Slakter navneforslag for bybanestopp

VIlvite-senteret vil bytte navn på bybanestoppet Florida.

VIlvite-senteret vil bytte navn på bybanestoppet Florida. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

– Det hadde passet bedre om forslaget hadde blitt lansert 1. april. Det er jo bare til å le av.

DEL

Mange reagerer på at ledelsen i VilVite-senteret vil endre navnet på bybanestoppet som er nærmest senteret.

De mener det ikke ikke bør hete Florida, men Vilvite, og har sendt brev til Bergen kommune med forespørsel om navneskifte.

HISTORISK STEDSNAVN

Klokken 2015 onsdag kveld har 1031 personer deltatt i avstemningen på BA.no om hva stoppet bør hete. 83,9 prosent mener at det skal beholde Florida-navnet.

Alf Helge Greaker (V), nestleder Bergenhus Bydelsstyre, skriver i en e-post til BA at det var han som på vegne av Venstre foreslo, og fikk enstemmig flertall for, at stoppet skulle hete «Florida». Dette ble foreslått i et møte i Bergenhus Bydelsstyre i desember 2008

Han kommer med tre årsaker til at han ikke vil gå inn for å forandre navnet.

– Et godt stoppenavn skal ikke kunne forveksles med andre steder. Vi har allerede Straume og Lille Strømmen, for eksempel. Dette er dessuten det korrekte historiske stedsnavnet, og det eneste stedet på denne siden av Atlanteren som heter Florida, skriver han til BA.

– Hvorfor ikke like godt kalle det HIB eller Strax-huset da, som ligger nærmere enn VilVite?!

HEFTIG DEBATT

Og han er ikke den eneste som har sterke meninger om stedsnavnet. Her er et utdrag fra debatten på BA.no om Vilvites navneforslag:

– Det ser ut som det er et sted med en sjef som ikke vet bedre. Langt, langt vekke fra bybanestoppet. 5 minutter å gå, skriver Olav Mjelde.

– Florida er et av navnene jeg liker best i Bergen. Sammen med Komediebakken. Vi må aldri endre de. VilVite kan heller sponse gratisbussen, slik at vi får den tilbake, så kan det heller komme opp «VilVite» på stoppet rett utenfor døren, så blir alle fornøyd, skriver Bryan Warner.

– Kanskje folk skal kunne byhistoren bedre før de åpner kjeften, og ikke være så inn i granskaugen grønne, mener Edgar Njaastad.

– Bybanen stopp for stopp: Telegrafen, Bergen storsenter, Bergen Parkering KF, Bunnpris/DnB Nor, Vilvite, Bien Bar, Kiwi, Minde Pizzeria – nedlagt, Rema 1000, Mandarinen, Fysak, Safari og Zappa, Spesialisten el. Paradis kolonial, Hop før man så kommer til Meny. Nei, vet du hva, Vilvite er PR-kåte som bare det. Herregud, skriver Simon N.

– Den spørreundersøkelsen Dahl snakker om, må ha foregått blandt kollegaene på hans kontor. Navnet «Vilvitesenteret» er nok ukjent for 99.9% av byens befolkning. Det hadde passet bedre om forslaget hadde blitt lansert 1. april. Det er jo bare til å le av, skriver Svein K.

Byhistoriker Jo Gjerstad slakter også forslaget om å endre Florida-navnet.

Artikkeltags