Stolt kunne teknisk sjef i Bybanen AS, Tom Potter, onsdag ta imot den gjeve prisen fra transportministeren i England, Norman Baker.

– Det var stort, gøy, men også veldig hektisk, sier han.

PRIS PÅ HEKTISK VIS
På kort varsel fikk nemlig Potter beskjed om å stille på den høytidelige prisutdelingen.

– Jeg har aldri vært med på noe slikt før. Jeg måtte styrte til Dressmann og kjøpe smoking, sier han og ler.

Først måtte nemlig Potter til Odense. Her var han blant annet i møter med ordføreren om Bybanen i Bergen, før han måtte hoppe på et fly til London.

– Jeg måtte skifte til smoking i drosjen på vei til prisutdelingen for å rekke det. Det må ha sett litt rart ut for drosjesjåføren.

Men alt styret var det nok verdt. Det ble full pott for Potter og Bybanen.

– ET LANDEMERKE
Prisutdelingen heter Light Rail Awards. I kamp mot bybaner i USA, Frankrike og Australia, trakk altså Bybanen i Bergen det lengste strået og ble kåret til årets prosjekt.

Begrunnelsen fra juryen var følgende:

«Effektiv design og planlegging gjorde at Bybanen var realisert på to år, innenfor tidsfristen og budsjettet. Og passasjertallet har alt passert alle prognoser. Men enda mer viktig: Bybanen er blitt et landemerke for regionen», heter det i juryens uttalelse.

– Jeg hadde et håp om at vi skulle få hederlig omtale. Men at vi stakk av med hele prisen, var kjekt for Bybanen og hele Bergen.

Organisasjonen «Light Rail Transit Association» står bak prisutdelingen.

– Bybanen har vært et stort samarbeidsprosjekt. Jeg tok imot prisen på vegne av alle dem som har vært involverte i byggingen av Bybanen, sier Potter.

ANERKJENT I HELE VERDEN
Han forteller videre at de blir kontaktet av svært mange byer, som ønsker å se på hvordan Bergen har bygget Bybanen.

– De er imponerte over at vi klarte å gjennomføre byggingen på så kort tid, og at vi holdt oss innenfor budsjettet.

– Selv om Bybanen kun har vært et innslag i Bergen i litt over et år, har den blitt et naturlig element i byen vår, sier Potter.