MÜNCHEN (BA): Etter ti år i lettvekts dobbeltsculler med Are Strandli, var samarbeidet over etter OL i fjor. Tokyo-lekene endte spektakulært galt, da Strandli mistet åren under tøffe forhold i semifinalen. Båten gikk rundt, og det var slutten for verdensmesterne fra 2013.

Strandli la opp, mens Brun gikk i tenkeboksen. Snekkeren fra Fana bestemte seg til slutt for å satse videre mot Paris-OL 2024, og sitter nå altså i en dobbeltfirer.

Eksperimenterer i EM

Tirsdag sa Brun til BA at VM er årets store mål, og at de fortsatt eksperimenterer med båtsammensetninger.

– Det har vært litt frem og tilbake, sa han om at han i vår har sittet i en dobbeltfirer, så en dobbeltsculler som heller ikke fikk opp farten, før man nå tester en ny dobbelfirer med delvis nytt mannskap.

– Vårt store mål i år er VM senere i høst. Men flere profiler la opp etter OL i fjor, og vi må teste nye sammensetninger. Det gjør vi nå, også her i München, sa Fana-karen som ror for Bergens Roklub.

Og det var tydelig at det ikke er en samkjørt båt som var på vannet i EM i München. Fireren med Jonas Juel, Oscar Helvig, Erik Solbakken og Brun ble nummer fem i det innledende heatet. De tre beste gikk direkte til semifinalen, mens Brun & Co må vise en helt annen fart for å komme seg videre fra oppsamlingsheatet torsdag ettermiddag.

Den farten viste de aldri. Også i oppsamlingsheatet kom de helt sist. Båten var nummer tre etter 500 meter, men tapte terreng videre. I mål var Norges båt nesten elleve sekunder bak Nederland. Estland og Ukraina tok seg også videre til semifinalen.

Suksess for Os-roer

Mens Brun og hans tre medsammensvorne fikk det tungt, gikk det langt bedre for Erling Øyasæther. 27-åringen fra Os rodde inn til 2.-plass i sitt heat, i dobbeltsculler sammen med Martin Helseth. Dermed er båten klar for semifinale lørdag.

Flere andre norske båter gikk videre fra heatene torsdag, blant andre parastjernen Birgit Skarstein. I likhet med OL-vinner Kjetil Borch var hun overlegen i sitt innledende heat.