Viktig seier, men ikke friskmeldt

Artikkelen er over 1 år gammel

Brann - Kristiansund 2-1.

DEL

MeningerEndelig kom seieren, og vi slapp at elendigheten begynte å balle på seg. Men friskemeldte er vi ikke ennå. Til det var kampen mot Kristiansund for dårlig. 

Men det begynte veldig bra med Daouda Bamba som scoret mot gamle lagkamerater når han endelig fikk tillit fra start. Scoringen kom fra ganske spiss vinkel etter 157 sekunder på et innlegg fra Veton Berisha, som for anledningen var ex-Kristiansund-spillerens makker på topp.

Men det skulle straks bli mer betenkelig det som skjedde. Spesielt i en periode ganske tidlig i første omgang, etter 1-0-målet, var vi heldige som ikke fikk en utligning imot. Da hadde vi sluttet å spille fotball, og klippfiskmennene var klart best en stund. Heldigvis fikk vi litt mer kontroll på sakene ut over i omgangen, overtok mer av spillet, og beholdt ledelsen til pause.

I andre omgang åpnet KBK friskest, men så våknet vi igjen. Først klarte Christian Eggen Rismark utrolig nok å sette ballen utenfor fra tre meters hold nesten midt foran mål. Men så headet Eggen Rismark 2-0-målet fra kloss hold på en corner, og lurte oss til å tro at dette sikkert ville gå greit. 

Men nok en gang slapp vi inn et tullete baklengs. Denne gang etter balltap som følge av slurv på midten, og heller ikke imponerende arbeid av midtstopperne da Kristoffer Hoven fikk heade i tverrliggeren. Returen satte Sondre Sørli inn da ballen spratt utenfor mållinjen. 

Dermed var det fullt nervekjør igjen, og gjenstod fremdeles rundt tjue minutter inklusiv tilleggstiden.  Joda, dette var jo akkurat som i 2014. Ingenting skulle jo gå vår vei. Vi burde vunnet - eller i hvert fall klart uavgjort - i Skien. Vi burde absolutt vunnet mot Godset, og ble bl.a. snytt for straffe. Og når man først er inne i en sånn tralt, så ville jo selvfølgelig Kristiansund score utligningsmålet også. 

Og nordmøringene våknet da også til nytt liv og skapte et ubehagelig trykk etter reduseringen. Så typisk! Vi som hadde så god kontroll og alt og det…

Men utrolig nok gikk det bra! Vi vant på en dårlig dag, og fikk dermed delvis tilbakebetalt for poengene vi ble snytt for i de to første rundene.

Det lugget mye og vi imponerte overhodet ikke. Vikings spillere ligger neppe hjemme og kaldsvetter av frykt før lørdagens kamp i Stavanger. 

Men, som med kampen mot Godset i helgen; det var absolutt også lyspunkter innimellom i spillet. Og nok en gang er det først og fremst Petter Strand og Veton Berisha jeg vil trekke frem. I den rekkefølgen. Strand er involvert i mye og ser foreløpig ut som en innertier i spillerlogistikken fra i vinter. 

Også Berisha virker å være på på gang. Han løper mye og han har et godt blikk og en god pasningsfot. De to siste punktene gjør ham flink til å vri spillet. I hvert fall viste han det flere ganger i første omgang. Så får vi se på lørdag om han klarer å fokusere 100 % på det han skal, når han kommer tilbake til sin gamle hjemmebane med 10-11000 forsmådde og bitre siddiser.

Det var gjort mange endringer til denne kampen, og det i seg selv var jo litt skummelt. Hele fem bytter og endring i formasjonen, hadde Lars Arne Nilsen tillatt seg å gjøre fra sist: I forsvaret gikk backene Taijo Teniste og Ruben Kristiansen ut, Christian Eggen Rismark inn, og dermed var fire mann blitt tre. 

På midtbanen gikk Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen ut, mens Gilli Rólantsson, Ruben Yttergård Jensen  og Thomas Grøgaard hadde fått plass blant dem som skulle synge Nystemten. I tillegg var Petter Strand flyttet til midtbanen. Altså var tre mann blitt til fem der. 

På topp var i tillegg Gilbert Koomson satt ut, mens det var ryddet plass til Daouda Bamba sammen med Veton Berisha på topp. Med andre ord; 3-5-2 og strengt tatt endringer for alle bortsett fra keeper.

Allerede på lørdag venter enda en tøff kamp, så rulleringen kan sikkert være nyttig. Viking er i dytten, og jeg blir ikke like overrasket som mange andre hvis Viking flyter på opprykksentusiasme utover våren. Akkurat slik mange andre opprykkslag har gjort. Akkurat slik vi selv gjorde i 2016 da vi tok en sensasjonell sølv etter å ha blitt tippet nedrykksstriden av de fleste. 

I tillegg er Viking ekstra tente, siden de syns det er ekstra stas å slå storebror på Vestlandet. I tillegg frykter jeg selvsagt at onsdagens kamp sitter i, og at det fremdeles er litt usikkerhet i laget som følge av både svakt spill og mange endringer i lag og formasjoner i det siste.

Vi har riktignok vunnet de tre siste oppgjørene i Stavanger, og vi har ikke tapt (ikke engang tapt poeng) der nede siden 2013! Men det gjør meg jo egentlig bare enda mer angstfylt, for det kan da umulig skje at vi vinner FIRE på rad i en by der vi historisk har vunnet veldig sjelden? Nei det snur vel det nå. Uten at jeg skal påstå at statistikken hadde talt for seier om vi hadde tapt der nede fem år på rad heller… 

Når jeg tenker meg om: Både seiersrekker og tapsrekker taler i vår disfavør… Er det rart man blir nervevrak av å være Brann-supporter?

Men i går var det deilig… da dommeren blåste av og tre veldig poeng var sikret.

NB! Også Daouda Bambas forrige seriemål kom i det 3. minutt - mot Odd hjemme i fjorårets siste runde. To av hans fem seriemål for Brann har kommet mot gamleklubben Kristiansund. 

-

(Fortsetter under bildene)

Publikum i hjerteformasjon. Altså for dyre billetter på de midterste feltene.

Publikum i hjerteformasjon. Altså for dyre billetter på de midterste feltene. Foto:

Glissent.

Glissent. Foto:

Hendelsene:

00:55 - Brann: Petter Strand med frispark fra vel 25 meter. Det går rett i muren.

02:37 - 1-0, SCORING BRANN; DAOUDA BAMBA: Allerede etter 157 sekunder er vi i ledelsen! Brann angriper på venstresiden og Kristiansund får flere muligheter til å stanse angrepet. Men vi biter oss fast, ballen spretter vår vei, Petter Strand sender til Veton Berisha som kommer til innlegg fra venstre. Rett utenfor nærmeste femmeterhjørne finner han Bamba som styrer ballen inn via lengste stolpe!

Det var veldig viktig å få den, så ikke dette ble atter en frustrerende kamp med stanging mot en lavtliggende motstander.

04:35 - Brann: Gilli Rólantsson med et innlegg på direkten fra høyre, men over Bamba. Christophe Psyché header vekk utenfor femmeteren.

08:05 - Brann: Berisha får ballen alene med keeper, men avblåses for offside.

10:40 - Brann: Strand legger inn fra venstre, og fra åtte meter header Bamba rett på keeper Sean McDermott. Men det er uansett offside.

12:00 - KBK: Bent Sørmo spiller frem til Bendik Bye som løper helt alene ned til dødlinjen og legger 45 grader ut til Liridon Kalludra, som umarkert skyter over fra ti meter.

13:30 - KBK: Sørli med frispark fra deres høyre side. På åtte meters hold slenger Allou Coly seg frem, men i duell mot Vito Wormgoor sender han ballen over krysset.

Det hadde altså vært to store Kristiansund-muligheter på halvannet minutt nå.

14:00: Eirik Holmen Johansen og Christian Eggen Rismark med farlig spill i eget forsvar. Bye presser og sparker Rismarks forsøk på å slå vekk, ut over dødlinjen.

16:15 - KBK: Enda en stor mulighet for KBK når Kalludra får avslutte fra fjorten meter, men det blokkeres av Vito. 

Nå var vi heldige som fremdeles hadde ledelsen!

17:25 - KBK: Kristiansunderne igjen. De hadde tatt helt over nå. Innlegg fra vår høyre side og mot Kalludra på nærmeste femmeterhjørne, men Vito klarerer.

18:05 - KBK: Vito holder nesten på å sette ballen i eget mål når han tre meter fra mål klarerer et innlegg fra Sørmo. 

18:45 - KBK: Dan Peter Ulvestad skyter høyt over fra 17 meter. Men det var kun nordmøringene som skapte noe nå. Uhørt på vårt eget stadion!

21:05 - Brann: Strand slår et høyt innlegg fra venstre som lander hos Gilli på motsatt. Færøyingen legger igjen til Kristoffer Løkberg som skyter høyt over fra 13 meter.

22:25 - Brann: Berisha med et brassespark-forsøk fra 15 meter, men det blir ingen suksess.

22:50 - Brann: Strand sender fram til Berisha, som kommer til avslutning fra utenfor siden av femmeteren, men avslutningen stanses av en beinparade av McDermott. 

23:10 - Brann: Så er det Strand som vender av Andreas Hopmark og avslutter fra ti-tolv meters skrått hold, men det blokkeres umiddelbart. 

28:00 - KBK: Bortelaget har et par cornere og til slutt har Sørli et mislykket skuddforsøk fra 17 meter som spretter syv-åtte meter utenfor.

29:00 - Brann: Gilli legger inn fra høyre og på femmeteren får Bamba treff i duell med Ulvestad, men det går utenfor. 

34:00 - Brann: Etter en corner skyter Gilli fra 22 meter, men det blokkeres inne i feltet. Så forsøker han igjen fra atten meter, men det blokkeres igjen.

36:00 - Brann: Brann kontrer, Berisha med nydelig forarbeid på venstresiden før han slår motsatt mot Løkberg som lar ballen gå videre til Gilli på høyresiden. Det er ikke godt å si hva færøyingen forsøker på fra siden av sekstenmteren; om det var innlegg eller skudd. Elendig var det i hvert fall, og gikk høyt over mål. På motsatt hadde han Berisha helt alene.

38:30 - KBK: Sørli kommer inn i feltet med skumle hensikter, men vi får ryddet opp.

43:55 - Brann: Berisha nok en gang med et strålende fremspill fra venstresiden og til Løkberg som etter hvert kommer seg til skudd fra 21 meter. Over. 

45:00 + 0:45: Berisha snur på nytt over til motsatt. Denne gang til Gilli på høyresiden som legger inn foran mål, men KBK klarerer til corner.

45:00 + 1:40: Pause. 1-0 til oss etter 5-3 i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: 

46:20 - KBK: Sørli kommer til skudd fra over 20 meter, og det går en halvmeter utenfor.

49:00 - KBK: Sørli herjer på vår venstreside av eget felt, finter vekk flere av våre og kommer til skudd fra åtte-ti meters skrått hold. Heldigvis går skuddet like utenfor nærmeste stolpe.

50:05 -> bytte KBK: Kristoffer Hoven inn for Christophe Psyché.

51:25 - KBK: Amidou Diop skyter fra nærmere 30 meters skrått hold, men det går noen meter utenfor.

Det hadde ikke vært en spesielt lovende start på omgangen for vår del.

55:00 - Brann: Gilli legger inn fra høyre. Ulvestad får klarert foran Berisha.

56:00 - Brann: Utrolig at vi ikke scorer! På en corner får Eggen Rismark ballen nesten midt foran mål og tre meter fra linjen. Likevel klarer han å sette ballen utenfor!

56:45 - Brann: Det slås langt frem mot Bamba som kommer nesten alene mot McDermott. Med to KBK-spillere i hælene avslutter han fra 13-14 meters skrått hold, men i foten på keeperen.

60:10 - Brann: Løkberg legger igjen til Berisha som skyter fra 18 meter. Coly blokkerer med en slags stupheading åtte meter fra mål. Den hadde fin retning!

60:42 - 2-0, SCORING BRANN; CHRISTIAN EGGEN RISMARK: Petter Strand slår en corner fra venstre og keeper McDermott kommer aldri frem fra streken.  Og på omtrent halvannen meters hold på bakerste stolpe, setter Eggen Rismark ballen over streken med et enkelt hodestøt. Trønderen som hadde hatt noen rare involveringer tidligere i kampen, fikk endelig en opptur.

Ja dette ville vel gå veien, eller?

66:35 - Brann: Berisha legger inn fra venstre og Løkberg får god tid på tretten meters hold, men setter ballen svakt mange meter utenfor - via Erlend Sivertsen og til corner.

68:25 - Brann: Grusomt innlegg fra Gilli. Langt bak mål.

68:50 -> bytte KBK: Jesper Isaksen inn for Liridon Kalludra.

71:45 - Brann: Petter Strand slår langt fremover mot Berisha, men Coly stanser ham vel tyve meter fra mål med en susende takling.

Så ble det spenning etter en scoring ut av ingenting:

75:26 - 2-1, SCORING KBK; SONDRE SØRLI: Eggen Rismark med en forferdelig feilpasning på midten. Jesper Isaksen fanger ballen, fosser fremover og gir til Bye som legger høyt inn fra deres høyre side. Fem meter fra mål dukker Hoven opp mellom Vito og Acosta, og header via bakken og i tverrligger. Ballen spretter en meter foran mållinjen og Sørli kommer seg såvidt foran Vito og får knallet kulen over linjen. 

Forbasket ergerlig altså! Nå som vi trodde vi hadde dette i noenlunde trygge hender…

Fem baklengs så langt i sesongen, og det er like mange som etter tolv runder i fjor!

81:55 -> bytte Brann: Kristoffer Barmen inn for Kristoffer Løkberg.

82:30 - KBK: Sørli kommer til innlegg fra vår venstre side, og det er såvidt Vito når ballen før den når frem til Hoven innenfor femmeteren.

83:20 - KBK: FKH har våknet etter reduseringen og jager en utligning. Nå er det Diop som er på tokt på deres venstreside av sekstenmeteren, men nyinnbyttede Barmen løper ham opp og lager hjørnespark.

84:00 -> KBK: Haris Cirak inn for Amidou Diop.

85:55 - KBK: Det er bare bortelaget nå, men de kommer heldigvis ikke til avslutning.

87:55 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Christian Eggen Rismark.

88:10 - KBK: Sørli med frispark fra midtveis inn på Branns halvdel, omtrent ti meter fra sidelinjen. Det spretter inne i feltet, muligens uten å treffe noen, og inn til Holmen Johansen.

90:00 + 0:30 - KBK: Sørmo kommer til innlegg, og Holmen Johansen snapper det rett foran Hoven. 

90:00 + 1:10 -> bytte Brann: Ruben Kristiansen inn for Daouda Bamba.

90:00 + 2:05 - gult kort, KBK; Haris Cirak for en hekting av Gilli.

90:00 + 3:05 - KBK: Bye kommer til innlegg igjen, men inne i femmeteren er det heldigvis bare rødkledde, og Gilli header vekk.

90:00 4:15 - KBK: På over-overtid kommer Bye til et innleggsforsøk ved sekstenmeterhjørnet, men det blokkeres av Ruben Kristiansen. Bye kommer til innlegg igjen, men det forandrer retning og triller tvers gjennom feltet. 

90:00 + 5:05: Kampen er over! Vi har vunnet 2-1 og tatt vår første trepoenger for sesongen. 

Totalt ble det 9-5 til Brann i angrep med avslutninger i feltet.

(Fortsetter under bildene)

Kokkalele. Ikke sett siden november.

Kokkalele. Ikke sett siden november. Foto:

Typete type viser hvor lang avstand det er ned til Rosenborg. Mann i rødt bekrefter påstanden.

Typete type viser hvor lang avstand det er ned til Rosenborg. Mann i rødt bekrefter påstanden. Foto:

-

Rimet:

*

En bedre start på kampen

kunne Nilsens menn knapt fått

To minutt og Bamba scoret;

holdet det var skrått

Men så var kampen slutt,

ja for det virket nesten sånn

KBK kom inn igjen

og spillet det var bånn

*

Nesten timen gikk

og Eggen Rismark økte på

2-0 til de røde;

joda dette måtte gå!

Men så kom reduseringen;

det gjenstod et kvarter

Plenty tid for KBK 

å score enda mer

*

Og målet kunne kommet,

for på slutten var de nære

Vi sluttet jo å spille,

og nå MÅ vi søren lære!

Vi rodde inn en seier,

men det her var ikke bra

At skjerpings trengs til helgen,

det kan ingen komme fra!

*

Publikum:

9133 tilskuere var mer enn fryktet med kun tre dager siden forrige kamp og en skuffende sesongstart. Forhåndssalget gikk også utrolig tregt og alt tydet på at 8-tallet ville åpenbare seg i all sin vederstyggelighet som første siffer, men det viste seg på kampen at det åpenbart var solgt en del billetter på felt som ikke lå ute på det åpne salget. Dermed rundet vi utrolig nok 9-tallet.

Vi får håpe at en litt mindre tetthet av hjemmekamper resten av sesongen, et oppsving i lagets form, samt litt høyere temperaturer og mer publikumsvennlige kampdager, kan gjøre at dette ble årets laveste tilskuertall for oss. Og ikke minst; reelt oppmøte. For hvor mange var det reelt inne på tribunene: 6-7000? Det var i hvert fall veldig glissent!

Snittet etter to hjemmekamper er nå 11173. Det er en økning på 2863 fra de to første i fjor, men vi skal huske at årets snitt er veldig preget av nyåpningen av søndre langside i første kamp. Dessuten var det vel iskaldt på de to første kampene i fjor. Jeg aner ikke. Jeg lå på Haukeland. Uansett; sist vi hadde et så høyt snitt etter to kamper, var i 2016 da det lå på 11691.

Stemningen mot Kristiansund var slapp. Vi var få på Store Stå, og jeg skal ikke påstå vi lagde mye til liv heller. Resten av Stadion er rimelig dødt. Og den nye sangen med «foten av fjellet» og et eller annet med «republikken» (IGJEN!!!), syns jeg er søvndyssende greier. Da e vel sånt som dei unge lika. Men for all del; flott at folk lager nye sanger!

-

Kuriosa:

* Vi har fire strake hjemmekamper i serien uten tap (3-1-0). Siste hjemmetap kom da det ble 1-2 for RBK 28. oktober. 

* Vi har nå tretten seriekamper på rad med scoringer. Siste kamp uten scoring var mot VIF borte 26. august da vi tapte 0-2. Forrige gang vi scoret i tretten seriekamper på rad, var da vi fikk seksten på rad fra oktober 2017 til mai 2018.

-          Hjemme: Vi har scoring i ti hjemmekamper på rad i serien. Siste uten scoring var da vi tapte 0-4 for Molde 1. juli. Forrige gang vi hadde ti hjemmekamper på rad med mål i serien, var fra september 2016 til juni 2017 da vi hadde elleve på rad.

* Vi har tre seriekamper på rad med baklengs: Sist vi holdt nullen, var da vi slo Odd 1-0 i siste runde i fjor.

* Vi har fire poeng. I fjor hadde vi syv etter tre kamper. I 2017 hadde vi også fire.

- Hjemme: Vi har fire hjemmepoeng. Det er det minste vi har hatt etter to hjemmekamper siden vi hadde det samme i 2016. I fjor og i forfjor hadde vi seks.

* Vi har scoret fem mål. Det er faktisk det meste vi har hatt etter tre kamper siden 2012. I fjor hadde vi fire. Selv i 1.divisjonsåret 2015 hadde vi bare tre mål etter tre kamper. 

- Hjemme: Vi har scoret tre mål på Stadion i år. Det er det samme som etter to hjemmekamper i fjor. 

* Vi har sluppet inn fem mål. Det er det meste vi har hatt etter tre kamper siden vi hadde seks i 2014. I fjor hadde vi kun ett baklengs på denne tiden.

- Hjemme: Vi har sluppet inn to mål hjemme i år. Det er det meste vi har hatt etter to hjemmekamper siden vi hadde det samme i 2014. I fjor hadde vi ingen baklengs på Stadion etter to kamper.

* Vi har null i målforskjell. Det er den dårligste målforskjellen vi har hatt etter tre kamper i eliteserien siden vi hadde -4 i 2014. I fjor hadde vi +3. I 1.divisjon i 2015 hadde vi faktisk verre enn i år; -1. 

- Hjemme: Vi har +1 i målforskjell på Stadion. Det er den dårligste målforskjellen vi har hatt etter to hjemmekamper siden det samme i 2016. I fjor hadde vi +3 etter to hjemmekamper. 

-

Brann mot KBK innbyrdes i eliteserien:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 3 2 0 1 3 5
Kristiansund 2 0 0 2 1 4
Totalt 5 2 0 3 4 9

Medregnet 1.div.:

Sted: K S U T Mål Bak
Bergen 4 3 0 1 5 6
Kristiansund 3 1 0 2 2 4
Totalt 7 4 0 3 7 10

* Vi har to hjemmeseire på rad mot KBK i serien etter det berømte 0-4-tapet i 2017.

* Vi har scoret i de tre siste seriekampene mot KBK. Sist vi ikke scoret, var i den nevnte kampen.


 

Kampfakta:

Brann - Kristiansund 2-1 (1-0)

Eliteserien, 3. serierunde. Stadion. 9133 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar SK. Gult kort: Haris Cirak, KBK.

Mål: 1-0: Daouda Bamba (02:37), 2-0: Christian Eggen Rismark (60:47), 2-1: Sondre Sørli (75:26).

Brann (3-5-2): Eirik Holmen Johansen - Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Christian Eggen Rismark (Azar Karadas fra 88.) - Gilli Rolantsson, Kristoffer Løkberg (Kristoffer Barmen fra 82.), Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand, Thomas Grøgaard - Veton Berisha, Daouda Bamba (Ruben Kristiansen fra 90.).

Kristiansund (4-3-3): Sean McDermott - Bent Sørmo, Christophe Psyche (Kristoffer Hoven fra 51.), Dan Peter Ulvestad, Erlend Sivertsen - Amidou Diop (Haris Cirak fra 85.), Andreas Hopmark, Liridon Kalludra (Jesper Isaksen fra 69.) - Sondre Sørli, Aliou Coly, Bendik Bye.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-5 til Brann (VG)

Ballinnehav: 52 % til Brann (NTB), 54 % til Brann (VG Live)

Avslutninger: 10-9 til Brann (NTB), 9-9 (VG Live)

Avslutninger på mål: 4-1 til Brann (NTB), 5-1 til Brann (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 9-5 til Brann (mine tall). 1. omg.: 5-3 til Brann, 2. omg.: 4-2 til Brann. 

Stats 19

Stats 19

Stats 19

Stats 19

Stats 19

Stats 19

Andre medier om kampen: 

BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

TV 2

Brann.no

Artikkeltags