Og Jan Ashish Hopland (34) fra Seim følte det var naturlig å ta artistnavnet Bygdefant.

Bonden og tømreren har i alle år drevet med melke- og kjøttproduksjon, livdyrsalg, sau og hest. Nå jobber han offshore, samtidig som har driver familiegården videre.

– Jeg er adoptert fra India, men elsker country og innerst inne er og blir jeg en ekte bygdegutt som er veldig stolt av bygden min.

Ballet på seg

I fjor sommer ble den aller første låten hans, «Sommerflørt», gitt ut. Den tok av i hjembygden Seim, som har rundt 400 innbyggere, i Alver.

– Først måtte jeg høre med en produsent. Jeg gikk fra å spille med gitaren og lage show i lystig lag med en liten en dram til, og ønsket ikke å dumme meg ut, forteller han.

Sangen var først ment til «intern» bruk. Men produsenten likte det han hørte.

– Jeg ble bedt om å komme i studio, og siden har ballet det på seg. Jeg er stolt av det vi har fått til på kort tid med gode folk rundt meg forteller han, og kan røpe at både bilen – og de fleste han kjenner – er utstyrt med logoen Bygdefant på både klær og panser.

– Det er mange som er en bygdefant, både jenter og gutter, og jeg mener at alle har en i seg, ler han.


Ingen Kygo

Nå nærmer han seg 60.000 lyttinger totalt på Spotify.

– Jeg er ingen Kygo. Men fra å være nederst på rangstigen, helt ny og ukjent, som aldri hadde gitt ut noe, mener jeg at det er gode strømmetall. Jeg er ydmyk og takknemlig.

Kjærlighetssangen «Jenta mi», som han skrev til konen, er låten med flest Spotify-avspillinger.

– Den er ikke klisjé med stearinlys og kliss, selv om det også er kan være fint, det er en danselåt. Vi trenger litt livlige låter i en mørk tid.

Den store drømmen er nå å fortsette å gi ut musikk, holde konserter, og å bli lagt merke til utenfor bygdegrensene.

– Av alle steder blir låtene spilt på en radiokanal i Vadsø, det hadde jo vært gøy å nå ut til flere på Vestlandet.