Gå til sidens hovedinnhold

Slutt for bysyklene

Artikkelen er over 4 år gammel

– Hver dag har vært en rekord, sier sykkelsjefen i Bergen kommune.

Totalt ble det registrert 149.115 turer med bysyklene i Bergen fra de ble rullet ut i slutten av juni og frem til ordningen ble avviklet torsdag.

Nå er det nemlig slutt for i år, og i løpet av dagen blir syklene fjernet fra Bergens gater.

– Gode tall

Sykkelsjef Einar Grieg i Bergen kommune er godt fornøyd.

– Hver dag har vært en rekord, for vi har ikke hatt bysykler på denne måten før. Syklene kom ganske sent. Vi gikk glipp av vårsesongen, og mange av studentene var reist fra byen for sommeren da syklene kom. Men tallene virker veldig gode. Det er ingen tvil om at de har vært godt brukt, sier Grieg til BA.

I juni ble 26 stasjoner og rundt 300 sykler utplassert i Bergen. Tilbudet har blitt det nest mest brukte i Norge, etter Oslo. Der er det registrert over 2,5 millioner turer i år.

– Ordningen i Oslo er en av Europas mest brukte. Det er spennende å se at dette fungerer fint i Norge også, mener Grieg.

LES OGSÅ: Vurderer el-bysykler i Bergen

Vil utvide til 1000 sykler

Det har hele tiden vært klart at ordningen er midlertidig, men kommunen jobber for å få til en permanent løsning som skal være på plass til våren.

Da vil kommunen utvide bysykkeltilbudet kraftig. Det jobbes med å få til en gradvis utrulling til en tredobling av årets park, til rundt 1000 sykler.

– Det blir spennende å se hva som skjer til våren. Forhåpentligvis er dette kommet for å bli, sier Grieg.