Det opplyser avtroppende byråd for kultur, sosial og inkludering Katrine Nødtvedt i en pressemelding onsdag.

Bakgrunnen er at Kirkens Bymisjon tirsdag stengte dørene på akuttovernattingene utenlandske tilreisende har brukt for å få tak over hodet i Bergen. Natt til onsdag overnattet de ute foran Rådhuset i Bergen.

Onsdag ettermiddag opplyser Nødtvedt at kommunen har funnet et alternativ for de husløse.

Erstatningsskolen i Lynghaugparken 2 i Fyllingsdalen vil sørge for tak over hodet til de fattige tilreisende som mistet sitt overnattingstilbud 1. november.

– Hjerteskjærende

– Det var hjerteskjærende å se at kommunens nødløsning likevel førte til at mennesker måtte sove ute natt til i dag. Tilbudet om bistand til hjemreise var ikke tilstrekkelig, og derfor har vi snudd alle steiner for å få på plass en nødløsning for nettene som kommer, sier Nødtvedt.

Bygget er regulert til skole, men er oppgradert og sikkert. Der vil en kunne organisere overnatting med vakthold i noen dager frem til kommunen har funnet en ny, midlertidig løsning.

– Ingen skal måtte sove ute

Det vil ordnes transport for alle EØS-borgerne fra sentrum til Fyllingsdalen.

– Ingen skal måtte sove ute i Bergen. Vi jobber fortsatt aktivt med å forsøke å få på plass et varig tilbud, sier Nødtvedt.

Om noen dager vil kommunen prøve å ha på plass en ny løsning som kan fungere på mellomlang sikt, på Enkers aldershjem.

Det gjenstår noen sikkerhetsmessige sjekker før kommunen kan si seg tilstrekkelig fornøyd med forholdene, men en satser på å ha dette klart i løpet av noen dager.