To poeng fra medalje

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

*

Sesongen går mot slutten

det har jaggu meg gått fort!

Sølvet kan vi ta,

men håp om gull er rotet bort

Lagene der rundt oss,

de fikk seier like før

Kampen om medaljene,

den er et jækla kjør

*

Tre poeng var påkrevd

om vi skulle holde stand

på sølvplassen vi hadde,

og det første scoret han

med åttetall på ryggen

da vi hadde knapt begynt

Vi spilte bra i starten,

men med tiden ble det tynt

*

En katt med et returløp

etter Lars A Nilsens hjerte

Og Vega inn for Orry

som ble byttet ut med smerte

I tiden frem til pause

skjedde stort sett bare det

I andre ble det bedre

og da økte vi til tre

*

For verdens beste trønder

og han Nord-Atlantens Messi;

de scoret hvert sitt mål,

da var vi endelig litt tess i!

Vi hadde full kontroll,

vi kunne også scoret flere

I stedet gjorde Grøgaard

at de blå fikk redusere

*

Og vittig denne Tokmac,

han som furtet som en unge

Og sangen «Godset bytter plass

med Mjøndalen» fikk runge

Vi vant, og vi tar sølvet,

er vi våken og er PÅ,

og ordner tre poeng

mot både Odd og KBK.

*

Alle andre kamper gikk i vår disfavør tidligere på kvelden, så her var det bare å gjøre jobben selv. Alt annet enn seier ville bety at vi ville bli flyttet ned til tredjeplass og dessuten få virkelig konkurranse om i det hele tatt å klare bronsen. I tillegg ville også RBK sikre gullet hvis vi ikke vant. Med tanke på Branns høyst variable resultater i lang tid, var det ingen grunn til å ta for gitt at vi skulle slå desperate Godset.

Første omgang var skrale greier, selv om vi ledet nesten hele tiden. Men etter pause var Brann friskere enn på lenge. Det skal imidlertid sies at dette Godset-laget var svakt, anført av Jonathan Parr som viste vei i så måte.


 

Det blir nok langt verre neste helg når vi skal til ut i havgapet på Nordmøre og spille mot formlaget Kristiansund som står med fire strake serieseire og ved en eventuell seier over oss faktisk vil ende minst to poeng foran oss på høsttabellen uansett hva som skjer i siste runde. 


 

Og nettopp den kampen gjør at jeg er høyst usikker på om vi klarer å dra sølvet i land. For med et Molde-lag som virkelig har funnet formen (6-2-0 siste 8), er det stor fare for at vi må vinne begge kampene som er igjen for å holde dem bak oss. Haugesund blir riktignok en nøtt for dem neste helg, selv i Molde, men hjemmelaget vil nok være klar favoritt. Og da har Ole Gunnar Solskjærs lag bare antagelig allerede fortapte Sandefjord igjen, riktignok borte, men det betyr nok ikke så mye.

Litt kjipt hvis Molde, som var ti poeng bak oss for bare seks runder siden, skal klare å komme seg foran oss. Gullkampen stod jo lenge mellom bare Brann og Rosenborg. Da blir det i så fall ganske surt å bli nummer tre. Jeg ser dessuten en prestasjon i å klare å ende foran Molde, som kanskje har det høyeste toppnivået av alle, og som vel også har en større tilgang på penger enn oss også. Så jeg føler sølv fortsatt er interessant, selv om mange Brann-supportere har gitt opp nå som ikke gull lenger er spesielt realistisk.


 

Med tanke på den økonomiske makten RBK har, og antagelig vil ha i all overskuelig fremtid, er det sørgelig hvis vi ikke lenger kan glede oss over sølv og finne det interessant å kjempe om det.


 

Medalje bør vi uansett klare nå. Vi trenger to poeng til, og siden Haugesund altså skal til Molde i neste runde, er det ikke utenkelig at vi tar medalje selv med tap i begge de to siste. Og selv om det selvsagt er skuffende med bronse etter å ha ledet serien med syv poeng på det meste, og vi absolutt må ta den middelmådige høsten på alvor, så vil prestasjonen totalt sett for 2018 være helt grei og kanskje til og med i overkant av hva mange forventet før sesongen. At vi fremdeles skulle ha en teoretisk mulighet for gull med to runder igjen, hadde nok de færreste sett for seg.


 

Gull blir det etter alle solemerker ikke i år. Den økonomiske overmakten ble for stor i år igjen. Det som er synd, er at det kanskje kan gå lang tid før vi får en tilsvarende sjanse igjen. For RBK har ikke prestert slik man forventet i år, vi hadde dem i kne, og også Molde lå langt bak lenge. Presterer disse to klubbene på sitt toppnivå i en lenger periode enn i år, blir det tøft å holde følge i 2019. Vi kan ikke forvente at de skal variere like mye hvert år som i 2018.

Men tilbake til 2018: Mot Kristiansund må vi bare "gønne på" fra start. Det er stor fare for at uavgjort ikke vil være godt nok med tanke på sølvet, og da må vi bare kjøre på med suksesstaktikken fra våren: Gå i strupen på dem.


 

-

(Fortsetter under bildet)

Glisne tribuner.

Glisne tribuner. Foto:


 

KAMPEN:

Daouda Bamba fikk tillit igjen etter to kamper startet på benken. Dessuten var Fredrik Haugen tilbake etter karantene. Steffen Lie Skålevik var ute av laget igjen, mens Kristoffer Barmen var ute med skade.
 

Allerede etter 88 sekunder skulle vi ta ledelsen da Jonathan Parr mislyktes med klareringen av et innlegg fra Gilli Rólantsson, og ballen havnet hos Fredrik Haugen som fyrte løs fra tyve meter. Ballen gikk inn i venstre hjørne til 1-0 og umiddelbar svar på tiltale etter at alle medaljerivalene vant i forkant av vår kamp.


 

Mindre enn tre minutter senere fikk Daouda Bamba muligheten på et lavt og vanskelig innlegg fra Gilbert Koomson, men «dukk-headingen» fra syv-åtte meter gikk rett på keeper.


 

Brann kom til flere sjanser det første kvarteret, og det ikke minst takket være en svimmel Parr og en katt som gjorde et returløp helt etter Lars Arne Nilsens hjerte. 


 

Etter 27 minutter måtte Peter Orry Larsen ut med skade og Deyver Vega kom inn for ham. 


 

Da en halvtime var spilt, mistet Ruben Yttergård Jenssen ballen til Nguen som heldigvis valgte å skyte selv fra sytten meter i stedet for å gi til Pelegrino som han hadde med seg. Det gikk høyt over.


 

Yttergård Jensen som gjorde en del rart i første omgang, slo i imidlertid til med en av sine gode fremspill seks minutter senere, men som dessverre  Gilli Rólantsson kom akkurat for sent til å nå på ti meters skrått hold. 


 

Resten av omgangen var det mye rart. Slurv, håpløse balltap, og flere spillere som virket ukonsentrerte. Ikke helt ulikt starten av RBK-kampen og for ikke å snakke om første omgang på Nadderud. Førsteomganger er ikke noe for oss lenger. 


 

- Betraktelig bedre etter pause - igjen!


 

Men som i de andre nevnte kampene, skulle det komme seg betraktelig etter pause. Brann kom nærmere og nærmere en scoring.


 

I det 56. minutt fikk vi corner, og jeg hadde akkurat irritert meg over hvor idiotisk det er med korte cornere. Da fikk mannen med den korte corneren, Fredrik Haugen, ballen tilbake fra Gilbert Koomson og la inn mot bakerste hvor Christian Eggen Rismark fra to-tre meter enkelt nikket inn sitt første Brann-mål! 2-0! Scoring av verdens beste trønder og sin egen bestefar sitt eget barnebarn. Dette måtte da gå veien? 


 

Og jo da. Kun drøye tre minutter senere var det Nord-Atlanterens Messi sin tur. Gilli Rolantsson fikk ballen på midten etter at Bamba hadde snappet den fra Jakob Glesnes. Mannen fra Færøyene løp fra Glesnes og satte inn 3-0 mellom beina på Sætra! Dette kunne vi da ikke rote vekk?


 

Tre minutter senere begynte Yttergård Jenssen etter hvert å gjøre opp for tullefeilene i første omgang, da han slo ballen nydelig fremover til Bamba som raget høyt i luften og stanget kulen like utenfor lengste stolpe. Visstnok offside-plassert i følge vinkemannen.


 

Det var bare Brann nå, og det var en ypperlig anledning til å kunne fikse litt på målforskjellen som ikke når opp mot Moldes eller Rosenborgs. Etter 63 minutter kunne keeper Markus Pettersen fått en målgivende da han dundret langt fremover, men en presset Koomson skjøt utenfor fra tretten meter. Imidlertid ble også denne situasjonen avvinket for offside. 


 

Så ble det morsomt av usportslige grunner. Tokmac Nguen sparket til Brann-benkens vannflasker i frustrasjon, og ble belønnet med et gult kort som gir ham karantene i deres livsviktige kamp mot Lillestrøm. Og da gikk han rundt i nesten ti minutter med verdens verste kroppsspråk og furtet. Da storskjerm-bildene viste det sure trynet, hørte man bare et syrlig «aaawwww» fra øvre Frydenbø. 


 

Et åpenbart bytte lå i luften med holdningen han hadde. Så var han også nære på å bli byttet ut, men en skade på Glesnes satte det på vent i siste liten. Men til slutt fikk Tokmac Nguen endelig bytte. Til hånlig jubel fra Brann-fansen. Og da klappet han opp til oss!!! Helt fantastisk! Vi holdt på å le oss i hjel. 


 

Mot slutten ble det mye balltrilling. Vi hadde rett og slett full kontroll. Trodde vi. For plutselig ble det slått en feilpasning fra Thomas Grøgaard, Mostafa Abdellaoue snappet den, og satte inn reduseringen fra skrått hold i lengste hjørne. 


 

Jaha? Nå ville jo Godset få blod på tann her. En kjapp scoring til, og det ville være full panikk. Og tre minutter og 50 sekunder var det uhyre nære en ny redusering da Johan Hove headet fra åtte meter og Pettersen hadde en fantastisk enhåndsredning.


 

Det siste som skjedde var at vi kontret, men Bamba klarte ikke å få kontroll på ballen, Parr klarerte og dommeren blåste av. En mildt sagt fortjent 3-1-seier til Brann og tre viktige poeng i sølvstriden. Det er fortsatt to poeng ned til Molde og fem poeng ned til Haugesund. 

(Fortsetter under bildene)


Det var en stund siden vi kunne feire på Stadion etter kampslutt.

Det var en stund siden vi kunne feire på Stadion etter kampslutt. Foto:

Det er de samme bildemotivene hver gang vi har vunnet...

Det er de samme bildemotivene hver gang vi har vunnet... Foto:

... men det får så være.

... men det får så være. Foto:

-

PUBLIKUM:


 

8887 kjøpte billetter - som er det laveste vi har hatt siden de to første i år, men oppmøtet var neppe stort mer enn 5-6000. Også på bataljonsfeltet var det veldig glissent. Avspark kl 2000 er selvsagt håpløst for barnefamilier og langveisfarende. Ja knapt nok for folk som bor i Bergen. Og ja, det er ikke like spennende med sølv som gull. Spesielt når man har kjempet om gull lenge, så blir kamp om sølv en nedtur. Men 8887 er uansett latterlig dårlig, og på hvilket grunnlag har vi grunn til å være kresne på medaljefargen i denne byen? 


 

Hvis ikke engang sølvkamp kan engasjere bergenserne, er jeg dessverre redd det vil bli smått med engasjerende sesonger i fremtiden.


 

Nei det er ikke ideelt at vi i år ikke har langsideplasser med «normale priser». Men hvor mye kan vi ha mistet på det? Neppe mer enn noen hundre. Langsiden som nå er revet, var jo som regel veldig glissen. Og alle som satt der kan da umulig holdt seg vekke i år. En ny og moderne tribune med bedre sikt, vil kanskje gi oss en liten økning, men vi snakker neppe om mange tusen.


 

Snittet vårt til nå er 10342. Med 12500 i siste kamp, vil det totalt i 2018 bli på 10486. Det er bare 362 mer enn snittet vårt i 1.divisjon i 2015. Hadde vi hatt plass til like mange som i fjor på 16. mai og RBK-kampen (som har vært de eneste utsolgte kampene i år), ville snittet vårt i år antagelig rundet 11000. Men det er jo imponerende det heller.


 

Også stemningen var skrale greier mot Godset. 


 

-

SLIK TAR VI GULL:


 

Vi må uansett vinne begge de to siste mot Kristiansund (b) og Odd (h). Og etter all sannsynlighet må også RBK tape mot Start (b) og Glimt (h). Da får vi 61 poeng, mens RBK får 60.


 

Men syltynn teori kan også gi oss gull hvis RBK tar ett poeng til. Problemet er at vi har elleve mål å ta igjen. Hvis RBK f.eks. taper 0-3 i den kampen de taper og spiller 0-0 i den kampen de får uavgjort, ender de opp med 61 poeng og 49-26 (+23) i målforskjell. Hvis da Brann f.eks. vinner 3-0 i Kristiansund og 5-0 over Odd, vil vi få 61 poeng og 51-28 (+23) i målforskjell. Da tar vi gull på flere scorede mål.


 

-


 

SLIK TAR VI SØLV:


 

Hvis Brann vinner de to siste, tar vi minst sølv. 


 

Hvis Brann tar fire poeng på de to siste, må etter alle solemerker Molde tape poeng i en av de to siste kampene (Haugesund hjemme og Sandefjord borte) for at vi skal ta sølv. Dette fordi all sannsynlighet taler for at moldenserne vil ta oss på målforskjell om begge havner på 59 poeng, som er det maksimale Molde kan oppnå.


 

En syltynn teori hvis vi får fire poeng og MFK vinner begge de to siste: Vinner MFK f.eks. 1-0 i begge de to siste, vil de få 59 poeng og 60-35 (+25) i målforskjell. Hvis vi da spiller 0-0 i Kristiansund og vinner 11-0 over Odd, får også vi 59 poeng, men en målforskjell på 54-28 (+26). 


 

Hvis Brann tar tre poeng på de to siste, tar vi sølv hvis MFK ikke tar mer enn fire (1-1-0). Da får vi nemlig 58 poeng, mens MFK får maksimalt 57. Hvis Brann får tre poeng fra nå, vil ikke målforskjell avgjøre. 


 

Hvis Brann tar to poeng på de to siste, tar vi sølv hvis MFK ikke tar mer enn tre. Da får vi nemlig 57 poeng, mens MFK får maksimalt 56. Hvis vi tar to poeng til, mens MFK tar fire (slik at begge får 57 poeng) er det også umulig å slå dem på målforskjell. 


 

Hvis Brann tar ett poeng på de to siste, tar vi sølv hvis for det første MFK ikke tar mer enn to. Da får vi 56 poeng, mens MFK får maksimalt 55. I tillegg bør også Haugesund avgi poeng. Vinner FKH likevel begge de to siste med 1-0, vil FKH ha 44-30 (+14 i målforskjell). Hvis vi da taper 0-1 og spiller 1-1 i våre to, får også vi 44-30 (+14) i målforskjell. Da går vi foran FKH på innbyrdes oppgjør!


 

En syltynn teori hvis vi tar ett poeng til, mens MFK tar tre poeng til: Blir vårt tap på 0-1 og vår uavgjort på 0-0, får vi 56 poeng og 43-29 (+14) i målforskjell. Får MFK da tre poeng til, betyr det at hvis MFK vinner 1-0 i den kampen de vinner, så må de tape med elleve mål i den andre for å ende bak oss. Da får de nemlig 56 poeng og 59-46 (+13) i målforskjell. 


 

Hvis Brann taper begge de to siste, tar vi sølv hvis MFK ikke tar mer enn ett og FKH går på et poengtap. Taper Brann begge de to siste og MFK tar to poeng til, er det ikke mulig å slå MFK på målforskjellen. Hvis Brann taper begge de siste, vil ikke målforskjell bli avgjørende i forhold til FKH. 

-


 

SLIK TAR VI BRONSE OG SIKRER OSS EUROPACUP:


 

Hvis vi tar minst to poeng til, er vi sikret minimum bronse.


 

Hvis vi tar ett poeng til, er vi sikret minimum bronse hvis Haugesund går på minst ett poengtap mot Molde (b) eller Start (h). Vinner FKH begge de to siste, blir målforskjellen avgjørende (se over). Alternativt må MFK ikke ta mer enn to poeng til. Hvis MFK tar tre poeng til, blir målforskjellen avgjørende (se over). 


 

Hvis vi taper begge de to siste, tar vi bronse hvis FKH går på et poengtap. Alternativt at MFK ikke tar mer enn ett poeng på slutten. Tar MFK to poeng til, kan vi ikke slå MFK på målforskjell hvis vi samtidig taper begge våre. 


 

Tar vi i stedet innbyrdesoppgjøret mellom MFK og FKH i Molde neste helg som utgangspunkt:


 

* Tar MFK poeng, er Brann sikret minimum bronse.


 

* Vinner FKH, trenger Brann to poeng til for å være garantert medalje. Bonus: Da får vi til og med sølv!


 

-

HENDELSENE MINUTT FOR MINUTT:


 

01:28 - 1-0, SCORING BRANN; FREDRIK HAUGEN: Ti trekk blir etterfulgt av at Gilli Rólantsson legger inn fra venstre, nesten ute ved sidelinjen. På motsatt side mislykkes Jonathan Parr med klareringen og headingen hans havner ute hos Haugen. Bergenseren skyter fra vel tyve meter og inn i venstre hjørne. 1-0! 


 

Det tok 38 sekunder fra vi erobret ballen til den lå i målet. Åtte forskjellige Brann-spillere var ballen innom på veien. 


 

04:15 - Brann: Parr roter det til igjen nede i hjørnet når Gilbert Koomson og Taijo Teniste stjeler ballen fra ham. Koomson legger inn lavt, og på syv-åtte meter må Daouda Bamba dukke ned for å heade. Rett på keeper Morten Sætra. 


 

04:50 - Godset: En feilpasning fra Ruben Yttergård Jenssen gjør at Godset får en mulighet. Og til tross for trøyeholding fra Yttergård Jenssen, klarer Tokmac Nguen å komme til avslutning fra 18 meter, men det blokkeres av Vito Wormgoor.


 

05:30 - Godset: Nguen igjen, denne gang fra 21 meter, men enkelt for Markus Pettersen.


 

07:45 - Godset: Amahl Pellegrino skyter fra minst 25 meters skrått hold. Langt over.


 

09:15 - Brann: Nguen skyter fra over 25 meter, men ballen spretter inn til Pettersen.


 

10:25 - Brann: Bamba hælsparker mot Koomson, men Jakob Glesnes sklir inn til keeper som tar ballen med hendene. Ikke tilbakespill, mener dommer Tore Hansen. Og det var nok sikkert riktig. 


 

11:40 - Brann: Koomson lurer med seg ballen fra Parr som driter seg ut nok en gang. Han slår mot Bamba, Glesnes får ikke klarert og Bamba skyter fra tolv meter, men Glesnes blokkerer. 


 

13:35 - Brann: Parr roter det til mot Koomson igjen, og sistnevnte slår tunnel, men ballen går inn til keeper.


 

13:50: En katt med et enormt returløp. 


 

17:35 - Godset: Glesnes slår langt frem mot Nguen, men Pettersen er ute og tar den.


 

22:55 - Godset: Herman Stengel med corner fra deres høyre side. Parr header fra åtte meter, men ballen går høyt og inn i klypene til Pettersen.


 

26:50: Spillet starter igjen etter et skadeavbrekk for Peter Orry Larsen som må gå ut. Vi spiller med ti mann en liten stund. 


 

28:15 -> bytte Brann: Deyver Vega inn for Peter Orry Larsen som gikk ut for et par minutter siden.


 

30:00 - Godset: Yttergård Jenssen leker Jonathan Parr og mister ballen på midten til Nguen som stormer fremover. Han har med seg Pellegrino, men velger å gå selv og skyte fra sytten meter. Det går høyt over.


 

33:10 - Godset: Skummelt på en corner fra Stengel når Nguen header ned foran mål hvor Parr er, men vi får klarert.


 

36:20 - Brann: Yttergård Jenssen slår pent fremover mot Gilli som kommer akkurat for sent til å nå ballen på ti meters skrått hold. 


 

37:20 - Brann: Haugen med et pent fremspill til Bamba på venstresiden. Han trekker innover, utfordrer Christopher Lindquist og kommer til skudd fra skrått hold nesten ute ved sekstenmeteren. Det blokkeres. 


 

45:00 + 2:00: Pause. 1-0 til Brann etter 3-1 i angrep med avslutninger i feltet.


 

- 2. omgang: -


 

45:00 + 0:15 - Brann: Stengel roter det til i eget felt og Gilli kommer til innlegg fra dødlinjen. Det går gjennom feltet, men havner hos Taijo Teniste på mottatt. Han slår inn fra høyre og ballen går såvidt over Haugen som hopper opp på femmeteren. Så kommer et innlegg som på en meters avstand går rett i en hånden på Kristoffer Tokstad, men det hadde vært ganske strengt å dømme straffe på den. 


 


 

47:25 - Brann: Vi vinner ballen høyt oppe på banen, og etter hvert kommer innbytter Vega til skudd fra 25 meter. Rett på Sætra.


 

49:40 - Brann: Haugen avanserer over halve banen med ballen, skrår innover og skyter til slutt fra i overkant av tyve meter, men høyt over.


 

54:20 - Brann: Gilli skyter fra skrått hold ti centimeter utenfor feltet. Det går via Lindquist til corner.


 

54:45 - Brann: På seks meters hold kommer Bamba til heading, men ballen går akkurat litt for høyt til at han får skikkelig treff, og ballen stusses bare videre. 


 

55:26 - 2-0, SCORING BRANN; CHRISTIAN EGGEN RISMARK: Haugen slår en kort corner til Koomson som gir tilbake til Haugen. Sistnevnte legger inn mot bakerste hvor både Bamba og Christian Eggen Rismark dukker opp bak Lindquist og Henning Hauger, og trønderen styrer ballen inn med hodet fra to-tre meter. 


 

57:30 - Brann: Bamba får tid til å snu seg og skyte fra vel 25 meter. Rett på Sætra. 


 


 

58:37 - 3-0, SCORING BRANN; GILLI RÓLANTSSON: Bamba stjeler ballen fra Glesnes vel syv meter inne på Godsets halvdel. Ballen går til Gilli som setter fart og løper fra Glesnes. Akkurat innenfor feltet skyter færøyingen, og ballen går mellom beina på Sætra og inn relativt midt i målet. 3-0!


 

60:35 - Brann: Yttergård Jenssen slår vakkert frem til Bamba som går opp på ti-tolv meters skrått hold og stanger ballen like utenfor lengste stolpe. Imidlertid var det offside i følge linjedommer.


 

62:50 -> bytte Brann: Bismar Acosta inn for Vito Wormgoor.


 

63:15 - Brann: Pettersen dundrer ballen langt ut og inn på Godsets banehalvdel. Koomson når igjen ballen tyve meter fra drammensernes mål og skyter fra tretten meter idet han blir taklet av Mounir Hamoud. Ballen går like utenfor nærmeste stolpe. Uansett avvinket for offside.


 

66:15 -> bytte Godset: Andreas Hoven inn for Amahl Pellegrino.


 

66:35 -> bytte Godset: Martin Rønning Ovenstad inn for Henning Hauger.


 

68:00 - Brann: Haugen med corner fra venstre. Rismark header over fra syv meter.


 

71:25 - Godset: Stengel med et godt slått frispark som slås inn fra deres venstre side. Hoven er ikke så langt unna å nå det med hodet på ni meters hold, men ballen går over alle og ut over dødlinjen.


 

72:20 - Brann: Koomson utfordrer Parr og legger inn mot Bamba, men over alle i feltet. Gilli får ballen på motsatt og legger inn igjen, og nok en gang er Bamba nære å nå den inne i femmeteren. Godset får klarert foran Teniste.


 

72:50 - gult kort, Godset; Tokmac Nguen er frustrert og begynner å gå løs på vannflaskene foran Branns benk. 


 

77:30: Tokmac er i ferd med å bli byttet ut, men det blir i siste liten satt på vent fordi Glesnes er midlertidig skadet.


 

79:30 - Brann: Gilli legger inn fra venstre og Bamba header over fra ti meter.


 

80:00 -> bytte Brann: Henrik Kjelsrud Johansen inn for Gilli Rólantsson.


 

81:20 -> bytte Godset: Johan Hove inn for Tokmac Nguen.


 

87:59 - 3-1, SCORING GODSET; MOSTAFA ABDELLAOUE: Thomas Grøgaard med en forferdelig slurvete pasning som Abdellaoue fanger opp ute på vår venstre side, og fra skrått hold kanskje 5-6 meter innenfor seksenmeterhjørnet skyter han i lengste hjørne. 


 

90:00 + 0:25 - Brann: Bamba header fra åtte meter på en corner fra Haugen, og Acosta kommer akkurat for sent til å styre den inn.


 

90:00 + 2:35 - gult kort Brann; Gilbert Koomson for å komme inn igjen på banen etter skade, uten dommerens samtykke.


 

90:00 + 3:50 - Godset: Etter en dødball kommer Tokstad til innlegg fra dødlinjen og Hove header fra åtte meter. Pettersen redder glimrende med én hånd til corner.


 

90:00 + 4:25 - Brann: Vi kontrer og Bamba kommer nesten fri, men får ikke kontroll på ballen og Parr klarerer til corner. 


 

90:00 + 4:25: Kampen er slutt. Vi har vunnet 3-1 etter 9-3 til oss i angrep med avslutninger i feltet. 


 

-


 

KURIOSA:


 

* På Stadion hadde Brann før søndag tre strake uten seier (0-2-1). Forrige gang vi vant hjemme, var da vi slo Ranheim 1-0 2. september. 


 

* Brann har scoret i åtte seriekamper på rad. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-2 borte for VIF 26. august. Forrige gang vi scoret i åtte strake var f.o.m. 28. oktober i fjor t.o.m. 27. mai i år, da vi scoret i seksten strake.


 

* På Stadion har Brann scoret i syv strake seriekamper. Sist vi ikke scoret hjemme, var da vi tapte 0-4 for Molde. Forrige gang vi scoret i syv strake hjemmekamper var i de to siste i fjor og de fem første i år. Forrige gang det skjedde i en og samme sesong, var i de syv første i fjor. 


 

* Brann har sluppet inn mål i syv strake seriekamper. Sist vi holdt nullen var da vi vant 1-0 hjemme over Ranheim 2. september. Forrige gang vi slapp inn mål i syv strake eliteseriekamper var i de elleve siste i nedrykksåret 2014 og den første da vi var tilbake i 2016 - altså tolv totalt. I 1. divisjon 2015 slapp vi imidlertid også inn mål i syv strake.


 

* På Stadion har Brann sluppet inn mål i fire strake. Sist vi holdt nullen hjemme var da vi slo Ranheim 1-0 2. september. Forrige vi slapp inn mål i fire strake hjemmekamper i eliteserien, var i de seks siste i 2014. I 1.divisjon 2015 slapp vi også inn mål i fire strake seriekamper hjemme.


 

Tabellsituasjon:


 

For tabellene under legges tre poeng for seier til grunn for alle sesonger. Det er kun sesonger på øverste nivå med i sammenligningene, og det er kun i 1961/62 og f.o.m. 2009 det har vært spilt så mye som 28 seriekamper/14 hjemmekamper.


 


 

* Vi har 55 poeng. Poengrekorden vår etter 28 kamper er på 61 i 61/62-sesongen, og det er eneste gang vi har hatt flere poeng etter så mange kamper. I fjor hadde vi 46 etter 28 kamper.

* Vi har tatt 28 poeng hjemme. Klubbrekorden vår er 35 poeng på 14 hjemmekamper. I fjor hadde vi 27 etter de 14 første, mens vi i forfjor hadde 33. 

* Vi har 16 seire. Flest seire etter 28 kamper hadde vi i 61/62 med 19, og det er eneste gang vi har hatt flere seire etter 28 kamper. I fjor hadde vi 13.

* Vi har åtte hjemmeseire. Klubbrekorden er elleve seire etter 14 hjemmekamper i 61/62. I fjor hadde vi også åtte.

* Vi har fem tap. Det er det minste antall tap vi har hatt etter 28 kamper, sammen med i 61/62. I fjor hadde vi åtte.

* Vi har to hjemmetap. Klubbrekorden er ett tap etter 14 hjemmekamper i 61/62 og i 2016. I fjor hadde vi tre.

* Vi har scoret 43 mål. Scoringsrekorden vår etter 28 kamper er på 87 i 61/62-sesongen. I fjor hadde vi 48, mens vi i forfjor bare hadde 38.

* Vi har scoret 23 hjemmemål. Klubbrekorden er 46 scoringer etter 14 hjemmekamper i 61/62. I fjor hadde vi 28, mens vi i forfjor hadde 22 etter 14 hjemmekamper.

* Vi har 28 baklengs. Færrest baklengs etter 28 kamper hadde vi i 2016 med 25. Årets tall er vårt nest laveste etter så mange kamper. I fjor hadde vi 32.

* Vi har 11 hjemmebaklengs. Klubbrekorden er fem baklengs etter 14 hjemmekamper i 2016. I fjor hadde vi 13.

* Målforskjellen er +15. Best målforskjell etter 28 kamper hadde vi i 61/62 med +44. I fjor hadde vi +16, mens den i forfjor var +13.

* Vi har +12 i målforskjell hjemme. Klubbrekorden er på +30 etter 14 hjemmekamper i 61/62. I fjor hadde vi +15.


 

BRANN INNBYRDES MOT GODSET I SERIEN:


 


 

Sted

K

S

U

T

Mål

Bakl

Bergen

28

17

8

3

63

25

Drammen/Mjøndalen

28

12

5

11

46

36

Totalt

56

29

13

14

109

61


 

(Branns bortekamp mot Godset i 1996 ble spilt i Mjøndalen)


 

* Brann var før søndag uten seier mot Godset i de to siste seriekampene (0-1-1), men begge var på Marienlyst. Forrige seier mot dem kom 6. april i fjor da vi vant 3-0 på Stadion. 

* På Stadion har Brann vunnet de tre siste seriekampene mot Godset. Siste poengtap mot dem hjemme, var da vi tapte 0-1 12. juli 2014.

* Brann har scoret i de syv siste seriekampene mot Godset. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi tapte 0-1 hjemme for dem 12. juli 2014.

* På Stadion har Brann scoret i de tre siste seriekampene mot Godset. Sist vi ikke scoret mot dem hjemme, var da vi tapte 0-1 12. juli 2014.

* Brann har sluppet inn mål i de tre siste seriekampene mot Godset. Sist vi holdt nullen mot dem, var 6. april i fjor da vi vant 3-0 på Stadion.

* Brann hadde før søndag holdt nullen mot Godset i de to siste hjemmekampene mot dem i serien. Forrige gang vi slapp inn mål mot dem på Stadion, var da vi tapte 0-1 12. juli 2014.


 


 

KAMPSTATISTIKK:


 

Ballinnehav: 55% til Brann (VG Live)

Sjanser: 5-2 til Brann (VG Live og BT)

Avslutninger: 10-6 til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger på mål: 6-5 til Brann (NTB og VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 9-3 til Brann (mine tall). 1. omg.: 3-1 til Brann, 2. omg.: 6-2 til Brann. 


 


 

KAMPFAKTA

Brann - Strømsgodset 3-1 (1-0)

Eliteserien menn, fotball. Stadion. 8887 tilskuere. Dommer: Svein Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Gilbert Koomson, Brann. Tokmac Nguen, Godset.

Mål: 1-0: Fredrik Haugen (01:28), 2-0: Christian Eggen Rismark (55:26), 3-0: Gilli Rolantsson (58:37), 3-1: Mustafa Abdellaou (87:59).

Brann (4-3-3): Markus Pettersen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor (Bismar Acosta fra 63.), Christian E. Rismark, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen (Deyver Vega fra 29.), Peter Orry Larsen - Gilli Rolantsson (Henrik K. Johansen fra 81.), Daouda Bamba, Gilbert Koomson.

Godset (4-2-3-1): Morten Sætra - Christopher Lindquist, Jakob Glesnes, Mounir Hamoud, Jonathan Parr - Henning Hauger (Martin Ovenstad fra 67.), Herman Stengel - Kristoffer Tokstad, Tokmac Nguen (Johan Hove fra 82.), Amahl Pellegrino (Andreas Hoven fra 67.  ) - Mustafa Abdellaoue.

-

Spillerstatistikken:

Målstatistikken:


 

MEDIENE OM KAMPEN:

BA

BA Live

BTs kommentar

VG

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken