Ett felt i sørgående løp av Eidsvågtunnelen ble stengt klokken 1705. Årsaken var bilberging, og hendelsen skapte redusert fremkommelighet fra Åsane og mot Bergen. Klokken 1742 ble tunnelen åpnet igjen for trafikk.

Det er vedtatt datokjøring i Bergen, onsdag 6. januar var den første dagen av det som kan bli en hel arbeidsuke med restriksjoner for bergenske bilister.

Høye nivåer av NOX

I 0900-tiden onsdag var det svært høye nivåer av NOX på Danmarks plass.

Målerne lyste rødt i omtrent en time. I store deler av dagen har det vært moderate mengder med NOX og svevestøv i det trafikkerte krysset.

Målerne på Danmarks plass og i Loddefjord har også vist høye nivåer av dårlig luft.

Klokken 1400 onsdag, er det imidlertid ikke meldt om høy luftforurensing Bergen.

Dette har Vegtrafikksentralen å si om trafikksituasjonen onsdag ettermiddag.

– Det har ikke vært like store køer som det pleier å være. Ettermiddagsrushet vil gjerne tilsvare hvordan det var i morgentimene, altså relativt fin flyt, iser vaktoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen.

Han tror det vil bli rolig trafikk ut av byen i dag.

Tysse advarer mot glatte veier utsatte steder.

Datokjøring i Bergen - dette gjelder

Byrådet har tirsdag 5. januar fattet vedtak om å innføre datokjøring innenfor ytre bompengering i Bergen. Datokjøringen gjelder fra onsdag 6. januar kl. 06.00 til tirsdag 12. januar kl. 2200, eller til faren for overskridelser er over. Det var ingen datokjøring i helgen.

Personbiler med nummerskilt som ender på partall, kan kjøre på partallsdager, altså tirsdag denne uken. Biler med skilt som ender på oddetall, kan kjøre mandag og onsdag.

(Partall er 0,2,4,6,8, oddetall er 1,3,5,7 og 9.)

Det er ikke datokjøring om natten mellom klokken 22 og 06.

Biler med tre eller flere personer får lov til å kjøre alle dager.

 Kjøring knyttet til liv og helse, samt elbiler, hybridbiler, kjøretøy benyttet til næringsvirksomhet eller offentlig tjeneste, utrykningskjøretøy, pasienttransport og biler som brukes av funksjonshemmede er også unntatt fra datokjøringen.

De neste dagene styrkes busstilbudet ytterligere for å gi bedre kapasitet.

Her kan du lese hele vedtaket fra Bergen kommune.

Vedtaket om datokjøring er gjort i tråd med forskrift om midlertidige trafikkregulerende tiltak. Du kan lese hele forskriften her.

Kilde: Bergen kommune