E24 meldte tirsdag at Bulder Bank har fått mange forespørsler fra Sbanken- og DNB-kunder de siste dagene.

Bankkunder har i BA uttrykt stor skuffelse etter at DNB varslet oppkjøp av bergensbaserte Sbanken. Nå ser det ut til at flere gjør alvor av trusselen om bankbytte.

Overfor BA utdyper Bulder Banks direktør Torvald Kvamme flere detaljer rundt bankdramaet.

– Hvor mange henvendelser er det snakk om?

– Det vet vi ikke nøyaktig. Kundene tar kontakt via telefon, e-post, chat og direkte via lånesøknad. Men antall henvendelser er mangedoblet, bekrefter Kvamme.

Ønsker å låne 2,5 mill.

Bulder Bank er Sparebanken Vests rendyrkede mobilbank som åpnet i 2019. Her blir du blant annet lovet svar på dagen når du sender inn digital boliglånssøknad via telefonen din.

– Hvor mange søknader fra Sbanken/DNB-kunder har Bulder innvilget så langt?

– Dette er tall vi ikke ønsker å gå ut med. Det vi kan si er at vi har innvilget i størrelsesorden 2 milliarder kroner. Hvor mange av disse som blir til konkrete lån vet vi ikke ennå, men vi vet at en del kunder av ulike årsaker ikke gjennomfører hele flyttingen av boliglånet selv om de har fått et tilbud fra oss, sier Bulder-direktøren til BA.

– Hvor mye ønsker kundene å låne i snitt?

– Snittlånet hos oss ligger et sted mellom 2 og 2,5 millioner kroner. Det har sammenheng med at vi belønner dem som har lavt lån i forhold til boligverdi (LTV) med lavere rente, og at vi derfor er ekstra attraktive for disse kundene.

Innovative bankløsninger

Mange av kundene som har tatt kontakt med Bulder ønsker å flytte hele kundeforholdet. De har spørsmål om konkrete tjenester og funksjoner i den nettbaserte banken.

Selv om Bulder Bank har alle vanlige funksjoner på plass, er det noen tjenester banken ennå ikke har, for eksempel fondshandel.

– På den annen side har vi andre spennende tjenester som er helt nye og innovative, som oversikt over abonnementer, hva pengene dine går til, mulighet til å ta bilde av kvittering, og skanning av papirfaktura. Så det blir et spørsmål om hva man synes er viktig. Vi utvikler tjenester fortløpende, og det kommer mye spennende fremover, sier Torvald Kvamme.

Også Nordea og Himla melder om økt bevegelse i kundemarkedet, men ønsker ikke å kommentere tall.


Har lånt ut 83 milliarder

DNB meldte 15. april at de vil kjøpe opp Sbanken – tidligere Skandiabanken – i en transaksjon som er verdt omtrent 11,1 milliarder kroner.

I likhet med Bulder er Sbanken en ren nettbank.

Sbanken hadde ved utgangen av fjoråret 83 milliarder kroner i utlån til norske kunder, mens Bulder håper å passere 20 milliarder i år.

Sbanken ble grunnlagt i 2000, har hovedkontor i Bergen og opplyser å ha over 400 ansatte.

Må betale for å bruke egne penger: – Jeg ville definitivt byttet bank