Gå til sidens hovedinnhold

Brun og Strandli klare for semifinale

Artikkelen er over 2 år gammel

Bergenseren Kristoffer Brun og Are Strandli er klar for semifinale i ro-VM i lettvekt dobbeltsculler.

I kvartfinalen ble den norske duoen nummer to.

Den norske båten lå plassert som nummer to gjennom hele løpet, hele veien litt bak den italienske båten som ledet fra start til mål.

Brun og Strandli rodde i mål på 6.19, 83, knappe halvsekundet bak Italia. Også New Zealand, som kom inn som nummer tre, tok seg videre til semifinalene i den østerrikske VM-byen Linz. 

Les også

Brun tok seg enkelt til VM-kvartfinale

 

Brun og Strandli tok seg til kvartfinalen via oppsamlingsheatet mandag etter at de kom på en skuffende 4.-plass i forsøksheatet dagen før. VM-innledningen var trøblete for de norske gutta etter at Strandli ble rammet av magetrøbbel før forsøksheatet.

Tidligere onsdag kom den norske toeren med Siri Eva Kristiansen og Hanna Inntjore sist i sin kvartfinale. De norske damene kom bakpå fra start og lå halvveis i løpet 15 sekunder bak lederbåten fra New Zealand, som til slutt vant kvartfinalen. I mål var avstanden økt til nesten et halvt minutt.

Sendere onsdag skal flere norske båter i aksjon. Singlescullerne med henholdsvis Marianne Madsen og Kjetil Borch ro sine kvartfinaler, og Ask Tjøm skal ro i lettvekt singlesculler.

Kommentarer til denne saken