Veldig fortjent, men likevel litt heldig

Brannblogger Alexander Osdal.

Brannblogger Alexander Osdal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brann - Sarpsborg 08 2-1

DEL

MeningerDette var nydelig! Nå begynner ting å se lysere ut!

Brann beholdt samme lag som slo Stabæk på søndag i det som kanskje hadde vært vår beste kamp denne sesongen til da. Og suksess-elleveren fra Nadderud-seieren, fulgte opp med en minst like bra kamp på et fullsatt Brann Stadion 16. mai. Nå begynner det å ligne noe!

Men til tross for at vi var det klart dominerende laget, klarte vi heller ikke denne gang å punktere kampen på de mange sjansene vi fikk. Det skal visst alltid være ulidelig spennende helt til siste fløytestøt. Og i overtiden holdt det søren meg på å gå galt igjen. Da var Sarpsborg ved to anledninger nære på å rane til seg et urettferdig poeng. 

Spesielt ved den første av disse to sjansene, hadde vi rett og slett griseflaks. Det var slikt vi selv kunne bommet på i en tilsvarende desperat jakt etter et avgjørende mål. Så på en måte kan vi si at vi både vant veldig fortjent - men jaggu meg hadde flaks også. 

Kampen åpnet ikke så veldig overbevisende. I starten var Sarpsborg 08 det førende laget, og man begynte å lure på hvordan i all verden dette skulle gå om det fortsatte i denne stilen. Men det gjorde det heldigvis ikke. 

Etter hvert skulle Brann dominere stort, skape flere sjanser - bl.a ved Vito Wormgoor, Daouda Bamba og Petter Strand, og vi tok da også ledelsen etter en drøy halvtime da Bamba fant Veton Berisha på venstresiden, og sistnevnte viste hvorfor vi ville ha ham, gjorde det meste selv og banket inn 1-0 i nettaket.

Vel fem minutter før pause var det klart for dobling av ledelsen, da første målscorer inntok rollen som servitør denne gang. Han headet til Petter Strand som fra relativt kort hold satte inn både Branns andre for kvelden, og sitt andre for sesongen. Dermed 2-0, som også stod seg til pause bl.a. fordi Bamba headet like utenfor rett før halv tid. 

Steffen Lie Skålevik, en av mange ex-Brann-spillere eller bergensere på S08, hadde en bra mulighet til å redusere tre minutter ut i andre omgang, men vi kunne fremdeles kose oss litt til med tomålsledelse. 

Moroen skulle imidlertid bare vare tolv minutter av andre omgang. Da scoret sarpingene ved Sheldon Bateau på en cornersituasjon vi aldri fikk klarert skikkelig på, og det ble på nytt nerver. Skulle vi rote vekk enda en seier? Det var jo over en halvtime igjen… 

Sarpsborg fikk heldigvis ikke noen ny giv av reduseringen. Noe stormløp mot oss for en utligning, kom aldri. Derimot hadde vi flere muligheter til å øke vår ledelse. Spesielt Daouda Bamba hadde mange avslutninger i denne kampen, og dette fortsatte også etter østfoldingenes redusering. Faktisk hadde han over halvparten (syv) av våre 13 avslutningforsøk som kom i feltet denne kampen.

Men i overtiden holdt det altså på å glippe. Ole Jørgen Halvorsen fikk først en gigantisk mulighet til å sette ballen i mål fra tre meters hold, og minst like mange meter med åpen plass i hans nærmeste del av målet. Tidligere så vrange Fru Fortuna, var imidlertid med oss i den situasjonen. Først skjøt Halvorsen utrolig nok rett på Ruben Kristiansen - og i kaoset som oppstod etterpå, klarte de ikke å lure ballen over streken. Det hele endte med at Håkon Opdal satte seg ned og reddet oss, og så fikk vi frispark. 

Likevel var det ikke helt slutt. Sarpsborg kom igjen, men Vito Wormgoor klarte bare nesten å sette ballen i eget mål. Dermed endte det med en meget fortjent 2-1-seier til oss over sarpingene.

Etter de siste dagers to seire over Stabæk og Sarpsborg, kan vi konkludere med at vi er på rett vei. Vi har riktignok dominert i de fleste, og vært minst like gode som motstanderne i alle ni kampene til nå, men de siste seriekampene har vært de klart mest dominerende i vår favør til nå i sesongen. Ikke bare det, men vi har også begynt å holde et høyere trykk, skape flere virkelige sjanser - og viktigst av alt; begynt å vinne kampene. Og vi har begynt å få marginene med oss. For også mot Stabæk på søndag, ble vi reddet på overtid; av en linjedommer med godt syn!

Samtidig er det jo litt urovekkende at vi faktisk må dominere så voldsomt som vi gjør, for i det hele tatt å vinne med ett mål. (Vi har jo som sagt sett hvor lite som skilte oss fra poengtap på overtid både mot Stabæk og S08). Større serieseire enn det, har vi ikke hatt siden vi slo Godset med to på Stadion i 28. runde i fjor. Vi har altså spilt elleve seriekamper på rad, uten å vinne med mer enn ett. Totalt har vi vunnet fem kamper med ett mål i den perioden).

Den nevnte kampen mot Drammens eliteserielag i november, er også den eneste gangen i løpet av de siste 17 seriekampene vi har vunnet med mer enn ett måls margin, eller scoret mer enn to mål. Vi snakker om syv ettmålsseire. Så ja, vi sliter fremdeles med å score og punktere kamper.

Når det gjelder tabellsituasjonen, så gjorde 16.mai-kveldens noe overraskende snuoperasjon på Nordmøre i kampen mellom Kristiansund og Molde, at vi nå bare er fem poeng bak serielederen. 

Imidlertid har Odd like mange poeng som moldenserne, og kan med seier i hengekampen (mot Mjøndalen borte) økte til et åtte poengs teoretisk forsprang på oss. («Teoretisk» fordi det er mange kamper som skal spilles før det). Også Glimt har en hengekamp på oss (hjemme mot Ranheim), som teoretisk kan få nordlendingene seks poeng foran. 

Men de nevnte gulkledde fra like nord for Polarsirkelen, kan vi gjøre noe med allerede på søndag. De må sies å være i fin flyt, men jeg har en mistanke om at de kanskje overpresterer litt. Og 16. mai var det bare med nød og neppe de slo tabelljumbo Tromsø pga et selvmål på overtid. Jeg tror de ikke vil holde denne formen hele sesongen. Så kanskje et Brann-lag på vei oppover kan sette en midlertidig stopper for vårens «overraskelseslag»? 

(Fortsetter under bildene)

-

Tifo ved innmarsj.

Tifo ved innmarsj. Foto:

Tifo ved innmarsj.

Tifo ved innmarsj. Foto:

Tifo ved innmarsj.

Tifo ved innmarsj. Foto:

Rimet:

*

To scoringer før pause, 

en ved Veton, en ved Strand

Og endelig så har jeg fått

et spiller-rim på «Brann»

«Ja dette går vel veien?»

- det er lett å la seg lure…

Det skjer jo at vi tror det,

men med ett er potte sure…

*

Og Sarpsborg reduserte,

selvsagt gjorde de jo det!

Vi lurte «får vi ett poeng?

Det skulle jo bli tre!»

For Brann er alltid nerver,

det skal alltid være spenning

Og det som først ser lyst ut,

det kan en annen vending

*

Men selv om vi var gode

i så godt som hele kampen

kunne alt blitt ødelagt

av Sarpsborg helt på tampen:

Vi «så» vel alle 2-2,

«der røk seieren, goodbye!»

Og kjeft i prosesjonen 

til de rø’ på søtt’ne mai.

*

Men Ruben stod i veien,

han med lite hår på skallen

Og Opdal, han bestemte seg;

«jeg legger meg på ballen!»

dermed ble det tre poeng

og festen ble perfekt

med Molde-tap. Og Rosenborg?

De er jo helt defekt!

*

Publikum: 16484 tilskuere. Kapasiteten 16. mai i år var 17150, og de 666(!) ledige plassene skal i hovedsak ha vært på bortefeltet. Muligens også noe VIP. Halvannen time før kamp var i hvert fall ingen billetter lenger tilgjengelig på nettsalget. Det var ikke mulig å få to seter ved siden av hverandre de siste dagene, så det er grunn til å tro at vi kunne solgt enda flere billetter om det var plass til det. Kanskje også slått Rosenborgs 17799. 

Tettpakket på Bataljonens ståfelt med plass til 1000, og stort sett stod hele nedre Frydenbø under hele kampen. Beste stemningen og trøkket på en stund. 

Jeg har nok nevnt det etter tidligere 16.mai-kamper, men jeg syns stemningen akkurat på 16.mai ofte er bedre nå enn på 90-tallet da det var flere innenfor portene. Ikke bare fordi vi nå har tak hele veien rundt, men jeg har inntrykk av at det nå er mindre fyll og færre som bare er der for festen, enn det var for 20-30 år siden.

(Fortsetter under bildene)

Nystemten. Og linselus i bakgrunnen.

Nystemten. Og linselus i bakgrunnen. Foto:

Speaker-Remi (som endelig var tilbake) presenterte buekorps som det mest erkebergenske som finnes. Nei, Remi, det mest erkebergenske må være buekorps i regn. Men regnet måtte vi lage sjøl.

Speaker-Remi (som endelig var tilbake) presenterte buekorps som det mest erkebergenske som finnes. Nei, Remi, det mest erkebergenske må være buekorps i regn. Men regnet måtte vi lage sjøl. Foto:

Hemmelig bonusrim:

(Gratis 16. mai de luxe versjon)

*

Endelig helt utsolgt,

det har blitt et sjelden syn

Men denne ene dagen

er det «feber» her i by’n.

Da fylles Stadda opp

og det er festhumør og sang

Men tenk om alle sammen

også møtte neste gang!

*

For neste oppgjør hjemme,

er mot sånt som knapt nok fenger

Men også mot de svake,

er det støtte, det Brann trenger

Da vi være skjerpet

vi må ikke la oss lede

og tro at det blir enkelt

«for de ligger helt der nede!»

*

De er et gammelt topplag

men er knapt best i by’n

Som lag som Freidig, Frigg og Skeid,

og Fyllingen og Lyn

Men «hjelpeløse lag», 

ja de har gitt oss mang en sorg

ingen lag er lette,

ikke engang Rosenborg!

*

-

Hendelsene:

Dette ble en veldig hendelsesrik kamp, så listen ble ekstra lang denne gang:

03:30: Det var S08 som hadde åpnet best, men uten å komme til noen sjanser eller farligheter.

06:35 - S08: Jonathan Lindseth med et farlig innlegg, men Vito Wormgoor får headet vekk.

07:10 - Brann: Gilbert Koomson legger lavt inn fra høyresiden i feltet og mot Daouda Bamba som løper på nærmeste, men han blir akkurat hindret i å skyte fra syv meters noe skrått hold.

09:55 - Brann: S08-keeper Aleksandr Vasyutin bokser vekk et langt innkast fra Taijo Teniste. Estlenderen legger inn igjen fra høyre mot bakre hvor Bismar Acosta veltes over ende av Steffen Lie Skålevik, men dommeren fant, antagelig korrekt, ikke noen grunn til å gi straffe på den.

10:45 - Brann: Vito header fra syv meter på et innkast fra Teniste. Det slår Vasyutin like utenfor til corner.

11:15 - Brann: Petter Strand med et innlegg fra høyre som er hardt som et skudd. Men ut fra hvor han har ansiktet vendt, ser det ut som at meningen er å treffe noen utenfor femmeteren fremfor å score selv. Derfor fører jeg det ikke som avslutning. 

Brann hadde nå tatt helt over etter at sarpingene hadde startet best.

14:00 - S08: Kristoffer Zachariassen kommer til innlegg fra nesten ved deres venstre dødlinje og Lars Jørgen Salvesen får skyte fra tretten meter. Heldigvis rett på Håkon Opdal.

15:05 - Brann: Vito stusser bakover på et kast fra Teniste, men Vasyutin får bokset vekk inne i femmeteren.

15:20 - Brann: Vasyutin misser når han i duell med Vito skal plukke ned et høyt innlegg og ballen er fri, men Bamba skyter over fra tretten meter. 

20:30 - Brann: Koomson herjer med Joachim Thomassen på høyresiden av feltet, før han kommer til et lavt innlegg. Det klareres av Nicolai Næss i femmeteren. Etter hvert får Bamba ballen vel ti meter fra mål, men avvinkes antagelig feilaktig for offside. 

22:20 - Brann: Veton Berisha kommer til skudd fra noen centimetere utenfor feltet, men det blokkeres av Næss.

24:00 - S08: Næss skyter fra 27-28 meter, men det blokkeres rett utenfor feltet.

24:05 - gult kort, S08; Amin Askar for å ødelegge en Brann-overgang med ulovlige midler når han feller Ruben Yttergård Jenssen.

26:15 - Brann: Berisha forsøker å slå inn fra venstre side av feltet og til Koomson på bakerste, men Thomassen får headet vekk.

27:05 - Brann: Bamba forsøker å skyte fra helt ute på siden av feltet, vel tolv meter fra dødlinjen, men det blokkeres av hælen til Næss. 

27:20 - Brann: Bortelaget får klarert rett foran Teniste som er på tretten meters hold og er på vei til å avslutte. Deretter er det et fint Brann-spill ute på venstresiden som avsluttes med at Amer Ordagic dytter videre til Berisha, som kommer til dødlinjen og får lagt ut til Bamba.  Ivorianeren kommer på nærmeste og avslutter fra fem meters hold, men like utenfor nærmeste stolpe.

28:30 - gult kort, S08; Kristoffer Zachariassen for holding av Berisha som er på full fart fremover.

29:20 - Brann: Petter Strand med et frispark fra 26-27 meter. Det går over muren, men Vasyutin får bokset til corner.

31:34 - 1-0, SCORING BRANN; VETON BERISHA: Acosta vinner ballen 30 meter inne på vår halvdel og måker langt fremover. Bamba får ned ballen og slår ut på venstresiden hvor han finner Berisha mindre enn 30 meter fra mål. Berisha utfordrer Amin Askar, går til venstre og forbi ham, og avslutter etter hvert fra vel ti meters ganske skrått hold og setter ballen i nettaket. Jaddaaaaa!!!

Angrepet tok 11 sekunder, involverte tre mann (Acosta, Bamba og Berisha) og målet var vår femte avslutning i feltet. S08 hadde hatt én.

34:45 -> bytte S08: Kristoffer Larsen inn for Amin Askar.

36:05 - Brann: Bamba med en nydelig piruett som lurer vekk Sheldon Bateau ute på høyresiden, ballen går videre til Koomson som fosser fremover og avslutter fra noe skrått hold et par meter innenfor feltet. Det blir dessverre nesten som et tilbakespill, og går rett på Vasyutin som tar markkryperen enkelt.

36:55 - S08: Lindseth skyter fra over 25 meter. Ballen triller flere meter utenfor. 

38:30 - S08: Ole Jørgen Halvorsen slår inn fra deres høyre side, Lars Jørgen Salvesen header fra tolv meter, men ballen spretter en meter eller to til side for mål.

39:20 - Brann: Ruben Kristiansen har muligheten fra ti meters ganske skrå vinkel, men forsøker i stedet å nå Bambas hode foran mål - noe han ikke lykkes med.

39:52 - 2-0, SCORING BRANN; PETTER STRAND: Etter et vedvarende Brann-press vinner Yttergård Jenssen ballen på mindre enn 30 meters hold etter en svak S08-klarering. Koomson får ballen på høyresiden i feltet og holder litt på ballen før han slår tilbake til Jenssen. Han slår den videre til Berisha som fra venstresiden av feltet header inn foran femmeteren. Strand avslutter lavt på direkten og ballen går i mål! 2-0!

Det gikk tolv sekunder fra vi gjenerobret ballen og til den lå i nettet. Fire Brann-spillere var involvert. For øvrig vår syvende avslutning i feltet. S08 hadde bare hatt to.

45:00 + 1:05 - Brann: Strand med et høyt innlegg, Acosta header inn foran mål fra utenfor siden av femmeteren, og fra åtte meter header Bamba like utenfor venstre stolpe. 

45:00 + 2:00: Pause. 2-0 til oss etter 8-3 i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

48:25 - S08: Steffen Lie Skålevik får et innlegg og forsøker å avslutte fra seks meter delvis feilvendt. Opdal redder glimrende til corner. 

49:40 - S08: Bortelaget med et skuddforsøk fra minst 25 meters skrått hold, men det blokkeres.

49:50 - Brann: Vi konter kjapt for en gangs skyld, Berisha gir over til høyre hvor Strand er helt alene, men bergenseren somler for lenge med å skyte. Til slutt gjør han det på vel tretten meters hold, men da har det blitt så trangt at det blokkeres omtrent i skuddøyeblikket.

57:13 - 2-1, SCORING S08; SHELDON BATEAU: Kristoffer Larsen med en skummel corner mot bakerste stolpe hvor Acosta redder nesten på streken. Ballen treffer Halvorsen på syv meters hold og går i bue til en umarkert Bateau som header inn reduseringen i hjørnet fra ti centimeter, uten at Jenssen klarer å nå frem i tide.

Dette var sarpingenes fjerde avslutning i feltet, mens vi hadde hatt ni!

58:20 - Brann: Koomson skyter fra bortimot 25 meters skrått hold. Vadyutin redder greit.

61:00 - Brann: Berisha trekker seg innover og skyter fra skrått hold like utenfor feltet, men det blokkeres av Lindseth. Vi vinner ballen tilbake og etter hvert gir Koomson ut til Strand som skyter fra 17-18 meter, men Vasyutin redder markkryperen. 

62:50 - Brann: Berisha slår tvers over til Strand som skyter fra 17 meter. Nok en markkryper som Vasyutin redder greit.

65:50 - Bateau går på en fin Brann-finte igjen. Denne gang er det Strand som lurer ham nede ved dødlinjen. 

66:20 - Brann: Ruben Kristiansen skyter på direkten fra 22 meter, det forandrer retning men blokkeres til slutt inne i feltet.

68:40 - Brann: Jenssen slår et frispark fra høyre og inne i det overbefolkede feltet vinner Bamba på hodet tre meter fra mål, men det går utenfor. 

69:10 - Brann: Koomson spiller frem til Bamba på høyresiden av feltet, og som fra kanskje ti meters spiss vinkel skyter i utsiden av stolpen og ut.

73:20 - Brann: Koomson kommer til innlegg fra høyre og slår inn mot nærmeste hvor Bamba skyter fra åtte meter. Det går et par meter utenfor høyre stolpe.

73:55 - S08: Halvorsen skyter høyt over fra over 25 meter.

75:35 - Brann: Strand kommer til avslutning fra elleve meter, men får ikke skikkelig treff og ballen går helt feil vei. 

77:30 - Brann: Bamba er nære på å nå frem på et lavt Ordagic-innlegg som forandrer retning, men keeper tar det.

79:20 -> bytte S08: Sebastian Jarl inn for Sheldon Bateau.

81:35 -> bytte S08: Jørgen Strand Larsen inn for Steffen Lie Skålevik.

82:10 - S08: Kristoffer Larsen med et frispark som slås høyt inn i feltet. Jørgen Strand Larsen header utenfor fra ni meter.

86:25 - S08: Ruben Kristiansen header vekk når det blir litt småfarlig i femmeteren etter et langt kast.

87:50 -> bytte Brann: Kristoffer Løkberg inn for Petter Strand.

88:45 - Brann: Like utenfor feltet gir Berisha på tvers over til Løkberg som kommer seg inn i feltet, men Thomassen måker vekk til corner.

89:25 - Brann: Koomson skyter fra rett utenfor siden av sekstenmeteren. Det går like utenfor nærmeste stolpe. 

89:55 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Gilbert Koomson.

90:00 + 2:05 -> bytte Brann: Henrik Kjelsrud Johansen inn for Daouda Bamba.

90:00 + 2:30 - S08: Thomassen kommer inn i feltet og innlegget hans forandrer retning slik at det går inn mot bakerste stolpe hvor en fullstendig umarkert Halvorsen får stå på tre meters hold. Hele Stadion ser at han kommer til å score, men så gjør han ikke det likevel! I stedet for å sette ballen i det vidåpne hjørnet, skyter han rett i Kristiansen, ballen går i overarmen til Halvorsen (så her kunne vi faktisk fått frispark for hands), det blir fullt kaos en meter foran mål, og både Halvorsen og Strand Larsen forsøker å hælsparke i mål, men Opdal setter seg på ballen og får kontroll. I tillegg får han frispark. Helt utrolig så flaks vi hadde der!

90:00 + 4:35 - S08: Teniste faller når det ser ut til at han skal få kontroll på ballen i S08s siste desperate forsøk på å få til noe. De kommer til innlegg og Vito får klarert til corner før ballen når frem til Strand Larsen like utenfor femmeteren. Men Vitos klarering holder nesten på å gå i eget mål. Den går bare en meter utenfor, til corner. 

90:00 + 5:05 - S08: Vi får headet vekk den siste corneren og måket vekk når det forsøkes å slås inn i feltet igjen.

90:00 + 5:10: Kampen er slutt! Vi har vunnet 2-1! Så deilig, og spesielt etter DEN sluttdramatikken!!!

For øvrig blir det totalt 13-6 i angrep med avslutninger i feltet.

(Fortsetter under bildet)

Deilig feiring av seieren som holdt på å ryke på overtid.

Deilig feiring av seieren som holdt på å ryke på overtid. Foto:

Kuriosa:

* Brann har nå to strake serieseire. Sist det skjedde, var i 21. og 22. runde i fjor da vi slo Ranheim 1-0 hjemme og Haugesund 3-1 borte. I mellomtiden spilte vi femten seriekamper på rad uten å klare to seire etter hverandre. 

* Dette var vår første hjemmeseier i serien siden vi slo Kristiansund 2-1 den 10. april. I mellomtiden spilte vi to hjemme uten seier (0-1-1). 

* Brann har ikke klart å holde nullen bak i to seriekamper etter hverandre siden 13. og 14. runde i fjor da vi spilte 0-0 hjemme mot VIF før vi slo Odd 1-0 borte. To seire på rad uten baklengs, har ikke skjedd siden vi fikk fem slike på rad i april og mai i fjor. 

* Vi har sluppet inn mål i fem strake hjemmekamper i serien. Sist vi holdt nullen hjemme, var da vi slo Odd 1-0 i fjorårets siste hjemmekamp. 

* Vi har tatt 14 poeng. Det er det minste vi har hatt etter ni kamper i eliteserien siden vi hadde åtte i 2014. (I 1. divisjon året etter hadde vi 14, som i år). I fjor hadde vi 25!

* Vi har tatt åtte hjemmepoeng. Det er det minste vi har hatt etter fem hjemmekamper i eliteserien siden vi hadde tre poeng i 2014. I både 2018, 2017 og 2016 hadde vi 13. 

* Vi har scoret tolv mål. Det er det minste vi har hatt etter ni kamper siden vi hadde ni i 2016. I fjor hadde vi 16.

* Vi har scoret seks hjemmemål. Det er det minste vi har hatt etter fem hjemmekamper siden vi hadde fem i 2016. I fjor hadde vi ti.

* Vi har sluppet inn elleve mål. Det er det meste vi har hatt etter ni kamper siden vi hadde 17 i 2014. I fjor hadde vi bare to(!)

* Vi har sluppet inn fem hjemmemål. Det er det meste vi har hatt etter fem hjemmekamper siden vi hadde ti i 2014. I fjor hadde vi kun ett!

* Vi har +1 i målforskjell. Det er den dårligste vi har hatt etter ni kamper siden vi hadde minus syv i 2014. I fjor hadde vi +14!

* Vi har +1 i målforskjell hjemme. Det er den dårligste vi har hatt etter fem hjemmekamper siden vi hadde minus tre i 2014. I fjor hadde vi +9.

Brann innbyrdes i serien mot S08:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 7 5 0 2 11 6
Sarpsborg 6 2 1 3 10 12
Totalt 13 7 1 5 21 18

* Brann har nå tre strake serieseire mot S08. Sist vi ikke slo dem i serien, var da vi tapte 0-1 hjemme mot dem 16. juli 2017. To av disse tre seirene har vært hjemme. 

* Brann har scoret i tre strake seriekamper mot S08. Sist vi ikke scoret mot dem, var i den nevnte hjemmekampen i 2017. To av disse tre strake med scoring mot Sarpsborg 08, har vært hjemme. 

-

KAMPFAKTA:

Brann - Sarpsborg 08 2-1 (2-0)

Eliteserien menn. Stadion. 16.484 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar SK. Gult kort: Amin Askar, Kristoffer Zachariassen, S08.

Mål: 1-0: Veton Berisha (31:34), 2-0: Petter Strand (39:52), 2-1: Sheldon Bateau (57:13).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste,  Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen - Amer Ordagic, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand (Kristoffer Løkberg fra 88.) - Gilbert Koomson (Gilli Rolantsson fra 90.), Daouda Bamba (Henrik Kjelsrud Johansen fra 90.), Veton Berisha.

Sarpsborg 08 (4-4-2): Aleksandr Vasjutin - Amin Askar (Kristoffer Larsen fra 35.), Sheldon Bateau (Sebastian Jarl fra 80.), Nicolai Næss, Joachim Thomassen - Ole Jørgen Halvorsen, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen, Jonathan Lindseth - Steffen Lie Skålevik (Jørgen Strand Larsen fra 82.), Lars-Jørgen Salvesen.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 12-5 til Brann (VG Live)

Ballbesittelse: 54 % til Brann (NTB), 55 % til Brann (VG Live)

Avslutninger: 15-7 til Brann (NTB), 13-6 til Brann (VG Live)

Avslutninger på mål: 8-4 til Brann (NTB), 8-3 til Brann (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 13-6 til Brann (mine tall). 1. omg: 8-2 til Brann. 2. omg.: 5-4 til Brann. 

Foto:

Foto:

Foto:

Andre medier om kampen:

BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Artikkeltags