Gå til sidens hovedinnhold

Brannvesenet la ut lenser mot forurensing

Artikkelen er over 2 år gammel

Fryktet at fuglene i Tveitevannet skulle få skader.

Mandag ettermiddag fikk brannvesenet melding fra Bergen kommune om at det var observert en eller annen form for forurensing i bekken som renner ut i nordenden av Tveitevannet.

Bekken kommer fra Kolstien, renner under Mannsverk og kommer ut i Tveitevannet på Sletten, like ved Sletten senter.

– Vi har lagt ut en ekstra lense der elven kommer ut under broen. Vi ville ikke ta bort den lensen som allerede ligger der, fordi det muligens er litt rusk og rask i den. Vi venter til isen er borte før vi rydder opp, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Jan Ove Haga, til BA.

Det er et tynt islag på Tveitevannet nå, bare utløpet av bekken er fritt for is, noe som bare gir fuglene et lite område å svømme rundt i.

Les også

Slik skal det bli slutt på forurensingen i Tveitevannet

– Ettersom de bare har en lite kulp å svømme i, mente vi det var viktig å hindre eventuell forurensing å havne ut i vannet. Vi vet ikke hvor forurensingen kommer fra, eller hva det er. Men det kan se ut som om det er et oljeprodukt, sier Haga.

BA har ved en rekke anledninger skrevet om forurensning som har kommet via denne bekken og ut i Tveitevannet.

Les også

Sjekket «innsjøen» for miljøgifter: – Helt ufarlig

Det har vært lansert en rekke teorier om hvor det kommer fra, men det er etter all sannsynlighet ikke fra deponiet under fotballbanene på Slettebakken.

Den gamle bensinstasjonen som lå i krysset like ved, Tides anlegg på Mannsverk eller privatpersoner har vært i søkelyset, men per dags dato er det fortsatt uklart hvor forurensingen kommer fra.