Skal vi ende opp på midten?

Kristiansund - Brann 1-0

DEL

MeningerDet var vel ikke mange som ble sjokkert over tapet i Kristiansund, slik sesongen har utviklet seg.

 
Til tross for et oppsving på Åråsen i forrige runde, har den generelle trenden vært nedadgående i en tid. Kristiansund er en av de motstanderne vi virkelig sliter med (tap siste to borte mot dem før søndag, en knepen hjemmeseier i år, en knepen seier det 98. minutt i fjorårets hjemmekamp, og 0-4-tap hjemme i forfjor). Legg til de ufyselige værforholdene, og hjemmelaget hadde det som plommen i egget. Dette regnet vi med ville bli et kjør fra blåtrøyene. Og det ble det. Spesielt de første 25 minuttene var det virkelig ille. Da stilte vi rett og slett ikke opp.

 

Og der vi i Brann virker som om vi er ferdige med sesongen - da vi allerede er ute av det meste og det etter all sannsynlighet ligger an til en skuffende plassering i serien, finner kristiansunderne inspirasjon i at en eventuell femteplass vil være nok en god prestasjon av dem. Ja faktisk tangering av deres historisk beste prestasjon fra i fjor. Derfor regner jeg det som meget godt mulig at KBK spiller med mer glød enn oss resten av sesongen, og tar fra oss den femteplassen vi med et nødskrik innehar i øyeblikket. For så tafatt vi opptrer i de fleste kamper for tiden, kan det komme flere lag sigende forbi. Viking er et av dem. De er bare to poeng bak nå. For en måned siden trodde jeg slett ikke disse lagene skulle kunne passere oss, men de siste fire kampenes poengfangst har endret den skråsikkerheten.

 

Jeg har nevnt et par ganger at Lars Arne Nilsen skal få ut sesongen til å vise at han kan snu skuten. Det fortjener han etter hva han gjorde med Brann fra 2015 til et godt stykke ut i fjorårssesongen, og de årene er da også argumentet for at han skal kunne lede oss inn i suksess igjen. Men selv om man ikke skal forhaste seg og ikke la seg vippe av pinnen av motgangsperioder, så er fotball ferskvare. Og foreløpig ser det ikke ut til at roret vil lystre ham. Det begynner å bli en stund siden vi var stabilt gode i mer enn noen kamper av gangen. Forestillinger som dem mot Mjøndalen, Tromsø og ikke minst Kristiansund på søndag, taler absolutt ikke i hans favør.

 

Ikke det at et trenerbytte er svaret på alle problemer, eller at det er noen garanti for forbedring. Det lærte vi vel da Rikard Norling var her?  Og man skal selvsagt ikke avskrive at LAN på et senere tidspunkt kan få oss til å prestere igjen. Det er tross alt vedig få av oss som er synske. Men nå virker Brann å være inne i en blindgate - både resultatmessig og spillemessig, og før eller siden må man jo vurdere om ikke muligheten for fremtidig suksess kan øke med nytt blod, nye tanker og ny inspirasjon. Jeg ser for meg at den diskusjonen må tas etter sesongen hvis tristessen fortsetter ut året.

 

Lille Kristiansund har matchet Brann i snart halvannen sesong

 

Brann er fremdeles det laget som har tatt tredje flest poeng de to siste sesongene - bare MFK og RBK har tatt flere, men mye av dette kan tilskrives fjorårets gode start. For siden har det gått verre. Over de siste 44 rundene har lille Kristiansund tatt like mange poeng som oss, og over de siste 42 har nordmøringene faktisk tatt tre flere poeng! 

 

Det er ikke godt nok, da vi tross alt snakker om bortimot halvannen sesong. Vi har brukt mange millioner på spillere og blant annet hentet en av de beste fra nettopp dem. Likevel har vi ikke beveget oss opp fra kristiansundernes nivå. For all del; de gjør en kjempejobb i klippfiskbyen, men over så langt tid skal Brann prestere markant bedre. Det gjør vi ikke.  

 

Ser man på både de siste 37 og de siste 39 rundene, er det fem lag som har tatt flere poeng enn oss. Deriblant Glimt, Odd og nettopp Kristiansund, mens vi bare har tatt noen få flere poeng enn Haugesund. Og der Glimts poengfangst i de nevnte rundene for en stor del handler om årets opptur i nord (de var syv poeng dårligere enn oss i fjorårets høstsesong), så presterte Odd omtrent likt med oss (ett poeng mindre enn oss) høsten 2018, mens Kristiansund tok to poeng mer enn oss allerede da. Med andre ord har vi ikke klart å holde et høyere nivå enn disse på godt over et år.

 

Her er poengfangsten for de 37-44 siste rundene: 

 

Over de siste 37 serierundene (rundene f.o.m. fjorårets første tap): 1) Molde 82, 2) RBK 73, 3) Glimt og Odd 61, 5) Kr.sund 59, 6) Brann 56, 7) Haugesund 54.

 

Over de siste 38 serierundene: 1) Molde 85, 2) RBK 76, 3) Glimt 62, 4) Odd 61, 5) Brann og KBK 59, 7) Haugesund 55. 

 

Over de siste 39 serierundene: 1) Molde 85, 2) RBK 76, 3) Glimt 63, 4) Odd og  Kr.sund 62, 6) Brann 60, 7) Haugesund 58.

 

Over de siste 40 serierundene: 1) Molde 88, 2) RBK 76, 3) Glimt 66, 4) Kr.sund 65, 5) Brann 63, 6) Odd 62, 7) Haugesund 61.

 

Over de siste 41 serierundene: 1) Molde 88, 2) RBK 79, 3) Kr.sund 68, 4) Glimt 66, 5) Brann 64, 6) Odd 62, 7) Haugesund 61. 

 

Over de siste 42 serierundene: 1) Molde 91, 2) RBK 82, 3) Kr.sund 68, 4) Glimt 66, 5) Brann og Odd 65, 7) Haugesund 62.

Her kan man se stillstanden i Brann-utviklingen ved å sammenligne årets 21 kamper (32 poeng til oss) med fjorårets 21 siste (33 poeng til oss). Vi var femte best både i fjorårets 21 siste runder og som kjent etter årets 21 første runder.

 

Over de siste 43 serierundene: 1) Molde 91, 2) RBK 85, 3) Glimt 69, 4) Brann og Kr.sund 68, 6) Odd og Haugesund 65. 

 

Over de siste 44 serierundene: 1) Molde 92, 2) RBK 86, 3) Brann og Kr.sund 71, 5) Glimt 70, 6) Odd 68, 7) Haugesund 66.

 

Over de siste 51 serierundene (alle rundene i år og i fjor): 1) Molde 105, 2) RBK 100, 3) Brann 90, 4) Haugesund 79, 5) Kristiansund 78, 6) Odd 78, 7) Glimt 75. Her lever vi fremdeles på den gode starten vi hadde i fjorårssesongen.

Og når det gjelder tiden etter Brann kjøpte Bamba fra Kristiansund (33 runder), har Kristiansund tatt 54 poeng. Brann har tatt 52...
 

 

-

 

Kampen:

 

Til denne kampen var Veton Berisha tilbake fra karantene. Azar Karadas startet sin første seriekamp siden 0-4-tapet mot nettopp Kristiansund for to år siden. Når det gjelder sistnevnte, så var ikke det noen suksess. Det var heller ikke ventet, og jeg må si jeg blir forbauset om det blir funnet plass til ham også i neste års stall. Azar er en fin fyr og vil alltid være en legende, men dette bør ha vært hans siste kamp fra start i Brann-trøyen!

 

Ut av laget forsvant skadete Amer Ordagic og Gilli Rólantsson. Førstnevnte vil nok dessverre bli savnet i noen kamper til. Vi må jo dessuten også klare oss i et par kamper til uten Dauda Bamba, som tross alt hadde begynt å score mål for oss før den idiotiske albuen. 

 

På benken var det imidlertid en del interessant denne gang, og da er det ikke Thomas Grøgaard, Gilbert Koomson og Eirik Holmen Johansen jeg tenker på. Vi stilte nemlig med 18-åringen Aune Selland Heggebø (som kun hadde de 19 eliteserieminuttene mot LSK sist), samt 19-åringene Andreas Mjøs, Nicholas Marthinussen og Sander Marthinussen (alle uten eliteserieerfaring) på benken. 

 

 

Allerede i begynnelsen var det hjemmelaget som tok grep om kampen, men dog uten i skape noen sjanser i kulingen. 

 

Etter ti minutter ville kristiansunderne ha straffe da Flamur Kastrati falt litt lett i en duell mot Christian Eggen Rismark, men dommeren gjorde nok rett i å la det passere.

 

Men Kristiansund skulle likevel ta ledelsen da Sondre Sørli kom seg forbi både Kristoffer Barmen og Ruben Kristiansen før han sendte frem til Amahl Pellegrino. Bismar Acosta kom for sent til å hindre ham i å avslutte, ballen gikk under og via Håkon Opdal, inn i mål til 1-0-ledelse for laget fra klippfiskbyen.

 

Og da var elendigheten knapt nok startet… Tre minutter senere herjet Torgil Gjertsen før han kom til avslutning fra skrått hold. Heldigvis reddet Opdal, men Kastrati kom til en ny avslutning på returen. Denne gang var det Acosta som reddet oss med en fot nesten på streken! 

 

Og bare 35 sekunder etter dette igjen, holdt de mørkeblå på å score igjen. Denne gang da Dan Peter Ulvestad skjøt fra fem meter og Ruben Kristiansen reddet på streken. 

 

Nå hadde vi vært virkelig heldige her! Vi kunne ligget under med flere mål.

 

Etter 17 minutter var vi bare en Vito Wormgoor-takling fra at Pellegrino hadde vært på vei alene igjennom, og ytterligere to minutter senere var det Christian Eggen Rismark som reddet oss på en Sondre Sørli-avslutning fra åtte meter.

 

Det stod 4-1 til hjemmelaget i angrep med avslutninger i feltet etter de første tyve minuttene. Og fem til KBK hvis man talte med begge avslutningene på dobbeltsjansen etter et kvarter. Hjemmelaget hadde vært fullstendig overlegne og spilte med en energi som Brann-laget ikke var i nærheten av.

 

Heldigvis roet det seg etter vel 25 minutter og vi kom mer med i kampen. Men fortsatt uten å skape noen sjanser. Omgangen ebbet ut uten så mye mer dramatikk, men med stadig mere vind og regn.

 

Også andre omgang var lenge uten de helt store hendelsene, men vel 25 minutter før slutt fikk bacalaogjengen frispark like utenfor feltet. Vito fikk årets tredje gule kort, og Opdal måtte slå frisparket til corner.

 

To minutter senere fikk Pellegrino muliugheten fra spiss vinkel, men heldigvis sleivet han over.

 

I fortsettelsen var kampen jevn og sjansefattig. Noe som selvsagt passet det ledende laget bra. Vi klarte aldri å etablere noe skikkelig press for å få utligningsmålet. Kristiansund hadde god kontroll og det så aldri ut til at vi skulle få med oss noen poeng fra havgapet.

 

Ett minutt før slutt kom Eggen Rismark til en halvslapp heading fra ti-tolv meter, men KBK-keeper Sean McDermott reddet altfor enkelt. Og det var kanskje også det nærmeste vi kom scoring i løpet av nitti minutter…

 

To og et halvt minutt på overtid var det nære på 2-0 til KBK og at hjemmelaget hadde passert oss på tabellen pga bedre målforskjell. Da kom nemlig innbytter Bendik Bye stormende inn i feltet og skjøt fra skrått hold, men det gikk heldigvis i nettveggen.

 

Ett minutt senere var det innbytter Jesper Isaksen som fikk avansere fra tretten meter inne på egen halvdel og til noen meter utenfor Brann-feltet der han til slutt skjøt. Det gikk noen meter utenfor.

 

Dermed ebbet det ut med et fullt fortjent 0-1-tap, men at vi i det minste unngikk ydmykelsen i at de hadde passert oss på tabellen med ett mål til.

PS! Dette var første gang siden 26. august i fjor at vi ikke klarte å score i en bortekamp i serien. Den gang tapte vi 0-2 for VIF, og i mellomtiden scoret vi i 14 strake serie-bortekamper. Men klubbrekord ble det ikke. Den er på 16 og er ti år gammel.

 

 

-

Supporterne:

 

Vi var bare rundt regnet 30 Brann-supportere til stede, og det er noe av det minste vi har vært på en bortekamp i serien på lange tider. Vi var ytterst få fra supportermiljøet, og vi sang nesten ikke. Minst like elendig av oss som av laget!

 

 

-

 

Rimet:

 

*

Nok en pause overstått,

med landslag, tant og fjas

Brann i kamp om tre poeng,

er mye mere stas

Men Yr ga oss et hint

om hva som ventet oss på Møre:

Kraftig regn og nesten storm

- et klassisk vestlandsføre

*

Om regnet strømmet vannrett,

gikk det loddrett ned med Brann

I første ble vi rundspilt,

ja så rundt som spill går an!

Og baklengs fikk vi tidlig,

Pellegrino ordnet det

Det kunne fort kom’t mange fler

vi hang jo ikke med!

*

Det bedret seg, men da 

var nesten første omgang slutt

I andre skjedde lite,

vi var fortsatt uten futt

Det lyste hele veien;

dette ville nok bli tap

Medaljehåpet ligger aller 

innerst i et skap

*

For null poeng det ble det,

KBK har nå kom’t likt

Det er jo ganske flaut,

og vi skal ikke godta slikt

Medalje kan vi glemme,

men vi slipper strid i bunn

Og én ting må vi klare;

komme foran Krist’jansund!

*

-

 

Tabellsituasjonen:

 

Molde er nå umulige 14 poeng foran oss og styrer rett mot gull. Glimt ser ut til å kanskje få den forventede oppbremsingen nå. Men elleve poeng ser jeg ikke for meg at vi henter inn på dem. Odd gikk på et tap, men jeg tviler sterkt på at vi tar igjen deres seks poengs ledelse, og enda mer på at vi henter inn Rosenborgs forsprang på fire. Alt tyder på at femteplass er det beste vi kan klare. Men med formutviklingen vi ser hos de respektive klubber, taler vel sannsynligheten for at vi blir passert av Kristiansund og kanskje også Viking. 

 

Slik tar vi medalje:

 

Nei det er ikke realistisk, men her er uansett budsjettet:

 

Jeg tar fortsatt utgangspunkt i at Molde og Glimt ender foran oss. 

 

Legg merke til at Odd er ferdige både med RBK, Molde og Glimt, mens vi har alle disse igjen. 

 

Odd; 38 poeng nå: Gjenstående kamper; S08 (h) 3 p, Godset (b) 1 p, VIF (h) 3 p, Ranheim (b) 3 p, Stabæk (b) 0 p, Mjøndalen (h) 3 p, Brann (b) 0 p, TIL (h) 3 p, Haugesund (b) 0 p = 5-1-3 (16 poeng) fra nå = 54 poeng totalt.

 

RBK; 36 poeng nå: Gjenstående kamper; Mjøndalen (b) 3 p, Brann (h) 1 p, Haugesund (b) 3 p, Kr.sund (b) 3 p, Molde (h) 0 p, Godset (b) 3 p, Glimt (h) 1 p, Viking (b) 3 p, Ranheim (h) 1 p = 5-3-1 (18 poeng) fra nå = 54 poeng totalt.

 

Brann; 32 poeng nå: Haugesund (h) 3 p, RBK (b) 1 p, Molde (h) 1 p, S08 (b) 3 p, Glimt (h) 3 p, VIF (b) 3 p, Odd (h) 3 p, Godset (b) 3 p, Viking (h) 3 p = 7-2-0 (23 poeng) fra nå = 55 poeng totalt.

 

I tillegg må følgende klubber gå på noen poengtap hvis 55 poeng skal holde til bronse for oss:

 

- Kr.sund kan ennå få 59 poeng og må derfor tape minst fem poeng (et tap og en uavgjort). Dvs. et poengtap i tillegg til det budsjetterte tapet mot RBK over. 

- Viking kan ennå klare 57 poeng og må derfor tape minst tre poeng til. Det gjør de med resultatene over.

 

Øvrige lag kan ikke oppnå 55 poeng.

 

Når det gjelder å slippe ydmykelsen å ende bak Kristiansund, er det verd å merke seg at nordmøringene både har Molde og Glimt igjen borte. Vi har «bare» Rosenborg av topplagene (ja faktisk alle de syv øverste) igjen på bortebane. 

 

(Fortsetter under bildene)

-

Høstmørket er her igjen!

Høstmørket er her igjen! Foto:

Det går nedover med Branns form

Det går nedover med Branns form Foto:

Vi var latterlig få Brann-supportere i Kristiansund.

Vi var latterlig få Brann-supportere i Kristiansund. Foto:

 

Hendelsene:

 

01:45 - KBK: Christoffer Aasbak slår et frispark inn i feltet, men Christian Eggen Rismark header vekk.

 

02:10 - KBK: Litt småskummelt etter at et innkast stusses videre, men vi får ryddet opp.

 

03:10 - KBK: Flamur Kastrati lurer vekk Bismar Acosta ute på deres venstrekant og kommer til innlegg. Det går over linjen.

 

04:05 - KBK: Amidou Diop skyter fra minst 25 meter, men langt utenfor.

 

04:50 - Brann: Petter Strand får ballen i feltet etter innlegg fra Ruben Kristiansen, men får ikke skikkelig kontroll. Det blir et mislykket forsøk på å avslutte fra ti-tolv meter, og det går langt utenfor.

 

06:50 - Brann: Ruben Yttergård Jenssen slår et frispark inn fra høyre, men det heades vekk av Aasbak.

 

07:30 - Brann: Jenssen skyter lavt fra 27-38 meter, men det heades vekk av Aliou Coly i feltet.

 

10:05 - KBK: Kastrati går i bakken inne i feltet etter en duell mot Rismark. Sistnevnte er nok litt borti, men det ville vært et litt billig straffe.

 

12:24 - 1-0, SCORING KBK; AMAHL PELLEGRINO: Hjemmelaget vinner ballen fire meter inne på egen halvdel. Etter hvert er det Sondre Sørli som gjør forarbeidet, kommer seg forbi både Kristoffer Barmen og Ruben Kristiansen før han sender frem til Pellegrino. Acosta kommer for sent til å hindre ham i å avslutte fra 14 meters skrått hold, under Håkon Opdal og i mål. 

 

Dette var nordmøringenes første avslutning i feltet, slik at lagene hadde hatt en slik hver etter scoringen.

 

14:00 - Brann: Kristiansen kommer til innlegg fra dødlinjen, men rett inn til Sean McDermott.

 

15:35 - KBK: Torgil Gjertsen herjer og kommer seg til avslutning fra ti-tolv meters skrått hold. Opdal redder med en glimrende beinparade. Imidlertid er Kastrati på returen og avslutter fra utenfor femmeterhjørnet. Denne gang redder Acostas fot oss tre meter fra målstreken.

 

16:10 - Brann: På en corner fra Pellegrino, avslutter Dan Peter Ulvestad fra fem meter. Han skyter rett på Kristiansen som står på streken, og så plukker Opdal ned returen.

 

Utrolig at vi ikke lå under med mer enn 0-1 nå.

 

17:10 - KBK: Vito Wormgoor med en herlig takling på Pellegrino som var på vei til å komme alene med Opdal.

 

17:30 - Brann: Strand forsøker en avslutning fra 18 meter, men den blir blokkert rett innenfor feltet. Ulvestad blir liggende etter å ha stoppet ballen med hodet.

 

19:10 - KBK: Pellegrino er på ferde igjen og kommer til innlegg fra deres venstre side. På åtte meters hold når Sørli frem og får avsluttet. Rismark, som kommer halsende etter ham, treffer ballen og den går til corner. Her kunne det blitt mål - igjen!

 

19:50 - KBK: Sørli skyter fra over 25 meters skrått hold, men det går over via fingertuppene til Opdal.

 

Hjemmelaget hadde allerede hatt fire angrep med avslutninger i feltet. Vi hadde hatt én…

 

21:25 - KBK: Diop skyter fra tyve meters skrått hold, men det blokkeres i feltet.

 

22:10 - KBK: Aasbak skyter fra mer enn 25 meters skrått hold. Kastrati kommer akkurat for sent på femmeteren og ballen går utenfor lengste stolpe.

 

24:05 - KBK: Aasbak med et nytt skummelt innlegg, men vi får klarert.

 

25:00 - KBK: Det kommer et innlegg fra venstre som ingen av våre er helt med på, men til slutt får Opdal slengt seg og fanget ballen.

 

27:35 - Brann: Nå klarte vi faktisk å nærme oss sekstenmeteren!

 

30:30 - KBK: Azar Karadas holder i kragen til Bent Sørmo inne i feltet på en corner. Han får heldigvis ikke straffe imot.

 

31:00 - Brann: Veton Berisha nære på å komme gjennom på venstresiden i feltet, men blir taklet av Coly og rogalendingen snubler selv ballen ut over dødlinjen.

 

34:30 - Brann: Når regnværet slår seg skikkelig løs, våkner vi litt og kommer til noen farligheter - men aldri til avslutning.

 

36:25 - KBK: Diop skyter fra 25 meter. Det går et par meter over.

 

37:00 - Brann: Kristiansen skyter fra rett innenfor sekstenmeterhjørnet, men McDermott redder greit.

 

40:20 - KBK: Diop slår skummelt inn fra dødlinjen, men vi får klarert. Fra 22 meters hold skyter Dan Peter Ulvestad, men det blokkeres. Så legger Aasbak inn, men ballen går utenfor lengste. 

 

44:00 - KBK: Aasbak forsøker å finne Pellegrino med et innlegg, men sistnevnte når ikke frem tidsnok.

 

45:00 + 0:15 - KBK: Sørli skyter fra fem meter utenfor sekstenmeterhjørnet, men Opdal redder greit.

 

45:00 + 1:00: Pause. 1-0 til Kristiansund etter 4-2 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet. 5-2 hvis man regner dobbeltavslutninger som to.

 

- 2. omgang: -

 

46:35 - Brann: Teniste kommer seg til innlegg fra venstre mot Azar, men McDermott plukker det ned.

 

47:45 - Brann: Nytt høyt innlegg mot Azar og som McDermott har full kontroll på.

 

50:00 - Brann: Strand får til en slags avslutning fra elleve meter på et innlegg fra Kristiansen. Det går langt utenfor.

 

51:40 - KBK: Sørli nære på å nå et innlegg i farlig posisjon, men må ned på siden av feltet for å plukke ballen opp. Vi får klarert innlegget når det kommer.

 

55:50 - KBK: Gjertsen slår høyt fremover fra nærmere 30 meters hold, og ballen dupper ned like bak tverrliggeren.

 

56:45 -> bytte Brann: Gilbert Koomson inn for Azar Karadas.

 

57:15 - Brann: Berisha dribler seg inn i feltet, men mister ballen til slutt.

 

59:25 - KBK: Kastrati spiller Sørli igjennom, men sistnevnte er i offside.

 

61:50 - KBK: Kastrati er nære på å nå frem til Gjertsen, men ballen går inn til Opdal.

 

64:05 - KBK: Vito legger Gjertsen i bakken like utenfor feltet. Hjemmelaget får frispark i farlig posisjon.

 

64:10 - gult kort, Brann; Vito Wormgoor for sistnevnte situasjon.

 

65:25 - KBK: Kastrati tar frisparket fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Opdal bokser det til corner.

 

67:20 - KBK: Kastrati sender ut til Pellegrino som avslutter fra tolv meters spiss vinkel. Heldigvis går skuddet over. 

 

72:05 - gult kort, KBK; Christoffer Aasbak for å meie ned Ruben Yttergård Jenssen ute ved sidelinjen.

 

72:55 - Brann: Acosta slår høyt inn mot bakerste hvor Barmen header utover mot Vito, som ikke får avsluttet skikkelig fra syv meter. Ballen går utenfor. Jeg velger å ikke føre det som avslutning.

 

74:20 -> bytte KBK: Pål Erik Ulvestad inn for Flamur Kastrati.

 

77:00 - Brann: Berisha spiller Strand fri til venstre i feltet, men han får ikke til å legge skikkelig inn.

 

81:25 -> bytte Brann: Aune Selland Heggebø inn for Veton Berisha.

 

82:55 -> bytte KBK: Jesper Isaksen inn for Amidou Diop.

 

85:20 -> bytte KBK: Bendik Bye inn for Torgil Gjertsen.

 

88:45 - Brann: Jenssen slår inn i feltet hvor Rismark kommer til heading fra ti-tolv meter. McDermott redder greit.

 

90:00 + 2:35 - KBK: Bye stormer inn i feltet og skyter fra rett innenfor sekstenmeterhjørnet. Det går i nettveggen.

 

90:00 + 3:25 - KBK: Innbytter Isaksen får avansere og avansere fra tretten meter inne på egen halvdel og helt frem til tyve meters skrått hold. Så skyter han, men markkryperen går et par meter utenfor.

 

90:00 + 4:05: Kampen er over. KBK har vunnet 1-0 etter 6-4 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet. 7-4 hvis man teller dobbeltsjanser som to. 

 

(Fortsetter under bildet)

Slapp gjeng på banen takker halvhjertet en slapp gjeng på tribunen

Slapp gjeng på banen takker halvhjertet en slapp gjeng på tribunen Foto:

-

 

Kuriosa:

 

* Brann har nå tapt tre av de fire siste seriekampene.

* Heller ikke denne gang klarte vi å vinne to bortekamper på rad i serien. Sist vi gjorde det, var da vi klarte tre strake i april og mai. I obligatoriske bortekamper var sist gang da vi vant fem strake bortekamper i cup og serie de de samme to månedene. 

* Brann hadde før søndag scoret i fem seriekamper på rad og syv obligatoriske kamper på rad. Forrige gang vi ikke scoret, var da vi spilte 0-0 mot Mjøndalen 5. juli. 

* På bortebane hadde vi før søndag scoret i fjorten strake seriekamper. Forrige gang vi ikke scoret borte i serien, var da vi tapte 0-2 for VIF 26. august i fjor. Før det scoret vi i ytterligere tolv, slik at vi før søndag hadde scoret i 26 av de siste 27 bortekampene i serien. Klubbrekorden vår på øverste nivå, er fra august 2008 til august 2009 da vi scoret i seksten strake bortekamper i serien.  

* Brann har sluppet inn mål i fire strake seriekamper. Sist vi holdt nullen var da vi slo Ranheim 3-0 bort 4. august. Forrige gang vi slapp inn mål i fire strake seriekamper, var i mai og juni. Forrige gang vi slapp inn mål i fire strake obligatoriske kamper, var i årets åtte første.

* På bortebane har vi sluppet inn i tre strake seriekamper. Sist vi holdt nullen borte, var i den nevnte 3-0-seieren over Ranheim. Før det slapp vi også inn mål i tre strake bortekamper i serien, og i fem strake hvis vi tar med cup og E-cup.

* Brann har tatt 32 poeng. Det er tolv mindre enn etter 21 kamper i fjor, og det minste vi har hatt etter 21 kamper siden vi hadde 19 i nedrykksåret 2014. 

* Brann har 17 bortepoeng. Det er fire mindre enn etter elleve bortekamper i fjor, men ett mer enn vi hadde i 2017. 

* Brann har scoret 28 mål. Det er tre færre enn etter 21 kamper i fjor, 13 færre enn etter 21 kamper i forfjor, og det minste vi har hatt siden vi hadde 28 i 2014.

* Brann har scoret 17 bortemål. Det er tre flere enn etter elleve bortekamper i fjor, og det meste vi har hatt etter det antall bortekamper siden 2014 - ironisk nok året vi rykket ned. 

* Brann har sluppet inn 23 mål. Det er fire flere enn etter 21 kamper i fjor, og det meste vi har hatt etter 21 kamper siden 38 i 2014.

* Brann har sluppet inn 13 mål borte. Det er det samme som etter elleve bortekamper i fjor. 

* Brann har +5 i målforskjell. Det er syv dårligere enn etter 21 kamper i fjor, og det dårligste vi har hatt etter det antall kamper siden vi hadd minus ti i 2014.

* Brann har +4 i målforskjell borte. Det er tre bedre enn etter elleve bortekamper i fjor, og det beste vi har hatt siden vi hadde +4 i 2001. 

 

 

 

Brann innbyrdes mot KBK i serien:

 

I eliteserien:

 

 

Sted: K S U T Mål Bakl
Bergen 3 2 0 1 3 5
Kr.sund 3 0 0 3 1 5
Totalt 6 2 0 4 4 10

 

Inkl. 1. divisjon:

 

 

Sted: K S U T Mål Bakl
Bergen 4 3 0 1 5 6
Kr.sund 4 1 0 3 2 5
Totalt 8 4 0 4 7 11

 

 

 

* Brann har tapt alle tre - og da naturlig nok også sluppet inn mål i alle tre - eliteserieoppgjørene mot KBK i Kristiansund, men vi vant 1-0 i 2015 da vi møttes i 1.divisjon.

* Brann hadde før søndag scoret i de tre siste eliteseriekampene mot KBK. Forrige gang vi gikk målløse av banen mot dem, var da vi tapte 0-4 på Stadion 29. september 2017. 

 

-

 

KAMPFAKTA:

 

Kristiansund - Brann 1-0 (1-0)

Eliteserien menn, 21. serierunde. Kristiansund stadion, 4007 tilsk. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad. Gult kort: Christoffer Aasbak, KBK. Vito Wormgoor, Brann.

Mål: 1-0: Amahl Pellegrino (12:24).

KBK (4-5-1): Sean McDermott - Bent Sørmo, Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak - Sondre Sørli, Amidou Diop (Jesper Isaksen fra 83.), Torgil Gjertsen (Bendik Bye fra 86.), Andreas Hopmark, Amahl Pellegrino - Flamur Kastrati (Pål Erik Ulvestad fra 75.)

Brann (5-4-1): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen -  Petter Strand, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen, Veton Berisha (Aune Heggebø fra 82.) - Azar Karadas (Gilbert Koomson fra 57.)

-

Kampstatistikk:

 

Sjanser: 7-3 til KBK (VG Live), 6-1 til KBK (BT)

Ballbesittelse: 51 % til Brann (NTB), 55 % til KBK (VG Live)

Avslutninger: 15-3 til KBK (NTB), 10-4 til KBK (VG Live)

Avslutninger på mål: 10-2 til KBK (NTB), 5-2 til KBK (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 6-4 til KBK (mine tall). 7-4 hvis dobbeltsjanser teller som to. 1. omg.: 4-2 til KBK. 2. omg.: 2-2.

 

-

Foto:

Foto:

Foto:

Mediene om kampen:

 

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Artikkeltags