– Den første uken har vært svært bra for oss. Det startet med en utrolig interesse på åpningsdagen. Da fikk vi en god mottakelse, sier Dan Hildebrand, administrerende direktør i Fjord1 Partner.

– Flere dager har vi satt inn ekstraruter om ettermiddagene på grunn av den store pågangen.

Den store utfordringen for driftsselskapet har nettopp vært at så mange bergensere ville kjøre Bybanen i åpningsuken.

– Det er jo et luksusproblem. Vi var forberedt på mye folk og er glade for den store interessen.

BARNESYKDOMMER: Carl Erik Nielsen i Bybanen AS, som er ansvarlig for de tekniske sidene ved driften og vedlikeholdet av vognene, er også fornøyd.

– Det var et rotterace frem mot åpningen, og selv om vi har hatt noen små utfordringer her og der, føler jeg vi har løst oppgavene rimelig bra, sier Nielsen til BA.no.

Han mener den første perioden uansett vil være en innkjøringsperiode.

– Vi skal ikke bruke det som en unnskylding i all fremtid, men jeg tror de fleste har forståelse for at det vil være litt barnesykdommer den første tiden.

De neste to vognene kommer fra Tyskland i løpet av juli og håpet er å få dem i trafikk så snart som mulig.

– Det skal gå to uker for å få hver vogn i gang etter at de har kommet, men erfaringsmessig har det gått mindre tid.

SMÅRUSK: Ingrid Dreyer, kommunikasjonsrådgiver i Skyss, er også fornøyd med åpningsuken.

– Det har vært fullt på svært mange avganger, kanskje bortsett fra dem om morgenen. Det har vært litt smårusk med kortleserne, men her må vi bare ta tiden til hjelp og arbeide fortløpende med å forbedre systemet, sier hun.

Det er ennå ingen nøyaktige tall som følge av problemene med kortleserne og at passasjerer med overgang ikke registreres.

– I tillegg gikk vi tom for enkeltbilletter, vi oppfordrer folk til å bruke Skyss-kortene sine, selv om de ikke har penger på dem. Disse kan fylles på på stasjonene og brukes istedenfor enkeltbilletter. Vi har sendt ut 81 000 kort, så bergenserne har disse i lommebøkene.