Stabilt middelmådige i 14 måneder

– Håpet om medalje er syltynt, skriver Alexander Osdal.

– Håpet om medalje er syltynt, skriver Alexander Osdal. Foto:

Brann - Tromsø 2-3

DEL

MeningerEnda en skuffelse. Som strengt tatt hele sesongen er i ferd med å bli nå. Braktap mot første eliteseriemotstand i cupen, riv på første «lave» hinder i E-cupen, og nå ser det ut til at det også blir en middelmådig plassering i serien. Medalje skal det mye til for å klare nå. 

Og det er ingen fremgang å spore. Tvert imot var søndagens 2-3-tap for Tromsø noe av det aller verste vi spillemessig har prestert i år. Noe som sier en del. Og det mot et TIL-lag som hadde følgende resultater i de tre foregående bortekampene: 2-5 for Rosenborg, 1-5 for Haugesund og 0-4 for Lillestrøm.

Spesielt hjemme har vi vært fryktelig svake i år. Vi ligger på niendeplass på hjemmetabellen, har ennå ikke vunnet to hjemmekamper på rad i år, og det har blitt kun elleve scoringer på ti hjemmekamper for et lag som på papiret har forsterket seg kraftig i offensive posisjoner det siste året. Det holder ikke mål (badam-pisj!) i det hele tatt, og er helt likt med hva vi hadde på de ti første hjemmekampene i nedrykksåret 2014 - hvor vi til alt overmål var ekstra svake hjemme… For øvrig er det bare seks sesonger der vi har scoret færre mål i løpet av de ti første hjemmekampene, enn i år. 

Både laget og Lars Arne Nilsen virker å være i villrede. Og forklaringen er ofte den samme: «Vi mangler energi». Det mystiske er at vi tydeligvis mangler denne energien både når vi har et tett kampprogram, og når vi har flere uker mellom hver kamp. I kamp mangler vi denne energien både når «vi har sett slappe ut hele uken» i forkant, og når vi før kampen får høre at «denne uken har energien vært tilbake på treningsfeltet». Det er ikke til å bli klok på. 

Det vi i hvert fall ser, er at Brann virker å mangle både fantasi, kreativitet og fart. Og det gjøres rare valg. Det skytes fra 30 meter når man heller burde slått ut på kanten og fått innlegg, og det sentres på tvers når man heller burde skutt fra 18 meter. 

Det må også være noe galt med selvtilliten. For Brann virket ikke å ha noe å komme med etter at ting begynte å gå i vår disfavør.

Og hva er det Vito Wormgoor holder på med for tiden? Nå har han vært helt eller delvis skyldig i flere baklengsmål på kort tid. Passiv på 0-1-målet i Mjøndalen, «i overkant deltagende» ved 1-1-målet til Tromsø, en mislykket klarering forut for 1-2, og han var vel ikke helt skyldfri for at Fitim Azemi fikk stå helt alene på 1-3 heller? Er han mentalt til stede? Er tankene hans i andre land? 

Men det var ikke bare resultatet og spillet som var pinlig mot Tromsø. For det er flaut at Daouda Bamba veivet albuen opp i trynet til Simen Wangberg med vilje - som han vel nå har innrømmet. Og det kan bli mange kampers karantene av den hendelsen. Selvsagt akkurat nå som han var i scoringsform og scoret i sin tredje kamp på rad. Bedre blir det ikke av at Veton Berisha pådro seg et tullete gult kort og må stå over mot Lillestrøm på Åråsen neste helg. Så LAN får en utfordring når det gjelder å sette sammen angrepsrekken til den kampen. Og selv om Azar Karadas scoret for første gang i serien på nesten tre år, tror jeg ikke han er løsningen fra start. Kanskje vi skal forsøke noe mer fremtidsrettet på søndag?

Brann har prestert høyest middelmådig veldig lenge nå. Hvis vi drar linjen, spekulativt nok, helt tilbake til fjorårets første serietap - 0-4 for Molde i 15. serierunde - har vi inkludert den kampen tatt 53 poeng på de siste 35 seriekampene. Det gir et snitt på 1,51 poeng pr kamp. 

Men vi har i det minste prestert jevnt: I fjorårets 16 siste kamper tok vi 1,50 poeng pr kamp - noe som holdt til en femteplass i den perioden. I år har vi tatt 1,53 pr kamp og ligger på 5.plass før mandagens kamp. Poengsnittet er altså marginalt bedre enn i fjor høst. Slike poengsnitt holder, som man gjerne skjønner, normalt til 5. og 6.plasser. Også hvis vi ser formen over de ti siste kampene, ligger snittet på 1,50 poeng pr kamp - noe som gir nettopp en 6.plass i den perioden.

Til sammenligning er poengsnittet for hele LANs eliteserie-epoke (f.o.m. 2016) på 1,72 poeng pr kamp. I denne perioden har vi tatt tredje flest poeng - 38 færre enn RBK, ti færre enn MFK, men tyve flere enn Odd som er på plassen bak oss. F.o.m. første runde i 2016 t.o.m. runden før 0-4 for Molde i fjor, var snittet 1,82. Og altså 1,51 etter det og frem til nå.

Med andre ord; vi har siden i fjor sommer stått noenlunde på stedet hvil resultatmessig. Vi har rett og slett vært stabilt middelmådige i fjorten måneder! Det må nok en kraftig forbedring til ut over høsten, for at LAN skal kunne overbevise massene om at vi er på rett vei igjen, og at han er mannen å satse på også neste år.

(Fortsetter under bildet)

-

Selv om tribunene skulle tyde på noe annet; i dag skal være dagen det løsner!

Selv om tribunene skulle tyde på noe annet; i dag skal være dagen det løsner! Foto:

Kampen:

Brann startet aggressivt og så ut til å mene alvor fra begynnelsen av. I ett minutt… For så kom Tromsø til sin første avslutning i feltet, da Daniel Berntsen skjøt fra skrått hold. Håkon Opdal reddet og vi unngikk en marerittstart på kampen.

Etter fire og et halvt minutt fikk Amer Ordagic avsluttet fra like utenfor feltet,  men skuddet gikk til corner. Imidlertid ble vår gamle kjenning Simen Wangberg liggende skadet, og ryktene nådde etter hvert tribunene om at tv-seerne har sett Daouda Bamba slenge albuen i trynet på den tidligere Brann-spilleren. (Vi på Stadion er jo de siste som får vite noe...) Med andre ord var han heldig som ikke fikk rødt kort. Wangberg ble etter en stund byttet ut og inn kom Jostein Gundersen for. 

Etter drøye ti minutter fikk Gilbert Koomson en mulighet ute på høyrekanten, men ble lagt i bakken av Gudmund Kongshavn. TILs bergenske keeper fikk gult kort, men her kunne Koomson satt ballen i tomt mål - riktignok fra ganske skrå vinkel - hvis han hadde kommet forbi Kongshavn. Så denne gangen var det kanskje Nordkalottens menn som var heldige med kort og farger og den slags. 

Men etter en periode på rundt ti hendelsesløse minutter, skjedde det plutselig noe i det 22. minutt. Petter Strand vant ballen fra Morten Gamst Pedersen midt på Tromsøs halvdel, Bamba tok over og utfordret Kent-Are Antonsen, før han skjøt fra skrått hold og inn i det lengste hjørnet bak Kongshavn. 1-0 til oss, og det av mannen som kanskje skulle vært utvist!

Tre minutter senere fikk Ruben Kristiansen en avslutning fra skrått hold, men den gikk utenfor lengste stolpe.

Så gikk det noen nye minutter før Tromsø fikk en sjanse til å utligne. Den fikk de da Berntsen skjøt utenfor fra skrått hold.

Syv minutter før pause fikk Ruben Yttergård Jenssen gult kort og frispark imot for en takling på Robert Taylor. Og dette frisparket skulle vise seg å bli skjebnesvangert. For Vito Wormgoor mente tydeligvis det var blitt scoret for få mål på hodet i år, og stupheadet inn i eget mål fra åtte meters hold på Morten Gamst Pedersens frispark. Dermed 1-1 ut av ingenting. Hva ER det Vito holder på med for tiden?

Et halvt minutt før ordinær tid av første omgang var ute, hadde Aidan Barlow et skummelt skudd fra sytten meter, men det gikk over.

Mer enn fire minutter på overtid av første omgang hadde Taylor et stolpeskudd fra spiss vinkel, men heldigvis ble det ikke mer ut av den situasjonen og lagene gikk til pause med 1-1. 

Andre omgang begynte med et godt langskudd fra Morten Gamst Pedersen, men det gikk heldigvis like utenfor. Like etter fikk Veton Berisha en sjanse etter en dårlig brystdemping av Jostein Gundersen, men skuddet fra skrå vinkel ble reddet av Kongshavn.

Ni minutter ut i omgangen fikk Bamba til en heading fra tretten meter på et innlegg fra Ruben Kristiansen, men det gikk over.

Like etter dette var kampen snudd. Formsvake Vito klarerte rett til Onni Valakari som skjøt fra tyve meter og opp i lengste hjørnet. 2-1 til Tromsø.

Lars Arne Nilsen var tidligere ute med byttene denne gang, enn mange andre ganger vi har hatt behov for trekk fra sidelinjen. Etter en drøy time forsvant Petter Strand ut til fordel for Kristoffer Barmen. Og allerede i det 71. minutt hadde vi gjort alle våre tre bytter, for da gikk Ruben Kristiansen og Taijo Teniste - altså begge backene våre - ut til fordel for panikkløsningen Azar Karadas (selvsagt) og Christian Eggen Rismark.

Sytten minutter før slutt fikk bl.a. Berisha gult kort for noe knuff og skubb ved sidelinjen. Dermed må han stå over med karantene mot Lillestrøm neste helg. Noe som er ekstra ille med tanke på at vi kan forvente en karantene på Bamba også.

Og verre skulle det bli. Kvarteret før slutt la Magnus Andersen inn mot bakerste hvor Fitim Azemi fikk være fullstendig alene og stupheade inn 3-1 fra fire-fem meter. 

Og da gikk piffen fullstendig ut av både supportere og spillere.

Først to minutter før slutt maktet vi å score på ny. Det var da Koomson la inn fra høyre og Azar fikk dempet og skutt fra åtte meters hold. Rett i kassen til 2-3-redusering. Dermed fikk vi et ørlite håp om poeng. Dumme som vi er. 

Et halvt minutt på overtid forsøkte Barmen seg fra innenfor sekstenmeterhjørnet, men det gikk rett på Kongshavn.

Fire minutter på overtid fikk Vito endelig somlet seg til å slå langt frem. Tolv-tretten meter fra mål vant Azar på hodet mot Jostein Gundersen. Dessverre fikk Kongshavn slått ballen over tverrligger og til corner. Og kampen endte dermed med tap og 3-2 til Tromsø. En ny stor skuffelse av Brann anno 2019.

--

Tabellsituasjonen:

Vi ligger fremdeles på femteplass, men håpet om medalje er syltynt. 

Etter mandagens kamp i Bodø er Glimt utrolige tretten poeng foran oss. Molde er elleve poeng foran, og det må et mirakel til for at vi skal ta noen av dem igjen. Rett og slett helt urealistisk. Odd er seks poeng foran. Der har vi kanskje en mulighet, for Odd har slitt litt i det siste. Sannsynligheten taler likevel for at Odd ender foran oss. Rosenborg er «bare» tre poeng foran, men jeg tror ikke det er realistisk å ta dem igjen. For nå er Rosenborg i en grei stim. Det er ikke vi. Ikke i nærheten engang! Sannsynligheten taler for at vi ikke blir bedre enn nummer fem, og bak oss skal vi også passe oss for ustabile VIF. Lagene bak der igjen, skal vi kunne klare å holde bak oss, med mindre resten av sesongen vår blir som i de to siste kampene. 

Hvis vi tar utgangspunkt i at Molde og Glimt er lite å gjøre med, så er dette budsjettet til medalje: 

Odd; 35 poeng nå: Glimt (h) 0 p, Viking (b) 1 p, S08 (h) 3 p, Godset (b) 1 p, VIF (h) 3 p, Ranheim (b) 3 p, Stabæk (b) 3 p, Mjøndalen (h) 3 p, Brann (b) 0 p, TIL (h) 3 p, Haugesund (b) 0 p = 6-2-3 fra nå = 55 poeng totalt.

RBK; 32 poeng nå: VIF (b) 1 p, LSK (h) 3 p, Mjøndalen (b) 3 p, Brann (h) 1 p, Haugesund (b) 3 p, Kr.sund (b) 3 p, Molde (h) 1 p, Godset (b) 3 p, Glimt (h) 1 p, Viking (b) 3 p, Ranheim (h) 1 p = 6-5-0 fra nå = 55 poeng totalt. 

Brann; 29 poeng nå: LSK (b) 3 p, Kr.sund (b) 3 p, Haugesund (h) 3 p, RBK (b) 1 p, Molde (h) 1 p, S08 (b) 3 p, Glimt (h) 3 p, VIF (b) 1 p, Odd (h) 3 p, Godset (b) 3 p, Viking (h) 3 p = 8-3-0 fra nå = 56 poeng totalt.

Bronse til Brann på 56 poeng, betinger også at Viking, Kr.sund og VIF går på minst to poengtap hver (det gjør de med resultatene over), at LSK taper minst tre poeng (det gjør de med resultatene over), og at Haugesund går på minst ett poengtap (det gjør de med resultatene over). Ingen av de andre lagene kan oppnå 56 poeng

-

Publikum:

Det offisielle salgstallet på 10314, må jo kunne sies å være bra med tanke på at vi i beste fall er en outsider til medalje. Det er ikke mye ved Brann som skaper feber for tiden. Det reelle oppmøtet var imidertid verre. Sikkert ikke mer enn 6000 eller noe sånt.

Snittet nå er 11363. For å matche fjorårets snitt på 10431, må vi ha 8568 i snitt på hver av de fem siste. Det klarer vi greit. For å klare 11000 i snitt denne sesongen, trenger vi 10275 i snitt på de fem siste. Med tanke på at vi har to lokalderbies som sikkert drar litt bortefans, og at vi også møter lag som Molde, Odd og Glimt på Stadion i høst, skal man ikke se bort i fra at vi klarer det. Siste hjemmekamp pleier det jo også å komme en del idrettsungdom/aldersbestemte fotballag.

Stemningen på Stadion var elendig. Store Stå var elendig - og vi var få. I det hele tatt har stemningen på Stadion blitt en vits.

-

(Fortsetter under bildet)

Nei det var visst ikke i dag det skulle løsne. Publikum takker spillerne for ingenting. Spillerne takker publikum for ingenting.

Nei det var visst ikke i dag det skulle løsne. Publikum takker spillerne for ingenting. Spillerne takker publikum for ingenting. Foto:

-

Rimet:

*

Bortesvake Tromsø,

det er sånt som vi må slå

Men hjemme er vi tafatte,

og formen så som så

Kun fem minutt var gått,

da Simen Wangberg lå der «død»

Bamba kunne fort fått kort,

og fargen? Ganske rød…

*

Ironisk nok var Bamba den

som ga oss ledelsen

Men før det var blitt pause,

hadde Brann og mistet den

For da fant Vito ut 

at vi har scoret få på hodet

I eget mål, utagbart, 

ja vi kunne knapt nok tro det

*

I andre ble det verre,

og med ett så var det snudd

Da Onni Valakari fikk 

perfekt treff på sitt skudd

Vi virket helt satt ut, 

og så fikk Tromsø nummer tre

Ja dette gikk mot tap,

hvis ikke undere fikk skje

*

Og denslags skjedde ikke,

vel, Karadas fikk et mål

Den altfor sene spurten,

ja den kokte bort i kål

dermed kan vi anta

etter nok en rævva kveld:

Medaljetoget går

og vi kan vinke det farvel

*

-

Kuriosa:

* Dette var første gang vi slapp inn tre mål i en seriekamp siden vi tapte med samme sifre i serieåpningen mot Odd. På Stadion var det vårt største antall baklengsmål siden vi tapte 0-4 for Molde 1. juli i fjor. 

* Brann har nå tapt to seriekamper på rad. Forrige gang Brann tapte to seriekamper (eller to obligatoriske kamper) på rad, var da vi tapte fire på rad i september og oktober 2017.  

* Brann klarte heller ikke nå å vinne to hjemmekamper på rad. Sist Brann vant to hjemmekamper på rad - uansett om det var i seriekamper eller i obligatoriske kamper, var i de to siste hjemmekampene i fjor mot Godset (3-1) og Odd (1-0). 

* Brann hadde før søndag tre strake hjemmekamper uten tap i serien (2-1-0) og fire i obligatoriske kamper (2-2-0). Forrige gang vi tapte hjemme, var da RBK slo oss 1-0 26. mai. 

* Dette var første gang Brann scoret i to hjemmekamper på rad i serien, siden perioden fra august til april da vi gjorde det i elleve. 

* Brann har scoret i fire strake seriekamper og seks strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret, var da vi spilte 0-0 mot Mjøndalen 5. juli på Stadion. Forrige gang vi scoret i fire strake seriekamper eller seks strake obligatoriske, var da vi hadde 16 strake seriekamper (17 obligatoriske kamper) med scoring fra september i fjor til april (mai i obligatorisk) i år.

* Brann har scoret i tre strake obligatoriske hjemmekamper. Sist vi ikke scoret hjemme, var da vi spilte 0-0 mot Mjøndalen 5. juli. 

* Brann har sluppet inn mål i to strake seriekamper. Forrige gang Brann slapp inn mål i to strake seriekamper, var da vi gjorde det i fire i mai og juni. I obligatorisk kamp hadde vi imidlertid tre strake med baklengs i juli da vi møtte Shamrock to ganger (2-2 og 1-2) og slo Stabæk 2-1.

* Brann har sluppet inn mål i to strake hjemmekamper i serien, og tre strake i obligatoriske kamper. Forrige gang Brann slapp inn mål i to strake hjemmekamper i serien eller i tre obligatoriske hjemmekamper på rad, var da vi gjorde det i seks i april og mai.

* Brann har 29 poeng. Det er 12 færre enn etter 19 kamper i fjor, og det dårligste vi har hatt etter 19 kamper siden vi hadde 15 i nedrykksesongen 2014.

* Brann har 15 hjemmepoeng. Det er åtte færre enn etter ti hjemmekamper i fjor, og det minste vi har hatt etter ti hjemmekamper siden vi hadde ni i 2014.

* Brann har scoret 25 mål. Det er fem færre enn etter 19 kamper i fjor, og det minste vi har hatt etter 19 kamper siden vi hadde 22 i 2014. Imidlertid er det bare ett mindre enn etter 19 kamper i sølvsesongen 2016.

* Brann har scoret elleve hjemmemål. Det er seks færre enn etter ti hjemmekamper i fjor, og det minste vi har hatt etter ti hjemmekamper siden vi hadde elleve i 2014. Kun seks ganger på øverste nivå, har vi scoret færre mål på de ti første hjemmekampene i serien; åtte mål i 1988 og 1991, og ti mål i 1972, 1979, 1983 og 1987. 

* Brann har sluppet inn 21 mål. Det er fire flere enn i fjor etter 19 kamper, og det meste vi har hatt siden vi hadde 34 i 2014. 

* Brann har sluppet inn ti mål hjemme. Det er fire flere enn etter ti hjemmekamper i fjor, og det meste vi har hatt etter ti hjemmekamper siden vi hadde 14 i 2014.

* Brann har +4 i målforskjell. Det er ni dårligere enn etter nitten kamper i fjor, og det dårligste vi har hatt etter 19 kamper siden vi hadde minus 12 i 2014.

* Brann har +1 i målforskjell hjemme. Det er ti dårligere enn etter ti hjemmekamper i fjor, og det dårligste vi har hatt etter ti hjemmekamper siden vi hadde minus tre i 2014.

Innbyrdes mot TIL i serien:

Sted: K S U T Mål Bakl
Bergen 30 15 8 7 56 37
Tromsø 30 7 8 15 23 49
Totalt 60 22 16 22 79 86

* Brann klarte heller ikke denne gang å vinne to seriekamper etter hverandre mot TIL. Sist Brann vant to strake seriekamper mot TIL, var i 2003 og 2004 da vi klarte det i tre. Etter det har vi spilt 26 seriekamper på rad mot dem (hvorav åtte seire) uten å klare å vinne to på rad.

* På Stadion var Brann før søndag uten tap i de fire siste seriekampene mot TIL (3-1-0). Forrige gang vi tapte mot  dem hjemme, var da de slo oss 2-0 11. november 2012. 

* Brann har scoret i de syv siste seriekampene mot TIL. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-1 i Tromsø 1. mai 2016. 

* På Stadion har Brann scoret i de fem siste seriekampene mot TIL. Sist vi ikke scoret mot dem hjemme, var da de slo oss 2-0 i 2012.

* Brann har sluppet inn mål i de tre siste seriekampene mot TIL. Sist vi holdt nullen mot dem i serien, var da vi slo dem 3-0 på Stadion 6. mai 2018.

* Brann klarte ikke å holde nullen mot TIL i to strake hjemmekamper. Sist vi klarte det, var i 2004 og 2005 (hhv 1-0 og 0-0). 

-

Hendelsene:

00:20 - Brann: Veton Berisha legger på tvers inn fra venstre, men når ikke frem til Daouda Bamba. Kent-Are Antonsen klarerer.

01:10 - TIL: Daniel Berntsen skjærer inn i feltet fra deres høyreside og avslutter fra 13-14 meters ganske skrått hold. Håkon Opdal redder og Bismar Acosta får klarert. Så vippes det etter hvert frem til Fitim Azemi som er alene, men avvinkes for offside.

03:30 - TIL: Morten Gamst Pedersen med et frispark som slås mot bakerste stolpe, men det er ingen blåkledde som når frem.

Bortelaget hadde vært farligst i starten.

04:30 - Brann: Fint spill på venstrekanten ender med et innlegg som først blir headet vekk av Simen Wangberg i duell mot Bamba. Så skyter Amer Ordagic fra noen centimetere utenfor feltet, via Onni Valakari og til corner.

Wangberg blir liggende og ser ut til å ha fått seg en kraftig smell. TV-bildene viser at han har fått en albue i trynet av Bamba. Her kunne det fort blitt rødt kort til sistnevnte. 

07:30 -> bytte TIL: Jostein Gundersen inn for Simen Wangberg. 

08:35 - Brann: Ruben Yttergård Jenssen får en skuddmulighet på 20 meters hold etter en corner, men velger i stedet å sentre - for sikkerhets skyld BAK - Taijo Teniste.

10:25 - Brann: Yttergård Jenssen slår langt frem mot Gilbert Koomson som kommer alene mot sekstenmeterhjørnet. Gudmund Kongshavn kommer ut og krasjer med Koomson som ville kunnet sette ballen i tomt mål  - riktignok fra ganske skrå vinkel - hvis han hadde kommet seg forbi den bergenske keeperen. Kanskje Kongshavn skulle hatt rødt her?

11:00 - gult kort, TIL: Gudmund Kongshavn for fellingen av Koomson.

11:50 - Brann: Yttergård Jenssen slår mot bakerste, men TIL klarerer. Etter hvert kommer Bismar Acosta til skudd fra nesten ute på siden av sekstenmeteren, men det går via en blåkledd og i nettveggen til corner

21:38 - 1-0, SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: Petter Strand vinner ballen fra Gamsten 30 meter fra mål og får den videre til Bamba som utfordrer Antonsen. Han kommer seg etter hvert på skuddhold og skyter fra 12-13 meters skrått hold. Kongshavn står noe «skjevt», så det lengste hjørnet er ledig og ballen går inn nettopp der.   

23:50 - Brann: Yttergård Jenssen slår langt frem mot Bamba som ikke klarer å ta imot ballen som går helt inn til Kongshavn.

25:15 - Brann: På venstrekanten gir Berisha ballen til Ruben Kristiansen som skyter fra 12-13 meters skrått hold. Det går utenfor lengste stolpe.

26:25 - Brann: Koomson finter Juha Pirinen på ræv ved roten av sekstenmeteren, men innlegget går for høyt.

27:25 - TIL: Gamsten bommer på ballen når han skal skyte fra tyve meter. Men i stedet får Berntsen skutt fra 13-14 meters skrått hold. Det går like utenfor lengste. 

29:40 - Brann: Strand skyter fra over tyve meters noe skrått hold, men rett i fanget til Kongshavn.

38:25 - gult kort, Brann: Ruben Yttergård Jenssen for en takling på Robert Taylor.

39:13 - 1-1, SCORING TIL; SELVMÅL: Gamsten slår frisparket hardt inn i feltet og fra åtte meter stupheader Vito Wormgoor ballen inn i eget mål.

40:45 - Brann: Koomson spiller igjennom Teniste på høyresiden av feltet, men hans innlegg på tvers når ikke frem til Bamba.

44:30 - TIL: Bortelaget angriper bra og til slutt skyter Aidan Barlow fra 17 meter. Det går like over.

45:00 + 1:45 - Brann: Koomson sender frem mot Bamba, men åtte meter fra mål blir sistnevnte taklet av Jostein Gundersen.

45:00 + 3:30 - Brann: Kongshavn må bokse vekk et Strand-frispark fra ganske skrått hold.

45:00 + 4:20 - TIL: Taylor får ballen på deres venstreside av feltet. Han forsøker å drible, men kommer til slutt til skudd fra syv meters spiss vinkel. Det går i nærmeste stolpe! Kristiansen får klarert. Så forsøker etter hvert Pirinen seg på et skudd fra 25 meter, men det går rett i Ordagic.

45:00 + 5:00: Pause. 1-1 i mål og 3-3 i angrep med avslutninger i feltet - selvmål ikke inkludert.

- 2. omgang: -

45:30 - TIL: Gamsten skyter fra nærmere 30 meter. En halvmeter utenfor.

47:15 - Brann: Veton Berisha utnytter dårlig brystdemping av Gundersen og vinner ballen midt på deres halvdel. Han kommer inn på venstresiden av feltet og skyter fra ti meters skrått hold, men Kongshavn redder.

47:55 - Brann: Teniste skyter fra nærmere 30 meters skrått hold, men rett i Barlow.

50:10 - Brann: Et langt fremspill spretter såvidt over Berisha, og går inn i klypene til Kongshavn.

54:15 - Brann: Kristiansen legger inn fra venstre og Bamba header fra tretten meter. Det går en meter over.

55:06 - 1-2, SCORING TIL; ONNI VALAKARI: Vito header vekk et innlegg og Valakari mottar ballen et par-og-tyve meter fra mål. Så skyter han fra vel tyve meter og ballen går inn oppe i det høyre hjørnet. Plutselig står det 2-1 til Gutan. 

57:15 - Brann: Koomson skyter fra skrått hold like utenfor feltet etter en corner, men det går himmelhøyt over.

58:10 - Brann: Berisha kommer til innlegg tre meter fra dødlinjen, men det blir klarert til corner.

60:30 - Brann: Berisha forsøker å finne Koomson på motsatt når han legger inn, men når ikke frem.

61:25 -> bytte Brann:  Kristoffer Barmen inn for Petter Strand.

63:00 - Brann: Berisha får såvidt lagt inn foran mål ved å slenge frem en tå på et innlegg mot bakerste. Men Kongshavn tar det.

67:20 -> bytte TIL: Magnus Andersen inn for Daniel Berntsen.

69:30: Tromsø får trille ball når VI må ha mål…

70:15 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Ruben Kristiansen.

70:35 -> bytte Brann: Christian Eggen Rismark inn for Taijo Tensite.  

72:45 - Brann: Bamba kommer til skudd fra 27-28 meter. Det går høyt over. Kanskje kan skulle forsøkt Koomson som var med til høyre?

73:25 - gult kort, TIL: Artem Sokol for å ta ballen vekk fra Berisha når han kommer for å kaste.

73:25 - gult kort, Brann: Veton Berisha for å skubbe til Sokol i irritasjon over Sokols forsøk på å hale ut tiden.

75:20 - 1-3, SCORING TIL; FITIM AZEMI: Taylor sender fra dødlinjen og ut til Magnus Andersen som slår inn fra deres høyreside av feltet. På motsatt er Azemi fullstendig alene og kan stupe inn 3-1 til Gutan fra fire og en halv meter. 

80:40 - Brann: Bamba mottar et langt fremspill på kanten av sekstenmeteren og får skutt fra ti meters skrått hold, men det går langt utenfor. 

82:40 - Brann: Koomson med et frispark som slås inn i feltet, Christian Eggen Rismark vinner på hodet like utenfor femmeteren, men får ikke skikkelig treff og ballen går tilbake igjen i feltet.

83:25 - Brann: Yttergård Jenssen skyter fra nærmere 25 meter, men markkryperen går minst seks meter utenfor.

88:09 - 2-3, SCORING BRANN; AZAR KARADAS: Vi presser på for et reduseringsmål, og Tromsø får ikke klarert skikkelig. Ordagic får ballen tilbake 25 meter fra mål og gir ut til Koomson som legger inn. På åtte meters hold får Azar ballen, demper og klinker inn 2-3 via låret til Sokol. 

89:35 - TIL: Azemi slår fremover mot Andersen, men Opdal kommer ut og måker ballen vekk.

90:00 + 0:25 - Brann: Barmen forsøker en direkteavslutning fra noen meter innenfor sekstenmeterhjørnet, men det går rett i fanget til Kongshavn.

90:00 + 1:30 - Brann: Koomson med et elendig innlegg som går bak mål.

90:00 + 4:00 - Brann: Vito får somlet seg til å slå et høyt og langt fremspill, Azar vinner på hodet mot Gundersen og header tolv-tretten meter fra mål. Kongshavn får fistet til corner.

90:00 + 4:35: Kampen er over. TIL har vunnet 3-2 etter 9-4 til Brann i avslutninger i feltet.

-

KAMPFAKTA:

Brann - Tromsø 2-3 (1-1)

Eliteserien menn, 19. serierunde. Stadion. 10.314 tilskuere. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Ruben Yttergård Jenssen, Veton Berisha, Brann. Artem Sokol, Gudmund Kongshavn, Tromsø. 

Mål: 1-0: Daouda Bamba (21:38), 1-1: Selvmål, Vito Wormgoor (39:13), 1-2: Onni Valakari (55:06), 1-3: Fitim Azemi (75:20), 2-3: Azar Karadas (88:09).

Branns lag (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste (Christian Eggen Rismark fra 71.), Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen (Azar Karadas fra 71.) - Petter Strand (Kristoffer Barmen fra 62.), Amer Ordagic, Ruben Yttergård Jenssen - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Veton Berisha.

Tromsø (4-2-3-1): Gudmund Kongshavn - Artem Sokol, Simen Wangberg (Jostein Gundersen fra 8.), Kent-Are Antonsen, Juha Pirinen - Onni Valakari, Morten Gamst Pedersen - Aidan Barlow, Robert Taylor, Daniel Berntsen (Magnus Andersen fra 68.) - Fitim Azemi.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 7-5 til TIL (VG Live), 7-4 til TIL (BT)

Ballbesittelse: 65 % til Brann (NTB), 60 % til Brann (VG Live)

Avslutninger: 12-7 til Brann (NTB), 11-7 til Brann (VG Live)

Avslutninger på mål: 6-3 til Brann (NTB og VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 9-4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 3-3. 2. omg.: 6-1 til Brann.

Foto:

Foto:

Foto:

Andre medier om kampen:

BA

BA Live

BTs kommentar

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Artikkeltags