Det måtte jo komme. Bystyret i Bergen forteller i BT tirsdag at til neste vinter kan bompengene komme opp i et uhyrlig beløp på 225 kroner for å komme inn til sentrum. Skal du da være uheldig å måtte gjennom ringen en gang til samme dag, går prisen opp i nærmere fem hundre kroner for en dag.

 

Jeg har forståelse for at mennesker i Bergen by får problemer når giftlokket legger seg over byen. Mange får pustevansker.

Men igjen er det bilen som får skylden for all dritten. Og i særdeleshet dieselbilene. Vi skal flås, vi skal betale ekstra, vi skal etter hvert nektes å komme innenfor bygrensen.

– Kan godt bli vant til datokjøring 

Jeg skal ikke påstå at alle som kjører inn i sentrum har gode grunner for nettopp det. Men mange har ikke anledning til å ta bussen.

Biler med grønne skilter har bilen full av verktøy, kan ikke ta buss.

Foreldre som skal kjøre barn (opptil flere) i barnehage. Kan ikke ta bussen.

For min del har jeg utstyr og klær som brukes hele tiden. Kan ikke ta buss.

Jeg lurer på om politikerne i Bergen i det hele tatt har tenkt på at Bergen skal være en levende by som det så fint heter? Sannsynligvis ikke. Det er bare om å gjøre å få vekk all trafikken, så skal alt bli så bra. Tror politikerne.

De samme politikerne forventer at folk skal ta buss og bane til sentrum, handle tretten poser for så å sette seg på bussen hjem!

Med alle sentrene rundt Bergen, gidder ikke folk betale nærmere 500 kroner i bompenger, så en hundrings i parkering for så aller nådigst få lov til å komme inn i det aller helligste, nemlig Bergen by.

Bergen by ligger mellom fjellene og vil sannsynligvis aldri bli fri for eksos og forurensning. Byen har skip på havnen, mange hundre dieselbusser ut og inn av byen hele dagen og selvsagt vedfyringen.

Så kjære politikere, vær så snill å ikke hele tiden legge skylden på biltrafikken.