...som i 1963

Brannblogger Alexander Osdal.

Brannblogger Alexander Osdal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brann - Ranheim 0-1

DEL

MeningerOverskriften kan kanskje oppfattes ironisk, syrlig eller galgenhumoristisk. Men det ligger en mening bak...

For aller først en gladnyhet: Brann har startet sesongen med to seire, to uavgjorte og tre tap. 

Nei det var ikke gladnyheten. Vent! 

Men 2-2-3, altså, for dem som kjenner til konseptet seier-uavgjort-tap på en fotballtabell. I det Herrens år 1963 vant Brann, som de fleste Brann-supportere vel har fått med seg, seriegull. Hvordan startet vi sesongen den gang? Jo, med 2-2-3. Den gang ledet Lyn med det som etter dagens poengregler ville vært ni poeng på oss, og vi hadde bare elleve kamper å rette det på. I år har vi 23 kamper til å ta igjen åtte på Molde! Johooo!!!

Så tilbake til den brutale verden anno 2019… For på søndag var det på ‘an igjen...

Total dominans i banespill og sjanser, men likevel tap. Vi sliter riktignok med å komme til mange store sjanser, men det er likevel et stort nok antall hel- og halvsjanser til å få et mål eller to. Men vi brenner de vi får. Og så scorer motstanderen på omtrent den eneste sjansen de får i hele kampen. Akkurat som før i år. Akkurat som i nedrykksåret 2014. 

Man kan selvsagt diskutere hvorfor vi dominerer så mye av banespillet. Er det fordi vi faktisk er gode frem til sekstenmeteren? Eller er det fordi motstanderne har funnet ut at dette er måten å ta oss på: Å ligge lavt mot en gjeng som aldri klarer å finne ut av slikt, for så å score på den ene kontringssjansen man i realiteten trenger for å score mot oss?

Uansett om det er sånn eller sånn; vi kan i hvert fall konkludere med to ting: Vi er utrolig dårlige til å trenge gjennom lag som ligger lavt (med mindre de er fra 4.divisjon), og man trenger bare én sjanse for å score mot oss (og det selv om man er fra 4.divisjon…) Når vi så endelig klarer å komme til skikkelige sjanser, så brenner vi dem. Avslutningene er stadig horrible. 

Kan det være fordi det er «feile folk» som kommer til avslutning? Brann hadde fjorten avslutninger i feltet mot Ranheim. Spissen Veton Berisha kom til bare to av dem. Daouda Bamba spilte 26 minutter og kom til tre. Ikke det at Bamba har vært noen åpenbaring i Brann-trøyen ennå, men når vi sliter så til de grader med å omsette vårt spillemessige overtak i målsjanser og mål; burde vi ikke da benytte oss av de få spillerne vi har, som faktisk har bevist tidligere at de vet at målet står midt på kortsiden? Kunne vi spilt med både Bamba og Berisha - samtidig - i mer enn bare 25 minutter?

Men når sant skal sies, så er det ikke bare avslutningene det er noe galt med. At skuddene er som tilbakespill å regne, rett i fanget på keeper, er én ting. Men altfor ofte stopper det også opp før sekstenmeteren. Dårlige innlegg, litt planløst og tilfeldig angrepsspill, forsvarsspillere som får en fot eller et hode på alt som kommer inn i feltet. Ja og alle støttepasningene, løp som ikke kommer, løp som ikke blir sett… Det er så mye trist i vår tid.

Mot Ranheim talte jeg altså fjorten avslutninger til Brann i feltet. Ranheim hadde tre. Nei ikke alle Branns fjorten var store sjanser, men det er uansett ingen tvil om at vi var veldig dominerende. Det var et ran, og jeg skal ikke dra det potensielle ordspillet med motstanderens klubbnavn lenger enn det. Ut fra slik «avslutninger i feltet»-statistikk og annen statistikk over avslutninger, sjanser (både for og mot), ballinnehav, etc. (uten at jeg dermed skal påstå at disse er noen eksakt fasit angående «dominans» i de ulike kampene), så har vi ikke vært så dominerende i en seriekamp tidligere i år.  

Slik sett kan Lars Arne Nilsens beryktede ord «årsbeste av Brann» faktisk forsvares på et vis. Det er tross alt bare seks andre seriekamper å velge blant, og ingen av dem var vel spesielt overbevisende. I hvert fall ikke åpenbart bedre enn denne. Så jeg ser ikke den helt store kontroversen i den uttalelsen. Selvsagt kan man sikkert argumentere for at andre kamper var hakket bedre, og det er klart at tar man nivået på motstanderen (og hjemmebanen) i betraktning, føles ikke søndagens prestasjon akkurat fantastisk. For Ranheim kommer neppe til å ende like høyt på tabellen som de gjorde i fjor. Dette er et lag vi burde slått med flere mål. Derfor er det vel en del som reagerer på et hvert superlativ brukt om denne kampen. For veldig gode var vi jo ikke! Og det siste stykket frem mot mål; direkte forferdelige!

At marginer, tilfeldigheter og flaks/uflaks er en del av fotballen, skal ikke underslåes. Det er bare tull at man alltid får som fortjent og at denslags jevner seg ut i løpet av 30 kamper. Men når det er sagt, så vil jeg mene at det akkurat i dette tilfellet handlet vel så mye om udyktighet. Joda, med litt marginer kunne vi sikkert vunnet mot Ranheim. Men jeg føler likevel det ikke var der skoen trykket denne gang. For til det var prestasjonene for svake de siste 20-30 meterne foran motstanderens mål. Det er bare å erkjenne: Der er vi ikke gode nok!

I motsatt ende av banen ligger også en gåte gravd ned. For hvordan det samme forsvaret som var oppsiktsvekkende solid og snuste på ligarekorder i fjor vår, har blitt mer og mer lekk etter det, er en gåte. En ting er at antallet baklengs har økt klart, men det har det gjort selv om vi fremdeles får ganske få sjanser imot. Motstanderne våre scorer på så og i alt. Uansett om det er Odd i Skien eller 4.divisjonslaget Arna-Bjørnar.

Jeg har tidligere påpekt likhetene med en viss sesong vi helst vil glemme. Den som endte i Nedre Eiker kommune. Men selv om selvtillit kan være et nyttig hjelpemiddel i dagens situasjon, så vil det være dumt å lure seg selv til å tro at man er «for gode til å rykke ned». Det trodde vi nemlig for lenge i 2014. Jeg inkludert. Det gjelder å finne den ideelle balansegangen mellom å ha tro på seg selv, og å ha overdreven tro på seg selv. Vi skal ikke frykte noen, men vi skal heller ikke tro at ting ordner seg av seg selv. Her er det kun hardt arbeid videre som gjelder. 

Et sammendrag av kampen:

Vår første sjanse kom etter et kvarter, da Ranheims keeper Even Barli glapp ballen til en feilvendt Berisha som fra meget kort hold avsluttet rett i en Ranheim-spiller på streken. 

Tre minutter senere skjøt Gilbert Koomson fra atten meter, og Barli måtte slå til corner. Ghaneseren var på hugget i denne kampen, og et drøyt minutt senere var det han som skjøt like utenfor fra skrått hold.

Før det var gått en halvtime, var det Veton Berisha sin tur til å bomme. Han var feilvendt og kom i ubalanse da han skulle avslutte fra like utenfor femmeteren. 

Og like før pause klarte en svak Gilli å rote vekk en mulighet da keeperen stod feilplassert, og når han så skulle gi tilbake til Petter Strand som ville hatt fri bane mot mål, så klarte han å bomme på ham - selv om han bare var ti meter unna. 

Gilli hadde flere dårlige involveringer i denne kampen, og ikke minst et par dårlige avslutninger. Ikke minst en svak avslutning rett på keeper fem minutter etter pause, da han fikk stå rimelig alene på vel fjorten meters hold.

Ti minutter ut i andre omgang kom målet som vi som har sett Brann i år, bare «visste» måtte komme: Det begynte med et svakt forsøk på fremspill fra Bismar Acosta, Mads Reginiussen spilte vegg med Adrià Mateo López, og så fikk Reginiussen fritt leide og avsluttet fra tretten meter. Ballen gikk i mål, og bortelaget ledet meget ufortjent 1-0. Helt utrolig! 2019-historien gjentar seg og gjentar seg…

Og da ble det selvsagt ikke enklere for oss. Det ble Brann-trykk og stanging resten av kampen. Tyve minutter før slutt fikk Koomson sjansen på hodet fra syv-åtte meter, men for enkelt for keeper. 


Om ikke annet kom et par av byttene tidligere denne gang enn mot VIF. Daouda Bamba kom inn for en skuffende Gilli Rólantsson med 26 minutter igjen og det obligatoriske «nå begynner det å haste»-innbyttet av Azar Karadas (inn for like skuffende Kristoffer Løkberg), kom med kvarteret igjen.

Ett minutt etter det sistnevnte byttet fikk da også Azar muligheten, men han er ikke akkurat den fødte avslutter med beina. Noe han da også beviste.

Ett minutt før slutt forsøkte Azar seg med brassespark i feltet, og det gikk som det måtte gå. Altså ikke i mål. 

Med tre minutter igjen av tilleggstiden kom det merkelige byttet med Henrik Kjelsrud Johansen som kom inn for Veton Berisha. Ikke det at Berisha var noe god, men å bytte ut en spiss når vi jager mål? Og hva er vitsen med å gjøre bytter så sent når vi ikke leder og vil hale tid? Kjelsrud Johansen fikk som ventet ikke gjort noe på de tre minuttene. Ingen andre i rødt heller. Det skjønte jeg vel allerede ved pause. 

Så dermed ble det 1-0 til Ranheim. Urettferdig? Javisst.  Uflaks? Tja. Udyktighet? Ja!

Det begynner å bli langt opp til topplagene nå. Det er allerede åtte poeng opp til Molde, og det er vanskelig å se for seg Brann være åtte-ni poeng bedre enn romsdalingene resten av sesongen. Bodø/Glimt imponerer, og vil med en eventuell hjemmeseier over Ranheim i hengekampen de har på oss, også ligge åtte poeng foran oss. Også Odd vil få et slikt forsprang hvis de vinner kampen de har til gode, borte mot Mjøndalen. Åtte poeng er ikke like usannsynlig å ta igjen på disse som på Molde, men da må ting uansett endre seg både i Bergen, Bodø og Skien. Rosenborg fikk også sin første seier i helgen. De vil ligge likt med oss med seier i hengekampen, som er mot Viking på Lerkendal.

Bak oss er det fryktelig jevnt, og samtlige bak oss har spilt en kamp mindre enn oss. Når da alle lag helt ned til nest sisteplass har max tre poeng opp til oss, skjønner man at det ikke skal mye til for at vi faktisk er virkelig ille ut å kjøre. Med tanke på at de neste kampene er borte mot reativt hjemmesterke Stabæk (som har slått både RBK og Glimt på Nadderud i år), hjemme mot S08 som bare har ett tap til nå (på Lerkendal), borte mot Glimt som imponerer, og så hjemme mot Rosenborg som muligens har fått opp dampen nå, så ligger det ikke an til mye nattesøvn fremover...

Rimet:

*

Hjemmekamp mot Ranheim;

ja det må vel kunne gå?

Selv Trondheims beste lag,

bør være sånt som vi skal slå

Men seier ble det IKKE,

og ei heller uavgjort

For alt som var av sjanser,

det ble enkelt rotet bort

*

Som ofte før i år,

så dominerte vi på banen

Men scoring fikk vi IKKE,

de ble brent bort, samma f*en

Det siste trekket foran mål,

det får vi ikke til

Og kommer vi til skudd

så blir de lik tilbakespill

*

Og selvsagt scorer Ranheim

på den sjansen som de får

Sånn har det vært mot alle lag,

selv Bjørnar, nå i år

For ingenting går våres vei,

og ballen er for rund

Om dette dritet fortsetter

så ender vi i bunn

*

-

Hendelsene:

-

Fra forrige seriekamp var det gjort tre endringer:

* Kristoffer Løkberg inn som høyre indreløper for skadede Fredrik Haugen.

* Petter Strand fra venstrevingen til venstre indreløper for skadede Kristoffer Barmen.

* Gilli Rólantsson overtok venstrevingplassen til Strand. 

(Fortsetter under bildene)

Ingen Ranheim-spillere som stod oppstilt på Nystemten denne gang.

Ingen Ranheim-spillere som stod oppstilt på Nystemten denne gang. Foto:

Stadion er tom, men alle skal på 16. mai

Stadion er tom, men alle skal på 16. mai Foto:

... men på Store Stå var det derimot smekkfult ved innmarsj...

... men på Store Stå var det derimot smekkfult ved innmarsj... Foto:

01:40 - Ranheim: Daniel Kvande slår et høyt frispark inn i feltet mot bakerste. Michael Karlsen vinner på hodet og header fra tolv meters skrått hold. Det blir for løst og ballen bare spretter inn til Håkon Opdal.

07:25 - Brann: Yttergård Jenssen slår for langt frem mot Petter Strand. Keeper Even Barli tar det enkelt.

09:00 - Brann: Taijo Teniste kommer til innlegg fra høyre. Veton Berisha er nære på å nå frem med hodet på åtte meters hold.

11:30 - Brann: Gilli Rólantsson legger inn fra venstre, men det går helt inn til Barli.

Det første kvarteret gikk uten de store hendelsene.

15:05 - Brann: Barli glipper et høyt innlegg fra Ruben Yttergård Jenssen, og Berisha avslutter fra mindre enn fem meter, men rett på en av de to Ranheim-spillerne som står på strek. Her burde vi tatt ledelsen!

17:55 - Brann: Gilli gir en høy ball på tvers til Gilbert Koomson, som helt alene skyter på direkten fra 18 meter. Barli redder til corner.

19:10 - Brann: Strand slår langt frem mot Koomson som går på løp og vender av Ivar Erlien Furu. Så skyter han fra 14-15 meters skrått hold, men like utenfor lengste stolpe.

21:15 - Brann: Yttergård Jenssen med et frispark fra høyre og inn i feltet. Vito header fra åtte meter, men får ikke skikkelig treff. Ballen spretter utenfor. 

28:30 - Brann: Bismar Acosta slår inn i feltet hvor Berisha får ballen alene, men feilvendt, på vel ni meters hold. Så faller han når han skal snu seg og skyte. Ballen triller fem meter utenfor. 

31:05 - Brann: Etter at bortelaget først klarerer et frispark fra Yttergård Jenssen, står Ruben Kristiansen klar i returrommet når ballen havner der. Men skuddet fra 21 meter går himmelhøyt over og til side for mål.

35:30 - Brann: Ivar Erlien Furu holder på å heade i eget mål fra syv-åtte meter, men det går utenfor til corner.

36:05 - Brann: Etter en corner får Kristiansen ballen på tyve meter. Han klinker til, men Barli redder uten store problemer.

44:00 - Brann: Gilli snapper opp en dårlig bakoverpasning i Ranheim-forsvaret og kommer inn i feltet når keeper står feilplassert. Men han skyter ikke, drar seg for langt mot venstre og må stoppe opp og vende rundt. Med seg har han Strand som vil ha fri bane mot mål, men ikke engang på ti meters avstand klarte færøyingen å treffe ham! Ranheim klarerer.

45:00: Pause. 0-0 etter 4-1 til Brann i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:35 - Brann: Barli må bokse vekk et innlegg fra Gilli.

50:35 - Brann: Ved sekstenmeteren gir Berisha på tvers til Strand som i sin tur sender videre til venstre mot Gilli som skyter fra 14 meters skrått hold. Men rett på Barli. Svakt!

52:20 - Brann: Kristiansen legger inn i feltet, men Ranheim klarerer. Etter hvert slår Acosta høyt inn i feltet, men Barli tar det enkelt.

55:22 - 0-1, SCORING RANHEIM; MADS REGINIUSSEN: Acosta med et svakt forsøk på å måke ballen frem. Ranheim mottar ballen på midten og angriper sentralt. Reginiussen spiller vegg med Adrià Mateo López og en umarkert Reginussen får ballen tilbake rett utenfor sekstenmeteren. Acosta takler for sent og Reginussen avslutter fra 13 meter. Ballen går inn til venstre. 1-0 til Ranheim, på deres andre avslutning i feltet (og den første var bare en slapp heading). Vi selv hadde på dette tidspunkt hatt fem avslutninger i feltet.

57:00 - gult kort, Ranheim; Eirik Valla Dønnem for holding av Strand ute ved sidelinjen.

57:55 - Brann: Et frispark fra Strand går mot første og Gilli som header videre bakover i feltet, men vi blir avblåst for offside.

60:25 - gult kort, Ranheim: Ola Solbakken for holding av Teniste.

61:00 -> bytte Ranheim: Magnus Blakstad inn for Adrià Mateo López.

61:25 - Brann: Kristoffer Løkberg skyter fra 25 meters skrått hold, men Barli redder det lave skuddet.

61:50 - Ranheim: Øyvind Storflor vil ha straffe når ballen treffer Vitos hånd, men da skulle vi i så fall hatt enda en straffe både mot Odd og Tromsø…

64:20 -> bytte Brann: Daouda Bamba inn for Gilli Rólantsson.

65:30 - Brann: Bamba spiller Koomson flott frem på høyresiden. Sistnevnte kommer til et lavt innlegg, men Furu seiler det ut til corner. 

66:00 - Brann: Corner fra høyre ved Yttergård Jenssen. Acosta avslutter med hoften fra femmeteren, men ballen spretter utenfor. Kan knapt regne det som avslutningsforsøk.

67:30 - Brann: Koomson kommer til innlegg fra høyre dødlinje. Øyvind Alseth sleiver til corner.

68:00 - Brann: Strand slår en corner mot nærmeste hvor Koomson kommer til heading fra fem meter, men den blokkeres umiddelbart til ny corner. 

70:20 - Brann: Kristiansen legger inn og finner Koomson som header fra syv-åtte meter, men Barli tar det ganske enkelt.

72:05 - Brann: Berisha slår inn mot Koomson som nesten når ballen på syv meters hold, men ballen går inn til Barli. 

73:55 - Brann: Berisha legger inn fra venstre og Bamba header seks meter utenfor fra syv meter. 

74:40 -> bytte Ranheim: Aleksander Foosnæs inn for Erik Tønne.

74:45 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Kristoffer Løkberg.

76:05 - Brann: Berisha bryter på midten og slår ut mot venstre hvor han har med deg Azar. Eidaren er ikke verdens beste med ballen i beina, og avslutningen fra 11-12 meter blir ikke for vanskelig for Barli. 

79:30 -> bytte Ranheim: Ivar Sollie Rønning inn for Michael Karlsen.

80:00 - Brann: Bamba forsøker å skyte fra ti meters noe skrått hold, men det blokkeres av Alseth i skuddøyeblikket. 

81:00 - Ranheim: Reginiussen forsøker å løfte inn mot bakerste, men Vito header vekk.

81:25 - Brann: Et høyt innlegg går over til Koomson som får ballen på høyresiden av feltet og forsøker å avslutte fra 15 meters skrått hold, men Foosnæs blokkerer til corner.

82:00 - Brann: Strand med corner fra høyre mot bakerste hvor han finner Acosta. Acosta header fra syv meters skrått hold, men det blokkeres umiddelbart. Og så skyter Ytergård Jenssen fra tyve meter, men det blokkeres igjen. 

82:30 - Brann: Koomson får et høyt innlegg han header inn igjen foran mål, men Ranheim får klarert til corner rett foran Bamba.

85:50 - Ranheim: Storflor skyter fra 12-13 meters skrått hold, men Vito blokkerer. 

87:40 - Brann: Acosta stusser frem mot Bamba, som er offside.

89:00 - Brann: Azar forsøker et brassespark fra tolv meter, men det blir ikke noe skikkelig futt i det. Så skyter etter hvert Strand fra 22 meters noe skrått hold, men det blokkeres av Reginiussen.

89:25 - Brann: Bamba demper i feltet, men får ikke kontroll på ballen før Ranheim rydder opp.

90:00 + 1:30 - gult kort, Brann: Bismar Acosta for litt voldsom behandling av Sollie Rønning i en duell.

90:00 + 1:45 -> bytte Brann: Henrik Kjelsrud Johansen inn for Veton Berisha.

90:00 + 2:45 - Brann: Bamba får en mulighet fra femten meter, men han er presset av Furu og avslutningen blir som et tilbakespill å regne. Ballen triller rolig inn til Barli.

90:00 + 5:35: Kampen er over. Ranheim har vunnet 1-0 etter at Brann har hatt 14 avslutninger i feltet, mens kampens vinnere har hatt tre!

(Fortsetter under bildet)

Hengehoder atter en gang.

Hengehoder atter en gang. Foto:

Publikum:

10026 tilskuere. Bedre tidspunkt (kl 1800) enn mot VIF (kl 2000), men mye kaldere i været, mindre interessant motstander og færre bortesupportere. Samtidig var det ca 900 flere enn mot Kristiansund for en knapp måned siden. Det reelle oppmøtet på søndag var neppe stort mer enn 7000.

Stemningen var dårlig.

Snittet vårt etter fire hjemmekamper er 10815. I fjor var det 8963 på de fire første, selv om vi fikk en mye bedre start sportslig. Så skyldes kanskje noe av dette det ekstra høye oppmøtet i den første kampen (pga åpningen av ny tribune), men det er verd å merke seg at tre av årets fire første hjemmekamper har hatt flere tilskuere enn den best besøkte av fjorårets første fire. I fjor fikk vi nemlig ikke et femsifret tall før i hjemmekamp nummer fem - på 16. mai. Så forhåpentligvis har det hjulpet å få på plass en ny langside med bra fasiliteter og god utsikt, samt at kanskje nedgangen i interessen har passert bunnpunktet nå.

-

Kuriosa:

* Det ble ikke to serieseire på rad denne gangen heller. Sist Brann fikk to serieseire på rad, var i 21. og 22. runde i fjor da vi slo nettopp Ranheim 1-0 hjemme og Haugesund 3-1 borte. Etter det har vi spilt 15 seriekamper uten å vinne to etter hverandre. 

* Branns statistikk for de siste 15 seriekampene (tilsvarende en halv sesong) er 5-4-6. Det betyr 19 poeng, noe som ville holdt til en 10.plass etter 15 kamper av fjorårssesongen. 

* Brann har nå to hjemmekamper på rad uten seier (0-1-1). Siste hjemmeseier kom mot Kristiansund 10. april, da vi vant 2-1. Forrige gang Brann spilte to hjemmekamper i serien uten å vinne, var i september og oktober i fjor da vi gjorde det i tre (0-2-1). 

* Brann hadde før søndag spilt fem hjemmekamper på rad i serien uten å tape (3-2-0). Forrige hjemmetap kom da vi tapte 1-2 for Rosenborg 28. oktober. 

* Brann hadde før søndag scoret i seksten seriekamper på rad. Forrige gang vi ikke scoret i en seriekamp, var da vi tapte 0-2 for VIF i Oslo 26. august. Sist vi scoret i sytten seriekamper på rad, var fra august 2008 til august 2009 da vi scoret i 29 på rad, og vi klarte altså ikke å gjenta den prestasjonen.

* På Stadion hadde Brann før søndag scoret i elleve seriekamper på rad. Forrige gang vi ikke scoret hjemme, var da vi tapte 0-4 for Molde 1. juli. Sist vi scoret i tolv seriekamper på rad hjemme, var i 2013, og vi klarte altså ikke det denne gangen heller. 

* Brann hadde før søndag scoret i 17 obligatoriske kamper på rad. Sist vi ikke scoret i en tellende kamp, var i den nevnte kampen i Oslo i august. Sist vi scoret i flere kamper på rad enn det, var da vi scoret i 20 på rad fra oktober 2017 til mai 2018 (16 seriekamper og fire cupkamper).

* Brann har sluppet inn mål i syv seriekamper på rad. Sist vi ikke slapp inn mål i en seriekamp, var da vi slo Odd 1-0 på Stadion i fjorårets siste runde. I tillegg slapp vi inn i mål i de åtte før den. Altså har si sluppet inn mål i 15 av de siste 16 seriekampene. 

* Brann har sluppet inn mål i åtte strake obligatoriske kamper. Sist vi holdt nullen i en serie- eller cupkamp, var i siste serierunde i fjor. Vi slapp også inn mål i de åtte før den, slik at vi har sluppet inn mål i 16 av de siste 17 obligatoriske kampene. 

* På Stadion har Brann sluppet inn mål i fire strake seriekamper. Sist vi holdt nullen, var da vi slo Odd 1-0 i siste serierunde i fjor. I tillegg slapp vi inn mål i de fire før den. Altså har vi sluppet inn mål i åtte av de siste ni hjemmekampene i serien.

* Vi har åtte poeng. Det er det minste vi har hatt etter syv kamper siden vi hadde fem i nedrykksesongen 2014. I fjor hadde vi 19.

* Vi har fem hjemmepoeng. Det er det minste vi har hatt etter fire hjemmekamper siden vi hadde tre i 2014. I fjor hadde vi tolv.

* Vi har scoret ni mål. Det er det minste vi har hatt etter syv kamper siden vi hadde åtte i 2016. I fjor hadde vi tolv.

* Vi har scoret fire hjemmemål. Det er det minste vi har hatt etter fire hjemmekamper siden vi hadde det samme i 2016. I fjor hadde vi ni.

* Vi har sluppet inn ti mål. Det er det meste vi har hatt etter syv kamper siden vi hadde femten i 2014. I fjor hadde vi bare to(!)

* Vi har sluppet inn fire mål hjemme. Det er det meste vi har hatt etter fire hjemmekamper siden vi hadde syv i 2014. I fjor hadde vi null!

* Vi har ett minusmål i målforskjell. Det er det dårligste vi har hatt etter syv kamper siden vi hadde minus syv i 2014. I fjor hadde vi pluss 10!

* Vi har null i målforskjell hjemme. Det er det dårligste vi har hatt etter fire hjemmekamper siden vi hadde minus to i 2014. I fjor hadde vi pluss ni. 

Brann innbyrdes mot Ranheim i eliteserien:

Kun eliteserie:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 2 1 0 1 1 1
Tr.heim 1 1 0 0 2 0
Totalt 3 2 0 1 3 1

Inklusiv 1. divisjon:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 3 2 0 1 5 2
Tr.heim 2 1 1 0 2 0
Totalt 5 3 1 1 7 2

* Dette var vårt første tap mot Ranheim i en obligatorisk kamp. 

* Ranheims mål var det første mot oss i en seriekamp på øverste nivå.

KAMPFAKTA:

Brann - Ranheim 0-1 (0-0)

Eliteserien fotball menn.

Stadion. 10.026 tilskuere.

Dommer: Trygve Kjensli, Notodden.

Gult kort: Bismar Acosta, Brann. Eirik Dønnem og Ola Solbakken, Ranheim.

0-1: Mads Reginiussen (55:22)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen - Kristoffer Løkberg (Azar Karadas fra 75.), Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand - Gilbert Koomson, Veton Berisha (Henrik Kjelsrud Johansen fra 90.), Gilli Rólantsson (Daouda Bamba fra 65.).

Ranheim (4-3-3): Even Barli - Øyvind Alseth, Daniel Kvande, Ivar Furu, Erik Tønne (Aleksander Foosnæs fra 75.) - Adria Mateo Lopez (Magnus Blakstad fra 62.), Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen - Øyvind Storflor, Michael Karlsen (Ivar Sollie Rønning fra 80.), Ola Solbakken.

---

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-1 til Brann (VG Live) 

Ballinnehav: 65 % til Brann (NTB), 71 % til Brann (VG Live)

Avslutninger: 14-3 til Brann (NTB), 15-1 til Brann (VG Live)

Avslutninger på mål: 8-3 til Brann (NTB), 9-1 til Brann (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 14-3 til Brann (mine tall). 1. omg.: 4-1 til Brann. 2. omg.: 10-2 til Brann. 

Foto:

Andre medier:

BA

BA Live

BT/100 % Fotball

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Artikkeltags