Surt

Artikkelen er over 1 år gammel

Brann - Rosenborg 0-1

DEL

Meninger*

Kamper kommer tett som hagl

og Brann var kom’t i støtet

Og søndag kveld så var det jo

et bunnlag vi sku’ møte

Kampen, den var jevn,

men vi fikk veldig lite til

Vi skapte minimalt

og gikk oss stort sett bare vill

*

Det nærmet seg poengdeling

Vi gikk visst kun for det

Vi hadde byttet tidlig

hvis vi gikk for alle tre

Og ble alt gjenkjennelig,

vi har jo sett det før;

at Rosenborg får scoring seint

og seiershåpet dør

*

Ennå var det tid igjen,

men ingen grep ble tatt

først langt langt inn i overtid,

kom det vi skulle hatt;

de bytter som vi trengte

da det gikk mot uavgjort

og skulle jaget seiersmål,

men da var feilen gjort

*

dermed hjalp vi nok en gang

de «hjelpeløse» frem

Og spranget ned til Rosenborg

har blitt bare fem

De har en kamp til gode óg,

men trøsten er jo den

at ingen lag er supre,

de kan alle tas igjen

*

Det vel litt i kortene

at dette ville skje

Da Rosenborg fikk tap på tap

var det kun å se

- terminlisten - så visste du

når formen deres kom;

den siste helg i mai

så ble de gode, åkke som

*

-

Det gikk som det måtte gå... Et sent og surt tap mot Rosenborg...

De som i vår har lurt på når Rosenborg kom til å få en formkurve som pekte oppover, trengte bare å ta en kikk på terminlisten. 26. mai skulle de til Bergen. Sånn der omkring ville det altså skje. Og mot Brann ville de få årsbeste. Det stod jo skrevet i stjernene. Da det var mørkt om kveldene altså. 

Men «årsbeste» for trønderne, sa i grunn ikke så mye. For de hvite og svarte var ikke bedre enn at Brann kunne slått dem. Vi hadde dem på hælene en stund. Men til slutt «måtte» jo en av de mange hjørnesparkene deres gi uttelling. Noe det til slutt gjorde, mindre enn tre minutter før ordinær tid var ute. 

Jeg skal ikke påstå verken at Brann var best eller hadde fortjent poeng. Det blir litt avhengig av hva man legger i «best» og «fortjent», og man kan sikkert argumentere for at RBK-seier ikke var annet enn rettferdig. Men jeg lurer alvorlig når Bergens Tidende påstår at «Rosenborg ydmyket Brann». 

«Ydmyket»? Virkelig? I en kamp der de brukte 87 minutter på å få kampens eneste mål? I en kamp der de fikk kun én avslutning mer i feltet enn det vi selv gjorde? Vi spilte ingen god kamp, for all del, men SÅ gale var det da ikke! 

Det er selvsagt skuffende at vi ikke gikk for seieren mot slutten. Altså før RBK scoret. For når det ikke gjøres bytter før i det 86. minutt, som kunne skapt et større offensivt press på stillingen 0-0, så var vi vel ikke for ivrige på de tre poengene?  (Ja bytter burde jo kommet uavhengig  av stillingen, rett og slett for å få inn friske bein i et tett kampprogram). For noen ganger må man jo satse det ene poenget man «har», for å vinne to ekstra. I det minste for å kunne henge med topplagene. Odd kan med seier i sine to hengekamper (hjemme mot Stabæk og borte mot Mjøndalen) teoretisk få en elleve poengs ledelse på oss nå. Med seier, ville vi «bare» hatt åtte poeng opp i verste fall. Da er det kostbart for Brann å ikke vinne, hvis drømmen om gull skal ha noe som helst realisme i seg. Og i år kunne den hatt det, når de åpenbare favorittene halter. Men Brann ser ikke ut til å ville gripe sjansen.

Så kan man selvsagt hevde at det uansett var større sjanse for RBK-scoring enn Brann-scoring på 0-0 (og trønderne scoret jo da også til slutt), at RBK er et godt lag man ikke kan la få lillefingeren, og at det derfor ville være smartest å gå for å trygge det ene poenget. Og det kunne man så klart godtatt hvis det var et unntak. Men vi inntar den noe feige rollen litt for ofte til å være en reell utfordrer til gullet. Man kan ikke safe seg til gull. Man kan ikke kjempe om topplasseringer ved hjelp av mange uavgjorte når man allerede har et forsprang å hente inn. Av og til må man satse noe for å vinne noe. 

Men én ting er å forsøke å safe inn ett poeng på stillingen 0-0 mot det som tross alt var regnet som Moldes hovedutfordrer til gullet for bare to måneder siden, og det som ble dobbeltmestere så sent som for et halvt år siden. For RBK er nok til syvende og sist fremdeles et bedre lag - med et mye bedre toppnivå, enn det sesonginnledningen har indikert.

Det er verre når den defensive holdningen tilsynelatende fortsetter etter 0-1-scoringen. For etter Akintolas mål hadde vi knappe syv minutter - inklusiv tillegg - til å ordne ett poeng. Da hastet det selvsagt med å få innpå det vi kunne finne av offensive spillere i skuffer og skap, bytte ut et par defensive spillere, og gå «all in» for det avgjørende målet som kunne gi oss noe som helst utkomme av kampen. Hva hadde vi å tape på at RBK i et desperat Brann-forsøk eventuelt hadde økt til 2-0? Og det var ikke bare trenerteamet som skuffet; for da sekundene rant avgårde på 0-1, stod Vito Wormgoor og Bismar Acosta og trillet frem og tilbake på egen halvdel... før de sendte tilbake til Håkon Opdal...

Lars Arne Nilsen har i foregående sesonger vist flere eksempler på god kampledelse og evnen til å treffe med taktikk og bytter. Men i den senere tid har det vært noen skuffelser i så måte.

Kampen:

Til kampen som ble spilt 100 år og én dag etter Brann Stadions åpning, var det gjort to forandringer fra forrige seriekamp: Thomas Grøgaard kom inn for Ruben Kristiansen på venstrebacken, og Gilli Rólantsson spilte i stedet for Gilbert Koomson i angrepsrekken. 

Brann var friskest de første seks-syv minuttene, men så tok Rosenborg over en like «lang» periode. Og da fikk trønderne noen ganske solide muligheter:

Først da David Akintola kom alene etter åtte minutter, men Håkon Opdal stoppet ham mesterlig ute ved sekstenmeteren. Deretter, to minutter senere, da Alexander Søderlund headet utenfor fra frem meter.

Så overtok vi litt igjen, og blant annet hadde Petter Strand et skudd som gikk like utenfor etter 18 minutter.


Etter dette begynte Rosenborg å flørte med hjemmepublikum, når Vegar Hedenstad holdt på å sette ballen i eget mål. 

Det kom muligheter på begge sider, og blant annet satte Akintola ballen utenfor fra fem meter etter 25 minutter. Så klarte Strand å velge sentring i stedet for skudd da han han fikk muligheten i feltet halvannet minutt senere. 

Etter 34 minutter fikk Akintola enda en mulighet, denne gang på corner, men headingen gikk utenfor.

Lagene gikk til pause med 0-0 etter en relativt jevnspilt omgang.

Et par minutter etter pause skjøt Bamba utenfor fra åtte-ni meter, og ti minutter ut i andre omgang ropte mange på straffe da Vito Wormgoor gikk i bakken i feltet, men det ville nok vært ganske billig.

Og ved halvspilt omgang var det trøndernes tur til å rope på ellevemeterspark, men også det ville vært strengt dømt. Men for all del; typisk noe RBK kunne fått straffe på. I så fall har vi blitt snytt for en hel haug denne sesongen…

Berisha hadde en heading på keeper fra kort hold etter 71 minutter, før det så ut til å roe seg ned og gå mot 0-0.

Men Rosenborg er Rosenborg. Og to minutter og femti sekunder før slutt, fikk David Akintola stå altfor alene ved bakre stolpe på en corner, og sette inn 0-1 fra to meters hold. 

Forferdelig ergerlig! Forferdelig typisk! Rett og slett forferdelig! 

Dermed hadde Brann nitten(!) strake seriekamper med baklengs mot trønderne.

Men hadde benken virket handlingslammet til nå, så var det enda verre - stillingen tatt i betrakting - etter denne scoringen. 

For ingenting skjedde. De to siste byttene kom ikke. 

Førti sekunder på overtid kunne Konradsen punktert kampen, men skjøt over. Det var da heller ikke nødvendig å score, for Brann virket helt paralyserte. 

Med ett minutt og tjuefem sekunder igjen av overtiden, kommer endelig de to siste byttene.

Fire og et halvt minutt før slutt kommer vi med en siste krampetrekning: Bamba legger inn mot Azar Karadas, men Tore Reginiussen header vekk. 

Så blåser dommeren av kampen. Vi har tapt 0-1 mot RBK, på et både surt vis. Og det uten å ha følelsen av at vi virkelig prøvde å vinne. Ja, knapt nok prøvde å utligne, da 0-1 ble en realitet. 

-

Publikum:

14959 solgte billetter, noe som gir oss et snitt til nå på 12450. Skal vi klare bedre enn fjorårets snitt på 10431, trenger vi i snitt 9086 på de resterende ni hjemmekampene. Det bør vi klare! 

I fjor var kapasiteten veldig begrenset, og da ville vi nok - hvis det var plass til det - til tilsvarende kamp i fjor solgt mer enn de 14956 vi solgte i år. Men i rene tall, var dette den best besøkte hjemmekampen mot Rosenborg siden 2016, da det kom 17366. Etter 2009 er det bare i 2011 og 2016 at dette oppgjøret har trukket flere folk til Brann Stadion enn i år. 

Jeg syns stemningen var ganske bra denne gang, i hvert fall hvis man tar den begredelige kamputviklingen i betraktning. Det var også bra besatt på Store Stå. Trøkket på «gje meg en B!» i første omgang, var meget bra. Ellers bra kok rundt om. 

(Fortsetter under bildene)

-

Spillerne ønskes lykke til før de går i garderoben.

Spillerne ønskes lykke til før de går i garderoben. Foto:

Innmarsj.

Innmarsj. Foto:

Nystemten.

Nystemten. Foto:

Hendelsene:

01:40 - Brann: Daouda Bamba utfordrer og kommer seg til slutt til skudd fra femten meter. Keeper André Hansen redder, men glipper ballen over linjen til corner.

02:25 - Brann: Birger Meling sklir og mister ballen til Gilli Rólantsson som legger inn fra høyre. Tore Reginiussen header ut til ny corner.

Brann friskest i starten.

04:50 - Brann: Rosenborg mislykkes med å klarere og Bamba får tilbake ballen i feltet og skyter fra skrått hold nesten uten ved sekstenmeteren. Det blokkeres av Reginiussen og lander i klypene til Hansen.

Før fem minutter var spilt, var det allerede 2-0 til Brann i avslutninger i feltet.

07:50 - RBK: David Akintola spilles igjennom av Anders Konradsen, men Håkon Opdal er mesterlig ute og stanser ham rett innenfor sekstenmeteren.

10:00 - RBK: Nå har bortelaget slått tilbake her, og Alexander Søderlund header utenfor fra fem meter på et innlegg fra høyre ved Mike Jensen.

10:45 - gult kort, RBK; Vegar Eggen Hegenstad for en stygg takling på Veton Berisha.

14:05 - RBK: Hedenstad slår et frispark fra 30 meters skrått hold, helt ufarlig inn i klypene til Opdal.

14:40 - Brann: Bamba header tilbake til Petter Strand som får et dårlig treff på skrått hold, centimetere utenfor sekstenmeteren. Ballen triller langt utenfor mål.

16:50 - Brann: Gilli Rólantsson forsøker et innlegg fra høyre i feltet, men det blokkeres av Even Holvland.

18:00 - Brann: Stor sjanse etter et fint angrep av oss, der Amer Ordagic kommer til innlegg fra høyre dødlinje. Strand skyter fra tolv meter. Ballen går via Marius Lundemo og like utenfor krysset, til corner.

22:00 - Brann: Hovland slår en klarering rett i Marius Lundemo på eget lag, og Hedenstad når ballen rett foran Bamba utenfor femmeteren - og holder på å sette den i eget mål. Den går like utenfor krysset.

23:25 - Brann: Strand med frispark fra noen meter utenfor siden av sekstenmeteren. I stedet for å gå for innlegg, så skyter han. Rett på Hansen.

23:35 - RBK: Akintola spilles igjennom, men er klart i offside.

25:05 - RBK: Et skummelt innlegg fra RBKs venstre side ved Meling, men Vito Wormgoor header vekk ved bakerste.

25:30 - RBK: Akintola setter ballen utenfor fra fem meter etter et innlegg fra høyre. 

27:05 - Brann: Strand får en kjempemulighet på litt skrått hold innenfor feltet, men velger å gi ballen ut til Gilli, og det hele render ut i sanden. Strand får ballen tilbake og legger inn, men Hovland header vekk. Her burde Strand skutt!

29:05 - RBK: Jensen skyter fra 21 meter og like utenfor.

30:15 - Brann: Teniste med et innlegg fra høyre som forandrer retning, men Hansen redder.

32:15 - Brann: Strand slår et frispark mot Bismar Acosta på bakerste, men sistnevnte treffer ikke og ballen går ut.

33:50 - RBK: Hedenstad med corner fra deres venstre side. Akintola vinner i feltet og header noen meter utenfor fra fem meter. 

36:55 - Brann: Bamba får ballen feilvendt inne i feltet og klarer aldri å komme til avslutning. Han forsøker å finne noen ute ved sekstenmeteren, men han treffer i hvert fall ingen. 

39:50 - Brann: Nytt Strand-frispark fra venstre mot Acosta på bakerste, men sistnevnte får ikke skikkelig treff og ballen bare går videre ut over dødlinjen.

41:05 - Brann: Gilli kommer til innlegg fra høyre, men det går inn til Hansen.

44:50 - RBK: Corner-bonanza for trønderne nå. Fire hjørnespark på noen få minutter. Nå holder Acosta nesten på å heade ballen i eget mål.

45:00 + 0:25: Pause. 0-0 i mål, 3-3 i avslutninger i feltet.

(Fortsetter under bildet)

Gullheltene Jan Gunnar Solli og Robbie Winters kom på besøk i anledning Stadions 100-års-jubileum. Zoomen gikk ikke lenger.

Gullheltene Jan Gunnar Solli og Robbie Winters kom på besøk i anledning Stadions 100-års-jubileum. Zoomen gikk ikke lenger. Foto:

- 2. omgang: -

47:35 - Brann: Thomas Grøgaard legger inn fra venstre og Bamba setter ballen utenfor fra åtte-ni meter. 

52:45 - RBK: Et litt småskummelt flipperspill inne i feltet vårt, men Opdal får etter hvert ballen i klypene.

54:15 - RBK: I stedet for å skyte, velger Alexander Søderlund heldigvis å sentre i retning Yann-Erik de Lanlay utenfor sekstenmeteren. Men den pasningen mislykkes han med. Vi får ordnet opp.

55:25 - Brann: Vito går i bakken i duell mot Hovland inne i feltet når Ruben Yttergård Jenssen slår inn i feltet, og Rosenborg får klarert. Gilli slår inn i feltet igjen, men RBK klarerer nok en gang. Så kommer etter hvert Strand til innlegg fra venstre dødlinje. Men det innlegget går bak Bamba og bortelaget får ordnet opp igjen. Når det gjelder Vitos straffesituasjon, så ville nok den vært litt billig. Vito så da heller ikke ut til å etterlyse pipeblåsing i den situasjonen.

57:45 - Brann: Berisha slår inn fra venstre, men Hansen plukker det enkelt ned.

61:00 - RBK: Meling skyter langt utenfor fra 30 meter.

64:30 - RBK: På en corner får Reginiussen dempe og legge igjen til Jensen som skyter upresset fra 14 meter. Langt utenfor.

66:50 - RBK: de Lanlay vil ha hands når han inne i feltet sender ballen rett opp i hånden til Berisha - fra 30 centimeters hold. I så fall har vi blitt snytt for minst fire straffer på hands denne sesongen.

67:40 - RBK: Jensen får skyte fra tolv-tretten meters ganske skrått hold. Det triller inn til Opdal.

70:10 - Brann: Gilli legger inn fra høyre mot bakerste, men det går over Berisha som er foran målet.

71:00 - Brann: Et godt innlegg fra Gilli på høyresiden. På bakerste stiger Berisha opp i duell mot Hedenstad og stanger til fra fire meters hold. Rett på Hansen. 

72:20 - Brann: Yttergård Jenssen med corner fra høyre. På fem meters hold stiger Acosta opp og header langt utenfor.

75:30 -> bytte RBK: Anders Trondsen inn for Marius Lundemo

79:25 - RBK: Jensen kommer til innlegg fra deres høyre side. Akintola kommer seg fri og header over fra tre-fire meter, men er avvinket såvidt for offside.

79:50 -> bytte RBK: Pål André Helland inn for Yann-Erik de Lanlay

83:30 - Brann: Strand med et frispark, nok en gang mot bakerste hvor Acosta dukker opp, men han kommer for seint.

85:25 - RBK: Helland får et billig frispark. Han tar det selv, og Opdal må bokse det vekk.

85:50 -> bytte Brann: Gilbert Koomson inn for Gilli Rólantsson

86:20 - RBK: Trønderne er på besøk i vårt felt, men får ikke kommet til avslutning. 

87:10 - 0-1, SCORING RBK; DAVID AKINTOLA: En corner fra Helland går gjennom hele feltet og på bakerste får Akintola lov til å sette ballen enkelt i nettaket med kneet fra to meters hold.

89:45 - Brann: Acosta legger inn fra høyre siden av feltet, men Bamba taper hodeduellen mot Reginiussen åtte meter fra mål.

90:00 + 0:40 - RBK: Konradsen skrår inn i feltet og skyter fra like utenfor femmeterhsørnet. Det går over. Her kunne trønderne fort punktert kampen.

90:00 + 2:00: Helt ubegripelig! To minutter på overtid, og vi ligger under. Likevel driver Acosta og Vito på å spille på kryss og tvers ti meter inne på egen banehalvdel. Og til slutt så sender de tilbake til Opdal!

90:00 + 2:35 > bytte Brann: Azar Karadas inn for Daouda Bamba

90:00 + 2:40 -> bytte Brann: Henrik Kjelsrud Johansen inn for Thomas Grøgaard

90:00 + 3:45 - Brann: Vi klarer ikke å komme til avslutning i feltet.

90:00 + 4:25 - Brann: Bamba legger inn fra høyre mot Azar, men Reginiussen header vekk,  akkurat foran Azar.

90:00 + 4:30: Kampen er over. Det ender 1-0 til RBK etter 7-6 til trønderne i avslutninger i feltet.

(Fortsetter under bildet)

Et dukknakkehjem.

Et dukknakkehjem. Foto:

-

Kuriosa:

* Brann hadde før søndag tre seire på rad i serien og fire seire på rad i obligatoriske kamper (serie og cup). Forrige gang vi ikke vant, var da Ranheim ranet oss med 0-1 på Stadion 5. mai. Sist vi vant fire på rad i serien (og fem obligatoriske kamper på rad, for den saks skyld), var i april-mai i fjor da vi vant ti obligatoriske kamper på rad - hvorav syv var seriekamper, og vi klarte det ikke nå heller.

*  Heller ikke nå klarte vi å vinne to hjemmekamper på rad. Sist Brann vant to hjemmekamper på rad, var i de to siste i fjor. Etter det har vi spilt seks hjemmekamper uten å vinne to strake. Brann har 2-2-2 på disse seks. 

* Brann hadde før søndag scoret i tre seriekamper på rad og i fire obligatoriske kamper på rad. Forrige gang vi ikke scoret, var i den nevnte kampen mot Ranheim.

* Dette var andre gang på tre hjemmekamper der vi gikk målløse av banen. 

* Brann har sluppet inn mål i tre seriekamper på rad. Sist vi holdt nullen i en seriekamp, var da vi slo Stabæk 1-0 på Nadderud 12. mai. Vi har sluppet inn mål i ti av elleve seriekamper i år og i 18 av de siste 20 seriekampene.

* Brann har sluppet inn mål i de seks siste hjemmekampene. Altså alle i år. Sist vi holdt nullen hjemme, var da vi slo Odd 1-0 i fjorårets siste serierunde. Før den slapp vi inn mål i ytterligere fire, slik at vi har sluppet inn mål i ti av de siste elleve hjemmekampene i serien.

* Brann har tatt 17 poeng. Det er det laveste vi har hatt etter elleve kamper siden vi hadde åtte i 2014. I fjor hadde vi 27. Da vi tok sølv i 2016, hadde vi 20 etter elleve kamper.

* Brann har tatt åtte hjemmepoeng. Det er det minste vi har hatt etter seks hjemmekamper siden vi hadde tre i 2014. I fjor hadde vi 14.

* Brann har scoret 14 mål. Det er det minste vi har hatt etter elleve kamper siden vi hadde ti i 2016. I fjor hadde vi 18. 

* På Stadion har vi scoret seks mål. Det er det minste vi har hatt etter seks hjemmekamper siden vi hadde det samme i 2016. I fjor hadde vi ti.

* Brann har sluppet inn tretten mål. Det er det meste vi har hatt etter elleve kamper siden vi hadde 22 i 2014. I fjor hadde vi kun fire(!)

* På Stadion har vi sluppet inn seks mål. Det er det meste vi har hatt etter seks hjemmekamper siden vi hadde elleve i 2014. I fjor hadde vi ett(!) 

* Vi har +1 i målforskjell. Det er det dårligste vi har hatt etter elleve kamper siden vi hadde minus ni i 2014. I fjor hadde vi +14. I sølvsesongen 2016 hadde vi +2. 

* På Stadion har vi +0 i målforskjell. Det er det dårligste vi har hatt etter seks hjemmekamper siden vi hadde minus fire i 2014. I fjor hadde vi +9. 

-

Brann mot RBK innbyrdes i serien:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 47 13 14 20 61 76
Trondheim 46 8 11 27 52 128
Totalt 93 21 25 47 113 204

* Brann har bare vunnet én av de siste syv seriekampene mot Rosenborg. Det var 27. mai i fjor da vi slo dem 2-1 på Lerkendal. Statistikken er 1-1-5 på disse syv kampene. 

* På Stadion har vi tapt de tre siste seriekampene mot RBK. Forrige poeng mot dem kom 21. august 2016 da vi spilte 1-1. Forrige hjemmeseier mot dem i serien, kom 17. august 2014 da vi slo dem 3-1. Etter det har vi 0-1-3 mot dem i serien på hjemmebane. 

* Brann har sluppet inn mål i nitten(!) strake seriekamper mot Rosenborg. Sist vi holdt nullen mot dem, var da vi spilte 0-0 mot dem på Stadion 24. august 2008. Sist vi både vant og holdt nullen mot dem, var da vi slo dem 4-0 på Lerkendal 8. mai 1993. 

* Brann har sluppet inn mål i ti strake hjemmekamper mot Rosenborg i serien. Sist vi holdt nullen mot dem på Stadion, var da vi spilte 0-0 24. august 2008. Sist vi både vant og holdt nullen mot dem i seriekamp på Stadion, var 19. september 1977 da vi slo dem 4-0.

-

BRANN - ROSENBORG 0-1 (0-0)

Eliteserien fotball menn. Stadion, 14.956 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Vegar Hedenstad, Rosenborg.

Mål: 0-1 Babajide Akintola (87:10).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Thomas Grøgaard (Henrik Kjelsrud Johansen fra 90.) – Amer Ordagic, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand – Gilli Rólantsson (Gilbert Koomson fra 86.), Daouda Bamba (Azar Karadas fra 90.), Veton Berisha.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Vegar Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling – Mike Jensen, Marius Lundemo (Anders Trondsen fra 76.), Anders Konradsen – Yann-Erik de Lanlay (Pål André Helland fra 80.), Alexander Søderlund, Babajide Akintola.

Kampstatistikk:

Ballbesittelse: 58 % til Brann (NTB), 57 % til Brann (VG Live)

Sjanser: 7-3 til RBK (VG Live og BT), 

Avslutninger: 9-8 til RBK (NTB), 9-6 til RBK (VG Live)

Avslutninger på mål: 4-2 til Brann (NTB og VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 7-6 til RBK (mine tall). 1. omg.: 3-3. 2. omg.: 4-3 til RBK.

Andre medier om kampen:

BA

BT

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Artikkeltags