Vi trenger enda mer hjelp!

Røk gullet her?

Røk gullet her? Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

... Eller året vi unngikk seriegull

DEL

MeningerBrann - Lillestrøm 1-1:

Diktet

Gullet ligner mer og mer

en fjern utopisk drøm

Og denne gang ble drømmen knust

av ekle Lillestrøm

For hjelp har komt fra Molde,

og på søndag Sandefjord

Men gullet vi’kkje hem, 

det skal visst mye lenger nord

*

Da muligheten var der,

ja da skjedde det vi visste;

at Brann ga fra seg den,

selv med scoring av Teniste

Det gikk jo ikkje mye tid

før dødball-LSK

fikk score, sånn at avstanden 

var lik til RBK.

*

Og no é fler på hugget,

vi må passe oss bak ryggen

For Molde kommer like bak

med Haugesund i skyggen

Så kanskje blir det der

at sølv og bronse skal få skinne

Men flaks at de skal møtes,

då kan ikkje begge vinne

*

Men aller verst på Stadda,

det va slettes ikkje Brann.

For de på bortefeltet,

var så sløkket det går an

Når Fuglene går ned 

til lag som Strømmen og sånt «crap»

blir gapet ned så stort

at det blir ekko; «mind the gap!»

*

Brann er inne i en elendig periode, og selv om vi får den ene håndsrekningen etter den andre (i hvert fall to hender nå), så klarer vi bare ikke å ta imot dem. Vi klasker de hjelpende hendene vekk og tar to poeng på tre kamper mot høyst overkommelig motstand - hvorav to av kampene på eget gress.

For gull ser det ikke ut til at vi vil ha. Blir så mye stress med gullfeiring og sånt. Den desiderte tabelljumbo, Sandefjord, kom oss til unnsetning med en nødhjelp vel de færreste hadde et realistisk håp om, selv om vestfoldingene nå har opprettet Uavgjortspesialisten A/S som datterselskap. De har jo fem strake poengdelinger nå!

Rimelig uventet hadde vi  dermed gullet i egne hender igjen, rett før kampstart mot Lillestrøm. Men nei… ikke denne gangen heller… Vi kan selvsagt håpe på at Rosenborgs svake resultater i det siste handler om at de har kommet inn i en langvarig dårlig form, og at de nå virkelig kjenner det tette kampprogrammet. Men det har vi ingen garanti for. Kanskje vi ikke får flere håndsrekninger nå. Vi må uansett ha minst én til…

Da jeg så kampprogrammet med alle gangene vi skulle spille etter Rosenborgs kamper nå i høst, tenkte jeg at det kunne bli et problem hvis trønderne hele tiden vant og vi dermed fikk press på oss til å måtte vinne vår kamp etterpå. 

Men nå har det jaggu meg blitt for mye å vinne også etter at RBK har tapt eller spilt uavgjort. Man skulle jo tro vi kanskje fikk ekstra motivasjon av RBKs smeller. Men i stedet har vi antagelig bare fått mer nerver. Og jeg som trodde vi trivdes best i utfordrerposisjon…

Jo da, vi er i en posisjon der vi «må» vinne hver kamp for å ta gull. En situasjon som skaper press i seg selv, og sjelden er ideelt for Brann. Samtidig er vi ikke favoritten til gullet lenger. Langt derifra. Vi er en outsider «ingen» har tro på vil ta tittelen hjem. I motsetning til Rosenborg, er vi heller ikke en klubb der sølv er en skam. Så presset skulle samtidig avta en del på den måten. Men kanskje det er redselen for at mer enn gull som kan glippe, som ødelegger nå?

Etter Tromsø-kampen skrev jeg om alle likhetene med 2006-sesongen. Men nå som også RBKs form er på nedadgående, begynner det å ligne mer og mer på 2005. Imidlertid var det to andre lag involvert den gang. 

For i den sesongen for tretten år siden, vant hverken gullvinner Vålerengen (0-3-3 siste 6) eller sølvvinner Start (0-1-3 siste 4), noe som helst på slutten. Det var rett og slett laget som var minst dårlig i spurten som til slutt vant, og seriemester VIF endte faktisk sist av alle på formtabellen for de siste syv kampene!

Den gang var det derimot ingen til å stjele tittelen fra de kollapsende tetlagene. Det er det kanskje i år. For nå kommer Molde susende med fire strake seire i bagasjen. Jeg tror nok ikke moldenserne tar igjen RBK som ligger syv poeng foran dem. Men at de tar igjen Brann, er det dessverre en stor fare for. Kun tre poeng skiller nå, og de blå har mye bedre målforskjell. De er dessuten i form, som sagt. Vinner de blå også de siste fem, vil det ikke engang holde med seier i fire av de fem siste for vår del. Vi må da nemlig ta 13 av 15 mulige poeng. Det ser ikke spesielt realistisk ut akkurat nå. Men formkurver snur. Så den gode nyheten er at det da vil det være vår tur til å komme positivt ut av den neste formsvingningen. Hvis den kommer i år da…

-

Kampen

Vi startet uten Bismar Acosta for første gang i år, og inn kom nykommer Christian Eggen Rismark til sin Brann-debut. Steffen Lie Skålevik ble satt ut på venstrevingen, og dermed forsvant Gilli Rólantsson ut enda lenger til venstre; nemlig benken.

I starten var det LSK som virket mest på hugget og etter vel syv minutter fikk de en dobbel mulighet ved Arnór Smárason og Fredrik Krogstad, men ingen av forsøkene gikk inn i flipperspillet som utspilte seg. Straffe ville de også ha i den situasjonen, men i så fall har vi gått glipp av mange ellevemeterspark. 

Etter et mislykket Daouda Bamba-skudd i det 13. minutt - som Steffen Lie Skålevik nesten nådde, fikk LSK en ny stor mulighet da Simen Kind Mikalsen fikk stå merkelig alene i feltet på en frisparksituasjon og legge inn. Thomas Lehne Olsen var bare centimetere fra å nå frem på femmeteren. 

Etter denne starten kunne man lure på om vi hadde skjønt at kampen var startet, men vi kom tilbake og tok helt over. Etter et kvarter blåste Steffen Lie Skålevik ballen over fra syv meter. Den burde han klart å få under tverrliggeren! Og fem minutter senere fikk Kristoffer Barmen muligheten på et direkteskudd fra fjorten meter, men heller ikke det traff mål. 

Vi fortsatte å komme til en del halvsjanser, men virkelig farlig ble det aldri i denne omgangen. Imidlertid var det ingen tvil om at vi dominerte omgangen, selv om LSK var best helt i starten og vel også hadde den aller største sjansen i første halvdel av kampen. 

Førti sekunder før pause ville Brann-spillerne ha straffe da Frode Kippe handset med en hånd som definitivt ikke var gjemt inntil kroppen. Men straffe ble det ikke.

Til andre omgang ble Deyver Vega byttet inn for Steffen Lie Skålevik. Den nesten glemte costaricaneren gjorde et godt innhopp.

Brann presset ganske bra rundt en times spill, men fremdeles ble det ikke de store mulighetene. Men så… Først kom Haugen til en avslutning fra tretten meter etter fint spill i forkant. Marko Maric måtte gi retur, og Koomson kom til innlegg fra høyre. Det innlegget styrte Taijo Teniste nydelig inn i lengste hjørne. 1-0! Til oss! SÅ DEILIG!!!

Jadda, nå var vi med i gullkampen igjen! Kanskje dette var lykkedagen, siden RBK hadde avgitt to høyst overraskende poeng tidligere på kvelden? Det kokte på Frydenbø-tribunen. Deilig karma mot Kanarifansens evneveike oppførsel! Og scoring signert vårens suksessduo hentet fra Sogndal.

Vi virket å ha god kontroll. Dette burde gå veien. Kvarteret før slutt gjorde vi et dobbeltbytte. Ut med Bamba og Barmen, inn med Azar Karadas og Peter Orry Larsen. 

Men da var moroen over. Ut fra ingenting. På dødball selvsagt. Det var jo tross alt Lillestrøm vi spilte mot. Daniel Pedersen slo et frispark inn i feltet, Vito Wormgoor forflyttet seg vekk Kristoffer Ødemarksbakken, men kom for seint til å stanse Frode Kippe da sistnevnte fikk heade videre. Fra åtte meter fikk nettopp nevnte Ødemarksbakken sette ballen under Pettersen som ikke rakk ned i tide. Dermed 1-1 og en utrolig stor nedtur. Og Ødemarksbakken hadde bare vært på banen i fem og et halvt minutt!

På dette tidspunkt hadde vi hatt elleve angrep med avslutninger i feltet, mens LSK bare hadde hatt to. Det ene av disse to endte altså med scoring.

Vi hadde presset etter dette, men det ble ikke nære på før Karadas etter litt klabb og babb skjøt utenfor fra elleve meter da tre minutter gjenstod av ordinær tid. 

Med under ett minutt igjen fikk LSK en stor sjanse da Eggen Rismark hadde en dårlig involvering, Vito fikk først klarert halvveis da Arnór Smárason nesten var igjennom, og så var vi heldige at Mats Haakenstad forsøkte å avslutte fra nesten død vinkel i stedet for å gi til Smárason som stod alene rett utenfor femmeteren. Det endte med at ballen gikk via Markus Pettersen og til corner. Den corneren, fem sekunder på overtid, headet Kippe utenfor fra åtte meter.

LSK hadde våknet litt på slutten. 

Men så… Halvannet minutt på overtid fikk Haugen all verdens med tid på en Kippe-klarering, men valgte å skyte på direkten i stedet for å dempe først. Han visste kanskje ikke hvor god tid han hadde. Skuddet hans fra fjorten meter gikk i stolpen. Og fra min vinkel på bataljonsfeltet kunne jeg tydelig se hele veien at den ballen kom til å gå i stolpen.  

Mer skjedde ikke, og dermed er det fortsatt fire poeng opp til RBK etter skuffende 1-1 mot dumpekandidat Lillestrøm som alltid er i redde-plassen-form helt på slutten av sesongen. Det er jo derfor vi alltid møter dem helt på slutten av sesongen. Vi skapte ikke veldig mange sjanser, men vi var likevel det klart beste laget - noe blant annet 14-4 i angrep med avslutninger i feltet skulle indikere. 

Fortsetter under bildet

I fyr og flamme etter RBKs poengtap rett før vår kamp!

I fyr og flamme etter RBKs poengtap rett før vår kamp! Foto:

Publikum

9282 betalende. Brann er riktignok i svak form, gullhåpet er svinnende, det var et fryktelig vær, kampen gikk på gratiskanal og kampstart kl 2000 er aldri ideelt. Men vi er tross alt med i en slags gullstrid, og uansett kjemper vi om sølv. Så det er for dårlig.

Det reelle tilskuertallet var nok enda en god del lavere. Kanskje bare 6-7000. Da tør jeg ikke tenke på hvordan det blir når vi en gang i fremtiden skulle havne rundt midten av tabellen et sted. For kamper på tv, i pøsregn og med kampstart kl 2000, vil det også være mange av i fremtiden. Nå er vi for sikkerhets skyld inne i en periode med tre strake hjemmekamper kl 2000, så ikke tvil på det!

Det kokte litt i andre da vi jagde 1-0, og enda mer da vi hadde 1-0, men ellers var det ikke så mye stemning å skrive om. Kanarifansen klarte på sin side å drite seg ut for hele Norge med det mye omtalte banneret. Greit nok at det sikkert er mindretallet som står bak det, men hvor er selvjustisen? Hvor er de med ryggrad til å si at «dette bruker vi ikke!»? Heldigvis virker flertallet av LSK-supportere å ta avstand fra idiotien bak «mind the gap»-banneret, og bortforklaringsteoriene virker det som de mer eller mindre har gått bort fra nå. De var jo syltynne uansett.

For øvrig pussig at noen av de supportergjengene som hater oss mest, Klanen og Maakeberget, begge har kommet med ønsker om god bedring til Jørgen. Førstnevnte sendte kort og sistnevnte supportergjeng hadde banner. Så kommer altså Kanari, som vi i grunn har hatt et greiere forhold til, med dette…

Når det gjelder årets snitt, så er det nå på 10249. Med 12900 og utsolgt på RBK-kampen, vil det holde med 7056 på hver av de to andre hjemmekampene for å klare 10000 i snitt i år. Det teoretisk høyeste snittet vi kan få i år er nå 10782. 

Merkelig tidspunkt for billettsalget til Rosenborg-kampen:

For øvrig lurer jeg veldig på Branns strategi med å legge ut billettene til de tre siste hjemmekampene på brann.no, kun to timer før avspark mot LSK. Hva i himmelens navn var poenget med det? På den tiden er gjerne folk på vei til kamp og i en situasjon der de hverken kan eller føler for å handle på nettet. Det er nemlig ikke alle som føler at kamp – eller reise til kamp, er tid og sted for å gå inn og knote på mobilen, dra frem visa-kort og kodebrikke og kjøpe billetter. Da har man fokus annetsteds. Kanskje de ikke engang visste om salget, siden det var annonsert kun en time i forveien.

Så hvorfor belønne hjemmesitterne som i ro og mak kunne forsyne seg med fri tilgang til de beste plassene på Brann-RBK, som alle visste ville bli utsolgt? Sent søndag – da folk etter hvert kom seg hjem fra Stadion - var det kun plasser på Store Stå igjen. 

Greit nok; vi som har partoutkort er jo sikret billett. Og det har vært muligheter på tidligere tidspunkt til å kjøpe billett – bl.a. gjennom billettpakker. Kanskje også mange stadiongjengere rakk å kjøpe billett før de gikk hjemmefra.

Men uansett hvordan man snur og vender på det; det var nå som enkeltbillettsalget åpnet igjen til den kampen, at det ble fart på salget. Og da burde de få som faktisk gadd kjøpe enkeltbillett til LSK og stille på denne, slippe å ha en ulempe med tanke på RBK-billettene. 

Hva hadde Brann tapt på å starte salget søndag formiddag eller mandag? En helt utrolig merkelig strategi av Brann dette! Skulle de absolutt starte billettsalget to timer før kampstart, så burde jo det utelukkende vært på Stadion! Som takk til de som stiller på tydeligvis uinteressante Brann – LSK, og for å kanskje dra litt ekstra folk til denne. Så kunne hjemmesitterne fått restene på brann.no når kampen var startet.

Det gir også en merkelig signaleffekt å starte salg til en «større kamp» midt i innspurten av salget til en annen. Det er som om man egentlig sier; «drit i LSK-kampen som begynner om få timer, for nå begynner salget til noe mye mer interessant!».

--

Slik tar vi gull

Vi har i det minste tre hjemmekamper igjen. Rosenborg bare to. Vi må nok fremdeles satse på å vinne alle de fem resterende, og krysse fingrene for at trønderne roter vekk enda to poeng i tillegg til tapet de «må» få mot oss. 

nå -> Brann 49   RBK 53
26.r. Stab b 3   LSK b 1
27.r. RBK h 3   Brann b 0
28.r. God h 3   Odd h 3
29.r. Kr.s. b 3   Start b 3
30.r. Odd h 3   Glimt h 3
Fra nå: 5-0-0 15   3-1-1 10
  Totalt 64   Totalt 63

Slik tar vi sølv

Vi har tre hjemmekamper igjen. Molde bare to. Moldenserne er i så god form nå, at man må ta høyde for at de kan vinne alle fem gjenstående. Det er ikke verdens tøffeste program de har igjen heller, selv om man selvsagt ikke skal undervurdere et desperat lag som Start i Kristiansand. Vinner Molde resten, må vi ha 13 av 15 mulige poeng på slutten for å holde dem bak oss. For målforskjellen tar vi dem neppe på. I hvert fall ikke hvis MFK vinner de fem siste. For øyeblikket har de seks mål bedre målforskjell og tolv flere scorede mål. 

nå -> Brann 49   MFK 46
26.r. Stab b 3   S08 h 3
27.r. RBK h 1   Start b 3
28.r. God h 3   TIL b 3
29.r. Kr.s. b 3   FKH h 3
30.r. Odd h 3   San b 3
Fra nå: 4-1-0 13   5-0-0 15
  Totalt 62     61

Slik tar vi bronse

Hvis Molde slår Haugesund (FKH) i Molde: FKH kan max ta 56 poeng. Da må vi ha åtte poeng til for å være sikre på å ende foran FKH: F.eks. Stabæk (b) 1 p, RBK (h) 0 p, Godset (h) 3 p, Kr.sund (b) 1 p, Odd (h) 3 p. Altså 2-2-1 på slutten.

Hvis MFK og FKH spiller uavgjort: FKH kan max ta 57 poeng. Da må vi ha ni poeng til for å være sikret bronse: F.eks. Stabæk (b) 1 p, RBK (h) 1 p, Godset (h) 3 p, Kr.sund (b) 1 p, Odd (h) 3 p. Altså 2-3-0 på slutten.

Hvis FKH slår MFK: MFK kan da max ta 58 poeng. Da må vi ha ti poeng til for å være sikret bronse: F.eks. Stabæk (b) 3 p, RBK (h) 0 p, Godset (h) 3 p, Kr.sund (b) 1 p, Odd (h) 3 p. Altså 3-1-1 på slutten.

Haugesunds gjenværende program er for øvrig Odd (h), S08 (b), Ranheim (h), MFK (b) og Start (h). De har altså like mange gjenværende hjemmekamper som oss.

Formen

Når man ser på formutviklingen for diverse antall kamper bakover fra nå, så ser man at Brann begynner å ligne et midt-på-treet-lag, milevis fra nivået som gjorde at vi ledet med syv poeng i sommer.

Etter de syv strake seirene vi fikk i år, har vi bare klart seks på de 16 etter det.  Etter at vi var ubeseiret de første fjorten kampene, har vi fire tap på de neste (siste) elleve. Etter to baklengs de første ni kampene, har vi nå 22 de siste 16. På høsttabellen er vi nummer fem, men det er fem poeng opp til Odd på «medalje», åtte poeng opp til RBK på førsteplass, og bare seks poeng ned til «direkte nedrykk» på den.

* Siste 6: Brann på 9.plass(!) med 8 poeng (2-2-2) og 7-7 i målforskjell. Odd(!) øverst med 14. RBK og MFK på plassene etter med 13. Selv lag som Kristiansund, LSK og Start har 10 poeng! Brann har spilt tre hjemme og tre borte i perioden.

* Siste 7: Brann på 6.plass med 11 poeng (3-2-2) og 9-7 i målforskjell. RBK øverst med 16. Lag som Start og LSK har like mange poeng som oss. Brann har spilt fire hjemme og tre borte i perioden.

* Siste 8: Brann på 8.plass med 11 poeng (3-2-3) og 10-12 i målforskjell. RBK øverst med 17. Selv Start har 12. Brann har spilt fire hjemme og fire borte i perioden.

* Siste 10 (høst-tabellen): Brann på 5.plass med 15 poeng (4-3-3) og 16-15 i målforskjell. RBK øverst med 23. Start har like mange poeng som oss. Brann har spilt fem hjemme og fem borte i perioden.

* Siste 11 (kampene etter ubeseiret-rekken): 8.plass med 15 poeng (4-3-4) og 16-19 i målforskjell. RBK øverst med 26. Vi har samme poengsum som bl.a. Kristiansund og Start. Brann har spilt seks hjemme og fem borte i perioden.

* Siste 16 (kampene etter rekken med syv seire på rad): 6.plass med 24 poeng (6-6-4) og 21-22 i målforskjell. RBK øverst med 35. Vi har samme poengsum som bl.a. Kristiansund. Brann har spilt åtte hjemme og åtte borte i perioden.

Hendelsene minutt for minutt

03:25 - Brann: Ruben Yttergård Jenssen slår frem mot Steffen Lie Skålevik som er på venstresiden i feltet. Ballen blir imidlertid for høy til at han får til noen skikkelig heading, og avslutningen fra noen meter utenfor femmeterhjørnet går slapt utenfor. 

04:10 - LSK: Simen Rafn får ballen ute på deres høyreside og legger inn. Thomas Grøgaard og Christian Eggen Rismark avverger til corner når kamplederne mener det er sistnevnte og ikke Thomas Lehne Olsen som er sist borti ballen før den går over dødlinjen.

05:15 - LSK: Erik Brenden kommer til innlegg fra høyre, men vi får klarert. Så mislykkes Gilbert Koomson med å klarere videre, og Arnór Smárason får avslutte fra 23 meter. Det går utenfor. 

07:20 - LSK: Smárason kommer til avslutning fra kanskje 14-15 meters ganske skrått hold, Markus Pettersen må gi retur og Vito Wormgoor klarerer rett i Eggen Rismark. Ballen ruller ut til Fredrik Krogstad som avslutter fra vel ti meter, men skuddet hans går midt i møljen foran mål. Eggen Rismark klarerer til kast. Lillestrømlingene ville for øvrig ha straffe da Eggen Rismark fikk ballen rett i hånden han holdt langs kroppen. 

08:15 - Brann: Vi får en god kontringsmulighet, men Daouda Bamba mister ballen på midten.

11:30 - Brann: Haugen skyter fra skrått hold en meter utenfor feltet. Det går høyt over og langt utenfor.

12:25 - Brann: Bamba utfordrer og skyter fra skrått hold kanskje fem meter utenfor feltet. Et håpløst hold å skyte fra, men Skålevik er på hugget og holder nesten på å rekke avslutningen som går åtte meter utenfor. 

13:45 - LSK: Daniel Pedersen med et frispark som går ut til deres høyreside av feltet hvor Simen Kind Mikalsen får være håpløst alene og upresset legge flatt inn foran mål. På femmeteren er Lehne Olsen uhyre nære å nå frem, men heldigvis går ballen gjennom hele feltet. 

15:15 - Brann: Vito stusser videre et langt kast fra Teniste, og fra åtte meter blåser Skålevik ballen over mål. 

19:30 - Brann: Haugen kommer til innlegg fra høyre dødlinje, men det blir bare corner av det.

20:10 - Brann: Haugen med enda et innlegg, og nå fyrer Kristoffer Barmen løs på direkten fra fjorten meter. Men det går utenfor. 

23:25 - Brann: Teniste med innlegg fra høyre mot bakerste hvor Skålevik prøver seg med en høy tå, men ballen går bare videre i feil retning og ut over dødlinjen.

26:45 - Brann: Etter en frisparksituasjon som først blir headet vekk, legger Koomson inn fra høyre og Eggen Rismark header høyt over fra ni-ti meter.

28:50 - Brann: Koomson leker seg med Lehne Olsen ute på høyrekanten og legger inn, men Daniel Pedersen får klarert. Til slutt ender ballen ute hos Haugen som skyter fra 14-15 meters ganske skrått hold, men det blokkeres inne i møljen på femmeteren.

29:15 - Brann: Etter et kast fra Teniste kommer til slutt Haugen til skudd fra 17 meter. Også det blokkeres. 

34:00 - Brann: Teniste slår fremover og inn i feltet. På tolv meter header Bamba til side for mål. 

35:55 - Brann: Koomson med innlegg fra høyre, og fra åtte meters hold header Barmen over. 

44:20 - Brann: Våre spillere vil ha hands på Frode Kippe i feltet, og dermed straffespark. Den armen var i hvert fall ikke langs kroppen. 

45:00 + 0:05: Pause. 0-0 i mål, 7-1 til Brann i angrep med avslutninger i feltet. 7-2 hvis man regner LSKs dobbeltsjanse som to.

Fortsetter under bildet

Se på Svante! Han kunne vi trengt!

Se på Svante! Han kunne vi trengt! Foto:

- 2. omgang:

45:00 -> bytte Brann: Deyver Vega inn for Steffen Lie Skålevik.

45:10: LSK-fansen driter seg ut ved å dra frem det mye omtalte «mind the gap»-banneret. 

46:30 - LSK: Bortelaget med skummel corner, men vi får klarert. 

48:00 - LSK: Pettersen bokser vekk et frispark fra Smárason som blir slått inn fra vår høyre side.

50:45 - Brann: Vega kommer seg forbi Rafn og legger inn fra dødlinjen. Keeper Marko Maric tar det lett.

57:10 - Brann: Haugen legger inn mot bakerste, men finner ingen medspillere. Vega må ut og plukke opp ballen, slår tunnel på Rafn nede ved dødlinjen, men klarer dessverre ikke å nå igjen ballen før Pedersen som lager corner.

57:55 - Brann: Etter en Haugen-corner som først klareres, skyter Grøgaard høyt over fra seksten meter i returrommet.

60:30 - Brann: Barmen gir til Bamba som rekker å snu seg og skyte fra 18 meter, men det blokkeres umiddelbart av Kippe.

62:40 - Brann: Teniste legger inn med en høy fot, og Bamba mislykkes i forsøket på å brassespark på syv meters hold. 

62:50 - Brann: Koomson legger inn fra høyre og Bamba forsøker å heade fra tolv meter, men får ikke skikkelig treff, ballen går ikke i nærheten av mål og LSK får klarert.

63:40 - 1-0, SCORING BRANN; TAIJO TENISTE: Det begynner med at Eggen Rismark mottar en Marius Amundsen-klarering ute ved venstre sidelinje vel ti meter inne på LSKs halvdel. Han slår til Grøgaard som sender videre til Barmen som så gir på tvers til Bamba på sekstenmeteren. Sistnevnte sender i sin tur ballen videre til Haugen som avslutter fra tretten meter. Maric gir retur og Koomson må langt ut på siden for å plukke opp ballen. Han legger inn fra høyre, og nesten ved nærmeste femmeterhjørne styrer Teniste ballen i en fin bue og inn i lengste hjørne - nesten helt ved stolpen.

Angrepet tok 14 sekunder fra vi vant ballen til den lå i mål. Syv Brann-spillere var borti ballen på veien. Dette var for øvrig vårt tiende angrep med avslutning i feltet. LSK hadde hatt ett…

67:05 - Brann: Haugen med innlegg fra høyre. Amundsen header over eget mål og til corner.

68:10 -> bytte LSK: Mats Haakenstad inn for Fredrik Krogstad.

71:40 -> bytte LSK: Kristoffer Ødemarksbakken inn for Erik Brenden.

72:35 - Brann: Haugen-corner mot nærmeste hvor Barmen stusser videre fra tre meters ganske spiss vinkel. Det går over.  

75:55 -> bytte Brann: Peter Orry Larsen inn for Kristoffer Barmen

76:25 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Daouda Bamba

77:13 - 1-1, SCORING LSK; KRISTOFFER ØDEMARKSBAKKEN: Et frispark slås inn fra høyre ved Pedersen. Kippe vinner på hodet rett innenfor feltet og både Grøgaard og Orry kommer for seint til å hindre at Ødemarksbakken fra åtte meters hold setter ballen under Pettersen og i mål. 

Her var det Vito som forsvant fra nettopp Ødemarksbakken, og i stedet konsentrerte seg om Kippe som han uansett var for sen til å stanse. 

79:05 - LSK: Smárason slår et frispark som skrur veldig, men heldigvis for mye til at noen gule i feltet når det. Pettersen redder. 

85:25 - Brann: Orry skyter fra 19 meter. Høyt over.

86:45 - Brann: Koomson slår inn fra venstre, Kind Mikalsen misser når han skal klarere og Karadas får kriget seg til en avslutning fra elleve meter, men langt utenfor. De rødkledde utpå der vil ha corner, men det var det vel ikke?

88:35 - Brann: Vega med et venstrebenskudd fra minst 25 meters skrått hold. Maric redder.

89:20 - LSK: Kjempesjanse for fuglene. Eggen Rismark med en dårlig involvering som gjør at Smárason vinner ballen tredve meter fra vårt mål. Etter samarbeid med Lehne Olsen er han nesten igjennom, men Vito takler nydelig. Imidlertid går ballen til Haakenstad på deres høyre side av feltet. Han har med seg Smárason på femmeteren, Pettersen går Haakenstad i møte nede ved dødlinjen, og sistnevnte forsøker tydeligvis å avslutte fra nesten død vinkel i stedet for å slå 45 grader ut til Smárason. Det skal vi være glade for, for da gikk ballen via Pettersen og til corner. 

90:00 + 0:05 - LSK: Corner fra vår venstre side. På åtte meter vinner Kippe på hodet mot Vito, men det går heldigvis til side for mål. 

90:00 + 0:40 -> bytte LSK: Stefan Antonijevic inn for Thomas Lehne Olsen.

90:00 + 1:35 - Brann: Orry legger høyt inn fra venstre, nesten nede ved cornerflagget. Kippe header vekk, men ballen går til helt umarkerte Haugen som skyter på direkten fra fjorten meter. Det går i bakken og så i stolpen!

90:00 + 2:35 - Brann: Haugen slår inn fra høyre. Orrys heading fra ti meter blir det for lite kraft i, og ballen spretter inn til keeper.

90:00 + 3:40: Kampen er slutt. Den ender 1-1 etter 14-4 til Brann i angrep med avslutninger i feltet. 

Fortsetter under bildet

Ikke denne gangen heller...

Ikke denne gangen heller... Foto:

Kuriosa

* Brann har tre strake seriekamper uten seier (0-2-1). Sist vi vant, var da vi slo FKH 3-1 borte 15. september. Sist vi spilte tre seriekamper på rad uten seier, var i fjor da vi tapte fire på rad i 23.-26. runde.

* På Stadion har vi fem strake hjemmekamper uten tap (3-2-0). Sist vi tapte hjemme, var 1. juli da det ble 0-4 for MFK.

* Brann har samtidig to strake hjemmekamper uten seier. Sist Brann fikk to hjemmekamper på rad uten seier, var f.o.m. 16. mai t.o.m. 1. juli da vi fikk tre uten seier (0-2-1). 

* Brann har scoret i de fem siste seriekampene. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-2 for VIF borte 26. august. Sist vi scoret i fem seriekamper på rad, var f.o.m. 28. oktober i fjor t.o.m. 27. mai i år da vi scoret i 16 strake.

* Brann har scoret i de fem siste kampene på Stadion. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-4 for MFK 1. juli. Sist vi scoret i fem på rad i serien på Stadion, var f.o.m. 5. november i fjor t.o.m. 16. mai i år da vi scoret i syv på rad.

* Brann har sluppet inn mål i fire strake seriekamper. Sist vi holdt nullen var da vi vant 1-0 over Ranheim på Stadion 2. september. Sist vi slapp inn mål i fire strake seriekamper, var i 15.-18. runde. 

Tabellsituasjonen

(Sammenligningene under med tidligere sesonger, er regnet ut fra tre poeng for seier i alle sesonger - og kun sesonger på øverste serienivå. Så mange seriekamper som hhv tolv hjemmekamper og 25 totalt, har vi kun spilt i årene 1961/62 og f.o.m. 1995).

* Vi har 49 poeng. Det er det meste vi har hatt etter 25 runder siden vi hadde 54 i 2007. Poengrekorden vår etter 25 kamper er 55 i 1961/62. I fjor hadde vi 40.

* Vi har 25 hjemmepoeng. Det meste antall poeng vi har tatt på de tolv første hjemmekampene er 32 i 1961/62 og 2007. I fjor tok vi 24 på de tolv første hjemme, mens vi i 2016 tok 30.

* Vi har 14 seire. Det meste antall seire vi har hatt etter 25 kamper er 17 i 1961/62 og 2007. I fjor hadde vi 11 på denne tiden.

* Vi har syv hjemmeseire. Det meste antall seire vi har hatt etter tolv hjemmekamper er ti i 1961/62 og 2007. I fjor hadde vi også syv, mens vi i 2016 hadde ni.

* Vi har fire tap. Det er det minste antall tap vi har hatt etter 25 kamper sammen med 1961/62. I 2007 hadde vi fem. I fjor syv.

* Vi har ett hjemmetap. Det minste antall tap vi har hatt etter tolv hjemmekamper er null i 1961/62, 2007 og 2016. I fjor hadde vi to.

* Vi har scoret 37 mål. Scoringsrekorden vår etter 25 kamper er 77 i 1961/62. I 2007 hadde vi 59. I fjor 43.

* Vi har 19 hjemmemål. Det meste antall mål vi har hatt etter tolv hjemmekamper er 41 i 1961/62. I 2007 hadde vi 32. I fjor 26.

* Vi har 24 baklengs. Det minste antall baklengs vi har hatt etter 25 kamper er 22 i 2016. I fjor hadde vi 27.

* Vi har åtte baklengs hjemme. Det minste antall baklengs vi har hatt etter tolv hjemmekamper er to i 2016. I fjor hadde vi ti.

* Vi har +13 i målforskjell. Den beste målforskjellen vi har hatt etter 25 kamper er +39 i 1961/62. I 2007 hadde vi +23. I fjor +16.

* Vi har +11 i målforskjell hjemme. Den beste målforskjellen vi har hatt etter tolv hjemmekamper er +28 i 1961/62. I 2007 hadde vi +20. I fjor +16.

-

BRANN INNBYRDES MOT LSK I SERIEN:

Sted K S U T Mål Bakl
Bergen 41 17 8 16 64 53
Lillestrøm 41 9 10 22 55 79
Totalt 82 26 18 38 119 132

* Brann har fire seriekamper på rad mot LSK uten tap (2-2-0). Siste tap i serien mot dem kom 16. oktober 2016 da vi tapte 1-2 på Stadion. Samtidig har vi to på rad mot dem uten seier (0-2-0). Tre inklusiv cupen (0-2-1). Forrige seier mot dem kom 5. november i fjor da vi vant 2-0 på Stadion.

* Nok et poengtap mot LSK på Stadion. Branns forrige poengtap hjemme mot LSK kom 16. oktober 2016 da vi tapte 1-2. Brann har kun vunnet tre av de siste åtte hjemmekampene mot LSK (3-3-2).

* Brann har scoret i de fem siste seriekampene mot LSK. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-1 på Åråsen 11. mai 2016. 

* Brann har scoret i de 17 siste hjemmekampene mot LSK. Sist vi ikke scoret på Stadion mot dem i serien, var 5. juli 2000 da LSK vant 2-0.

-

KAMPFAKTA:

Brann - Lillestrøm 1-1 (0-0)

Eliteserien fotball, menn. Brann Stadion, 9282 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Mål: 1-0: Taijo Teniste (63:40), 1-1: Kristoffer Ødemarksbakken (77:13).

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen (Peter Orry Larsen fra 76.) - Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Azar Karadas fra 77.), Steffen Lie Skålevik (Deyver Vega fra 45.)

Lillestrøm (4-4-2): Marko Maric - Simen Rafn, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Kind Mikalsen - Fredrik Krogstad (Mats Haakenstad fra 69.), Daniel Pedersen, Ifeanyi Mathew, Erik Brenden (Kristoffer Ødemarksbakken fra 72.) - Arnor Smarason, Thomas Lehne Olsen (Stefan Antonijevic fra 90.)

-

KAMPSTATISTIKK:

Ballbesittelse: 53 % til Brann (VG Live)

Sjanser: 5-4 til Brann (VG Live), 5-3 til Brann (BT)

Avslutninger: 17-5 til Brann (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 4-3 til Brann (VG Live og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 14-4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 7-1 til Brann. 2. omg.: 7-3 til Brann. Hvis dobbeltsjanser teller som to: Hhv 15-5, 7-2 og 8-3. 

-

Spillerstatistikken:

Målstatistikken:

ANDRE MEDIER OM KAMPEN:

BA

BA Live

Tormod Bergersens kommentar

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Artikkeltags