Gå til sidens hovedinnhold

Åsane kan få kino med plass til 448 personer

Åsane storsenter med store planer

Artikkelen er over 3 år gammel

Åsabuene kan få et eventsenter på over 9000 kvadratmeter, dersom Thon eiendom får det som de vil.

For abonnenter

Åsane storsenter, som er eid av Thon eiendom, søker om å få bygge et nytt bygg på tomten mellom Arken og Åsane stormarked.

Bygget, med en grunnflate på cirka 2400 kvadratmeter, skal blant annet romme seks kinosaler med totalt 448 plasser, går det frem dokumenter BA har fått innsyn i.

– Thon eiendom kjøpte Åsane storsenter for å utvikle det videre. Første trinn i planene våre er at vi ønsker å bygge en kino og et eventsenter, forteller utviklingssjef i Thon Eiendom kjøpesenter vest Dag Helge Setekleiv til BA.

– Opplevelsessenter

I tillegg til kino, skal åsabuene kunne hygge seg med aktiviteter som bowling, shuffleboard, curling og minigolf, samt ta seg en matbit.

– Det blir et opplevelsessenter som skal være et sted der folk kan møtes, hygge seg og bruke tid også på kveldstid, sier Setekleiv.

Lagunen storsenter, som også er eid av Thon eiendom, holder for tiden på å utvide med hele 50 000 kvadratmeter. Det nye bygget skal blant annet inneholde ni kinosaler og treningssenter.

Sartor storsenter åpnet i 2015 Sotra kino med fem kinosaler. Det har vært en suksess.

Les også

Sartor lokker til seg bergensere

 

Har troen på markedet

Setekleiv er ikke bekymret for at det ikke skal være et marked for kino også i Åsane.

– Markedet er der, og aktørene som jobber med kino mener kinomarkedet er økende. Bergen er en stor by, og når man ser på hvor mange kinoer det er i Oslo, så mener vi det er plass til en kino til i Bergen, sier han.

Eiendomssjefen påpeker at de ser generelt at kinodrift er fremtiden for kjøpesentre som et supplement til shopping.

– Utledninger spiser mer ute enn oss. Vi ser at den trenden er i ferd med å komme til Norge også. De ønsker seg kino, restaurant og opplevelser nær der de bor, sier Setekleiv.

I dialog med kommunen

Robert Ingvaldsen, høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI og ekspert på kjøpesentre, sa til BA i oktober i fjor at kjøpesentrene som makter å endre seg, er de som vil overleve.

– Folk ønsker flere tjenester på ett sted, ikke bare handel. Sentrene som gjør det bra har gjort en god jobb og truffet trendene tidlig. De får inn for eksempel flere spisesteder, treningssenter, legesenter, kino og andre tilbud, påpekte han.

Setekleiv sier de har dialog med kommunen om planene.

– Politikerne vi har snakket med er veldig glade for at vi har kjøpt Åsane storsenter for å utvikle det videre.

Thon eiendom ønsker å få bygget Åsane kino så raskt som mulig.

– Men det er opp til kommunen når vi kan ha kinoen klar.

Les også

Rekorder og nedgang for de største kjøpesentrene

 

Avventende

Åsabu og  medlem i komite for miljø  og byutvikling  Per-Arne Hvidsten Larsen (V) hadde ikke hørt om planene da BA tok kontakt.

 

– Jeg er glad for det vi får inn av tilbud i Åsane, men det har aldri vært tanken at tilbud som etableres i bydelene skal gjøre sentrum unødvendig for beboerne der. Det må vi har i bakhodet når tilbud i bydelen skal dimensjoneres, sier han, og tilføyer:

– Jeg synes personlig det legges opp til for mange kinosaler på Lagunen nå. I Åsane vil jeg foretrekke mindre bygg og mer gater. Men jeg er ikke avvisende til disse planene før jeg har sett dem.

Byråd for byutvikling Anna Elisa Tryti (Ap) var ikke tilgjengelig for kommentar fredag ettermiddag.

Kommentarer til denne saken