– Jeg er hoppende glad, og det kom noen tårer, sier Moldskred til BA.

Det er bare en halv time siden hun fikk telefon fra en tidligere kollega i Spania, om at den savnede kofferten hennes hadde dukket opp på et hovedkontor i Barcelona.

– Det er et sted all bagasje som ikke har blitt hentet fra flyplasser over hele Europa havner etter syv dager. Det er et lager hvor mange samarbeidene flyselskaper sender uavhentet bagasje, sier Moldskred.

– Jeg jublet!

Den tidligere kollegaen hennes har stått knallhardt på for å hjelpe venninnen i Bergen, som har savnet kofferten sin siden 6. mars.

– Vi har snakket mye sammen på telefon. Hun har søkt i systemene der nede, og jeg har sendt henne bilde av kofferten.

– Hva tenkte du da telefonen kom i ettermiddag?

– Jeg jublet! Jeg er utrolig takknemlig for den hjelpen jeg har fått. Folk har vært utrolig engasjerte, og innlegget mitt på Facebook har blitt delt over 5000 ganger. Det er mange som har følt med meg, og det setter jeg stor pris på, sier Moldskred til BA.

Nå blir kofferten sendt til Oslo i ettermiddag, før den sendes videre til Bergen.

– Det blir gjort en såkalt «rush». Det betyr at kofferten sendes videre med første samarbeidende fly fra Oslo til Bergen.

– Herlighet, jeg er så takknemlig. Jeg har nesten vært søvnløs de siste ukene, legger hun til

Familieklenodie

BA fortalte tidligere tirsdag om Moldskreds fortvilelse over at den 34 år gamle bunaden var blitt borte. Bunaden 49-åringen fikk som 15-åring, har stor affeksjonsverdi.

– Både mormor, min mor og min søster var delaktige i å lage den. Nå er både min mor og mormor døde, så bunaden betyr enormt mye. For meg er den uerstattelig, sa hun til BA tidligere i dag.

I fem uker har Moldskred daglig ringt og sendt e-poster både til flyselskapet Flyr og Menzies Aviation, som håndterte bagasjen.

Hun har troppet opp på alle de tre flyplassene i håp om å finne kofferten på hittegodskontoret. Siden hun tidligere selv har jobbet i luftfarten, har hun også fått flere bekjente i bransjen til å lete.

Det var altså en tidligere kollega i Spania som til slutt fant den savnede kofferten.