Gå til sidens hovedinnhold

La Ystaas senke gamle lagkamerater

Artikkelen er over 17 år gammel

Formålet med vinterens handlerunde i Brann var delvis å skaffe dobbel dekning på alle posisjoner.

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det lyktes Brann bra med. De skaffet seg to nye spisser i Dylan Macallister og Kristian Ystaas, to nye stoppere i Ragnvald Soma og Olafur Bjarnason og en venstreback i Christian Kalvenes.

Dessverre har verken Ystaas eller Kalvenes markert seg, siden de har vært skadet.

Dylan Macallister har markert seg. Han har startet alle fire kampene hittil, og har kvittert med to mål. Statistikken er god, men også flatterende.

Jeg nekter å tro at Dylan kommer til å lage et tosifret antall mål for Brann i år. Australieren er ujevn, uferdig og dessverre litt ufarlig.

For hvis vi ser kynisk på det, var det innlegget til 1-0 mot Molde som var den store prestasjonen. Og 2-0 gikk via en Molde-forsvarer og inn. Dylan har langt fra vært dårlig, men det er et svakhetstegn for Brann hvis ferskingen fra Sydney får ubegrenset tillit i år.

Jeg tror Macallister blir en hit for Brann. Til neste år.

Han behøver fremdeles hundrevis av treningstimer sammen med Mons Ivar Mjelde for å perfeksjonere koordinasjonen og timingen i hodespillet. Er han like lærenem og ærgjerrig som treneren sin, blir han en fenomenal target-man. Men han er ikke det per dags dato.

Det er altså mer konkurrentens mangler enn Ystaas' fortreffelighet som gjør at jeg tar til orde for et skifte. For vossingen er nylig tilbake fra skade. Likevel tror jeg det vil være klokere å satse på hans teknikk fremfor Dylans kraft mot et shaky, men kraftfullt Sogndal-forsvar.

Og dessuten, jeg bare nevner det, rapportene går på at Ystaas er en kald og meget stødig avslutter. Derfor: Ut med Macallister, inn med Ystaas. Neste år kan de bli et stort spisspar i eliteserien.