– Trafikken har stort sett gått veldig bra. Langt bedre enn det vi fryktet. Vi har ikke fått noen meldinger om unormal stor pågang på våre busser, sier kommunikasjonsrådgiver i Skyss, Ingrid Dreyer.

Hun forteller at de har fått få meldinger om fulle busser, og at det ikke har vært noen linjer som har utmerket seg med spesielt stor pågang i bergensområdet.

Ekstra avganger

Det er innført datokjøring i Bergen til og med fredag. Det vil si at personbiler som har registreringsnummer som slutter på partall kan kjøre på partallsdatoer (onsdag og fredag) mens personbiler som har registreringsnummer som slutter på oddetall kan kjøre på oddetallsdatoer (torsdag)

Skyss har stilt godt forberedt til datokjøring onsdag morgen og har med dette satt inn ekstra ruter inn og ut av sentrum fra bydelene. I tillegg har de endret stoppmønsteret på ekspressbusser slik at flere kommer med.

– Det er satt inn syv ekstrabusser, disse er fordelt til 15 minutters frekvens mellom Lagunen og sentrum og 30 minutters frekvens mellom Straume og sentrum. Samtidig er det lagt inn ekstra avgang fra Os. Tilbudet er fra før totalt forsterket fra mandag av med nær 300 ekstraavganger, som har vært med på å bidra til god trafikkavvikling i denne situasjonen, forteller Dreyer.

Planen som er iverksatt med ekstra avganger og endret stoppmønster vil videreføres frem til datokjøring er avviklet.

– Vi vil fortsette å overvåke trafikken og innkommende meldinger, og vi vurderer fortløpende om endringer må til, avslutter hun.

Alle vogner i drift

BA var i morgentimene i kontakt med flere bybanepassasjerer. Der ble det fortalt at det var meget fullt i vognene i rushet.

Medievakt Atle Flo i Keolis, sier at det ikke har blitt meldt om unormalt stor pågang i morgentrafikken.

– Det har vært enkelte avganger med stor pågang, men ikke noe unormalt, vi har hatt alle 16 vognene i drift, forklarer Flo.