Vår verste start på fem år

Det ble en trasig poengdeling på Stadion søndag kveld.

Det ble en trasig poengdeling på Stadion søndag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

... men det finnes håp blant alle bekymringene, til tross for skuffende 1-1 mot Godset.

DEL

MeningerÅpningen av den nye langsiden og nysgjerrigheten på det nå mer intime stadionet, gjorde tribunene mer velfylte og feststemte enn normalt.

Brann på sin side trengte en seier etter det skuffende tapet i Skien forrige helg. Det skulle imidlertid vise seg å være lettere sagt enn gjort.

Vi startet kampen med Veton Berisha, som dermed fikk sin debut i Brann-trøyen. På midten var Fredrik Haugen kommet inn for en skadet Ruben Yttergård Jenssen, og i angrepet hadde Gilbert Koomson fått plass på bekostning av Gilli Rólantsson. Dessuten fikk både Eirik Holmen Johansen, Kristoffer Løkberg og Petter Strand sin Stadion-debut. 

Kampen ble ikke helt ulik serieåpningen. Brann hadde mye ball, men slet nok en gang med å trenge gjennom en lavtliggende motstander. Selv om det meste skjedde på Godsets banehalvdel, slet vi med å skape skikkelige sjanser mot bortelaget som åpenbart var kommet for å dra i land ett poeng. 

Så scoret motstanderen på en sjelden mulighet - akkurat som i serieåpningen. Denne gang var det riktignok ikke den aller første muligheten, for de mørkeblå hadde også en solid mulighet ved Mustafa Abdellaoue etter 27 minutter. Men utenom det hadde jo drammenserne knapt vært i nærheten av Branns sekstenmeter før de tok ledelsen ved Amahl Pellegrino drøye fem minutter før hvilen. 

Dette var sesongens fjerde baklengsmål på omtrent seks sjanser totalt til da. Ikke akkurat lovende for det som på denne tiden i fjor var et nærmest ugjennomtrengelig Brann-forsvar og ikke slapp inn baklengsmål nummer fire før i kamp nummer elleve!

«Ikke akkurat lovende», kan også sies om Branns manglende gjennombruddsevne når motstanderen ligger lavt. Det går på kryss og tvers, og det blir ikke så mange sjanser av det. Tempoet blir for lavt og det blir mye frustrasjon. Og det kan bli mange slike kamper på Stadion i år...

I andre omgang økte imidlertid tempoet og trøkket en stund, og da Petter Strand - i hjemmedebuten - fikk utlignet i det 53. minutt, kokte det skikkelig både på gresset og tribunene. Brann var i dytten og kjørte en stund på for et seiersmål. Men det kom selvsagt aldri. Det mest massive trøkket ga seg vel tyve minutter ut i omgangen. 

Men det var ikke bare motstanderens effektivitet og Branns manglende evne til å spille seg til sjanser, som minnet om Odd-kampen. For også denne gang ble vi snytt for straffe. Og der det forrige gang kanskje ikke var soleklart, så var det god grunn til at det ble månelyst denne gang. 

Også evnen til å legge seg og få frispark etter alle dueller, og hale ut masse tid, hadde drammenserne lært av skiensguttene. 

Noe annet som irriterer meg veldig, er når man er i angrep og blir avblåst for hodeskade, eller selv spiller ballen ut over sidelinjen for at motstanderen skal få hjelp. For hva skjer da? Jo, man får man ballen tilbake 80 meter lenger bak! Hva har DET med fair play å gjøre? Man utviser fair play, og får DET som takk? (Men heller ikke Branns spillere er uskyldige i så måte. Tåpelig er det uansett).

Drøye seksten minutter før full tid, ble vi snytt for straffe da Yacouba Sylla handset tydelig i feltet. Dessverre så ikke mannen med hvit stokk, Trond Ivar Døvle, dette før kampen var ferdig. 

Helt på slutten holdt laget fra Buskerud på å rane til seg alle tre poengene. Noe som ville vært dypt urettferdig. Ran er sjelden rettferdige.

Dermed endte det 1-1, og vi har fått en tung start på sesongen. Vår verste siden nedrykksesongen. Ett poeng på to kamper, gjør at vi «må» vinne mot Kristiansund. Ikke bare for å ikke bli distansert til topplagene, men også rett og slett for selvtilliten sin del og ikke komme inn i en tralt det blir verre og verre å komme seg ut av. 

Vi husker jo hvordan det var i 2014: Høye forventninger før sesongen, en dårlig start, en stadig tro på at «jammen vi spiller så bra at dette snur seg» - noe det aldri gjorde. Når man først kommer inn i en vond sirkel, kommer usikkerheten og mangel på selvtillit snikende. Og da har du det gående.

Så ting må snu raskt. Men mot hvem? De neste kampene er alle mot lag som enten er i god flyt, eller som vi har slitt en del med i det siste: Kristiansund (som har slått oss i tre av siste fire seriekamper), Viking i Stavanger (som er i flyt og er supermotivert for det som er «årets kamp» for dem), VIF (som vi kun har slått tre ganger siste 18 seriekamper - og ingen siste fem), og i TIL i Tromsø (hvor vi har ett poeng siste seks). 

At vi har vært dårlige mot disse lagene før, trenger selvsagt ikke bety noe i år. Plutselig kan ting snu. Før tapte vi jo «alltid» i Stavanger, men vi har vunnet der de tre siste gangene. (Skal faktisk innrømme at det OGSÅ gjør meg nervøs… For da snur vel det…) Men samtidig viser det seg at dårlige trender mot visse lag ser ut til å aldri ende. Vi skal f.eks. være glade for at vi ikke skal til Molde med det første...

En annen ting som bekymrer, er det tette kampprogrammet vi har valgt å ha denne uken. For det er Brann selv som har ønsket å spille hjemmekampen mot Kristiansund på onsdag, mindre enn tre døgn etter Godset-kampen, og vel tre døgn før det som alltid er «årets kamp» i Stavanger - mot et heltent Viking-lag i flyt. 

Selvsagt bør vi klare å spille både helg og midtuke når vi MÅ, hvis den opprinnelige terminlisten er lagt opp slik. Men da helst med tre kamper på syv døgn (søndag - onsdag/torsdag - søndag). Det pussige her er at vi hadde et kampprogram med tre kamper på syv døgn den uken i juli hvor det spilles første runde av E-cup-kvaliken. Men i stedet valgte vi å flytte seriekampen den uken, og i stedet påføre oss tre kamper på bare seks døgn nå i april.

Ja jeg kunne skjønt prioriteringen hvis Kristiansund-kampen gikk rundt tredje eller fjerde kvalikrunde, hvor man møter ganske solide lag. Men jeg stusser mer når det tydeligvis er bedre å ha bare tre døgns hvile før en bortekamp mot Viking, enn å ha «bare» fire døgns hvile foran returoppgjøret mot det som antagelig blir et lag fra en av Europas svakeste ligaer. Vi snakker om lag fra land som Andorra, Færøyene, Nord-Irland, San Marino, Wales, etc. (Ruzomberok for to år siden, var tross alt i kvalikrunden etter. Vi kom den gang inn i andre kvalikrunde). Det er flere spillefri helger i den perioden i juli/august, så det er ikke akkurat slik at det spilles to ukentlige kamper hver uke og at en flytting av Kristiansund-kampen ville være et kjærkomment avbrekk fra det.

Jeg ser i hvert fall spøkelser på høylys dag, og frykter et slitent eller redusert Brann-lag på Viking Stadion lørdag. Hvis vi da i tillegg skulle stå med bare ett eller to poeng før den kampen, vil det bli blytungt å møte et lag som er i medvind. Vi får håpe det er såpass tidlig i sesongen, at ikke tre kamper på seks døgn blir for slitsomt ennå.

Men først er det altså Kristiansund på onsdag. Etter denne starten, er strengt tatt kun seier godt nok for å holde roen. Hvis vi ikke tar tre poeng der, er jeg redd murringen vil starte. Og hvordan vil Lars Arne Nilsen takle det? Han har aldri hatt skikkelig motgang i Brann før, og i hvert fall aldri startet en Brann-sesong så dårlig. Når pressen virkelig begynner å bli kritiske og stille ubehagelige spørsmål; hvordan vil DET gå? Jeg føler jeg ikke ønsker å vite svaret på det. Så her er det bare å krysse fingrene for at vi ikke kommer i den situasjonen.

Etter at den verste skuffelsen har lagt seg, ser jeg også tegn på at dette kan bli bra: Vi var gode i første halvdel av andre omgang, og vi hadde antagelig vunnet dette med litt mindre marginer imot og litt bedre syn på dommeren. Og det kan bli mye moro med spillere som Petter Strand og Veton Berisha. Først og fremst førstnevnte var god. Fredrik Haugen er muligens på gang han også, og han kom til mange avslutninger søndag. 

Veton Berisha var en av de som ga håp for poengfangsten fremover.

Veton Berisha var en av de som ga håp for poengfangsten fremover. Foto:

-

Rimet:

*

Velfylt på Stadda

og Brann kjørte på

Med klar dominans, 

men så scoret de blå

Så typisk, 

for Godset var knapt over midten

Ja sånn er visst trenden

i år tjue nitten.

*

Vi våknet i andre, 

og trøkket på gassen

Og da var det Strand

som fant veien til kassen

Vi gikk for ett til,

men det er en tendens;

at Brann få’kkje straffe

iaffall på hands

*

-

Kampen:

01:05 - Brann: Fredrik Haugen slår et frispark inn i feltet, Godset header vekk. Etter hvert slår Haugen inn igjen, og keeper Viljar Myhra bokser vekk foran Bismar Acosta.

Brann friske i starten.

03:15 - gult kort, Brann: Bismar Acosta for å sette armen i ansiktet Kristoffer Tokstad i en duell.

04:55 - Godset: Frispark fra nærmere 30 meters skrått hold. Johan Hove setter ballen tre meter utenfor. 

06:35 - Brann: Ruben Kristiansen legger inn fra venstre. På tolv-tretten meters skrått hold får Petter Strand ballen, men avslutningen er elendig og går seks-syv meter utenfor lengste hjørne.

07:50 - gult kort, Godset: Herman Stengel for en stempling på Gilbert Koomson.

09:10 - Brann: Acosta slår langt frem til Berisha som demper feilvendt på brystet og går i bakken i duell mot Yacouba Sylla. Jakob Glesnes får ikke klarert skikkelig, så ballen går til Haugen som skyter fra elleve meter. Over!

13:10 - Brann: Koomson kommer til innlegg fra høyre, men Sylla klarerer. Så får Kristoffer Løkberg ballen noen meter innenfor feltet, men Jonathan Parr får klarert før han får skutt. Og så får Parr frispark.

21:00: Det hadde vært litt dødt i det siste. Brann med klar dominans frem til dette, og det meste hadde skjedd på lavtliggende Godsets halvdel, men vi hadde bare hatt to avslutninger i feltet. Godset ingen.

25:30 - Brann: Innlegg fra høyre, men Godset header vekk.

27:00 - Godset: Lars Vilsvik gir til Johan Hove som spiller Mustafa Abdellaoue fri. Sistnevnte kommer til avslutning fra utenfor femmeterhjørnet før Acosta når frem, men Eirik Holmen Johansen er ute og avverger med en beinparade. Glimrende av syndebukken fra Odd-kampen! Så slår etter hvert Glesnes motsatt til Amahl Pellegrino som fyrer løs på direkten fra skrått hold et par meter inn i feltet. Ballen spretter inn til Holmen Johansen. 

30:40 - Brann: Løkberg skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. En meter over.

36:05 - Brann: Acosta slår langt frem mot Berisha som mottar ballen nesten ute ved hjørnet av femmeteren, men ikke klarer å få kontroll. Både han og ballen forsvinner ut over dødlinjen. 

39:29 - 0-1, SCORING GODSET; AMAHL PELLEGRINO: Tokstad sender frem til Abdellaoue som gir over til Pellegrino som kommer fullstendig alene med Holmen Johansen. Men Godset-spilleren misser med mottaket og holder på å miste ballen til Teniste som kommer ilende til. Men Pellegrino lurer av estlenderen, venter litt og så setter han ballen i venstre hjørne fra vel fjorten meter. 1-0 til Godset etter 2-2 i angrep med avslutninger i feltet.

41:40 - Brann: Etter en kort corner forsøker Strand seg med et skudd (eller innlegg) fra ute ved hjørnet av sekstenmeteren, men det blokkeres. Strand får lagt inn igjen, men det heades vekk. Så kommer etter hvert Teniste til innlegg fra høyre, men bortelaget klarerer inne i femmeteren hvor - av alle - midtstopperne Acosta og Wormgoor befinner seg! Så legger Sylla seg for sikkerhets skyld død på femmeteren, uten at det ser ut til at det er noen grunn til det, og da blåser dommeren. 

45:00 + 2:00: Pause. 1-0 til Godset. 2-2 i angrep med avslutninger i feltet. 2-3 hvis dobbeltsjanser teller som to. 

- 2. omgang: -

45:10 - Brann: Haugen skyter fra mer enn 25 meter. Et par meter utenfor. 

48:35 - gult kort, Godset: Jakob Glesnes for farefullt spill mot Løkberg.

49:15 - Brann: Acosta slår frem til Løkberg som header videre mot Berisha, men ballen går helt inn til Myhra.

50:35 - Brann: Acosta skyter fra nærmere 30 meter. Myhra må strekke seg og bokse ballen vekk.

51:35: Liggetid for Pellegrino. Fikk visst vondt i en fot.

52:46 - 1-1, SCORING BRANN; PETTER STRAND: Myhra sparker ballen ut og syv meter inne på vår egen halvdel måker Kristoffer Barmen ballen fremover. Den ser ut til å gå mot mildt sagt offsideplasserte Berisha, men han lar observant nok ballen gå videre i bakrommet hvor Strand kommer løpende mot Myhra, med Glesnes i hælene. Så trekker Strand litt ut mot høyre, og avslutter fra vel ti meters skrått hold. Ballen går til side for Myhra og inn ganske så midt i målet! 1-1! ENDELIG!!!

Litt spenning da dommer Trond Ivar Døvle hadde medarbeidersamtale med den for anledningen best plasserte linjedommeren. Ville de annullere det for offside på Berisha? Men så ser vi Døvle peke mot midten. Det ER 1-1!

Nå skulle vi jaggu ta dem!

56:00 - Brann: Haugen med frispark fra venstre. Det går mot bakerste hvor Vito stikker hodet frem i duell mot Sylla på tre meters hold, ballen treffer skulderen til Acosta som står en halv meter fra stolpen, og så får Hove måkt ballen vekk. 

56:15 - Brann: Haugen med et lavt skudd eller innlegg fra over 30 meters skrått hold, men Sylla klarerer. Så får han etter hvert en ny sjanse fra vel femten meters skrått hold. Like utenfor lengste hjørnet.

57:40 - Brann: Acosta slår langt frem og inn i feltet hvor Berisha header ned til Løkberg som får ballen tolv meter fra mål, men egersunderen har blitt avvinket hårfint for offside.

58:50 - Brann: Barmen sender frem til Gilbert Koomson på høyresiden. Ghaneseren kommer til innlegg fra dødlinjen og på tre meters hold ved nærmeste stolpe header Berisha, men Myhra redder og slår i stolpen. Så kommer Haugen til avslutning på femmeteren, men det blir blokkert i skuddøyeblikket. Tokstad forsøker å klarere, men ballen går til Ruben Kristiansen som demper og skyter fra skrått hold ute ved sekstenmeteren. Det går seks meter utenfor, men via en drammenser og til corner. 

59:35 - Brann: Vito header inn igjen foran mål etter en corner, men rett i klypene på Myhra.

Brann hadde våknet voldsomt til nå.

60:50 - Brann: Haugen stupheader tolv meter fra mål på et innlegg fra Koomson. Ballen går imidlertid videre bakover i feltet og på bakerste legger Strand på tvers inn på femmeteren, men fem meter fra mål bommer Løkberg på ballen. 

62:00 - Brann: Acosta på et raid fremover, og skyter til slutt fra 23 meter. Tre meter utenfor.

67:15 -> bytte Godset: Henning Hauger inn for Amahl Pellegrino.

Alt hadde skjedd inne på Godsets halvdel etter pause, men nå hadde det største presset roet seg litt.

70:10 -> bytte Godset: Marcus Pedersen inn for Mustafa Abdellaoue

73:40 - Brann: Vi snytes for straffe. Acosta slår frem og inn i feltet hvor Sylla demper ballen med overarmen. Soleklar hands. Dommeren ser ingenting nå heller. Så lander ballen hos Haugen som avslutter fra ti meter, men det blokkeres umiddelbart og Myhra plukker den ned.

74:45 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Gilbert Koomson.

75:10 -> bytte Godset: Nicholas Mickelson inn for Johan Hove.

75:35 - Brann: Løkberg får ballen åtte meter fra mål, men klarer aldri å få kommet til avslutning. Til slutt slår Teniste inn mot bakerste, men Azar får ikke noe godt treff med hodet i duell mot Glesnes på femmeteren, og ballen går tre meter utenfor. 

76:45 - gult kort, Godset: Marcus Pedersen for en småfarlig takling på Teniste.

80:00: Mye balltrilling på midten. 

83:40 - Brann: Azar stikker hodet frem på et  Berisha-innlegg fra venstre, men headingen fra åtte meters skrått hold reddes av Myhra.

84:10 - Brann: Berisha skyter fra skrått hold en meter inne i feltet, men det blokkeres av Vilsvik.

86:20 -> bytte Brann: Daouda Bamba inn for Kristoffer Løkberg.

89:15 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Veton Berisha. 

89:40 - Brann: Bamba demper ballen feilvendt på 21 meter, snur seg og skyter. Men det blokkeres og går til corner.

90:00 + 2:40 - Brann: Barmen skyter fra sikkert 35 meters skrått hold, men ballen bare spretter inn til Myhra. Tullete løsning med fire rødkledde inne i feltet.

90:00 + 3:15 - gult kort, Godset: Lars Vilsvik for å rote vekk ballen.

90:00 + 5:40 - Godset: For første gang siden de scoret, er drammenserne i nærheten av noe som ligner en sjanse. Men da ble det like godt to i slengen: Tokstad kommer seg forbi Kristiansen og til innlegg fra deres høyre dødlinje. Acosta header vekk på femmeteren, og på 21 meter fyrer Stengel løs. Acosta står i veien på femmeteren og ballen går rett til Nicholas Mickelson som skyter en halvmeter over fra tretten meter. 

Puh! Der var vi f… meg heldige! Det hadde vært et enormt ran om de hadde scoret der! 

90:00 + 6:05: Kampen er over. 1-1 etter 9-3 i angrep med avslutninger i feltet. 10-4 hvis angrep med to avslutninger i feltet teller som to.

Skuffelse etter kampslutt.

Skuffelse etter kampslutt. Foto:

Stadion er tomt, men er et vakkert syn.

Stadion er tomt, men er et vakkert syn. Foto:

Kuriosa:

* Brann har altså to på rad uten seier i serien (0-1-1). Sist vi vant, var i siste serierunde i fjor da det ble 1-0 over Odd på Stadion. Forrige gang vi spilte to seriekamper på rad uten å vinne, var i 23.-25. runde i fjor da vi tok to poeng på tre kamper. 

* På Stadion hadde Brann før søndag to seire på rad i serien. Forrige gang vi ikke vant hjemme, var da vi tapte 1-2 for RBK 28. oktober. Vi har nå tre hjemme på rad uten tap (2-1-0). 

* Brann har scoret i tolv seriekamper på rad. Sist vi ikke scoret, var 26. august da vi tapte 0-2 for VIF. Forrige gang vi scoret i tolv seriekamper på rad, var fra oktober 2017 til mai 2018 da vi scoret i seksten på rad. 

* På Stadion har Brann scoret i ni seriekamper på rad. Sist vi ikke scoret hjemme i serien, var da vi tapte 0-4 for Molde 1. juli. Forrige gang vi scoret i ni hjemmekamper på rad i serien, var fra september 2016 til juni 2017 da vi scoret i elleve hjemmekamper på rad. 

* Brann har sluppet inn mål i to seriekamper på rad. Sist vi holdt nullen i serien, var i siste runde i fjor da vi slo Odd 1-0 på Stadion.

* Ett poeng etter to serierunder, er vår dårligste seriestart siden vi stod med null poeng etter to runder i nedrykksåret 2014.

* Tre mål etter to serierunder, hadde vi også i fjor.

* Så mye som fire baklengs etter to serierunder, hadde vi sist i 2014. Da hadde vi fem. I fjor hadde vi ett. 

* Minusmål etter to kamper, har vi ikke hatt siden vi hadde minus fire i 2014.

-

Brann innbyrdes mot Godset:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 29 17 9 3 64 26
Drammen/Mjønd. 28 12 5 11 46 36
Totalt 57 29 14 14 110 62

Grunnen til at det står «Drammen/Mjøndalen», er at bortekampen mot Godset i 1996 gikk i Mjøndalen. 

* Forrige poengtap mot Godset kom 2. april i fjor da vi spilte 1-1 på Marienlyst.

* Brann har tre seriekamper på rad uten tap mot Godset (1-2-0). Forrige serietap mot dem kom 19. november 2017 da de slo oss 2-1 på Marienlyst.

* På Stadion hadde Brann før søndag tre strake serieseire mot Godset. Sist vi ikke slo dem hjemme, var det ble 0-1 i nedrykksesongen 2014. Brann har fire strake hjemmekamper mot Godset i serien, uten tap (3-1-0).

* Brann har scoret i de åtte siste seriekampene mot Godset. Sist vi ikke scoret mot dem i serien, var da vi tapte 0-1 mot dem på Stadion 12. juli 2014.

* Brann har scoret i de fire siste hjemmekampene mot Godset. Sist vi ikke scoret mot dem på Stadion, var de slo oss 1-0 i 2014. 

* Vi har sluppet inn mål mot Godset i de fire siste seriekampene mot dem. Sist vi holdt nullen mot dem, var da vi slo dem 3-0 på Stadion 6. april 2017.

* Sist vi holdt nullen hjemme mot Godset, var i den nevnte kampen i 2017.

-

Den nye tribunen er fylt opp. Her ved innmarsj.

Den nye tribunen er fylt opp. Her ved innmarsj. Foto:

Tifo ved innmarsj.

Tifo ved innmarsj. Foto:

Enda mer tifo.

Enda mer tifo. Foto:

Konfetti og røyk.

Konfetti og røyk. Foto:

Publikum:

13213 er det meste vi har hatt på en hjemmeåpning siden det kom 16732 mot Rosenborg i 2011. Men den gang var det mange tusen gratisbilletter. Året før kom 15001 mot Haugesund. Uansett var søndagens tilskuertall uvanlig høyt i forhold til det sørgelige nivået de siste årene, som ikke bare skyldtes lavere kapasitet i fjor.

Men jeg er redd dette ikke er tegn på en varig stor økning i interessen. Dette handlet nok i stor grad om åpningen av ny tribune. Salget til kampen var bra ganske tidlig, og det var solgt 10000 allerede for to uker siden. Men da den nye tribunen stort sett bare hadde enkeltseter her og der å tilby, stoppet salget nesten opp. BOB-tribunen ble riktignok velfylt, men på de to andre tribunene gikk salget tregt.

Inn mot Kristiansund-kampen på onsdag, er det lite som tyder på et tilskuertall noe i nærheten av søndagens. Det skal riktignok sies at det er først de siste dagene før kamp at enkeltbillettsalget pleier å få litt fart, og folk kjøper gjerne bare til én kamp av gangen. Slik sett er det ennå håp om et respektabelt tilskuertall onsdag. 

Men samtidig er det flere uheldige faktorer her: Tre dagers mellomrom mellom hjemmekampene, er veldig tett. De som bare kan, eller har råd til, å gå på Stadion av og til, kommer ikke på Stadion to ganger på tre døgn. Onsdag kl 1830 er ikke noe ideelt tidspunkt, Kristiansund er ikke en motstander som trigger interessen (er vel strengt tatt bare RBK som gjør det dessverre) og kanskje spenningen med ny tribune har forsvunnet allerede. Jeg frykter vi ser 8-tallet på onsdag. 

Stemningen var for såvidt god på søndag, og det var også flere på Store Stå enn det normalt pleier å være. De nye tribuneforholdene med nærmere langsidetribune og det tettede hjørnet, hjelper bra på akustikken og man får også en mer intim følelse. 

Godset-fansen var latterlig få og antagelig godt under 100 totalt på sitte- og stå-delen.

For øvrig var den nye tribunen - full av folk - et vakkert skue. Ja selvfølgelig hadde det vært enda penere med ti seterader til, og avstanden opp til taket er stor. Men når det aldri har vært mulig eller nødvendig med noen ny svær tribune, var dette en god løsning. Den gamle tribunen var for umoderne, hadde for mye søyler, for dårlige fasiliteter, var for langt unna banen, og var åpen i hjørnene. Det hadde vært idiotisk å beholde den. Hadde det kommet ti seterader ekstra, ville mange av de nederste seteradene stort sett alltid stått tomme. Det hadde ikke bidratt til intimiteten. 

-

KAMPFAKTA:

Brann - Strømsgodset 1-1 (0-1)

Eliteserien fotball herrer, Stadion. 13.213 tilskuere. Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar. Gult kort: Bismar Acosta, Brann, Herman Stengel, Jacob Glesnes, Marcus Pedersen, Lars-Christopher Vilsvik, Strømsgodset.

Mål: 0-1 Amahl Pellegrino (39:29), 1-1 Petter Strand (52:46).

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen - Kristoffer Løkberg Daouda Bamba fra 87.), Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen - Gilbert Koomson (Azar Karadas fra 75.), Veton Berisha (Gilli Rólantsson fra 90.), Petter Strand.

Strømsgodset (5-4-1): Viljar Myhra - Lars-Christopher Vilsvik, Jakob Glesnes, Yacouba Sylla, Lars Sætra, Jonathan Parr - Kristoffer Tokstad, Johan Hove (Nicholas Mickelson fra 76.), Herman Stengel, Amahl Pellegrino (Henning Hauger fra 68.) - Mostafa Abdellaoue (Marcus Pedersen fra 71.).

Kampstatistikk:

Ballinnehav: 70 % til Brann (NTB),  65 % til Brann (VG Live)

Avslutninger: 13-6 til Brann (NTB), 12-5 til Brann (VG Live)

Avslutninger på mål: 6-4 til Brann (NTB), 4-3 til Brann (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 9-3 til Brann (mine tall). 1. omg.: 2-2. 2. omg.: 7-1 til Brann.

Andre medier om kampen:

https://www.ba.no/sport/fotball/sk-brann/vi-har-ikke-funnet-det-rette-laget/s/5-8-1025764?access=granted

https://www.ba.no/fotball/live/match/1/679874/1610678/

https://www.vg.no/sport/fotball/i/Wbvzdd/stroemsgodset-trener-ingebretsen-etter-uavgjort-i-dag-vinner-vi-ett-poeng

https://vglive.no/kamp/brann-strømsgodset/377320/rapport

https://www.dagbladet.no/sport/omdiskutert-situasjon---den-er-klar/70957756

https://www.tv2.no/sport/10533073/

https://www.nrk.no/sport/godset-trenaren-vedgar_-_-ja_-det-var-hands-1.14507822

https://www.brann.no/nyheter/jaktet-forgjeves-pa-seiersmalet

Artikkeltags