skyter fra ti-tolv meters ganske skrått hold, men det går utenfor lengste stolpe. Dermed hadde Åsane hatt to avslutninger i feltet siden Brann hadde en sist.

44:45 - Åsane: Kristoffer Valsvik skyter fra 25 meter. Det går et par meter utenfor.

45:00 + 1:10 - gult kort, Brann; Gilli Rólantsson for å spille ballen vekk etter at dommer har blåst.

45:00 + 1:40: Pause. 0-0 i mål, 7-2 til Brann i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Veton Berisha inn for Ludcinio Marengo.

48:55 - Brann: Strand legger høyt inn fra venstre mot bakerste, men Koomson får ikke hodet høyt nok til å kunne heade på mål,

50:15 - Brann: Vi er inne igjen i Åsane-feltet, men  klarer ikke å komme oss til avslutning.

51:35 - Brann: Hjemmelaget holder nesten på å sette  ballen i eget mål på et innlegg fra Veton Berisha.

52:20 - Brann: Strand med innlegg fra høyre og  Birkeland sleiver inn til egen keeper.

53:15 - Brann: Strand finner Gilli ute på høyresiden og færøyingen legger hardt inn (var det egentlig et skudd?) fra siden av sekstenmeteren. Keeper bokser over til corner.

55:30 - Brann: Strand får ballen like utenfor feltet og er egentlig på skuddhold, men har to oransjekledde på seg, og velger derfor å gi til Berisha til venstre. Men  pasningen mot Berisha blir for lang og han må helt ned  til dødlinjen for å hente.

55:58 - 0-1, SCORING BRANN; HENRIK KJELSRUD JOHANSEN: Så sitter den endelig! Corner fra venstre ved Strand, og Kjelsrud Johansen vinner på hodet ved bakerste stolpe og setter ballen i det høyre hjørnet fra tre meters  hold.

Lettelse!

Nå hadde vi åtte avslutninger i feltet, mens Åsane fremdeles bare hadde hatt to.

56:40 -> bytte Åsane: Didrik Fredriksen inn for Marius Bidøy.

58:30 - Brann: Et fint Brann-angrep avsluttes med at Gilli kommer til avslutning fra ti meters ganske skrått hold, men keeper blokkerer til corner.

59:00 - Brann: En egentlig litt dårlig corner fra Yttergård Jenssen havner likevel hos Koomson som skyter fra syv-åtte meter, men det blokkeres umiddelbart.

61:35 - Brann: Jesper Löfgren header utenfor fra fem meter, midt på mål, på en corner fra venstre ved Strand.

62:55 - Brann: Berisha kommer til innlegg fra venstre  - og på nærmeste, fra skrått hold like like utenfor femmeteren, skyter Strand. Keeper bokser vekk.

64:10 - Brann: Åsane med et stygt balltap rett utenfor egen sekstenmeter og Strand skyter fra 23 meter. Keeper slår til corner.

64:45 - Brann: Kjelsrud Johansen treffer ballen med låret i femmeteren på en corner, men keeper tar det.

65:25 - Åsane: Simen Lassen sender igjennom til Didrik Fredriksen som kommer småskummelt inn i feltet, men Acosta stanser ham. Imidlertid får de et frispark for en situasjon rett i forkant.

66:15 - Åsane: Kristoffer Valsvik med frispark fra 30 meter. Det går lavt og forbi muren, men Holmen Johansen redder greit.

66:50 - Brann: Løkberg vinner ballen midt på Åsanes  halvdel. Strand gir videre til Koomson som er utenfor sekstenmeteren, men sistnevnte bruker som vanlig for  lang tid og skuddforsøket fra sytten meter blir  blokkert umiddelbart.

69:35 - Brann: Berisha legger inn fra venstre, men ballen går gjennom både femmeteren og sekstenmeteren. Kjelsrud Johansen kommer akkurat for seint.

70:15 -> bytte Åsane: August Selnes inn for Simen  Lassen.

71:00 - Brann: Løkberg slår langt frem mot Koomson, men keeper tar det.

73:34 - 0-2, SCORING BRANN; PETTER STRAND: Acosta slår langt og høyt mot bakeste, keeper Hille feilberegner totalt, Kjelsrud Johansen header inn foran mål, og fra syv-åtte meter header Strand over Simen Hopsdal og inn i  det tomme målet.

2-0 til oss, og dette så ut til å være spikret. På  dette tidspunkt hadde vi hatt fjorten avslutninger i  feltet, mens Åsane hadde hatt to...

78:00 -> bytte Åsane: Henrik Udahl inn for Ole Martin  Kolskogen.

79:40 -> bytte Brann: Kristoffer Barmen inn for Petter Strand.

87:25 - Brann: Kjelsrud Johansen kommer til innlegg, men det triller inn til keeper.

89:05 - Åsane: Joakim Hammersland utfordrer og legger inn. Udahl kommer inn bak Grøgaard og får tilsynelatende et touch på ballen tre-fire meter fra mål, men Holmen Johansen tar det greit.

90:00 - Åsane: Holmen Johansen er utenfor siden av sekstenmeteren for å avskjære et fremspill fra Birkeland.

90:00 + 0:15 - Åsane: Holmen Johansen er ute og redder ballen foran Udahl når den forandrer retning utenfor feltet.

90:00 + 0:50 - Åsane: Det blir spilt frem mot Selnes, men Holmen Johansen har nok en gang kontroll.

90:00 + 2:45 - Brann: Koomson slår frem til Løkberg som får ballen på høyresiden av feltet og skyter fra åtte meters nesten død vinkel. Hille slår til corner.

90:00 + 3:00: Kampen er over. Vi har vunnet 2-0 etter 15-3 til Brann i avslutninger i feltet.

(Fortsetter under bildene)

Lite stemning å takke for, så her var det bare å løpe inn i varmen så man ikke blir syk til søndag.

Lite stemning å takke for, så her var det bare å løpe inn i varmen så man ikke blir syk til søndag. Foto:

Bekreftet resultat. 51-19 til Brann. Klokken er 02.

Bekreftet resultat. 51-19 til Brann. Klokken er 02. Foto:

-

Kuriosa:

* Brann har vunnet fire strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke vant, var da vi tapte 0-1 for Ranheim på Stadion 5. mai. Forrige gang vi vant så mange serie- og cupkamper på rad, var i april og mai i fjor da vi vant ti på rad (syv i serien og tre i cupen).Vi har for øvrig vunnet seks av de siste syv.

* På bortebane har vi fem strake seire i serie og cup. Sist vi ikke vant borte, var da vi tapte 1-2 for Viking i serien 13. april. Forrige gang vi vant fem obligatoriske bortekamper på rad, var i april og mai i fjor da vi gjorde det i syv (fire i serien og tre i cupen).

* Brann har scoret i fire obligatoriske kamper på rad. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-1 for Ranheim 5. mai. Før det scoret vi i 17 strake seriekamper, slik at vi nå har scoret i 21 av de 22 siste obligatoriske kampene.

* Brann har scoret i elleve obligatoriske bortekamper på rad. Sist vi ikke scoret borte i tellende kamp, var da vi tapte 0-2 for VIF 26. august. Før det scoret vi i 16 serie- og cupkamper på rad, slik at vi nå har scoret i 27 av de siste 28 obligatoriske bortekampene.

* Dette var andre gang i år vi holdt nullen i en obligatorisk kamp. Første gangen var da vi slo Stabæk 1-0 på Nadderud 12. mai.

-

Brann innbyrdes mot Åsane i serie og cup:

* Dette var Branns syvende møte mot Åsane i serie eller cup. Seks av disse har endt med seire til Brann, mens én (hjemmekampen mot dem i 1.divisjon 2015) endte med uavgjort. I cupen har ikke Brann sluppet inn mål mot Åsane siden det aller første internoppgjøret i 1985.

-

Kampfakta:

Åsane - Brann 0-2 (0-0)

2. runde, NM menn. Myrdal. Dommer: Marius Grøtta, Malmefjorden IL. Gult kort: Viljar Birkeland, Åsane. Gilli Rolantsson, Brann.

Mål: 0-1: Henrik Kjelsrud Johansen (55:58), 0-2: Petter Strand (73:34).

Åsane (4-5-1): Thomas Hille - Viljar Birkeland, Ole Martin Kolskogen (Henrik Udahl fra 79.), Simen Hopsdal, Martin Ueland - Marius Bildøy (Didrik Fredriksen fra 57.), Stian Nygard, Kristoffer Valsvik, Simen Lassen (August Selnes fra 71.), Joakim Hammersland - Håkon Lorentzen.

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Gilli Rolantsson, Jesper Löfgren, Christian Eggen Rismark (Bismar Acosta fra 42.), Thomas Grøgaard - Kristoffer Løkberg, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand (Kristoffer Barmen fra 80.) - Gilbert Koomson, Henrik Kjelsrud Johansen, Ludcinio Marengo (Veton Berisha fra 46.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 18-5 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 14-1 til Brann (NTB)

-

Spillerstatistikken, NM:

AB = mot Arna-Bjørnar

Ås = mot Åsane

Tot = minutter totalt

Kamp = kamper spilt

St = kamper startet

Må = mål

Gu = gule kort

Tykk skrift med understrek = startet kamp

 
  AB Åsa   Tot Ka St Gul
Acos  

49

 

49

1

     
Barm  

11

 

11

1

     
Beris  

45

 

45

1

     
Grøg

90

90

 

180

2

2

1

 
Ho.Joh  

90

 

90

1

1

   
Kals

2

   

2

1

1

   
Kara

40

   

40

1

 

1

 
Kj.Joh

90

90

 

180

2

2

3

 
Koom  

90

 

90

1

1

   
Löfg

90

90

 

180

2

2

   
Løkb

90

90

 

180

2

2

   
Mare

50

45

 

95

2

2

   
Mjøs

28

   

28

1

 

2

 
Opdal

90

   

90

1

1

   
Orda

62

   

62

1

1

   
Rism

90

41

 

131

2

2

   
Róla

90

90

 

180

2

2

 

1

Stra  

79

 

79

1

1

1

 
Teni

88

   

88

1

     
Ytt.Jen.

90

90

 

180

2

2

   
       

Mediene om kampen:

BA

BA Live

Dagbladet

Brann.no

Artikkeltags