Tilbake til gamle synder

Brann tapte mot Mjøndalen. Brannblogger Alexander Osdal fortviler: Brann var atter en gang - med noen få unntak innimellom - tannløse og uten fart og gnist.

Brann tapte mot Mjøndalen. Brannblogger Alexander Osdal fortviler: Brann var atter en gang - med noen få unntak innimellom - tannløse og uten fart og gnist. Foto:

Mjøndalen - Brann 2-1

DEL

MeningerSå var vi tilbake «der» igjen. Etter et par kamper som tydet på at formen var lett stigende, var det tilbake til gamle synder mot den evige plageånden Mjøndalen. Men denne gangen ikke nødvendigvis fordi motstanderen parkerte bussen. For da bruntrøyene hadde tatt ledelsen for andre gang, og man forventet at de skulle bruke femmeteren som bussgarasje, så var det i stedet laget fra Nedre Eiker kommune som tok over og fort kunne økt til 3-1. 

Man kan selvsagt si at vi ikke hadde hellet med oss i et par situasjoner både fremover og bakover, og som i heldigste fall ville kunne gitt oss et annet og mer bergensvennlig utfall. Men da må man heller ikke glemme hjemmelagets store sjanser i andre omgang. Og om det ikke nødvendigvis var så fortjent akkurat da de fikk 2-1, så ble det til slutt ikke noe å si på resultatet ut fra rettferdighetshensyn. 

Brann var atter en gang - med noen få unntak innimellom - tannløse og uten fart og gnist. Og akkurat det siste er jo et mysterium, all den tid vi knapt har spilt kamper i det siste. Det var to uker siden forrige tellende kamp, og vi har spilt kun to seriekamper de siste fire ukene. Eller «tre kamper» etter Lars Arne Nilsens regnemetode.

Likevel leser vi at LAN mener laget har vært «uten energi hele uken». Hvordan er det mulig? Var det treningskampen mot 3.divisjonslaget Lysekloster som slet dem ut? Tidligere har man unnskyldt seg med at kampprogrammet var så tett og at man var slitne og heller ikke fikk tid til å øve på ting mellom slagene. Men nå?

Man kan selvsagt snakke om «Mjøndalen-spøkelset», og lage en episode om det til Åndenes Makt. Men dette var en prestasjon - eller mangel på sådan - vi kunne fått mot mange lag. Det har vi vist tidligere i år. Dette har vi sett før, også mot lag som ikke har brune trøyer. Så vi skal ikke bortforklare for mye med overtro når ting aldri går veien mot mjøndalingene. Det blir for enkelt. Vi har plenty av ting å ta tak i sportslig, uavhengig av hva motstanderne heter.

Men for all del; det kan godt være det også er litt «historiepsykologi» inne i bildet. At man mister selvtillit og tenker «nei vi skal visst aldri vinne her» med en gang det begynner å butte imot. Det kan vi nok tenke noen og enhver.

Laget med de møkkafargete draktene har jo fikset oss to nedrykk, to cup-utkastelser siste seks år, og snøt oss også for sølv i siste serierunde - på Brann Stadion - 1976. Og vi har som kjent ikke vunnet i Mjøndalen siden 1975. Ikke det at vi har møtt dem så ofte, men vi snakker om ti bortekamper uten seier mot det som ikke akkurat er en storklubb.  Men i stedet for frykt for å tape "fordi vi alltid taper der", så burde man kanskje heller føle seg ekstra motivert for å knuse den j.... statistikken! Vi har jo klart å bryte andre negative statistikker og "komplekser" på forskjellige bortebaner de siste årene!

PS! Det er faktisk ikke helt riktig at Brann ikke har vunnet en seriekamp i Mjøndalen siden 1975. For vi vant der i 1996. 19. mai.  2-0 faktisk! Men det var ikke mot de brune. Det var mot de blå fra byen litt lenger nede i elven. For 23 år siden møtte vi nemlig Strømsgodset der fordi de la om gressmatten på Marienlyst. Men Mjøndalen-fansen var nok fornøyde med resultatet i den kampen også…

-

Kampen:

Statistikken vår mot Mjøndalen - spesielt på bortebane - var grusom. Men før eller siden måtte vi da kunne få slutt på denne oppsiktsvekkende svake tradisjonen! Vi klarte å få slutt på «Vestlandskomplekset» for noen år siden. Vi klarte å få slutt på Ålesund-, Stavanger- og Sogndal-kompleksene vi tidligere hadde. Og i år hadde vi endelig vunnet i Tromsø. Ja vi klarte pinadø også å få med oss et poeng i Molde for en gangs skyld. Nå stod Mjøndalen-spøkelset klart foran eksekusjonspelotongen.Men antagelig går det ikke an å skyte spøkelser. 

Vi startet med samme lag som i forrige seriekamp. Og nå som Kristoffer Løkberg var sendt avgårde til Viking (noe som kanskje ikke var så lurt?), og Fredrik Haugen var skadet, var det færre alternativer å velge mellom på midten.

Allerede etter drøye syv minutter kom Mjøndalens første mål, da Vito Wormgoor var oppsiktsvekkende passiv på Vetle Dragsnes innlegg. Når da heller ikke Bismar Acosta klarte å hindre Stian Aasmundsen i å avslutte fra ti meter, ble det altfor enkelt for sistnevnte å banke inn 1-0 til hjemmelaget. Svakt forsvarsarbeid!

Jaja, så ville det vel gå som det pleier på det som tidligere het Nedre Eiker Stadion.

Men vel elleve minutter senere fikk vi håpet tilbake da Gilbert Koomson la inn, Sondre Solholm Johansen misset med klareringsforsøket, Kristoffer Barmen vant på hodet da nedfallsfrukten kom, og endelig… Daouda Bamba satte inn utligningen fra fem meters hold. Hans fjerde seriemål for oss i år, og scoring i hans andre kamp på rad.

Jaddaaa… Nå skule vi jaggu ta dem!

Syv minutter før pause slo Ruben Kristiansen tunnel på Stian Aasmundsen og skjøt like utenfor fra skrått hold. Vi var på gang.

Lagene gikk til pause med 1-1 etter en jevn første omgang der jeg talte tre avslutninger i feltet til hvert av lagene.

Fire minutter ut i andre omgang, var det imidlertid utrolig at ikke Mjøndalen tok ledelsen. Sondre Solholm Johansen headet fra fire meter på en corner, men Opdal klarte utrolig nok å redde!

To minutter senere var det Amer Ordagic som skjøt fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren, men dessverre duppet skuddet for sent og landet på oversiden av tverrliggeren.

Etter dette hadde vi noen forsøk på langskudd ved Petter Strand og Gilbert Koomson, men vi kom ikke veldig nære scoring ved noen av tilfellene.

Moroen var imidlertid over etter 58 minutter da vi mistet ballen på midten av vår egen banehalvdel og Vetle Dragsnes skjøt fra nærmere 30 meters skrått hold. Ballen forandret retning da den traff ryggen til Taijo Teniste, og så gikk den i en bue over Opdal og såvidt inn under tverrligger. Et skikkelig flaksemål!

OK…. det var altså den dagen i dag… igjen…

Nå kom vel Mjøndalen til å bygge en lang og flott mur foran målet, og få Strømsgodset til å betale for den. Men slik ble det i grunn ikke. Det ble nemlig aldri noen enveiskjøring fra oss i jakt på utligning.

Like etter var Olivier Occean nesten alene igjennom, men Taijo Teniste reddet oss.

Vel tyve minutter ut i omgangen hadde Dragsnes et innlegg som gikk i oversiden av tverrligger. Kanskje det til og med var et avslutningsforsøk.

21 minutter før slutt kom både William Sell og Occean akkurat for sent da ballen gikk på tvers igjennom femmeteren på et innøvd frisparktrekk. Der var vi heldige som ikke fikk 1-3 imot!

Og bare en kort stund etter var det nære på igjen da Opdal slo til med en kjemperedning på et Silfwer-skudd fra skrå vinkel.

Mot slutten måtte Julian Faye Lund bokse vekk et Petter Strand-frispark fra ganske spiss vinkel, og like etterpå trodde «alle» vi var belønnet med straffespark etter litt ramling i feltet. Men Døvles overraskelse var at vi var blitt avblåst for offside.

Med tyve sekunder igjen fikk Berisha en mulighet like utenfor femmeteren, men skuddforsøket hans ble blokkert umiddelbart.

På overtid var det kaos foran Mjøndalen-målet etter et Gilli Rólantsson-kast og en påfølgende stuss fra Christian Eggen Rismark, men heller ikke nå fikk vi avsluttet.

Og dermed gikk det som det «måtte» gå når vi spilte i Mjøndalen. Det ble tap, og tafatte, fantasiløse, energiløse og tannløse Brann måtte reise hjem med 1-2 i målprotokollen. Men vi kan takke Opdal for at det ikke ble flere baklengs. 

-

Tabellsituasjonen:

Vi er på femteplass, men nå ser det ganske stygt ut angående både medalje og europacup. Det er ti poeng opp til Molde, og de tror jeg nok vi nå bare kan glemme å ta igjen. Også Glimt er ti poeng foran etter mandagens kamp. Så nå taler sannsynligheten mildt sagt for at vi kan vinke farvel til topp to også - selv om nordlendingene eventuelt skulle få en formsvikt ut over høsten. Brann må nok uansett ha en helt enorm høst for å passere overraskelseslaget fra Nordland, med mindre de gule kollapser totalt. 

Bronsemedaljene er mer innenfor rekkevidde. Men det er fem poeng opp til Odd, og vi må også ta minst like mange poeng som RBK resten av sesongen. Det skal holde hardt.

Når det gjelder europacup, så er det i utgangspunktet medaljeplass som kvalifiserer til det. Men også fjerdeplass vil gi europacup hvis et av medaljelagene også vinner cupen. Det er ingenting som tyder på at det er andre enn Odd som kan hjelpe oss i så måte. Men skal Odd ta medalje og vi komme på fjerde, så betyr det at enten Molde, Glimt eller Rosenborg blir max nummer fem. Jeg spiller ikke penger på at det skjer.

En fordel for Brann er at vi skal møte Molde, Glimt og Odd på hjemmebane i oktober og november. Det er kun Rosenborg av lagene foran oss, som står igjen på bortebane. 

-

Supporterne:

Vi var anslagsvis 500 Brann-supportere på bortefeltet. Dessverre er bortefeltet på Mjøndalens hjemmebane en lang tarm og uten tak. Dermed er ikke akkurat forholdene lagt til rette for verken samstemthet eller godt trøkk - noe vi da også bar preg av. Supporterne i midten sang mye, men ute på sidene var det lite synging.

-

Rimet:

*

Nedre Eiker, Mjøndalen,

vi sliter max med dem

Og siste seier der 

det var i nitten-syttifem

Men også her i Bergen

gir de brune aldri fred

De slår oss ut av cupen

og så sender de oss ned

*

Og Mjøndalen fikk scoring 

i det åttende minutt

Men Bambas mål ga håp

om at det endelig var slutt

Mjøndalen-komplekset,

og vi kjørte lenge på

Dessverre bare spill,

for våre sjanser, de var få

*

Men litt mot spillets gang

så scoret Mjøndalen med flaks

Vi kunne ennå vinne

hvis vi fikk en scoring straks

Men Brann tok ikke over

som man skulle helst forvente

For Mjøndalen, de kjørte på,

de virket mere tente

*

nok en gang så endte det 

med tap der vest for Drammen

Der er det visstnok vanskelig

for Brann å ta seg sammen

teten drar i fra,

ja både Glimt og MFK.

søndag er det hjemmekamp,

og Tromsø må vi slå!

*

(Fortsetter under bildene)

Kan ikke være SÅ vanskelig å finne nettmaskene!

Kan ikke være SÅ vanskelig å finne nettmaskene! Foto:

Vi var ca 500 Brann-supportere i Mjøndar'n for å se det tradisjonelle tapet vårt der.

Vi var ca 500 Brann-supportere i Mjøndar'n for å se det tradisjonelle tapet vårt der. Foto:

-

Hendelsene:

00:50 - Brann: Daouda Bamba gir ballen til Veton Berisha på siden av feltet, men sistnevnte får ikke kontroll på ballen som går ut over dødlinjen.

03:40 - MIF: Et frispark slås høyt mot utsiden av feltet og Sondre Solholm Johansen header helt ufarlig fra tyve meter.

05:55 - Brann: Keeper Julian Faye Lund må bokse vekk en corner fra Petter Strand. Til ny corner.

07:11 -   1-0 - SCORING MJØNDALEN; STIAN AASMUNDSEN: Sondre Liseth lurer vekk Taijo Teniste på midten og sender ut til Vetle Dragsnes på deres venstreside. Sistnevnte har Gilbert Koomson på seg, men kommer til innlegg fra dødlinjen. Vito Wormgoor er merkelig passiv når ballen triller gjennom feltet og Bismar Acosta klarer ikke å hindre Aasmundsen i å avslutte fra ti meter og nesten midt i mål.

09:35 - Brann: Strand legger inn fra nesten ved cornerflagget, og i duell med Faye Lund får Bamba til et hodetreff på fire meters hold. Keeperen får forstyrret nok til at ballen går utenfor.

11:00 - MIF: Håkon Opdal klarer ikke å holde et hardt frispark fra Quint Jansen som skyter fra 35 meters hold. Det blir heldigvis ingenting ut av returen.

15:10 - MIF: Småkaotisk i Brann-feltet, men bruntrøyene kommer heldigvis ikke til avslutning.

15:40 - gult kort, MIF; Quint Jansen for en takling på Strand.

18:01 1-1 - SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: Mange Brann-trekk avslutter med at Strand gir tilbake til Koomson på høyrekanten. Sistnevnte legger inn, og på femmeteren mislykkes Solholm Johansen med klareringsforsøket som går rett til værs, Kristoffer Barmen vinner på hodet og fra femmeteren setter Bamba ballen i mål! 

Viktig å få den tidlig! 

Angrepet tok 42 sekunder fra vi erobret ballen, og det var femten trekk - det nest siste riktignok via en Mjøndalen-spiller. 

18:55 - MIF:  Tonny Brochmann er fri, men avvinkes heldigvis for offside.

20:15 - Brann: Vito slår frem mot Veton Berisha, men også han avvinkes for offside.

25:10 - MIF: Det heades inn i feltet ved en frisparksituasjon, men Opdal plukker det.

29:05 - Brann: Jansen med et dårlig tilbakespill som Faye Lund må helt ned til dødlinjen for å hente. Bersiha følger opp, men Faye Lund slipper unna.

31:20 - MIF: Olivier Occean er igjennom, men enda en offside.

35:40 - Brann: Pontus Silfwer slår høyt inn i feltet og på ti meters hold vinner Occean på hodet, men det går langt utenfor.

37:45 - Brann: Ruben Kristiansen slår tunnel Aasmundsen og kommer til skudd fra 13-14 meters skrått hold. Det går like utenfor. 

41:20 - Brann: Etter en corner skyter Teniste fra 25 meter, men den heades vekk rett utenfor femmeteren.

42:30 - MIF: Silfwer slår et frispark inn i feltet hvor Jansen vinner på hodet tolv meter fra mål, men det går like utenfor. 

43:45 gult kort, MIF; Stian Aasmundsen for holding i Strands trøye.

45:00: Pause. 1-1 i mål, 3-3 i angrep med avslutninger i feltet. 

- 2. omgang: -

45:20 - gult kort, MIF; Tonny Brochmann for holding rundt Kristiansen.

46:20 - Brann: Berisha bommer på ballen når han skal skyte fra tolv meters skrått hold.

47:20 - Brann: Bamba får et elendig treff fra tolv meters skrått hold og ballen går langt utenfor. 

48:35 - MIF: På fire meters hold vinner Solholm Johansen på hodet mot Vito etter en corner, men Opdal foretar en fantastisk redning. 

50:45 - Brann: Ny tunnel fra Kristiansen som denne gang lurer William Sell. Han legger inn fra dødlinjen. Det klareres, men så skyter Amer Ordagic fra skrått hold like utenfor feltet. Ballen dupper ned i oversiden av tverrligger!

53:30 - Brann: Strand skyter over fra 25 meter.

56:45 - MIF: Det slås inn og Occean header over fra ti meter.

57:30 - Brann: Koomson skyter fra tyve meter. Det blokkeres.

57:50 - Brann: Kristiansen slår inn mot bakerste hvor Strand header inn, men rett i klypene til Faye Lund.

58.21 - 2-1 - SCORING MJØNDALEN; VETLE DRAGSNES: Vi mister ballen midt på egen halvdel når Barmen ikke klarer å ta imot pasningen fra Koomson. Christian Gauseth får ballen og gir til Dragsnes som avanserer noen meter før han skyter fra 27-28 meters skrått hold. Ballen går via Tenistes rygg og i en bue over Opdal - og akkurat inn under tverrliggeren. Skikkelig flaksemål!

60:30 - MIF: Det slås langt frem mot Occean som kommer igjennom, men Teniste ordner opp. Mjøndalen-fansen vil ha tilbakespill, men det var ikke Trond Ivar Døvle enig i.

63:55 - Brann: Bamba går i bakken i feltet, men det var ingen soleklar situasjon.

64:50 - MIF: Dragsnes med et innlegg som går i oversiden av tverrligger. 

65:30 - MIF: Gauseth forsøker en avslutning fra tolv meter etter et kast, men Kristoffer Barmen får forstyrret ham i skuddøyeblikket. Så er det Occean sin tur til å ramle i feltet, men heller ikke nå vil Døvle gi straffe. Og det gjorde han sikkert rett i her også.

69:05 - MIF: På et innøvd frisparktrekk går ballen tvers gjennom femmeteren og både Occean og Sell kommer akkurat for sent. 

70:55 - Brann: Faye Lund plukker ned et høyt innlegg fra Kristiansen.

71:40 - MIF: Silfwer skyter fra ti meters spiss vinkel og Opdal er nede og redder oss med en glimrende redning igjen!

72:35 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Kristoffer Barmen.

73:05 - MIF: Vito får akkurat headet vekk et skummelt innlegg.

75:45 - Brann: Strand med et bra innlegg, men det klareres.

76:20 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Gilbert Koomson.

77:25 - Brann: Karadas hopper akkurat for lavt på et innlegg fra Gilli.

80:00 - Brann: Strand legger inn fra dødlinjen og på nærmeste forsøker Bamba å flikke videre, men hjemmelaget klarerer. Det er mulig det var et avslutningsforsøk, men jeg velger å bokføre det som pasningsforsøk.

80:25 -> bytte Brann: Christian Eggen Rismark inn for Taijo Teniste.

80:50 -> bytte MIF: Fredrik Brustad inn for Sondre Liseth.

81:15 - Brann: Acosta slår høyt og langt frem, Azar header videre inn i feltet, men Faye Lund snapper foran Bamba.

82:10 - gult kort, Brann; Veton Berisha for en takling på Gauseth - hvem ellers?

83:00 - MIF: Jansen header fra tolv meter, men Opdal tar headingen.

85:10 - Brann: Gilli legger inn fra venstre mot bakerste, men Acosta når ikke opp med hodet.

87:25 -> bytte MIF: Akeem Latifu inn for Tonny Brochmann.

87:40 - Brann: Faye Lund må bokse vekk et farlig Strand-frispark fra ganske spiss vinkel. Bamba slår inn igjen foran mål hvor det blir mølje, men så blåses det for offside når «alle» tror det er straffe det blåses.

89:20 - MIF: Fredrik Brustad er igjennom, men avvinkes for offside.

89:40 - Brann: En feilvendt Berisha demper ballen på brystet like utenfor femmeteren, snur seg, men det blir blokkert av Sell i skuddøyeblikket. 

90:00 + 0:25 -> bytte MIF: Jibril Bojang inn for Stian Aasmundsen. 

90:00 + 0:40 - Brann: Eggen Rismark stusser videre et langt innkast, men vi kommer ikke til avslutning i møljen foran mål.

90:00 + 1:20 - gult kort, Brann; Vito Wormgoor for å stoppe Jibril Bojang med ulovlige midler på midtbanen.

90:00 + 5:00: Det er slutt. 2-1 til Mjøndalen etter 8-5 til samme lag i antall avslutninger i feltet.

-

(Fortsetter under bildet)

De røde fant veien til nettmaskene etter kampen.

De røde fant veien til nettmaskene etter kampen. Foto:

Kuriosa:

* Brann hadde før søndag seks seriekamper uten tap (3-3-0). Forrige serietap kom 26. mai da vi tapte 0-1 for RBK på Stadion. 

* På bortebane hadde Brann før søndag seks seriekamper uten tap (4-2-0). Forrige serietap borte kom 13. april da vi tapte 1-2 for Viking. 

* Vi klarte ikke å vinne to obligatoriske bortekamper på rad denne gangen heller. Sist Brann vant to obligatoriske bortekamper på rad, var i april og mai da vi gjorde det i fem. 

* Brann hadde før søndag to serieseire på rad. Forrige gang vi ikke vant, var da vi spilte 0-0 hjemme mot Mjøndalen 5. juli. 

* Brann har scoret i de fem siste obligatoriske kampene. Sist vi ikke scoret i en tellende kamp, var da vi spilte 0-0 mot Mjøndalen på Stadion 5.juli. Forrige gang vi scoret i så mange strake obligatoriske kamper, var fra september i fjor til mai i år, da vi gjorde det i 17 (hvorav 16 seriekamper og én cupkamp). 

* Brann har scoret i de tretten siste bortekampene i serien. Sist vi ikke scoret borte i serien, var da vi tapte 0-2 for VIF 26. august i fjor. Før det fikk vi mål i ytterligere tolv borte-seriekamper, slik at vi har scoret i 25 av de 26 siste. Forrige gang vi scoret i så mange strake bortekamper i eliteserien, var da vi gjorde det i seksten fra august 2008 til august 2009. 

* Heller ikke denne gang klarte vi å holde nullen i to seriekamper etter hverandre. Sist Brann holdt nullen i to stake seriekamper, var i juni i fjor da vi spilte 0-0 hjemme mot VIF før vi slo Odd 1-0 borte. Seier med null baklengs i to strake seriekamper, har vi ikke hatt siden vi klarte det i fem strake i fjor vår.

* Og heller ikke å holde nullen i to strake bortekamper i serien, klarte vi. Sist Brann holdt nullen i to strake bortekamper i serien, var da vi gjorde det i tre strake mot Ranheim (2-0), Sandefjord (1-0) og Start (1-0) i fjor vår. Sist Brann holdt nullen i to strake obligatoriske bortekamper, var da vi gjorde det i fem strake i april og mai i fjor.

* Brann har 29 poeng. Det er ni poeng mindre enn etter 18 kamper i fjor, men ett mer enn etter 18 kamper i forfjor.

* Brann har 14 bortepoeng. Det er syv poeng mindre enn etter ni bortekamper i fjor, men fire mer enn etter ni bortekamper i forfjor.

* Brann har scoret 23 mål. Det er fem færre enn etter 18 kamper i fjor og ti færre enn i forfjor. Vi må tilbake til nedrykksesongen 2014 for å finne et lavere antall mål for vår del etter 18 kamper. Da hadde vi 21.

* Brann har scoret 14 bortemål. Det er ett mer enn etter ni bortekamper i fjor, og det meste vi har hatt etter så mange bortekamper siden vi hadde 19 i 2011.

* Brann har sluppet inn 18 mål. Det er ett mer enn etter 18 kamper i fjor og i forfjor, og det meste antall baklengs vi har hatt etter 18 kamper siden vi hadde hele 34 i 2014.

* Brann har sluppet inn 11 bortemål. Det er fem flere enn etter ni bortekamper i fjor, men ett mindre enn etter så mange bortekamper i 2017.

* Brann har +5 i målforskjell. Det er seks dårligere enn etter 18 kamper i fjor, og elleve dårligere enn etter 18 kamper i forfjor. Vi må tilbake til 2014 for å finne sist vi hadde så dårlig målforskjell etter 18 kamper. Den gang hadde vi minus 13.

* Brann har +3 i målforskjell borte. Det er fire dårligere enn etter ni bortekamper i fjor, men fire bedre enn etter ni bortekamper i forfjor.

-

Brann innbyrdes mot Mjøndalen i serien:

Sted: K S U T Mål Bakl
Bergen 12 6 3 3 17 9
Mjøndalen 12 1 6 5 14 22
Totalt 24 7 9 8 31 31

* I serien hadde Brann før søndag fire strake kamper mot Mjøndalen uten tap (1-3-0), og forrige serietap mot dem kom 20. juni 1987 da vi tapte 0-2 borte. Den ene seieren i denne perioden, kom imidlertid så langt tilbake som 5. juli 1992 da vi slo dem 2-0 på Stadion. 

* I obligatoriske kamper har Brann syv strake uten seier (0-3-4) mot Mjøndalen, og vår forrige tellende seier mot dem kom da vi slo dem 2-0 på Stadion i 1992. Etter det har vi spilt tre seriekamper, to cupkamper og to kvalikkamper mot dem uten å vinne. 

* Brann har åtte strake seriekamper borte mot Mjøndalen uten seier (0-4-4), og tar vi med cup og kvalik har vi ti strake uten seier der (0-4-6) - hvorav de tre siste (kvaliken 2014, cupen 2017 og søndagens seriekamp) endte med tap. Forrige - og eneste - serieseier der, kom da vi slo dem 1-0 22. mai 1975! Forrige uavgjorte var da vi spilte 1-1 der 18. oktober 1992, som før søndag var vår siste bortekamp i serien mot Mjøndalen. 

* Brann hadde før søndag ikke scoret i de tre siste tellende kampene mot Mjøndalen. Forrige gang vi scoret mot dem i tellende kamp, var da vi spilte 1-1 på Stadion i første kvalikkamp høsten 2014. 

* Brann hadde før søndag ikke scoret mot MIF i Mjøndalen på de to siste tellende kampene der. Forrige gang vi scoret der, var da vi spilte 1-1 mot dem i 1992.

* Brann har sluppet inn mål i de seks siste seriekampene - og i de åtte siste obligatoriske kampene - mot MIF i Mjøndalen. Sist vi holdt nullen mot dem i tellende bortekamp, var da vi spilte 0-0 19. mai 1977.

-

KAMPFAKTA:

Mjøndalen - Brann 2-1 (1-1)

Eliteserien, 18. serierunde. Consto Arena. 2614 tilskuere. Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar. Gult kort: Quint Jansen, Stian Aasmundsen, Tonny Brochmann, Mjøndalen. Vito Wormgoor, Veton Berisha, Brann.

Mål: 1-0: Stian Aasmundsen (07:11), 1-1: Daouda Bamba (18:01), 2-1: Vetle Dragsnes (58:21).

Mjøndalen (4-3-3): Julian Faye Lund - William Sell, Sondre Johansen, Quint Jansen, Vetle Dragsnes - Stian Aasmundsen (Jibril Bojang fra 90.), Christian Gauseth, Pontus Silfwer - Tonny Brochmann (Akeem Latifu fra 88.), Olivier Occean, Sondre Liseth (Fredrik Brustad fra 81.).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste (Christian Eggen Rismark fra 81.), Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Petter Strand, Amer Ordagic, Kristoffer Barmen (Azar Karadas fra 73.) - Gilbert Koomson (Gilli Rolantsson fra 77.), Daouda Bamba, Veton Berisha.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-2 til MIF (BT), 5-3 til MIF (VG Live)

Ballinnehav: 56 % til Brann (NTB), 51 % til Brann (VG Live)

Avslutninger: 11-10 til MIF (NTB), 10-8 til MIF (VG Live)

Avslutninger på mål: 6-2 til MIF (NTB), 6-1 til MIF (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 8-5 til Mjøndalen (mine egne tall). 1. omg.: 3-3. 2. omg.: 5-2 til MIF. 

Andre medier om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Artikkeltags