Gjennom sommeren og høsten har det vært en kamp om Åsanehallen. Det begynte da årsmøtet i Bergen idrettsråd ba om at hallen måtte gjenåpnes for den organiserte idretten.

Kort tid etterpå vedtok politikerne å bygge om hallen til en midlertidig Fysak-hall. I midten av august varslet idrettsrådet at de ønsket en omkamp om hallens fremtid.

Men nå er diskusjonen lagt død. Åsanehallen blir en midlertidig Fysak-hall. Ombyggingen av hallen er allerede i gang.

– Det blir veldig bra. Vi håper å åpne i etterkant av høstferien (midten av oktober), men jeg kan ikke love at det blir da, sier idrettsbyråd Linn Katrin Pilskog (Ap).

– Det er ingen Fysak-hall i Åsane i dag. Vi har fått mange innspill om at ungdom trenger et sted å være for å drive med egenorganisert aktivitet. Det får de nå, sier Pilskog.

– Det fortviler oss

Sten Otto Kratter i Tertnes IL er langt fra fornøyd med løsningen. Han synes prosessen har gått veldig raskt, og påpeker at flere idrettslag i Åsane har altfor lite treningstid selv etter byggingen av Åsane Arena.

– Dermed er det uforsvarlig å fjerne Åsanehallen for idretten, sier Kratter.

– Det siste vi ønsker er å lage en kamp mellom idretten og Fysak. Men det må være mulig å bruke et næringsbygg eller en annen flate til en Fysak-hall. De kan ikke ta en ferdig idrettshall. Det fortviler oss, sier Kratter.

Tertnes IL mener de mangler omtrent 30 ukentlige treningstimer til sine håndballag.

– Hvis politikerne tror at situasjonen er løst (etter byggingen av Åsane Arena), så er det uheldig, sier Tertnes IL-lederen.

Måtte svare for seg

Pilskog måtte svare på flere spørsmål om denne saken i utvalg for barnehage, skole og idrett tidligere denne uken.

Der uttrykte hun forståelse for at idrettslagene ønsker mer halltid i Åsane. Hun viste til at en flerbrukshall ved Eidsvåg skole skal stå ferdig i 2024, og at det jobbes med en ny flerbrukshall på Mjølkeråen.

I utvalgsmøtet gjentok Pilskog at Åsanehallen skal selges i fremtiden.

– I investeringsprogrammet i handlings- og økonomiplan for 2021-24 er det i forbindelse med finansiering av rekkefølgekrav for Myrdal idrettspark lagt til grunn at Åsanehallen skal selges for at den skal være med å delfinansiere rekkefølgekravene til Åsane Arena, sa Pilskog.