I går kom gladmeldingen fra byrådsleder Roger Valhammer: Flaggsaken på Fredriksberg festning er løst!

Overraskende løsning

Buekorpsguttene i Nordnæs tar på seg oppgaven med å flagge på samtlige flaggdager For denne jobben får buekorpset 25 000 kroner i året!

Byrådslederen hadde selv tatt grep!

Det som Per Morits Endresen, eller bare Pelle blant venner og kjente, har kjempet for, løste seg helt plutselig – og temmelig overraskende.

Ikke minst med tanke på opplevelsen for kort tid siden, da han var på bystyrets kontor for å levere 300 underskrifter. Å få spørsmålet om flagging på Fredriksberg behandlet av bystyret, krevde langt mer enn bare noen hundre underskrifter.

For samtlige som hadde satt sitt navn på underskriftslisten, måtte og dokumentere med adresser at de alle var bosatt i Bergen.

Dette visste ikke Endresen, og der sto han med en liste uten samme kraften som først tenkt. Han sendte et tilleggsbrev, der håpet var at politikerne likevel ville se på saken.

– Det som nå skjer, er viktig. Ikke bare for oss som bor på Nordneshalvøyen, men for hele Bergen, understreker Endresen.

– Flagget til topps i den gamle masten, vil kunne ses fra store deler av byen. Alle på Laksevåg ser flagget, og det samme gjør man langt ute i Sandviken.

Den tidligere signalmasten om bord i skoleskipet «Alfen», har nå stått på Fredriksberg i nøyaktig 100 år.

– Alt blir så mye enklere å få til, når du har en bindende avtale. Da kommunen spurte om vi var interessert, kunne vi ikke si nei. Vi ser på dette å heise og fire flagget på Fredriksberg som en dugnad for korpset. For oss er 25 000 kroner dessuten mye penger, forklarer Marcus Lønne som er sjef i bataillonen.

Nok var nok

Det var altså byrådsleder Valhammer som skar igjennom.

–Jeg er utrolig glad for vi har bergensk ungdom med så gode verdier som Nordnæs Bataillon. De tok oppdraget på strak arm, forklarer han.

Og legger til:

– Ti års kamp for Endresen må være nok, dette ville vi rett og slett bare fikse. Så da satte vi oss ned og så på ulike muligheter. Det ble den enkleste og beste løsningen som vant frem. Nå får buekorpset litt penger de kan bruke til sine ting, og flagget får vaie fra Fredriksberg festning. Som seg hør og bør! Samtidig vil jeg takke Per Moritz Endresen for at han har stått på. Det har tatt ti år, men jeg håper dette gjør susen.