Gå til sidens hovedinnhold

Byrådet dropper ladestøtte. Høyre vil gi støtte i tre år til

Artikkelen er over 1 år gammel

– Skuffende av et byråd med MDG i å ikke videreføre et slikt vellykket tiltak, sier Tobias Strandskog (H)

Tirsdag skrev BA at Bergen kommune har delt ut 2,5 millioner kroner i støtte til sameier og borettslag som vil bygge infrastruktur for å kunne sette opp ladepunkter.

41 sameier og borettslag fikk støtte før pengepotten var tom. Fortsatt er det elleve søknader som ikke er behandlet og flere som ringer og spør om ordningen, forteller Jostein Farestveit, mobilitetsrådgiver i Bymiljøetaten.

Han hadde håpet at ladestøtten videreføres til neste år, men byråd for klima, miljø og byutvikling Thor Haakon Bakke (MDG) fortalte BA torsdag at dette ikke er planlagt.

– Det har ikke blitt lagt opp til det, men det er noe vi så klart vil vurdere ved neste anledning, skrev Bakke i en e-post.

– Skuffet

Bystyrerepresentant for Høyre Tobias Strandskog synes det er skuffende at byrådet vraker ladestøtten.

– Høyre har i sitt alternative budsjett lagt inn ladestøtte på 2,5 millioner årlig i en fireårsperiode, forteller han.

Strandskog sier at Høyre ser på Bergen som en el-bilhovedstad, og at de mener politikerne må tilrettelegge for at flere kan ha el-bil.

– Ladestøtte er et kjempebra sosialt tiltak og et klimatiltak. Derfor er det skuffende at når MDG kommer inn i byrådet, så klarer de ikke å følge opp den gode el-bilsatsingen i Bergen ved å videreføre ladestøtten, sier han til BA.

Høyre-politikeren mener den store pågangen av søkere viser at tiltaket er vellykket og bør fortsette.

– Det er åpenbart en ordning som fungerer utrolig godt. Bergenserne er villige til å ta den grønne omstillingen og elektrifisere bilparken, men byrådet setter kjepper i hjulet ved å droppe støtten fra neste år, hevder han.

– Pågår forhandlinger

Byråd for klima, miljø og byutvikling Thor Haakon Bakke (MDG) skriver i en e-post til BA at han absolutt heier på tiltak som bidrar til at de som trenger bil, velger el-bil.

– I budsjettet som byrådet har lagt frem fant vi dessverre ikke plass til videreføring i denne omgang, men det har vært en populær ordning som vi så klart vil vurdere å finne plass til igjen. For øvrig pågår det for tiden forhandlinger i bystyret om budsjett., påpeker han.

Kommentarer til denne saken