– Dette er helt fantastisk, og nå føler jeg meg trygg på at vi ikke trenger å avvise noen før jul. Det er en stor lettelse å vite at vi kan være der for dem som trenger oss.

Det sier leder for Familiestøtten, Line Midtun, til BA.

Tirsdag fikk hun den gledelige beskjeden at de skal få 70.000 kroner fra Bergen kommune. Organisasjonen har aldri tidligere mottatt frie midler fra det offentlige tidligere.

– Disse pengene skal brukes til å handle inn de julegavene vi mangler, samt kjøpe kaffe, tørrvarer og vaskemidler, sier Midtun.

Sosial profil

Det er de syv partiene som har samarbeidet om budsjett i Bergen denne perioden – Ap, MDG, SV, Sp, R, V og KrF – som nå er enige om budsjettjusteringer for inneværende budsjettår.

Bystyret behandler budsjettjusteringene i 2. tertialrapport i onsdagens bystyremøte.

I en pressemelding skriver budsjettpartnerne at vi er inne i en periode med stadig mer usikkerhet og økonomiske utfordringer globalt, og at dette også gjør seg gjeldende i Bergen.

Derfor har de lagt vekt på at budsjettjusteringene skal ha en tydelig sosial profil.

– I usikre tider som vi nå er inne i, er vi opptatt av å skape trygghet og gi en håndsrekning til de gruppene som har det vanskeligst i byen vår. Styrking av barnevernet, midler til Spillhuset og 500 kroner ekstra til hver sosialhjelpsmottaker i desember er tiltak vi vet betyr mye, skriver forhandlingsleder og gruppeleder i Ap, Geir Steinar Dale i pressemeldingen.

Les også

Den tunge jakten etter mat

– Imponert

– Styrking av barnevernet, en ekstrautbetaling til alle som mottar sosialhjelp og sikring av akuttovernattingstilbudet for fattige tilreisende er de viktigste seirene for SV i denne budsjettjusteringen, sier gruppeleder Mikkel Grüner.

Til BA sier KrFs gruppeleder Håkon Pettersen at det har vært viktig for dem å løfte organisasjoner som hjelper folk som sliter økonomisk. Derfor har både Familiestøtten, Blå Kors, Frelsesarmeen og Matsentralen nå fått ekstra penger fra kommunen.

– Vi har mange fantastiske frivillige organisasjoner med etablerte strukturer som vi vet raskt omsetter pengene til hjelp for dem som trenger det. Blant andre Familiestøtten som vi er veldig imponert over. De har en stor gruppe frivillige med kunnskap, kompetanse og masse engasjement, sier Pettersen.

– Vi er veldig glade for å bidra med ekstra penger til dem som trenger det mest, legger han til.