– Bruk penger fra krisepakken nå!

Høyres gruppeleder i bystyret, Harald Victor Hove, støtter planene om Bergen Sommerpark, og vil at kommunen skal gi penger til prosjektet gjennom krisepakken. FOTO: SKJALG EKELAND

Høyres gruppeleder i bystyret, Harald Victor Hove, støtter planene om Bergen Sommerpark, og vil at kommunen skal gi penger til prosjektet gjennom krisepakken. FOTO: SKJALG EKELAND

Høyre støtter planene om sommerfestival på og rundt Festplassen, og vil at byrådet bruker penger fra krisepakken for at planene kan realiseres.

DEL

Det sier gruppeleder for Høyre i bystyret, Harald Victor Hove, til BA.

Han roser planene om en tre uke lang sommerfestival på og rundt Festplassen.

– I år skal de fleste feriere i eget land. Da er dette en god idé, som kan gi varige effekter, sier Hove til BA.

I fellesferien

Slik ville initiativtakerne Anders Nyland i Visit Bergen og Steinar Kristoffersen i Bergen Sentrum AS skape et tilbud til både tilreisende og fastboende barnefamilier i fellesferien.

Egentlig var planen å sette i gang med Bergen Sommerpark neste sommer, men situasjonen med koronakrise og reiseforbud krever at noe må skje allerede i sommer, mener de to sentrumsentusiastene.

De påpekte også at aktører i kulturlivet kunne får kjærkomne inntekter av å delta, blant annet med konserter.

De to ser for seg en aktiviteter, som padling på Smålungeren, kunstutstillinger, konserter og mye annet. Målet er å få med klubber, lag og organisasjoner som vil bidra med det de driver med, om det så er kor, kajakklubber, rideklubber eller hva det måtte være.

Møter byråden

Nyland og Kristoffersen har planene, men mangler penger. Det er der kommunen kommer inn.

Næringsbyråd Erlend Horn (V) uttalte i BA torsdag at initiativet er spennende, og at han gjerne vil snakke med de to og høre mer om planene.

Steinar Kristoffersen melder om strålende respons på planene som ble lagt frem i BA torsdag. Han har også snakket med byråd Erlend Horn.

– Vi har avtalt et møte med ham til uken, sier han.

Handle raskt

Men Høyres gruppeleder Harald Victor Hove frykter at det skal gå for lang tid.

– Det har vært et problem i flere saker at byrådet ikke tar tak med det samme. Bergen Sommerpark skal åpne allerede i juli og det sier seg selv at det må handles raskt, sier Hove.

Han mener midlene kan gis over byrådets krisepakke.

– Dersom det ikke er nok kan det gis mer når budsjettet skal justeres i juni, sier Hove.

Sosionom og byaktivist Yngve Træland gjorde seg bemerket da han gikk mot planene om mer uteservering på Torgallmenningen og på Korskirkeallmenningen.

Han vil heller at barna må tas hensyn til.

– Det er flott at de nå våkner. Problemet med byrommene våre er at det ikke er rom for aktiviteter. Dette er bra, men en svale gjør ingen sommer. Vi må få flere faste aktiviteter, ikke minst for barn, sier Træland.Artikkeltags