Gå til sidens hovedinnhold

Bygg flytebro i Grimevannet

Dette er et alternativ som bør komme frem i den offentlige debatten.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg må si meg helt enig i Knut Arne Vedaa sitt debattinnlegg. Han hadde gode argumenter for sitt forslag om å legge bybaneskinner i motorveien til Åsane. Jeg synes at det er utrolig at eksperter innen trafikkløsninger her i byen ikke har diskutert dette alternativet offentlig. For med denne løsningen vil man spare tid, penger og uønskede forurensingsproblemer.

Vedaa sine argumenter for å bruke oppsparte midler til en oppgradering av Ringveg øst, er også opplagt mulig. I så henseende vil jeg komme med et forslag for Ringveg øst. Hva om man bygget en flytebro, lignende Nordhordlandsbroen, i Grimevannet i stedet for å utbedre den eksisterende fylkesvei 587, Hardangervegen. Da vil man raskt og rimelig kunne få et godt veianlegg fra Midttun til Espeland og videre til Indre Arna. Man slipper tunneler og ekspropriasjon av private eiendommer, noe som også vil være kostnadsbesparende. Fra Midttun er det allerede veiforbindelse med motorvei sør E39.

For meg synes dette å være et alternativ som bør komme frem i den offentlige debatten. Jeg forventer ikke at Statens vegvesen vil omfavne dette alternativet med en flytende veiforbindelse i Grimevannet, men jeg ville satt stor pris på en åpen og offentlig debatt med dem i denne anledningen. Det samme gjelder Vedaa sitt innlegg. La oss få en offentlig kommentar fra Statens vegvesen og fra byrådet nå.

Les også

Legg bybaneskinner i motorveien

Kommentarer til denne saken